29.10.13

Κάδρο "Αφροδίτη" με μορφή από πηλό

Βιώνω μια περίοδο απίστευτης καλλιτεχνικής τεμπελιάς.....δεν έχω διάθεση να ασχοληθώ με τίποτα δημιουργικό αυτόν τον καιρό. Δεν είναι επειδή δεν έχω τον χρόνο (όχι ότι τον έχω, με τα δυο παιδιά στο δημοτικό φέτος, σε δύσκολες τάξεις, κι εγώ με τα δικά μου τα διαβάσματα....), καθώς ποτέ δεν είχα πραγματικά τον χρόνο, ούτε και τότε ακόμα που ασχολιόμουν καθημερινά. Αυτό που με έχει εκνευρίσει τον τελευταίο καιρό είναι αυτή η αγωνιώδης κάθε φορά προσπάθεια να βρίσκω τα υλικά που θέλω να χρησιμοποιήσω.  

Το τι έχω μαζέψει τα 8-9 χρόνια που ασχολούμαι με τις κατασκευές! Χρώματα, νερού, λαδιού, σπρέυ, μελάνια, βερνίκια, καμβάδες, χαρτοπετσέτες, κόλλες, κορδέλες, τσόχες, καρφωτικά, υφάσματα, τούλια, χάντρες, σύρματα, ψηφίδες, κόπτες, πηλός, εργαλεία πηλού, χαρτιά, χαρτόνια, αυτοκόλλητα, στένσιλ, σφραγίδες, γύψος, καλούπια, χρωματιστές σκόνες, γκλίτερ.....ό,τι μπορείς να φανταστείς! Δεν έχω ασχοληθεί και με λίγα! Κι όλα αυτά σε κούτες,  κουτάκια και κουτιά από εδώ και από κει, όπου χωράνε και όπου δεν περισσεύουνε.....άντε μετά να βρεις αυτό που θες να χρησιμοποιήσεις.....Βλέπετε δεν έχω ένα χώρο αποκλειστικά για να αποθηκεύω τα υλικά μου ή να δουλεύω.

Ύστερα, άντε, τα βρίσκεις......πώς τα ανέχεσαι τόσα πράγματα στη μέση μέχρι να τελειώσεις την κατασκευή. Ο πάγκος της κουζίνας δεν χωράει και πολλά, άσε που υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να συμβεί κάποιο ατύχημα (η ατλακόλ μοιάζει με το γιαούρτι και ο γύψος με το αλεύρι  :):) ).

Για όλα τα παραπάνω λοιπόν, την κατασκευή που σας δείχνω σήμερα την πάλευα δύο μήνες. Στην αρχή είχα την ιδέα να φτιάξω μια μορφή αναγνωρίσιμη από κάποιο πίνακα ζωγραφικής. Διάλεξα από τη "Γέννηση της Αφροδίτης" του Μποτιτσέλι τη μορφή της Αφροδίτης. Την αποτύπωσα στον πηλό (δεν μοιάζει και πολύ, αλλά ό,τι μπορούσα έκανα χαχα) και ύστερα την κόλλησα πάνω σε ένα κομμάτι ξύλο που είχα για πολύ καιρό αχρησιμοποίητο από το ξυλουργείο των ξαδέλφων μου, αφού βέβαια πρώτα το έβαψα και το διακόσμησα. Αν θέλετε λεπτομέρειες για τη διαδικασία πείτε μου να τα γράψω πιο αναλυτικά. Το επόμενο που θα φτιάξω θα είναι το "Κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι" του Βερμέερ (παρεμπιπτόντως, διαβάστε το ομώνυμο βιβλίο της Τρέισι Σεβαλιέ, είναι πολύ καλό).









Με το έργο αυτό, που όλως τυχαίως είναι μπλε, παίρνω μέρος στον "μπλε διαγωνισμό" της Σοφίας στο http://heaven-sofia.blogspot.com. Μπορείτε κι εσείς να συμμετάσχετε με μια παλιότερη ή πρόσφατη δημιουργία σας.


Για όποια διευκρίνιση θέλετε, μη διστάσετε να ρωτήσετε. Καλό απόγευμα σε όλους!!

14 σχόλια:

Μπομπότη Αρετή είπε...

Αργείς, αλλά κάνεις θαύματα!!!
Εξαιρετική η δημιουργία σου!!!
Μπράβο σου!!!

Rena είπε...

Κι εγώ το έχω αυτό το πρόβλημα με τα υλικά,μεγάλος μπελάς αν δεν έχεις ένα εργαστήριο όλο δικό σου!
Το έργο σου καταπληκτικό!!!!!!!!!!!!!!Καλή επιτυχία!!!!!!!!!!!!!!!!
Μας λείπεις!!!!!!!!!!!!
Φιλάκια!!!!

Ελένη Φλογερά είπε...

Πονεμένη ιστορία να μην έχεις χώρο και να ψάχνεις κάθε φορά για τα υλικά...
Το κάδρο σου εξαιρετικό!!!
Φιλάκια!

Marie-Anne είπε...

Κι εγώ που έχω έναν χώρο για τις χειροτεχνίες μου, είναι μικρός και είναι πάντα άνω-κάτω !! Αλλά τουλάχιστον, κλείνω την πόρτα και δεν φαίνεται τίποτα, χαχαχα!!
Πολύ όμορφο έγινε το πινακάκι σου .Περιμένουμε και το δεύτερο!
Φιλάκια!!!

Ανώνυμος είπε...

Υπεροχο γραψε λεπτομέρειες σε παρακαλώ. Βασω Λάρισα και καλη επιστροφή. ....

Ανώνυμος είπε...

Υπεροχο γραψε λεπτομέρειες σε παρακαλώ. Βασω Λάρισα και καλη επιστροφή. ....

Σοφία Τσιμάρη είπε...

χαχχαχαα........ναι ειναι σπαστικο να ψαχνεις για ωρες να βρεις που το βαλες......αστα να παν.....και γω τα κρυβω τοσο καλα που ουτε εγω τα βρισκω.........δεν θελω να τα βρει το 4χρονο!!!!! και μετα αφου τα βρεις να μην μπορεις να το χεις αραδιασμενο εκει και οποτε μπορεις να δουλεψεις.....πρεπει να φας αλλη τοση ωρα να τα μαζεψεις και να τα ξανακρυψεις..........χαχαχαχ χαιρομαι που δεν το κανω μονο εγω!!!!!!!! παντως εγινε πανεμορφη.........τον λατρευω αυτον τον πινακα του μποτιτσελι αν και εχω την "ανοιξη"..........μπραβο φιλεναδα....οσο για την τεμπελια...οντως περναμε φασεις που μας ερχονται απανωτες ιδεες και αλλες φορες...........τιποτα......ολο μες το προγραμμμα .......το ιδιο ειναι και το φαγητο συνηθως βγαζω εβδομαδιαιο και αλλες φορες ουτε την ιδια μερα δεν εχω αποφασισει τι θα κανω απιτελους........σε φιλω ...........υπομονη

annettaspace είπε...

Το ξέρω το πρόβλημα Ανεράιδα μου, και 'γω σαν πλανόδιος γυρίζω από δωμάτιο σε δωμάτιο με την "πραμάτια" μου. Υπέροχο το κάδρο σου, να είσαι καλά, φιλιά πολλά

nikol είπε...

Πολύ μου άρεσε ο πίνακας , όμορφα χρώματα και εξαιρετική δουλειά .
Καλώς σε βρίσκω!!

Funky Monkey είπε...

Καλησπέρα, Ανεράιδα!
Ούτε εγώ έχω ξεχωριστό χώρο για τις κατασκευές μου και σε καταλαβαίνω απόλυτα...
Η δημιουργία σου είναι εντυπωσιακή! Απέδωσες πάρα πολύ καλά τη μορφή επάνω στον πηλό... μπράβο!
Φιλάκια πολλά!

Rena Christodoulou είπε...

ΠΟΣΟ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ!!!!!
ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΕΝΑ ΧΩΡΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΟΟΟΟ,ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ!!!!
ΚΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑΤΟΣ!
ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΟΥ !!!
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΔΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ!!!!!!!!
ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

teleio!!!pos kolises ton pilo sto xilo mporeis na moy peis,eyxaristo

Heaven Creations είπε...

ποσο γουρλουδικη κατασκευη!!!!!!!
εισαι η νικητρια του διαγωνισμου μου Ανεράιδα μου!
πολλα συγχαρητηρια..
θα περιμενω τα στοιχεια σου για να σου στειλω το δωρακι σου!
φιλακια και πάντα τέτοιααα!

Mobile app development company είπε...

Crafted by innovation enthusiasts and coding virtuosos, our Android App Development Company stands as a beacon of digital craftsmanship. With an unwavering commitment to transforming ideas into immersive experiences, we blend cutting-edge technology with artistic flair.

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να διαβάσω τη γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails