17.7.09

Μεταμόρφωση καθρέφτη με ψηφίδες

Στο μπάνιο των παιδιών υπήρχε αυτός εδώ ο πανάσχημος πλαστικός καθρέφτης: 

…ο οποίος μεταμορφώθηκε μετά από αρκετή δουλίτσα ως εξής:



(η θέση είναι προσωρινή)
Υλικά
  • ψηφίδες της αρεσκείας μας
  • στόκος για ψηφιδωτό
  • σκόνη αγιογραφίας για το χρωματισμό του στόκου
  • κόλλα ψηφιδωτού ή ζεστή σιλικόνη
Τα διαδοχικά στάδια της κατασκευής:
  1. Προστατεύουμε τον καθρέφτη με χαρτί και αρχίζουμε να κολλάμε τις ψηφίδες πάνω στην κορνίζα. Εγώ χρησιμοποίησα ζεστή σιλικόνη, καθώς η κορνίζα ήταν πλαστική και με δυσκόλευε κάθε άλλη κόλλα.(σημείωση αρκετό καιρό μετά: τελικά δεν έκανε η σιλικόνη γι' αυτή τη δουλειά, σέρνει κόρδες (δεν ξέρω πώς αλλιώς να το εκφράσω), δεν κολλάει καλά, δε συγκρατεί τον αρμό...)
2. Αφού ολοκληρωθεί ηδιαδικασία της επικόλλησης των ψηφίδων φτιάχνουμε τον αρμό μας σε ό,τι χρώμα θέλουμε. Το δικό μου τον έκανα ροζ προσθέτοντας στο νερό λίγη ροζ σκόνη αγιογραφίας. Φροντίζουμε να ρίξουμε τόσο νερό, ώστε να προκύψει ένα μείγμα που θα στέκεται και δε θα “πέφτει”, αρκετά πηχτό πάντως. Εφαρμόζουμε το μείγμα πάνω στις ψηφίδες προσέχοντας να καλυφθούν όλα τα κενά. Η δουλειά αυτή μπορεί να γίνει και με το χέρι μας αρκεί να φοράμε γάντι βέβαια. Το “τρομακτικό” αποτέλεσμα που προκύπτει είναι αυτό:
3. Ύστερα από όλα αυτά αρχίζει το βασανιστικό έργο της καθαριότητας. Σε ένα δεκάλεπτο από την εφαρμογή του στόκου παίρνουμε τα πολλά πολλά με ένα βρεγμένο πανί-σφουγγάρι-βετέξ κτλ. Μία-δύο ώρες μετά και αφού έχει στεγνώσει αρκετά ο στόκος αρχίζουμε να καθαρίζουμε μία μία τις ψηφίδες, στην αρχή με βρεγμένο και μετά με στεγνό πανί. Ταυτόχρονα φροντίζουμε να “στρώνουμε” λίγο και το στόκο στα σημεία που δεν έχει στρώσει καλά.Σε αυτό ακριβώς το σημείο θα φανεί και αν η επιλογή του χρώματος στόκου που κάναμε ήταν και η κατάλληλη ώστε να αναδειχθεί το ψηφιδωτό μας. Επομένως, η δουλειά αυτή είναι κοπιαστική, αλλά και πολύ ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική ταυτόχρονα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να διαβάσω τη γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails