21.3.10

Δύο λαμπάδες και ένα αυγουλάκι με ντεκουπάζ

Κατέβηκα λοιπόν χθες το πρωί να αγοράσω μια λαμπάδα για την κόρη της νονάς μας...(βαφτιστήρια παραδόξως δεν έχουμε). Περνώντας μια βόλτα από αγαπημένα μου μαγαζάκια (ένα ευρώ κλπ), όπου βρήκα κάποιες ωραίες λευκές λαμπάδες) και βρίσκοντας κάποια ωραία διακοσμητικά σε κάποιο κατάστημα με είδη συσκευασίας αποφάσισα να τη φτιάξω μόνη μου. Έφτιαξα μάλιστα δύο για να διαλέξει όποια θέλει. (Νιώθω μεγάλη ανασφάλεια σχετικά με τις προτιμήσεις μια κοπέλας 9-10 χρονών, δεν ξέρω τι θα της άρεσε...)

Στην πρώτη έβαλα ένα στεφανάκι (1,5 ευρώ, αλλά φτιάχνεται εύκολα με χάντρες και σύρμα) και κορδέλες στα χρώματα που του ταιριάζουν, ενώ στη δεύτερη το βασικό διακοσμητικό είναι η ξύλινη καρδούλα-μαγνητάκι (4.5 ευρώ). Η λαμπάδα έχει γίνει με ντεκουπάζ τη γαλάζια χαρτοπετσέτα, τις γαλάζιες και ροζ μπιλίτσες από το γνωστό παιχνιδομάγαζο και ασορτί κορδέλες.

Με την ίδια -αγαπημένη μου- χαρτοπετσέτα έφτιαξα κι ένα αυγουλάκι από φελιζόλ. Για να ντυθεί ομοιόμορφα και να μην κάνει πολλές ζάρες (αν και δεν μπορώ να υπερηφανευτώ ότι τις απέφυγα εντελώς) έκοψα τη χαρτοπετσέτα σε λωρίδες (εκτός από το μοτίβο με το λουλούδι).

20 σχόλια:

neli είπε...

Ειναι πανεμορφες και οι δυο λαμπαδες σου οπως και το αυγουλακι σου επισης.
Τα αυγα τα πασχαλινα γινονται φανταστικα αν αντι για βαφη χρησιμοποιησουμε χαρτοπετσετα και αντι για κολλα ασπραδι αυγου.
Ε στο τσουγκρισμα βεβαια θα διεκδικουν ολοι πρωτια!!!! (χχαχαχαχα)

Vana είπε...

Εμένα προσωπικά μου αρέσουν και οι 2 λαμπάδες! Έχουν πολύ ωραίες κορδέλες και στολιδάκια. Για μικρό κοριτσάκι θα διάλεγα την δεύτερη με την καρδούλα μιας και πιστεύω πως την θέλουν αρκετά κοριτσίστικη και γενικά να "γεμίζει" το κερί με το δωράκι τους!
Η επιλογή δική σου!

Πλεκτο Εγκωμιο είπε...

Ουαου πολύ καλές οι λαμπάδες, αλλα και το αυγουλάκι... φανταστικό!! Καλή εβδομάδα και πολλά φιλιά!!

princess είπε...

πολύ όμορφες οι λαμπάδες όπως και το αυγούλακι σου βέβαια, ανεραίδα πιστευω οτι θα διλέξει την λαμπάδα με την καρδούλα γιατί γενικότερα τα κοριτσάκια ελκόνται περισσότερο με τέτοιου είδους διακοσμητικά

Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

Και οι δύο ήταν υπέροχες!Εγω θα διάλεγα με την καρδιά γιατί έχω ένα θέμα γενικά (καρδιά νάναι κι όπου νάναι).
Στο αυγό που είναι καταπληκτικό επίσης, έκοψες περιμετρικά το μοτίβο ή έκοψες λωρίδες-λωρίδες τη χαρτοπετσέτα γενικά και τις κόλλησες;

erifili είπε...

Υπέροχες φίλη μου και οι δύο λαμπάδες, αλλά το αυγουλάκι είναι όλα τα λεφτα.Καταπληκτικό.

NANTIA είπε...

Πανέμορφες! Απίθανα χρώματα και η χαρτοπετσέτα στο αυγουλάκι είναι τόσο ρομαντική!

(Αχ, κι εγώ είχα αγοράσει λαμπάδες από Jumbo της Θεσ/νικης, αλλά κατάφερα απ' όοολα όσα πήρα να ξεχάσω αυτές στο ταμείο!!! Ας μη τα θυμηθώ πάλι!)

Irini είπε...

Απίθανες λαμπάδες!!! Κατάφερες με πολύ οικονομικό τρόπο να φτιάξεις κάτι πολύ ωραίο...όταν παιδί μου έχει γούστο ο άνθρωπος φτιάχνει αριστουργήματα,τι λέμε τώρα...Είμαι σίγουρη ότι θα τς αρέσουν και οι δυο λαμπάδες.
Επίσης και το αυγό μου έκανε εντύπωση,δεν έχω δουλέψει αυτή την τεχνική,αλλά από το λίγο που ξέρω μια χαρά σου βγήκε.Μπράβο σου Ανεράιδα είσαι χρυσοχέρα!!!

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Υπεροχες!
Μονο που και να κανω δεν εχω που να τις δωσω


ΥΓ Ξ ιδια μανια που εχει πιασει κι εσενα, εχει πιασει κι εμενα
χα χα

my craft and art creations είπε...

ωραιες οι λαμπάδες,αλλά το αυγό ειναι φανταστικό,μπράβο σου!

kiki είπε...

Πολύ όμορφες! Και το δεντράκι με τα αυγουλάκια παρακάτω επίσης!

Betty's Cuisine είπε...

Ωραίες οι λαμπάδες, αλλά το αυγουλάκι κλέβει την παράσταση!
Μπράβο για μια ακόμα φορά...

Ανεράιδα είπε...

Neli, ωραία ιδέα το ασπράδι! Και δεν πάει και χαμένο, έ;

Vana, Princess και μένα κάτι μου λέει ότι θα διαλέξει την καρδούλα! Για να δούμε....

Πλεκτό εγκώμιο, σε ευχαριστώ! Καλή εβδομάδα!

Ανεράιδα είπε...

Χαρά, στο αυγό έκοψα λωρίδες τη χαρτοπετσέτα και την κόλλησα για να μην κάνει πολλές ζάρες. Μόνο το μοτίβο με το λουλούδι είναι κομμένο περιμετρικά σχεδόν για να μη "σπάσει". Σε ευχαριστώ για το σχόλιό σου!

Erifili, κι εμένα μ' αρέσει το αυγό αυτό. Και μια κι έχω χαρτοπετσέτες (είναι πακέτο, αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ πού τις πήρα γμτ!) λέω να φτιάξω για πεθερά και μαμά...Νομίζω θα τους αρέσουν. Θα βάλω και τις μικρές να φτιάχνουν...

Ναντια, σε καταλαβαίνω...κι εγώ έχω τέτοια νεύρα όταν το παθαίνω αυτό...(και πιο πολλά ακόμη όταν το παθαίνει ο σύζυγος, χαχα). Κι έχει ωραίες λαμπαδίτσες το τζάμπο...

Ανεράιδα είπε...

Irini, καταρχάς σε ευχαριστώ ιδιαίτερα για τα καλά σου λόγια!! όσο για τη χαρτοπετσέτα, προσπάθησέ το, θα ξετρελλαθείς. Πήγαινε στις λέξεις ντεκουπάζ και τεχνική χαρτοπετσέτας στο πλάι να βρεις πληροφορίες κι ό,τι θες ρώτα!

Ρίκη, ούτε εγώ έχω βαφτιστήρια. Γι' αυτό και είμαι πιο άνετη (αν φτιάξεις τέτοια λαμπάδα σε βαφτιστήρι, το πιθανότερο είναι να παρεξηγηθείς, καθώς θα θέλει αυτά που βλέπει στις διαφημίσεις...). Όσο για τη μανία, δείξε μας τίποτα, βρεεεε, να δούμε τις καλλιτεχνίες σου!
Χρυσοθέμη, Κική, Betty σας ευχαριστώ πολύυυ! Νομίζω ότι το αποφάσισα....θα κάνω μερικά τέτοια αυγουλάκια, θα τα βάλω σε πιατελίτσα με χρωματιστό χόρτο και θα τα κάνω δωράκια. Θα αρέσουν πιστεύω!

Δημιουργία είπε...

Πολυ ομορφες οι λαμπαδες και το αυγο γλυκα.Και του χρονου να εισαι καλα να ξαναφτιαξεις.

Ανεράιδα είπε...

Ευχαριστώ πολύ, επίσης! Να είμαστε όλοι καλά και όλοι οι δικοί μας επίσης!!

Νένα είπε...

Μπραβο Ανεραιδα!Εγιναν σουπερ!

Εγω απο την αλλη πιστευω οτι τα παιδια ουτε κοιτανε την λαμπαδα,μονο το δωρο τους ενδιαφερει!!!!

Ανώνυμος είπε...

είναι φανταστικές!!!! θέλω και εγώ να μάθω την τέχνη με τις χαρτοπετσέτες, για αυτό θέλω να σε ρωτήσω τι κόλλα έβαλες στην λαμπάδα?
Σε ευχαριστώ για τις όμορφες ιδέες
Κάτια

Ανεράιδα είπε...

Νομίζω ότι είχα βάλει ατλακόλ, αν και υπάρχει ειδική κόλλα για χαρτοπετσέτα σε κερί....

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να διαβάσω τη γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails