7.5.13

Αυγά βαμμένα με ρίζες και λαχανικά και λαμπάδες στολισμένες με μπιχλιμπίδια από τσόχα

Οι μέρες περνούν γρήγορα! Κοιτάζοντας προς τα πίσω βλέπω πως και αυτό το Πάσχα πέρασε γρήγορα και όμορφα, ελπίζω για όλους!

Έβαψα για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά με φυσικό τρόπο τα αυγουλάκια μου




τα κόκκινα με ριζάρι, τα κεραμυδί με κρεμμυδόφυλλα, τα πράσινα με κόκκινο λάχανο και τα κίτρινα με χαμομήλι. Φέτος ήταν αρκετά λευκά τα αυγά που είχα κι έτσι έβαψαν ομορφότερα από άλλες χρονιές.

Έφτιαξα και τις λαμπαδίτσες μου, για μεγάλους και μικρούς








Χρόνια Πολλά σε όλους!! Και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά, υγιείς και χαρούμενοι!

16 σχόλια:

κορδονέτο είπε...

Χρόνια πολλά με υγεία και όμορφες δημιουργίες!

Κυριακή-Κορίνα Δημητρουλάκη είπε...

Σε χρόνια πολλά,ευτυχισμένα και δημιουργικά!
Φιλιά!

Μαρία Έλενα είπε...

Είναι πολύ όμορφα όλα
Ότι πιάσουν τα χεράκια σου το κάνουν μοναδικό
Μπράβο σου
Φιλάκια ...

puppeta είπε...

χρονια πολλα κ καλα!!ομορφα πραγματα κ παλι!!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΥ ΕΒΑΨΕς ΤΑ ΑΥΓΑ ΣΟΥ ΜΕ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΌ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΤΟ ΠΩΣ ΣΤΟ ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΕΓΏ... ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΜΠΑΔΊΤΣΕΣ ΣΟΥ...ΠΟΛΎ ΟΜΟΡΦΕς ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΆ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙΣ........ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ...!!! ΦΙΛΑΚΙΑ

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Πάντα θαυμάζω τα υπέροχα που φτιάχνεις γλυκιά μου κοπέλα .Δέξου τις ευχές μου και την αγάπη μου για τις γιορτές.

Ποδηλάτισσα είπε...

Χρόνια πολλά και καλά και πάντα γεμάτα από τις υπέροχες δημιουργίες σου!!! Τα αυγά πραγματικά βάφτηκαν υπέροχα!!! Και του χρόνου!!!!

Demi είπε...

Χριστός Ανέστη !χρονια πολλά να ειστε ολοι καλά!πολύ ομορφα ολα!

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε σένα κ' την οικογένειά σου!! Διαβάζω αρκετά συχνά ό,τι γράφεις και σε θαυμάζω για το ταλέντο σου. Είμαι μανούλα και δασκάλα Α' τάξης. Βρήκα κάποιες δυσκολίες για να ετοιμάσω τους μαθητές μου βάρκες, ναύτες, ψαράδες, καράβια και φάροι. Βλέπεις τα οικονομικά του σχολείου κ' των γονιών είναι σε αθλία κατάσταση. Να φανταστείς ούτε χαρτόνια δεν έχουμε... Μπορείς να με βοηθήσεις, δίνοντάς μου μερικές ιδέες? Ευχαριστώ!!! -ΛΕΤΤΑ

Ανεράιδα είπε...

Λέττα, γεια σου και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Ο πιο εύκολος και οικονομικός τρόπος για να φτιάξεις κατασκευές είναι το παπιέ μασέ, με τη μορφή φύλλων εφημερίδας βουτηγμένου ή πασπαλισμένου με το πινέλο με ατλακόλ ή αλευρόκολλα. Μ' αυτόν τον τρόπο μπορείς να φτιάξεις πολύ γρήγορα φάρο χρησιμοποιώντας σαν καλούπι ένα ρολό από χαρτί κουζίνας ή υγείας....Καράβι με το γνωστό παλιό τρόπο του διπλωμένου χαρτιού ή χαρτονιού (οριγκάμι), μπορείς μάλιστα να χρησιμοποιήσεις και φτηνά χαρτόνια όπως αυτό που τυλίγουμε τα δέματα....κόλλα και λίγο σπάγγο και μερικά ξυλάκια για κατάρτια και θα είναι μια χαρά.....τώρα για ναύτες, εννοείς να ντύσεις τα παιδιά; Μια ιδέα είναι να ράψεις σε λευκά μπλουζάκια μπλε σειρήτια (κορδελίτσες ας πούμε), ένα καπελάκι και έτοιμο το ναυτάκι....Ελπίζω να σου έδωσα κάποιες ιδέες!

Ανώνυμος είπε...

Με σκλάβωσες με το ενδιαφέρον σου!!! Μάλλον όμως δεν σου έδωσα να καταλάβεις ότι πρόκειται για κοστούμια των παιδιών!!!!!!!!!!Δηλαδή πώς πρέπει να ντύσω τα μικρά παιδάκια για να φαίνονται φάροι, βάρκες, καράβια, ψαράδες και ναυτικοί??? Ιδού η απορία! Αν έχεις χρόνο...θα περιμένω τις πολύτιμες ιδέες σου.Ευχαριστώ από καρδιάς-ΛΕΤΤΑ

Ανεράιδα είπε...

Αααα, τώρα κατάλαβα.... τότε σου προτείνω χαρτόνια από κούτες. Με μια βόλτα στα σούπερ μάρκετ θα βρείτε πολλές κούτες πεταμένες, θα τις σπάσεις και θα φτιάξεις μ' αυτές τους φάρους και τις βάρκες τουλάχιστον. Για το φάρο μπορείς να τυλίξεις το παιδί με μια κυλινδρικού σχήματος κούτα, στην οποία βέβαια θα κολλήσεις κάποιο χρωματιστό χαρτί...Για το φωτάκι στο φάρο μπορείς να βάλεις ένα φωτάκι ποδηλάτου να αναβοσβήνει. Οι ψαράδες είναι εύκολοι, παντελονάκι με γυρισμένα τα ρεβέρ μέχρι ψηλά και τα ανάλογα αξεσουάρ, δίχτυα κλπ. Οι ναυτικοί με τα σειρήτια που σου έγραψα πριν, κάποιο καπέλο κλπ. Οι βάρκες είναι πιο δύσκολες, δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο παρά μόνο με τις κούτες που σου είπα, άντε να φτιάξεις και καμιά άγκυρα με χαρτόνι.....Δύσκολο εγχείρημα πάντως, καλή επιτυχία!!!

Ανώνυμος είπε...

Σ' ευχαριστώ για τις πληροφορίες, το ενδιαφέρον και τον χρόνο που αφιέρωσες!!! Πήρα κάποιες ιδέες... Αρχίζω δουλειά, αν και μια συνάδελφος μου είπε να μεγενθύνω εικόνες από βάρκες και φάρους κ' να τα κρεμάσω μπροστά στα μπλουζάκια των μικρών. Σου ακούγεται για προχειροδουλειά? Πραγματικά η γνώμη σου θα με βοηθήσει!- ΛΕΤΤΑ

ΦΑΝΗ είπε...

Φανταστικά τα αυγουλάκια σου!!!! Και του χρόνου!!!
Φιλιά, Φανή

Δανάη είπε...

Καλησπέρα!!
Ένα βραβείο σε περιμένει εδώ :
http://vrefonipiagwgos.blogspot.gr/2013/05/blog-post_15.html
για τις τόσεο μαγευτικές σου αναρτήσεις!!!

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά!!! Καταπληκτικά όλα, όπως πάντα!!! Εβαψα κι εγώ φέτος αυγουλάκια οικολογικά με ριζάρι και κρεμμυδόφυλλα κι ήταν πολύ όμορφα-πιο όμορφα από τις αγοραστές βαφές και φυσικά, πιο υγιεινά!!! Τέλειες κι οι λαμπαδίτσες σου! Και του χρόνου!

Αθηνά

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να διαβάσω τη γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails