14.7.11

Διώροφη βάση για κέικ



Cake stand έχω ξαναφτιάξει.....από χαρτόνι όμως.....Και μάλιστα το έχω ήδη χρησιμοποιήσει δύο φορές στα γενέθλια των παιδιών, τροποποιώντάς το ανάλογα με το θέμα που είχαμε κάθε φορά (δείτε το στα γενέθλια Tinkerbell και στο αποκριάτικο πάρτυ Σπανιόλα). Από καιρό όμως ήθελα να φτιάξω και ένα πραγματικό cake stand.....και τώρα, την εποχή του δημιουργικού μου οίστρου, ήταν η κατάλληλη ευκαιρία! 

Χρειαζόμαστε 2 ή τρία πιάτα που να ταιριάζουν χρωματικά, το ένα μικρότερο από το άλλο, και μερικά κηροπήγια (τα όμοια είναι από το ΙΚΕΑ, η βάση από ένα μεγάλο βάζο που έσπασε). Αντί για κηροπήγια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ποτήρια, με ή χωρίς ποδαράκι.....Έτσι αξιοποιούμε και διάφορα απομεινάρια από παλιά σετ.....

Η διαδικασία απλή: δοκιμάζουμε τη διάταξη, βάφουμε αν χρειάζεται (όπως εδώ) και έπειτα κολλάμε με ζεστή σιλικόνη. Η σιλικόνη δε θα αντέξει σε μεγάλη καταπόνηση, γι' αυτό προσοχή! Για σταθερότερα αποτελέσματα χρησιμοποιήστε δυνατότερη κόλλα (πχ. βενζινόκολλα). Αν τα κηροπήγια/ποτήρια/πιάτα που έχουμε βρει δεν ταιριάζουν χρωματικά μεταξύ τους, δε σκάμε.....Μπορούμε πάντα να τα βάψουμε όλα το ίδιο!




Μπορούμε να τα ενώσουμε ή και να τα έχουμε σα δύο κομμάτια ξεχωριστά. Είναι πολύ όμορφο να σερβίρουμε το κέικ ή κάποιο γλυκό σ' αυτά, γιατί το ύψος κάνει το σύνολο εντυπωσιακό!




Όταν δεν υπάρχει στο σπίτι κέικ ή γλυκό, τότε μπορούμε να το στολίσουμε στην τουαλέτα μας με τα κολιέ και τα μπιζού μας!




Σας ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια στην προηγούμενη ανάρτηση και συγνώμη που δεν απαντώ στην καθεμιά χωριστά.....Το άσπρο πάνω στο οποίο έκανα τη φωτογράφιση είναι κουβέρτα πλεκτή (της προικός μου χαχαχα), όχι τραπεζομάντηλο, και μ' αρέσει και μένα πολύ. Θα τη δείτε αύριο μεθαύριο που θα σας δείξω το δωμάτιο.....

8 σχόλια:

ΝΑΣΙΑ Σ. είπε...

Πανέξυπνη ιδέα και πολύ όμορφο το αποτέλεσμα.

Γωγώ είπε...

Γεια στα χερια σου!
και μπραβο για την φαντασια σου!
Σουπερ η διωροφη βαση σου!
φιλικα Γωγω :)

Unknown είπε...

παρα πολυ ομορφο

Rena είπε...

Μ' άρεσε τρελά αυτή η ιδέα θα την υλοποιήσω άμεσα,ευχαριστούμε!!!!

Διασκέσις είπε...

ΤΕΛΕΙΟΟΟΟΟ!!!!Πάντα με εντυπωσιακές και σικάτες ιδέες!!!Ευχαριστούμε!!

NANTIA είπε...

Ανεράιδα μου τι έχεις φτιάξει!!! Λείπω καιρό από τα blogs κι έχω χάσεις επεισόδια!!! Είναι όλα τόσο υπέροχα, μας δίνεις τόσες ιδέες! Τελικά το έφτιαξες το δωμάτιο ε; Ανυπομονώ να το δω!!!
Είσαι απίστευτη!
Φιλιά!

Vita είπε...

Θαυμάσια ιδέα! Κι εχω αρκετά ξέταιρα!

GOGO είπε...

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ GOGO

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να διαβάσω τη γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails