15.7.13

Τραπέζι ευχών



Το τραπέζι ευχών συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια σε γάμους και βαφτίσεις και είναι ακριβώς ό,τι λέει το όνομά του: ένα τραπέζι όμορφα στρωμένο και στολισμένο πάνω στο οποίο θα βρούμε το βιβλίο όπου θα γράψουμε τις ευχές μας στο ζευγάρι ή στο νεοφώτιστο. Είθισται εκτός από το βιβλίο να υπάρχουν πάνω του και κάποια γλυκάκια, ζαχαρωτά ή κουφέτα, καθώς και κάποια διακοσμητικά στοιχεία ταιριαστά με το θέμα της βάφτισης ή του γάμου.

Καθώς είναι πολύ εύκολο να το προετοιμάσουμε από μόνοι μας είναι κατά τη γνώμη μου περιττό να ξοδευτούμε παραγγέλλοντας κάτι έτοιμο. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα τραπέζι με ένα λευκό μακρύ τραπεζομάντηλο (στρωμένο από το μαγαζί), γάζα σε χρώμα που να ταιριάζει με την όλη διακόσμηση, το βιβλίο των ευχών και μερικές γυάλες με ζαχαρωτά και κουφέτα. Από εκεί και πέρα προσθέτουμε ό,τι διακοσμητικό έχουμε που ταιριάζει.

Εννοείται βέβαια ότι κάνουμε δοκιμές σε ένα δικό μας τραπέζι διατάσσοντας τα πράγματα όπως μας φαίνεται ομορφότερο, προσθέτοντας ή αφαιρώντας όπου χρειάζεται. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι λίγο-πολύ το ίδιο. Από τις δικές μου δοκιμές στο τραπέζι του μπαλκονιού μου προέκυψε τελικά η παρακάτω μορφή.





Γυάλες , αν δεν έχετε ήδη, θα βρείτε σε αποθήκες με είδη γάμου και βάφτισης, σε καλή τιμή. Αν και είναι από μόνες τους πολύ εντυπωσιακές, μπορείτε πάντοτε να τις διακοσμήσετε με window colors φτιάχνοντας σχεδιάκια ταιριαστά με το θέμα σας. (Δείτε εδώ πώς χρησιμοποιούμε τα window colors ή glass deco).

Για παράδειγμα στη βάφτιση της ανιψούλας μου έφτιαξα κορωνίτσες, παλατάκια και καρδούλες και τις κόλλησα στο γυαλί. Όποτε θέλω τις βγάζω κι έτσι οι γυάλες μένουν σκέτες για να ξαναχρησιμοποιηθούν κάπου αλλού.






Τελευταίο και σπουδαιότερο το βιβλίο ευχών. Σοβαρό ή κλασικό, χαριτωμένο ή παιχνιδιάρικο, πολύχρωμο ή απλό, είναι αυτό που θα σας μείνει για να διαβάζετε τις ευχές των καλεσμένων σας και να συγκινείστε ή να γελάτε με όσα σας γράφουν! 

Αν θέλετε να το φτιάξετε μόνοι σας, δείτε εδώ (κατάλληλο και για άλμπουμ) ή εδώ (απλούστερο, σαν τετράδιο).

Αν πάλι, επιθυμείτε κάτι ιδιαίτερο, σε κάποιο περίεργο σχέδιο για παράδειγμα, μπορείτε να κάνετε ό,τι και εγώ: να το παραγγείλετε στο sfragidomania.gr σε απλό γκρι χαρτόνι και μετά να το διακοσμήσετε όπως θέλετε. Η κοπέλα που θα σας απαντήσει είναι ευγενέστατη, εξυπηρετικότατη και πραγματική επαγγελματίας. Ιδιαίτερα θετική εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι ενώ είχαμε συμφωνήσει να μου το στείλει τέλος εβδομάδας, χωρίς ιδιαίτερη πίεση από τη μεριά μου, βιάστηκε να μου το στείλει 2 μέρες νωρίτερα!




Τα υπόλοιπα διακοσμητικά που βλέπετε στο τραπέζι είναι το παλατάκι από χαρτί που σας είχα δείξει εδώ, μια μεγάλη ξύλινη φιγούρα και δύο μικρές (πάλι από το Βεκράκη), μία λουλουδένια μπάλα από γκοφρέ χαρτί, φελιζόλ, καρφίτσες και καλαμάκι για σουβλάκι (την έφτιαξα όπως δείχνω εδώ, μόνο που αυτή τη φορά δεν κολλούσα τις ροζέτες αλλά τις στερέωνα στο φελιζόλ με καρφίτσες) και μια πριγκιπική μολυβοθήκη ειδικά φτιαγμένη για το βιβλίο ευχών με διάφορα μαρκαδοράκια σε παλ χρώματα. Αν θέλετε οδηγίες γι' αυτήν ενημερώστε με....






Ακολουθεί η διακόσμηση του χώρου. Καλή εβδομάδα, φιλιά σε όλους!


3 σχόλια:

Σοφία Τσιμάρη είπε...

ολα νεραϊδενια οπως παντα...γεια στα χερακια σου

Φιλία είπε...

Ευχαριστούμε για τις οδηγίες και τις παραπομπές!!!!
Όλα τέλεια και προσεγμένα!!!
Φιλιά

GreenDotCreations είπε...

Πολύ όμορφες και νεραϊδένιες κατασκευές!! Καλή σου μέρα! :-)

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να διαβάσω τη γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails