12.3.10

Τσαντούλα από τσόχα

Αν θέλετε να αγοράσετε δώρο σε κάποιο κοριτσάκι και δεν ξέρετε τι να του πάρετε, σας έχω τη λύση. Αυτή εδώ η σειρά έχει καταπληκτικές κατασκευές για κοριτσάκια και το βρίσκω τρομερή ιδέα, αντί να αγοράσει κανείς την τσάντα (πανέμορφη ούτως ή άλλως) να χαρίσει και μια ώρα δημιουργίας στις μικρές καλλιτέχνιδες.



Το κουτί περιλαμβάνει όλα τα υλικά για τη δημιουργία της τσάντας που βλέπετε στο πάνω μέρος, ενώ η δημιουργία της είναι πάρα πολύ εύκολη ακόμα και για όσους δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με την τσόχα.

Η τσάντα όμως είναι πολύ εύκολο να φτιαχτεί και με πολύ απλά υλικά, αρκεί να έχεις 2-3 κομμάτια τσόχας. Κόβεις όπως στο πατρόν, διακοσμείς όπως θέλεις τα κομμάτια  και τα ράβεις μεταξύ τους.
Κι επειδή κι εμείς είχαμε μόνο ένα κουτί, αλλά δύο μικρούλες, κι επειδή έχουν και μια τάση να ζηλεύουν τα πράγματα η μια της άλλης, σκέφτηκα να φτιάξω άλλη μια τσαντούλα με δυο φύλλα τσόχας που  ήδη είχα. Έτσι, με βάση το πατρόν των ήδη κομμένων φύλλων που περιείχε το κουτί, έκοψα αυτά τα δύο με το ψαλίδι (δεν είχα ίδιου χρώματος τσόχα). Κανονικά θα έπρεπε να κόψω και να ράψω και τη βάση της τσάντας, αλλά βαρέθηκα...έτσι η μία έγινε πιο απλή, αλλά δίχρωμη.


Η μία τσαντούλα
και η άλλη

Αν τώρα αναρωτιέστε για την κρεμάστρα, να σας πω ότι πρόκειται για μια κρεμάστρα απαλό ροζ με 2 πεταλούδες από το τζάμπο, που της άλλαξα τα φώτα. Συγκεκριμένα, αφού το μικρό μου κατσικάκι έσπασε τη μια πεταλούδα είχα δύο επιλογές: ή να την πετάξω ή να τη φτιάξω. Η πεταλούδα δεν κολλούσε με τίποτα οπότε την ξεκόλλησα εντελώς και στη θέση της κόλλησα το κοριτσάκι που βλέπετε (ήταν μπομπονιέρα σε μια βάφτιση). Μετά την έβαψα λαχανί και έκανα φούξια βούλες. Κόλλησα και δυο λουλουδάκια δίπλα στο κοριτσάκι για να κρύψω το σημείο όπου ήταν η πεταλούδα (μόνο που το ένα από τα δυο συνειδητοποιώ τώρα ότι έχει ξεκολλήσει...). Μ' αρέσουν πάρα πάρα πολύ οι καρδούλες στα άγκιστρα στην κρεμαστρούλα αυτή!

17 σχόλια:

Νένα είπε...

χαχα με προλαβες!!!ειμαι ηδη στην μεση της κατασκευης μιας παρομοιας τσαντουλας!!!αυτα τα kit που υπαρχουν?παντως και η δικια σου σουπερ εγινε!!

neli είπε...

Χρυσοχέρα όπως πάντα!!!!
Τίποτα δεν αφήνεις να πάει χαμένο!
Μπράβο σου κοπέλα μου.

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Χρυσοχερα,χρυσοχερα!!!

princess είπε...

καταπληκτικη η τσαντουλα, θα παρω και εγω αλλοστε και εγω μια μικρη κυρια είμαχαχα χι

Μαιρη είπε...

Τι όμορφη που είναι η τσαντούλα κ πολύ ωραίο δωράκι!!! Θα σε ρωτήσω κ εγώ που πουλάνε τέτοιες κατασκευές??

Ανεράιδα είπε...

Κορίτσια, τέτοια παιχνίδια μπορούμε να βρούμε σε "ψαγμένα" καταστήματα παιχνιδιών, όχι στο τζάμπο... Το συγκεκριμένο προέρχεται από εδώ http://panabook.gr/ (δεν το βρίσκω βέβαια στο σάιτ). Πολύ ωραία παιχνίδια τέτοιου είδους βρήκα και εδώ http://www.smarttoys.gr/main.php?cPath=224

Για Ηράκλειο εκτός από τον Παναγιωτάκη που αναφέρω πιο πάνω, πολύ ωραία παιχνίδια έχει το Αερόστατο και κυρίως το Balloon στην Καλοκαιρινού.

Ανεράιδα είπε...

Ξέχασα να σας ευχαριστήσω για τα σχόλιά σας! Φιλιά σε όλες!

kiki είπε...

Όντως, πολύ όμορφο το αποτέλεσμα!

Φιλιώ είπε...

Είναι υπέροχο δώρο..εγώ τα έχω εντοπίσει εδώ.. στα στέλνουν στο σπίτι δωρεάν...εγώ από εκεί πήρα το κουκλόσπιτο...
http://www.carousel.gr/one/dimiourgia.html

NANTIA είπε...

Μια σκέτη γλύκα! Χμ...μήπως να κάνω μια για την αφεντιά μου;;; Ευχαριστούμε για τις τέλειες ιδεες! Είσαι Φ Ο Β Ε Ρ Η!!!

Αννα είπε...

Καλημερα...Βρηκα το ιστολογιο σου απο τη Φλωρα...και θα ξαναρθω...
Καλο Σαββατοκυριακο!!!

my craft and art creations είπε...

πανέμορφο τσαντάκι!
μπράβο!

marilise είπε...

μα εσύ είσαι μια πραγματική ανεραίδα τελικά !!!! Είναι αξιολάτρευτες οι κατασκευές σου άσε που δίνεις μόνιμα ιδέες για ανανέωση " κρεμαστρούλα "

Ανεράιδα είπε...

Kiki, σε ευχαριστώ!
Φιλιώ, θα το μελετήσω το λινκ, έτσι να ανταλάσσουμε τις πηγές μας, χαχα.
Νάντια, εννοείται να κάνεις...περιμένουμε να τη θαυμάσουμε!
Χρυσοθέμη, σε ευχαριστώ!

Άννα και Marilise, σας ευχαριστώ για τα σχόλια και για τα καλά λόγια.

Agathi είπε...

Καλημέρα!! Πολύ όμορφη ιδέα με την τσάντα! Σε ποιό κατάστημα την πήρες? Αποκλείεται να βρω κάποια τώρα? Γιατί η ανάρτηση είναι πριν 2χρόνια!!Ωραία κρεμάστρα!Μπράβο ανεράιδα!

Ανεράιδα είπε...

Agathi, οι κατασκευές-παιχνίδια αυτού του στυλ, γενικά κυκλοφορούν....θα βρεις σε παιχνιδομάγαζα, όχι όμως στυλ τζάμπο....πιο ψαγμένα...και σε μερικά βιβλιοχαρτοπωλεία υπάρχουν....Αν ήσουν Ηράκλειο θα σου έλεγα ακριβώς πού θα τα βρεις....

Ανώνυμος είπε...

http://koutropoulos.gr/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=1&Itemid=58

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να διαβάσω τη γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails