20.12.09

Χριστούγεννα 2009!!!



Ξεκινώ τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση από την ανανεωμένη μου κουζίνα: καινούργιο κουρτινόξυλο, κουρτίνες και διακόσμηση στο παράθυρο. Οι κουρτίνες πολύ οικονομικές (κάτω από 50 ευρώ και οι δύο), όσο δηλαδή και το κουρτινόξυλο!! Χαλάλι όμως… η κουρτίνα τώρα γλιστράει, πολύ πρακτικό… και όμορφο!
Το ροζ χριστουγεννιάτικο δεντράκι από το τζάμπο 10 ευρώ. Αρχικά προοριζόταν για το δωμάτιο των κοριτσιών. Τη βραδιά που στολίζαμε όμως μου έκανε η μεγάλη αλλεργία κι έτσι άλλαξε το σχέδιο… βολεύτηκε στην κουζίνα.



Περάσαμε ένα ευχάριστο πρωινό με τις ζουζούνες φτιάχνοντας τις κάρτες αυτές…. τις οποίες και δώσαμε σε φίλους και συγγενείς.

Η άλλη πλευρά της κουζίνας: την αμμοβολή στα βαγόνια έχω καλύψει από μέσα με χαρτί. Προς το παρόν είμαι στη διαδικασία να αλλάξω το κάτω εμπριμέ χαρτί με το πάνω λαχανί σε όλα τα βαγόνια. Γι’ αυτό και δεν είναι ομοιόμορφα. Ο πίνακας δίπλα στην μπαλκονόπορτα μετακόμισε από την κρεβατοκάμαρα στην κουζίνα, καθώς ταιριάζει στα χρώματα με την κουρτίνα!

Το περβάζι με τα λουλούδια:

Το υπόλοιπο σπίτι:




στην είσοδο του διαμερίσματος
Και τώρα οι χριστουγεννιάτικες κατασκευές μου. Φέτος έφτιαξα στολιδάκια για το δέντρο από τσόχα, γύψο και πηλό και τα δώρισα σε φίλους και συγγενείς. Έτσι κράτησα και τις μικρές μου απασχολημένες σε μια δημιουργική και γιορτινή διαδικασία.
Τα στολιδάκια από τσόχα τα έφτιαξα ως εξής: ζωγράφισα το σχέδιο σε χαρτί, το έκοψα περιμετρικά και το εφάρμοσα πάνω στην τσόχα, έκοψα το κάθε σχέδιο εις διπλούν, έραψα πάνω σε κάθε κομμάτι τα στολιδάκια του από κομματάκια τσόχας σε άλλο χρώμα, κουμπάκια, λουλουδάκια κλπ. και μετά έραψα με χρωματιστή κλωστή τα δύο όμοια κομμάτια, προσέχοντας να αφήσω ένα κενό σημείο ώστε να το γεμίσω από εκεί με βαμβάκι… αφού λοιπόν το γέμισα έραψα και το κενό σημείο καθώς και μια κλωστούλα για να κρεμαστεί το στολιδάκι. Στο τζάμπο έχει πάμφθηνα 10 χρωματιστά φύλλα τσόχας ευλύγιστης και αρκετά χοντρής, ό,τι πρέπει γι’ αυτή τη δουλειά…

Στολιδάκια από πηλό και γύψο
Τα αγγελάκια είναι από γύψο και έχουν χυτευτεί στο ειδικό καλούπι: αφού στέγνωσαν τα έβαψα σε διάφορα χρώματα.
Τα υπόλοιπα είναι από πηλό αυτοξεραινόμενο: ανοίγω τον πηλό σε φύλλο (όπως τις πίτες) και κόβω με κουπ πατ τα σχεδιάκια μου. Πριν ξεραθεί ο πηλός κάνω μια τρύπα με οδοντογλυφίδα για να περάσω μετά κλωστή και να κρεμάσω τα στολίδια. Αφού ξεραθούν καλά, τα βάφω και τους κολλάω πάνω χρυσόσκονη, χάντρες, λουλουδάκια ή ό,τι άλλο έχω… Γίνονται πολύ εντυπωσιακά! Όλα αυτά τα τύλιξα σε ωραία χαρτιά και τα έκανα δώρα στους δικούς μας μαζί με τα χριστουγεννιάτικα γλυκά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να διαβάσω τη γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails