1.4.13

Στεφανάκια με σύρμα πίπας



 H Δέσποινα είναι μια ταλαντούχα μαμά που μας είχε εντυπωσιάσει παλιότερα, όταν μας είχε παρουσιάσει το βιβλίο ευχών που είχε φτιάξει για το γάμο το δικό της και τη βάφτιση της κόρης της (δείτε το εδώ http://aneraida.blogspot.gr ).  Μαζί μ' αυτό είχε φτιάξει μόνη της τα στεφανάκια που φορούσαν τα παρανυφάκια και η κορούλα της.  Σήμερα, μας δείχνει πόσο εύκολα και απλά μπορούμε να τα φτιάξουμε κι εμείς.




Οι οδηγίες της είναι κατατοπιστικότατες.



Υλικά που θα χρειαστούμε:

  • Συρματάκια πίπας σε ό,τι χρώμα θέλουμε και ανάλογα τί χρώμα θα είναι το στεφανάκι μας. Για παράδειγμα εγώ που ήθελα η βάση του να είναι λευκή/ιβουάρ προσπάθησα να βάλω ανοιχτόχρωμα συρματάκια για να μη φαίνονται.
  • Πιστόλι σιλικόνης (λατρεμένο!!).
  • Κορδέλες σε ό,τι χρώμα θέλουμε. Το μέγεθος εξαρτάται το πόσο πυκνό ή αραιό θέλουμε να το πλέξουμε. Εγώ χρησιμοποίησα 1) antique white 12mm πάχος και 2) λιλά 10mm πάχος.
  • Λουλουδάκια. Τα συγκεκριμένα τα βρήκα σε μαγαζί με είδη μπομπονιέρας κλπ.
  • Ψαλίδι, κόφτη.



Εκτέλεση:

  1. Παίρνω 4 συρματάκια και τα χωρίζω σε δύο ζεύγη. Τυλίγω το κάθε ζεύγος ώστε να σχηματίσω ένα χοντρό σύρμα. Έπειτα τυλίγω τα δύο χοντρά σύρματα στις άκρες τους ώστε να σχηματιστεί το στεφανάκι. Εξαρτάται βέβαια από τη διάμετρο που θέλω να έχω. Αν περισσεύει αρκετό σύρμα, μπορώ να το κόψω, αλλά καλό θα ήταν να το αποφύγω γιατί δημιουργούνται αιχμηρές άκρες.





  2. Πλέον έχω σχηματίσει τη βάση του στεφανιού. Για να βάλω την πρώτη κορδέλα, απλώς πιάνω την άκρη της και τη στηρίζω στην άκρη του σύρματος. Ύστερα, για να τη στηρίξω ακόμα, περνάω 1-2 φορές την κορδέλα πάνω από το στήριγμα και έπειτα συνεχίζω να την τυλίγω στο υπόλοιπο στεφανάκι με προσοχή και όσο πιο ομοιόμορφα μπορώ. Για ένα στεφανάκι χρειάστηκα περίπου 2 μέτρα κορδέλα από το κάθε χρώμα. Μπορεί να είναι και λιγότερο αλλά καλό θα ήταν να έχουμε μπόλικη κορδέλα για το τύλιγμα, παρά να μη μας φτάσει. Επίσης, εξαρτάται και από το πάχος της κορδέλας. Προσωπικά αποφεύγω τις πάρα πολύ, γιατί το τύλιγμα είναι πιο χρονοβόρο και δύσκολο. Μπορώ ανά τακτά διαστήματα κατά τη διάρκεια του τυλίγματος να βάζω και λίγη σιλικόνη για καλύτερη στήριξη.






  3. Αφού τελειώσω την πρώτη/βασική κορδέλα, την κόβω και την κολλάω στο τέλος με σιλικόνη, όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Από αυτό ακριβώς το σημείο θα ξεκινήσω το δεύτερο χρώμα κολλώντας το κι αυτό με σιλικόνη. Αυτό το σημείο θα είναι το πίσω μέρος του στεφανιού, όπου θα τοποθετηθεί και ο φιόγκος.



  4. Για το φιόγκο, παίρνω την πρώτη κορδέλα, σχηματίζω ένα φιόγκο με μακριές άκρες, παίρνω έπειτα τη δεύτερη κορδέλα και δένω μ'αυτή το φιόγκο. Ύστερα τον κολλάω πάνω στο στεφανάκι, ακριβώς στις ενώσεις του τυλίγματος.




  5. Κόβω τα συρματάκια από τα λουλουδάκια και τα κολλάω με σιλικόνη πάνω στο στεφανάκι.



Και έτοιμο το στεφανάκι μας!!

Δέσποινα, είναι πραγματικά υπέροχο!! Να χαίρεσαι την κορούλα σου και να είστε πάντοτε αγαπημένοι και ευτυχισμένοι!! Σε ευχαριστούμε ιδιαίτερα για τις πολύ χρήσιμες οδηγίες σου!!

Καλό μήνα σε όλους!

20 σχόλια:

Τα δευτεράκια blogαρουν... είπε...

ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΤΕΛΕΙΟ!!!!!!ΘΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΣΕ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ!!!!!!!!

Unknown είπε...

πολυ χρησιμες οδηγιες..ευχαριστω πολυυυυ καλο μηνα

Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι είπε...

Καλό μήνα... Σούπερ το στεφανάκι...αν το ήξερα πόσο εύκολο είναι θα το είχα κάνει και στην βάπτισή μας.. γιατί αυτό του ανθοπωλείου ήταν τεράστιο,χιχι! Callie by Anthomeli

blue cat είπε...

Πολύ όμορφη κατασκευή! Τα συρματάκια πίπας πού τα βρίσκουμε; (Πώς φαίνονται οι άκαπνοι...:) )Σε μαγαζί με είδη καπνιστή ή σε περίπτερο;

Ανεράιδα είπε...

blue cat, τα συρματάκια πίπας τα βρίσκουμε σε μεγάλα χαρτοπωλεία (ή και σε μικρά, από αυτά που φέρνουν υλικά για χειροτεχνίες για το νηπιαγωγείο και το δημοτικό) ή σε μαγαζιά με είδη χόμπυ......σε μαγαζιά για καπνιστές μάλλον δε θα βρούμε, ειδικά χρωματιστά χιχιχι.....Γέλασα με το "άκαπνοι" που λες.....

Κυριακή-Κορίνα Δημητρουλάκη είπε...

Δροσερό,χαρούμενο και ρομαντικό το δημιούργημα.Πολύ καλή η δουλειά με τις φωτο-οδηγίες.Σε ευχαριστούμε!

Funky Monkey είπε...

Με απλά υλικά, μια πολύ όμορφη κατασκευή! Μπράβο!

Ειρήνη Χ.νηπιαγωγός είπε...

ΑΠΛΟ ΕΥΚΟΛΟ ΤΕΛΕΙΟ ΚΟΡΙΤΣΙΣΤΙΚΟ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ
ΜΠΡΑΒΟ

Μαρία Έλενα είπε...

Πολύ όμορφο είναι
Φιλάκια ...

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Να χαίρεσαι το κοριτσάκι σου..Η εγγονή μου πια μεγάλωσε..τώρα πια έχω αγόρια..δυστυχώς...πάντα λάτρευα περισσότερο τα κοριτσάκια..ντροπή μου!!!!

Taelia88 είπε...

Φαίνεται τόσο εύκολο!! Τέλεια ιδέα να χρησιμοποιήσει σύρμα πίπας!! Και το αποτέλεσμα φανταστικό!!!
Μπράβο!!!!
Καλό μήνα να έχεις, φιλιά!!!

Yris είπε...

Μα πόσο υπέροχο και απλό!!!Τέλειο αποτέλεσμα και σίγουρα πολύ οικονομικό. Να χαίρεσαι την κορούλα σου!!!

Κατια Μαρκουϊζου είπε...

οπως παντα υπεροχα καλο μηνα Ανεραιδα μου μου έλειψες σε γλυκοφιλω

Ανώνυμος είπε...

Πολύ πολύ όμορφα... Θα "κλέψουμε" την ιδέα να το κάνουμε και σε κάποια δική μας περίστσαση!!!

Αθηνά

blue cat είπε...

@Aνεράιδα, ευχαριστώ πολύ για την κατατοπιστική σου απάντηση! Και χαίρομαι που γέλασες με την ακαπνιά μου! Να είσαι καλά!

Child and Play είπε...

Πανέμορφο!

ina creations είπε...

πολυ ωραια ιδεα και οικονομικη!!!!!!

marianna είπε...

πολυ ομορφο και ρομαντικο στεφανακι!!!!
τωρα για το πασχα θα ειναι σουπερ!!!

Μικρές Οπτασίες-Χειροτεχνήματα είπε...

Υπεροχο!!!!

Σου εχω χαρισει ενα βραβειο, σε περιμενω στο blog μου να το παραλαβεις

φιλια
http://anastasiascraftadventures.blogspot.gr/

Σοφία Τσιμάρη είπε...

καλα τελειοοοοοοοοοοοοο μπραβο στις εφευρετικες μανουλες..........ακομα κ οταν δεν βλεπουμε την δουλεια τους στα ιστολογια........καπου εκει υπαρχουν πολλες ειμαι σιγουρη

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να διαβάσω τη γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails