27.3.12

Ιδέες για βαφτίσεις.....


Το σπιτάκι από φελιζόλ της Έλενας, το θυμάστε φαντάζομαι....(αν όχι, δείτε το στην προηγούμενη ανάρτηση). Η Έλενα επανήλθε δριμύτερη για να μας παρουσιάσει τις εξαιρετικές δημιουργίες για τη βάφτιση της μικρής Ευαγγελίας, να μας συμβουλεύσει πώς θα εξοικονομήσουμε χρήματα χωρίς να μειώσουμε τις προσδοκίες μας, αλλά και να μας δώσει ιδέες για οικονομικές μεν, εντυπωσιακές δε δημιουργίες!

Μεταφέρω ακριβώς τα λόγια της:

"Τώρα που ανοίγει ο καιρός και με αφορμή τη βάπτιση της μικρής πριγκίπισσας ήρθε η ώρα να πιάσουμε το θέμα της βάπτισης. Για τη βάπτιση της μικρής ψάξαμε πολύ στα μαγαζιά και είδαμε πολλά πακέτα που όλα κυμαίνονταν άνω των 500 ευρώ. Με την έκπτωση φτάναν στα 450 περίπου. Μια βάπτιση όμως περιέχει και τον σταυρό και την εκκλησία και πολλά άλλα. Οι συμβουλές και οι κατασκευές που θα σας δείξω έχουν στόχο να λύσουν τα χέρια πολλών μαμάδων και νονάδων εξαρτάται τι συνεννόηση υπάρχει ως προς τις μπουμπουνιέρες και τα γλυκά για μια οικονομικότερη βάπτιση.
 
Πάντοτε προσωπικά προτιμώ οι προσκλήσεις να είναι χειροποίητες και δε μου αρέσουν κοθόλου τα διακοσμητικά τύπου αγαλματάκια. Για μικρότερο κόστος μια πολύ καλή ιδέα είναι οι μπομπονιέρες να πηγαίνουν στους καλεσμένους μαζί με τισ προσκλήσεις. Έτσι μια οικογένεια 5 ατόμων πχ, δε θα παίρνει 5 μπομπουνιέρες αλλά μια. Επίσης θα αποφύγετε και το πρόβλημα των γιαγιάδων που αφού πάρουν μια μπομπονιέρα ζητάνε και άλλες δυο για τα εγγονάκια, για τον γιό τους (30 χρονών) που δε μπορούσε να ρθεί και άλλα πολλά.

Δεύτερον ψάξτε καλά για το τι σας συμφέρει. Πλέον με το ίντερνετ βρίσκετε πολλές προσφορές αλλά και ιδέες για προσκλήσεις. Κάτι πολύ πρωτότυπο και για μένα πολύ όμορφο είναι τα λουλούδια. Δηλαδή γλαστράκια. Ειδικά η λεβάντα. Εάν τώρα σας φαίνεται πολύ ακριβό μπορείτε να πάρετε τενεκεδάκια τύπου jumbo, υπάρχουν πολύ φθηνά, και να βάλετε μέσα ένα σακουλάκι με σπόρους. Για όσους επιλέξουν αυτές τις λύσεις ωραίο θα ήταν να ψάξουν το μύθο ή την ερμηνεία του φυτού που θα επιλέξουν και να τα εκτυπώσουν σε καρτελάκια.
  
Μια άλλη εναλλακτική είναι τα φουρφούρια. Όχι μόνο θα παίξουν και θα τα χαρούν τα παιδάκια αλλά είναι και οικονομικά. Όμορφες επίσης μπουμπουνιέρες είναι τα κρεμαστά για το λαιμό. Εγώ για τα κεράκια στη βάπτιση της μικρής πήρα κορωνίτσες (30 λεπτά η μία) από μαγαζί, σαφώς στο ίντερνετ θα υπάρχουν και φθηνότερες, πανέμορφες και τις έδεσα με κορδέλα. Υπάρχουν άπειρα σχέδια που μπορείτε να βρείτε. Άλλη εναλλακτική είναι τα μπαλόνια.  Τα παιδάκια σίγουρα θα το χαρούν. 
  Όσον αφορά τα τούλια πολύ φθηνά θα βρείτε σε είδη βιοτεχνίας καθώς επίσης και κορδέλες. Είναι φθηνά και μπορείτε να  προσαρμόσετε ανάλογα με τα γούστα σας τους συνδυασμούς.

Στα είδη βιοτεχνίας θα βρείτε και αμέτρητα υφάσματα για τους στολισμούς, τουλι οργάντζα γάζα και άλλα, με τα οποία μπορείτε να στολίσετε το τραπέζι, την εκκλησία και την κολυμβήθρα. Αντί για καλάθια για τις μπομπονιέρες πάρτε καφάσια (τα γνωστά για μήλα, μπανάνες) και βάψτε τα με λαδομπογιά.Θα μοιάζουν με φράχτες και προσωπικά τα θεωρώ πιο όμορφα αντί των καλαθιών.

Φτιάξτε μόνες σας τα μαρτυρικά: οι 50 παραμάνες κοστίζουν από 0,80 λεπτά εώς 2,50 ευρώ λιανική. Βάλτε το στολιδάκι που επιθυμείτε και με κορδέλες από τα είδη βιτεχνίας (2,50 ευρώ τα 100 μέτρα) δέστε τα και έτοιμα. Για το κουτί τους είτε παίρνετε έτοιμο  από είδη συσκευασίας είτε κάνετε μόνοι σας καλαθάκι ή κουτί με χαρτόνια ή μακετόχαρτο και το διακοσμείτε όπως θέλετε με κορδέλες χάντρούλες, και για όσες ξέρουν με την τεχνική της χαρτοπετσέτας, ακόμα και με τέμπερες.
 
Οι λαμπάδες βάπτισης κοστίζουν από 70 χονδρικά έως 120 ευρω. Από ένα κατάστημα με είδη κηροποιίας πάρτε μια λαμπάδα  και με τούλια, γάζα ή δίχτυ διακοσμήστε όπως θέλετε εσείς, σας εγγυώμαι ότι το κόστος είναι σίγουρα κάτω των άνωθεν. Το ίδιο κάντε και στην τσάντα ή κουτί της βάπτισης.Το ίδιο κάντε και με τα κεράκια της κολυμβήθρας. Εμείς εκεί που τα παραγγείλαμε όχι μόνο δεν ήταν όπως θέλαμε αλλά δεν ήταν κάν κεράκια. Ήταν πασχαλινές λαμπάδες. Έτσι πήγα και αγόρασα 3 κεράκια, 0,80 λεπτά και τις κορωνίτσες 0,90 λεπτά οι τρείς και έκανα τα κεράκια με κορδέλες που σίγουρα θα σας περισσέψουν.
 
Όσοι από σας είναι εξοικειωμένοι με τα scrapbooking μπορούν να κάνουν μόνοι τους το βιβλίο ευχών των μικρών. Το κόστος είναι απειροελάχιστο σε σχέση με αυτό των καταστημάτων και το αποτέλεσμα πολλές φορές πιο όμορφο.
 
Κατανοώ φυσικά ότι δεν υπάρχει ο χρόνος και επομένως πολλές φορές και διάθεση αλλά αν ξεκινήσετε από νωρίς και μόνοι σας ή και με μια μικρή βοήθεια από φίλους το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει και αισθητικά αλλά και οικονομικά. 'Ολα αυτά τα λέω απλώς γιατί δε θεωρώ ότι το πιο ακριβό είναι και απαραίτητα το πιό καλόγουστο ή το πιο ωραίο. Είναι κρίμα που για ένα τόσο όμορφο γεγονός έχει την τιμή του και μάλιστα την πολύ μεγάλη. Στους καιρούς που διανύουμε είναι φρόνιμο να διαθέτουμε τα χρήματά μας σε πράγματα που έχουν αξία. Θα δείτε πόση χαρά θα σας γεμίσουν οι παραπάνω κατασκευές, Ας γίνουμε όλοι μας πιο δημιουργικοί. Ας μην στρεφόμαστε στα έτοιμα αλλά ας φτιάχνουμε εμείς όμορφα πράγματα για μας και για τους άλλους."


Πόσο δίκιο έχεις, Έλενα! Ανεκτίμητες συμβουλές μια οικονομική βάφτιση χωρίς εκπτώσεις! Πάμε τώρα στις δημιουργίες της Έλενας....

"Τώρα όσον αφορά τη βάπτιση της μικρής πριγκίπισσας, το σπιτάκι υπέστη κάποιες αλλαγές, καθώς βρήκα ένα μικρό μαγαζάκι που μου έκανε κορωνίτσες πάρα πολύ οικονομικά και έτσι γυρίζουμε στο θέμα μας. Οι νεραϊδούλες μετακόμισαν και στη θέση τους δεσπόζουν δυο πανέμορφες κορώνες.



Επιπλέον τα μαρτυρικά είναι έτοιμα και φυσικά και τα κεράκια για την κολυμβήθρα καθώς αυτά που παραγγείλαμε δεν ήταν ούτε όπως τα περιμέναμε και δεν ήταν καν κεράκια αλλά λαμπάδες. Δε χωρούσαν στην κολυμβήθρα. Πιστόλι σιλικόνης, κορδέλες, τα διακοσμητικά και έτοιμες!! Προσοχή!! η κόλλα σιλικόνης λιώνει το κερί. Τη χρησιμοποίησα για να ενώσω τις κορδέλες μεταξύ τους ώστε να μη γλιστράνε.



Ανάλογο στολισμό έχει και το κουτί τους. Πήρα ένα πλαστικό 0,60 λεπτά και με τη σιλικόνη κόλλησα επάνω τους φίογκους, και την κορωνίτσα.

Επιχείρησα και το βιβλίο ευχών!! Δε χρησιμοποίησα κάνσον αλλά απλές κόλλες Α4 για τον εκτυπωτή, χαρτόνι μακέτας 50χ70 και χαρτιά και έτοιμο με βάση της καταπληκτικές οδηγίες της ανεράιδας!! Για την κορώνα στο εξωτερικό χρησιμοποίησα φύλλο αλουμινίου και είχα για πατρόν μια από τις κορώνες που αγόρασα καθώς από μόνη μου απλά δε τις εβγαζα καλές. Το εσωτερικό θα είναι πολύ απλο καθώς οι κόλλες Α4 είναι πιο λεπτές από το κανσόν και δε χωράνε πολλά πολλά.
 


Τέλος είχαμε παραγγείλει χαρτοπετσέτες με το όνομα της μικρής επάνω και έφτιαξα με το υπόλοιπο μακετόχαρτο, θήκη για να τις τοποθετήσουμε. Οι κορωνίτσες που έχει επάνω η θήκη είναι από ένα μεγάλο βιβλιοχαρτοπωλείο στη θεσσαλονίκη, δε γνωρίζω αν έχει και αλλού και ήταν χάρτινες. Τις έβαψα με πλαστικό χρώμα, και εκτύπωσα το όνομα της μικρής μέσα και το κόλλησα!!! Μου άρεσε πάρα πολύ, θέλω να κάνω και άλλα τέτοια κουτιά για να τα βάλω στο συρτάρι των καλλυντικών για καλύτερη οργάνωση."  



Έλενα, είσαι πραγματικά αξιέπαινη!! Όλα είναι πανέμορφα!!! Σε ευχαριστούμε πολύ για τις συμβουλές, τις ιδέες και τα εξαιρετικά δημιουργήματα που μας παρουσιάζεις!!

Με το καλό η βάφτιση, να ζήσει η νεοφώτιστη και να περάσετε υπέροχα!!!

Πόσο μ' αρέσει πάντα να βλέπω εμπνευσμένες δημιουργίες, ειδικά αυτά τα ροζ τα κοριτσίστικα.....Λυπάμαι που εμείς σιγά σιγά απομακρυνόμαστε από όλο αυτό το ....ροζ! Μεγαλώνουμε βλέπετε....

Αυτά προς το παρόν! Η επόμενη ανάρτηση θα έχει θέμα επίκαιρο, λαμπαδίτσες.....Μέχρι τότε, φιλιά!!

8 σχόλια:

Λαμπρινή είπε...

Μπράβο στην κοπέλα για όλα όσα ετοίμασε,είναι πολύ άξια!!!
Κι εμείς νομίζω ότι σιγά σιγά αποχωριζόμαστε το ροζ...Είδη ξεκίνησε η μεγαλύτερη και λέει ότι το βαρέθηκε και θέλει αλλαγές!!!Άντε Ανεράιδα να γυρίσουμε σελίδα ,να πάμε προς τα μπλε και λαχανιά...Το φαντάζεσαι???????Πολλά πολλά φιλιά!
(θα σου στείλω μέιλ...έχουμε μάθημα!!!)

Madlen είπε...

Μα τι όμορφα πράγματα έφτιαξε η κοπέλα!Μπράβο!

Φιλία είπε...

Πανάξια η Έλενα... μπράβο της, όλα τέλεια και οικονομικά! Έχει έμπνευση η κοπέλα, τι τα θες!!!!
Φιλιά

lila είπε...

Όλα υπέροχα τα κάνατε! Να σας ζήσει χιλιόχρονο!!!

My home είπε...

Υπέροχες οι ιδέες για οικονομική βάπτιση.
Δυστυχώς οι τιμές αν τα πάρεις όλα έτοιμα έχουν κολλήσει στις προ κρίσης εποχές.
Μπράβο Έλενα για τις συμβουλές σου!!
Ανεράιδα , πέρνα και από μένα σε περιμένει βραβειάκι.

spilia είπε...

πολυ ωραιο αποτελεσμα!μια απορια: που θα βρω τελαρα για φρουτα ξυλινα;στη λαικη βρισκω μονο πλαστικα!!

Ανεράιδα είπε...

spilia, μπορείς να ψάξεις και σε μανάβικα ή σε σούπερ μάρκετ..... εγώ βρίσκω και σε λαϊκή βέβαια....

Λένα Φ. είπε...

μα τι υπέροχες δημιουργίες είναι αυτές????πραγματικα αξίζει πολλα μπραβο η κοπέλα!Συγχαρητήρια!!!!!

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να διαβάσω τη γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails