17.8.10

Νεραϊδογενέθλια Tinkerbell

Λοιπόν, κάναμε σήμερα τα γενέθλια της μεγάλης μου ζουζούνας, περάσαμε ωραία παρόλη τη ζέστη, φάγαμε, ήπιαμε, παίξαμε (τα παιδιά περισσότερο, άντε κι εμείς λίγο μαζί τους, χαχα)!! Μόνο που το κοριτσάκι μου ήταν λίγο κρυωμένο και δεν το απόλαυσε όσο θα ήθελα.....

Το θέμα όπως έχω ξαναπεί ήταν η Tinkerbell, γενικά πάλι νεραϊδοκατάσταση.... τα κοριτσάκια  υπερτερούσαν κατά πολύ στο πάρτυ, οπότε είχαν και την τιμητική τους!

Να μιλήσω λίγο για τη διακόσμηση, μήπως και εμπνεύσω κάποια μαμά..... Τα χρώματα λοιπόν του πάρτυ ήταν γαλάζιο, λαχανί και λιλά (έτσι, για να ξεφύγουμε και λίγο από το ροζ).  Είχα πάρει ένα πράσινο πλαστικό τραπεζομάντηλο, λιλά, γαλάζιες και πράσινες χαρτοπετσέτες, πράσινα και γαλάζια πιατάκια και ποτηράκια καθώς και μερικά πιάτα και ποτήρια Tinkerbell (μου τη δίνει να είναι όλα τα ίδια, από τραπεζομάντηλο μέχρι ποτήρια και καπελάκια, άσε που είναι και πανάκριβα αυτά με τις φιγούρες, οπότε την  έβγαλα πολύ πιο οικονομικά).
 Στις φωτο φαίνεται και το σταντ για τα κεκάκια, καθώς και το νεραϊδοπαλάτι που στη συνέχεια το γέμισα με πιροσκύ και ρολάκια.

Το τραπεζομάντηλο ήταν μεγάλο για το τραπέζι μου, έτσι το έκοψα και με αυτό που περίσσεψε, έφτιαξα ένα μεγάλο πράσινο φιόγκο που στερέωσα στην εξώπορτα. Πάνω από αυτόν κρεμόταν ένα καδράκι με τη νεραϊδούλα πολύ πολύ απλά φτιαγμένο που έγραφε Party Tinkerbell, (και που τώρα μόνο βλέπω ότι το είχα κρεμάσει στραβά!), σε περίπτωση που δεν ξέρουν πού γίνεται το πάρτυ, χαχα..... Επίσης είχα φτιάξει πολύ πρόχειρα και μια γιρλάντα  και την είχα κρεμάσει έξω από την πόρτα.

Στα κλαδιά που έχω δίπλα στην είσοδο "πετούσαν" πεταλούδες σε παρόμοιους χρωματισμούς:
Στο πάσο της κουζίνας είχα βάλει ένα καλάθι με τα στεφανάκια, μια γυάλα με μαρσμέλλοους και τα ραβδάκια (και εδώ), που έγιναν βέβαια ανάρπαστα από τα κοριτσάκια.... (δεν προνόησα να τα φωτογραφίσω, εδώ φαίνονται από σπόντα, αλλά πάρτε μια ιδέα)
Α, είχαμε και πινιάτα και κυνήγι του χαμένου θησαυρού (που όλως τυχαίως ήταν η πινιάτα, χαχα). Πρώτη φορά φτιάχνω πινιάτα και διοργανώνω κυνήγι θησαυρού φυσικά, αλλά ήταν πολύ ωραία!! Είχε μεγάλη πλάκα, καθώς τα παιδιά κατάφεραν τελικά να βρουν το .... θησαυρό, αλλά όχι και να τον σπάσουν για να πάρουν τη λεία τους..... όχι εύκολα τουλάχιστον... πέντε λεπτά βαρούσαν τη πινιάτα εκ περιτροπής με ένα ρόπαλο, ώσπου στο τέλος την έσπασε (τι περίεργο!) το μεγαλύτερο αγοράκι της παρέας..... Την είχα κάνει πολύ γερή την άτιμη! Δείτε την να τη δω κι εγώ, γιατί δε θα την ξαναδώ...
Τα δωράκια για τα παιδιά ήταν καδράκια με την Tinkerbell για τα κοριτσάκια (χαρτοπετσέτα, ζωγραφική, γκλίτερ κλπ) και αυτοκίνητα για τα αγοράκια (άσχετο!)
και πακεταρισμένα σαν καραμέλες
 
Τι άλλο; Α, να σας δείξω κι ένα μέρος του μπουφέ (λείπουν όσα ψήνονταν, ετοιμάζονταν ή έπρεπε να είναι στο ψυγείο μέχρι την τελευταία στιγμή). Κι εδώ να ευχαριστήσω πολύ πολύ τα νόστιμα blogs (δείτε τα στο sidebar) για τις ιδέες που μου έδωσαν.
Για το τέλος άφησα την τούρτα. Μου έβγαλε την πίστη, δύο μέρες στην κυριολεξία ασχολούμαι με αυτήν (από χθες στο πρωί), αλλά το αποτέλεσμα με ικανοποίησε πλήρως. Λεπτομέρειες οσονούπω.
μισοτελειωμένη
έτοιμη

Θα γράψω σύντομα λεπτομέρειες για όλα, αν θέλετε κάτι συγκεκριμένο ρωτήστε με! Φιλιά!

26 σχόλια:

Irini είπε...

Να σου ζήσει η μικρή σου Ανεράιδα να την χαίρεσαι και να την καμαρώνεις.Τι να πω τώρα για τα τόσο όμορφα πράγματα που έφτιαξες? ΜΠΡΑΒO!! Όλα υπέροχα με την τούρτα προς το τέλος να κλέβει την παράσταση.Γεια στα χρυσά σου τα χεράκια και του χρόνου να ξαναγιορτάσετε πάλι όλοι μαζί!!!!

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Να είναι χιλιόχρονη η μικρή Βίκυ, να την καμαρώνεται!!!
Οταν η μανούλα είναι αβάρετη και χρυσοχέρα κάνει μαγικά πράγματα με το ραβδάκι της!!
Ενα παραμύθι στα ματάκια των παιδιών!
Πάντα χαρές!!!!

Για την υπέροχη τούρτα!!!!!!! γράψε οδηγίες!
Αλλωστε μας έδωσες το θάρρος να σου ζητήσουμε κάτι!
Φιλιά πολλά!!!

Ανώνυμος είπε...

Ανεράιδα έμεινα άφωνη!Τέλεια όλα!Η δε τούρτα πιο επαγγελματική και από τις επαγγελματικές!Να χαίρεσαι την κούκλα σου!!
Άννα,Βέροια

Ξανθή είπε...

Να σας ζήσει και να τη δείτε όπως αγαπάει!!!
Χρυσοχέρα μαμά!!!!

Irene είπε...

Να σας ζησει και να σας δινει παντα χαρες!
Η τουρτα ειναι τελεια! Θελω να μου πεις που θα βρω χρωματα για να κανω κι εγω για τον γιο μου...πηγα σε ζαχαρωπλαστειο αλλα μου ειπαν οτι δεν πουλανε :(

Ανώνυμος είπε...

να ειναι παντα καλα και εσυ να της κανεις τοσο υπεροχα πραγματα σε ολα της τα γενεθλια!!!!!!!!!!!

Ελευθερία είπε...

Πω πω... όλα ειναι υπέροχα...γεια στα χεράκια σου !!! και όντως η τούρτα κλέβει την παράσταση!!!!
να τη χαίρεστε τη μικρή σας!! πάντα ευτυχισμένη και καλοτύχερη!!!!

Unknown είπε...

Τι να πω όλα είναι υπέροχα και η τούρτα έσκισε (σαν αγοραστή είναι!!!) Να σου ζήσει η κούκλα σου και να τα εκατοστήσει κι εύχομαι να έχει πάντα χαρές, υγεία κι ευτυχία στην ζωή της!!!!

Demi είπε...

Να τα εκατοστήσει η κορούλα σου και περαστικά της,να την χαίρεστε με υγεια και καλή προοδο να εχει στο σχολείο!!!
Ολα ειναι τέλεια!!!!καλά η τουρτα υπέροχη !!!Μπραβο σουπερ μαμα όλα καταπληκτικά τα φτιαχνεις, να σαι καλά πάντα!!!φιλιά!!!

Chrysothemi Creations! είπε...

να τα εκατοστήσει η κορούλα σου!
ολα πανέμορφα!
ειδικά η τούρτα καταπληκτική μπράβο σου!!!

Aggeliki είπε...

Να τα χιλιάσει τα χρόνια της. τελεια η διακόσμηση. μπράβο σου . εχω κι εγω δυο κοριτσάκια μικρότερα και παίρνω ιδέες.

Σοφία είπε...

Να τα εκατοστησει η μικρη σου, να ειναι παντα ευτυχισμενη!Περισσοτερο απο ολα λατρεψα την πινιατα και την τουρτα σου!Ευγε!!!

Ειρηνη Σ είπε...

Ανεραιδα μου καλη να εισαι γερη να χαιρεσαι τα ζουζουνια σου και να φτιαχνεις με τοοοοση ορεξη ολα αυτα τα Υ Π Ε Ρ Ο Χ Α

NANTIA είπε...

Χίλια μπράβο Ανεράιδα μου!!! Έκανες πανέμορφη δουλειά! Να τα εκατοστήσει η κορούλα σου, να τη χαίρεσαι και να την καμαρώνεις - περιττό να πω να πάρει και όλες σου τις χάρες και τα ταλέντα! Η τούρτα είναι "respect"- που λένε και τα παιδάκια! Αλήθεια εκείνη η λαχταριστή σαλάτα (;) με τις πιπεριές τι είναι; Τη λιμπίστηκα!
Πάντα τέτοια πάρτυ εύχομαι!

xristiana xristodoulou είπε...

Χρόνια πολλά κι από εμένα για τη μικρή σου! Χιλιόχρονη και πάντα ευτυχισμένη!
όσο για τα γεννέθλια... άλλη μια υπερπαραγωγή από τα χεράκια σου! Πραγματικά εκπληκτικά!

Ανεράιδα είπε...

Irini, σε ευχαριστώ πολύ κοπέλα μου, κι εσύ να χαίρεσαι την οικογένειά σου!!

Αντιγόνη, ετοιμάζω την ανάρτηση για την τούρτα... Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές, εύχομαι κι εγώ με τη σειρά μου τα καλύτερα σε σένα και στην οικογένειά σου και πάντοτε υγεία!!

Άννα, σε ευχαριστώ πολύ, κι εσύ να χαίρεσαι το παιδάκι σου!!

Ξανθή, σε ευχαριστώ....έβαλες κι εσύ το χεράκι σου στην επιτυχία του μπουφέ, σε σχόλιό σου σε άλλο μπλογκ μου έδωσες την ιδέα να κόψω στα δύο το φύλλο για τα ρολάκια σφολιάτας (ώστε να βγουν μικρότερες μπουκίτσες)

MomIrene, καλώς ήλθες και ευχαριστώ! Για τα χρώματα θα ψάξεις σε μεγάλα σουπερμάρκετ ή σε μαγαζιά που πουλάνε ζαχαρώδη.... Είναι πολύ εύκολο να βρεις....ακόμα και στο ίντερνετ πουλάνε (vefashouse.gr για παράδειγμα) Παίρνεις τα βασικά χρώματα και φτιάχνεις τα υπόλοιπα από αυτά (για όλα αυτά που βλέπεις, εγώ χρησιμοποίησα κόκκινο, μπλε και πράσινο)

Ανεράιδα είπε...

meanan, σε ευχαριστώ πολύ, μακάρι!!

Eleftheria, ε δεν πήγε άδικα τόσος κόπος, ευτυχώς.... σε ευχαριστώ πολύ!

Maria Z, σαν αγοραστή αλλά πολύ φθηνότερη, χαχα Σε ευχαριστώ!

Demi, σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και για τα σχόλια!

Chrysothemi Creations! να 'σαι καλά...Μπράβο και σε σένα για την τελευταία βάφτιση, φοβερή!

Ανεράιδα είπε...

Aggeliki, κοριτσομάνα κι εσύ; Να τα χαίρεσαι κι εσύ!

Σοφία, ευχαριστώ! Προτεραιότητα έχει η τούρτα, θα γράψω και για την πινιάτα όμως, γιατί έχει φοβερή πλάκα η διαδικασία για να τη σπάσουν!

Ειρήνη, σε ευχαριστώ ιδιαίτερα για την ευχή! Και εσύ να χαίρεσαι το ζουζουνάκι σας και με το καλό να έρθει και το άλλο!

Νάντια, η σαλάτα με τις πιπεριές είναι πατατοσαλάτα (πατάτες βραστές, ανάμεικτα λαχανικά, κρεμμυδάκι λίγο, γαλοπούλα, τυρί, αυγά, πιπεριά, αγγουράκι τουρσί, αλατοπιπερώνεις, βάζεις μαγιονέζα και μετά στη φόρμα....αφήνεις όλο το βράδυ και ξεφορμάρεις... Α, το κρεμμύδι το έβαλα στο τέλος για να μη μυρίσει) Σε ευχαριστώ για τις ευχές και εσύ ό,τι επιθυμείς!

Χριστιάνα, να 'σαι καλά, σε ευχαριστώ!

eudokia είπε...

να την χαίρεσαι τη μικρή σου! η τούρτα καταπληκτική! τον άλλο μήνα έχει και μένα η κόρη μου γενέθλια και λέω να την κάνω κ εγώ μόνοη μου!άντε να δούμε! όλα φαίνονται υπέροχα!!! μπράβο σου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Λαμπρινή είπε...

Να τα εκατοστήσει η κορούλα σου και να είναι πάντα ευτυχισμένη!Τι να πω για ολ'αυτά που ετοίμασες?Ολα είναι τέλεια!Η τούρτα...απίστευτη!Και ο μπουφές σου μου άνοιξε την όρεξη ,πρέπει να σου πω!!!

Ανεράιδα είπε...

Ευδοκία, καλή ιδέα....Σίγουρα θα είναι καλύτερη από των ζαχαροπλαστείων! Ρίξε μια ματιά στα λινκς της επόμενης ανάρτησης να πάρεις ιδέες....

Λαμπρινή, σ' ευχαριστώ! Κι εγώ θυμάμαι τις δικές σου τούρτες....

peny είπε...

Φανταστικά όλα!! Χίλια μπράβο! Και η τούρτα το κάτι άλλο! Η τούρτα θυμίζει κεικ ή κανονική τούρτα? Λέω και εγώ του χρόνου να την φτιάξω μόνη μου. Να σου ζήσει η κορούλα σου!!

ChristinaD είπε...

να την χαίρεσαι την κορούλα σου,όλα καταπληκτικά ήταν!!!

ΓΩΓΩ είπε...

Να σου ζησει το κοριτσακι σου!!!Να ειναι παντα γερη και καλοτυχη!Τελεια τα εκανες ολα για ακομα μια φορα!!!Χρυσοχερα μαμα!Η τουρτα φανταστικη πολλα συγχαρητηρια σου αξιζουν !!!Ολα τελεια!

Glyka είπε...

Ανεράιδα
έχω μείναι ΑΦΩΝΗ!! Χίλια μπράβο σου...
Θέλω να τα κάνω όλα τώρα. η κόρη μου νομίζω θα ξετρελαθεί με τις ιδέες σου. Εχει έρωτα με την Τινκερμπελ. Θα της κάνω τέλειο πάρτι και το καλό είναι πως θα συμετέχει στην προετοιμασία. είμαι πολύ χαρούμενη που σε ανακάλυψα :)

Αστέρω ! είπε...

Ανυπομονώ να αποκτήσω κι εγώ παιδιά για να διοργανωνω τα πάρτυ τους :) τελεια!!! φανταστικα:)

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να διαβάσω τη γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails