22.10.12

Ιδέα για να κρύψουμε σημάδια από κόλλα καθώς και άχαρα φωτιστικά

Πρόβλημα Νο 1: σημάδια από αυτοκόλλητα στα συρτάρια του γραφείου

Πρόβλημα Νο 2: η βέργα και το καλώδιο του φωτιστικού δημιουργούν μια άσχημη εικόνα

Όσοι έχουν μικρά παιδιά σίγουρα ξέρουν πόσο ....γοητευτικό είναι να προσπαθείς να ξεκολλήσεις τα αυτοκόλλητα που έχουν την κακή συνήθεια να κολλούν παντού.....Προσωπικά, μπορώ να ανακαλέσω στη μνήμη μου ώρες ολόκληρες προσπάθειας να βγάλω αυτήν την άτιμη κόλλα από έπιπλα, τοίχους, πατώματα, χαλιά (!!)..... Μια παρόμοιου τύπου επιχείρηση έλαβε χώρα στο παιδικό δωμάτιο το Σάββατο που μας πέρασε.....αυτά όμως ήταν τα χειρότερου τύπου αυτοκόλλητα που θα μπορούσε γονιός να πετύχει.....και τι δε χρησιμοποίησα! Αρχικά σαπουνάδα με υγρό πιάτων, χλωρίνη και σφουγγαράκι (το πράσινο μέρος) .... τίποτα! Μετά έπιασα το οινόπνευμα....τζίφος! Ασετόν; Μπαα! Μετά από μια ώρα τρίψιμο είχα καταφέρει να βγάλω ελάχιστα αυτοκόλλητα......Τότε μου ήρθε ιδέα, πήρα το ξυστράκι για τις κεραμικές εστίες και προσπαθώντας να μην καταστρέψω το ξύλο έβγαλα όλα τα αυτοκόλλητα.....δυστυχώς μου έμεινε η κόλλα τους. Σκέφτηκα ως έσχατη λύση, το κόλπο με τη μαγιονέζα και άρχισα να τρίβω με ελαιόλαδο τα συρτάρια....δυστυχώς ούτε αυτό το κόλπο έπιασε, που σημειωτέον είχα χρησιμοποιήσει με μεγάλη ανακούφιση και επιτυχία στο παρελθόν. Στην πρώτη φωτογραφία βλέπετε το αποτέλεσμα ΜΕΤΑ  από όλα αυτά που σας διηγήθηκα!

Τι μου έμενε να κάνω; Καλά καταλάβατε.....ελάχιστα αραιωμένη ατλακόλ και ντεκουπάζ με χαρτί και χαρτοπετσέτα. Για να είμαι ειλικρινής, το γραφείο το προτιμούσα όπως ήταν πριν, λευκό δηλαδή.....δε γινόταν όμως αλλιώς.....τουλάχιστον μπορώ να αντικαταστήσω το χαρτί που χρησιμοποίησα, όταν ξεφύγουμε πια από τη ροζ περίοδο που ζούμε.....είναι πολύ εύκολο να το ξεκολλήσει αν έχει χρησιμοποιηθεί ατλακόλ.....



Για το δεύτερο πρόβλημα η λύση ήταν πολύ απλούστερη: μια βέργα από  πεπιεσμένο φελιζόλ (δες εδώ τι άλλο μπορούμε να κάνουμε με αυτές τις βέργες που υπάρχουν σε μαγαζιά με χρώματα-σιδηρικά) με ένα στολιδάκι διακοσμητικό πάνω και λίγη ζεστή σιλικόνη για να κολλήσει πάνω στη βέργα του φωτός. Λίγες σταγόνες σιλικόνης  επίσης χρειάστηκαν για να κολλήσει το καλώδιο κάτω από το ράφι και στη γωνία του τοίχου και να μη φαίνεται πολύ (αφήνουμε λίγο τη σιλικόνη να κρυώσει και μετά κολλάμε το καλώδιο, για να μη λιώσει το πλαστικό του).



Το αποτέλεσμα συνολικά
Για να σας προλάβω: καθαρό και τακτοποιημένο μένει μόνο μερικές ώρες....κάτι είναι κι αυτό....χαχαχα

16 σχόλια:

Funky Monkey είπε...

Καλησπέρα, Ανεράιδα! Μπορεί να ταλαιπωρήθηκες, αλλά το αποτέλεσμα σε δικαιώνει! Έγινε σαν καινούριο και πολύ πολύ πιο όμορφο! Ελπίζω τώρα με την ομορφιά του να αποτρέψει τα παιδιά από το να κολλήσουν ξανά τίποτε επάνω... Φιλιά, καλή εβδομάδα!

πεφταστέρι είπε...

ευτυχώς που η κόλλα δεν έβγαινε! είναι πολύ πιο όμορφο έτσι και δε νομίζω να κολλήσουν αυτοκόλλητα σ' αυτά τα συρτάρια τώρα!

Rena είπε...

Από τη μία μας ταλαιπωρούν τα παιδάκια μας αλλά από την άλλη μας κάνουν πιο δημιουργικές χαχα!!!!
Σούπερ η αλλαγή!!!!!!!!!!!!!!
Φιλιά!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Έγινε απλά υπέροχο τελικά είδες καφέ εμπόδιο για κάλο έγινε ακόμα πιο όμορφο!!!!Μπράβο τέλεια η ιδέα σου!!! Καληνύχτα!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Υπέροχο αποτέλεσμα..όλο θυμάμαι τις ντουλάπες των κοριτσιών μου όταν μικρές με φώναξαν περήφανες να μου δείξουν πως τις έκαναν με..αυτοκόλλητα !Έκανα μία μέρα να ..συνέλθω!

Momma's daily life είπε...

εμενα μ αρεσει περισσοτερο ετσι ροζουλι! βεβαια περναω και εγω την ροζουλι περιοδο μου μαζι με την μικρη μου αν και μεγαλοκοπελα!
μιας και το εχεις με τα ''αποτυπωματα'' των αυτοκολλητων, απο τοιχο πως βγαινουν;;;

Marie-Anne είπε...

Τα πέρασα αυτά με τα αυτοκόλλητα των παιδιών στις ντουλάπες ....!!!! Μέχρι που μεγάλωσαν και βάψαμε τις πόρτες (ο μπογιατζής δηλαδή, αφού τις έτριψε)...
Πάντως, το ντεκουπάζ στα συρτάρια μου άρεσε πολύ, όσο για το φελιζόλ, πολύ έξυπνη και οικονομική λύση!
Φιλάκια πολλά Ανεράϊδα μου !!!

Κοντεσσινα Κρινοδακτυλη είπε...

Καλημερα κι απο μενα!Οπως παντα υπεροχες λυσεις για να ομορφυνεις την καθημερινοτητα!Ενα μικρο tip για επιμονα αυτοκολλητα:πιστολακι μαλλιων.Ζεσταινεις κ ξεκολλας!Δουλευει κ στα τζαμια του αυτοκινητου για να ξεκολλας το σημα της περασμενης χρονιας!

Irene είπε...

MΜεγαλοφυείς ιδέες όπως πάντα....και ναι, τα κοριτσια εχουν δικιο...πιο ομορφο τωρα με το ντεκουπάζ!!!! Φιλιά!

Σοφία Τσιμάρη είπε...

χαχαχαχχαχχα εισαι φοβερη....ειδες τι ωραιες ιδεες κατεβαζουν οι μαμαδες απο τα λαθακια των παιδιων...? τελεια τα συρταρακια τι να πω.....

vailie είπε...

Λοιπον....παρολο που κι εμεις εχουμε πηξει στο ροζουλι, δεν ειναι καθολου ασχημο το αποτελεσμα Ανεραϊδα μου!
Θα ελεγα οτι μου αρεσει...σαν ζαχαρωτο ειναι!
Φιλακια και μπραβοοο!!!! ;ο)

Φιλία είπε...

Αχ αυτά τα αυτοκόλλητα και οι κόλλες τους.... χτικιό!!!!! Τέλεια η ιδέα σου να τις καλύψεις με decoupage. Όσο για το φελιζόλ, πολύ έξυπνο το κολπάκι για κάλυψη!
Φιλιά

margarita είπε...

το απολυτο ροζ!!!τελειο εγινε!!!

Handmade by Mika είπε...

Και όμως ετσι έγινε πολυ καλύτερο! Ασε που διαβάζοντας ήξερα οτι θα καταλήξεις εκεί!! Απο τότε ανακαλύψαμε το ντεκουπαζ οτι δεν φτιάχνει αλλιώς, το ντεκουπάρουμε και γίνεται καλύτερο!!
Να σαι καλά!
φιλια

Elenfly είπε...

Έγιναν καταπληκτικά τα συρτάρια και η ιδέα για το φωτιστικό τέλεια!!!για να μην φαίνεται το καλώδιο στον τοίχο μπορείς να το βάψεις με το χρώμα που έβαψες τον τοίχο θα γίνει αόρατο!φιλιά πολλά!!

φωτογραφια γαμου είπε...

Το δεύτερο άρθρο που διαβ'αζω στο μπλογκ αυτό και βρίσκω πολύ χρήσιμο και δημιουργικό. Έχετε ιδέες και φαντασία....πιάνουν όμως και τα χέρια σας!
Ελπίζω τα παιδιά να μη θελήσουν να βάλουν τη δική τους πινελιά στο πολύ καλόγουστο αποτέλεσμα :)

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να διαβάσω τη γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails