5.1.10

Καινούργια αρχή!

Ο χώρος που ζούμε είναι αναμφίβολα ιδιαίτερα σημαντικός για την εσωτερική μας γαλήνη, αλλά και για την αρμονία στις σχέσεις μας με τους άλλους. Ιδιαίτερα οι άνθρωποι που από τη φύση τους αγαπούν το καθαρό και τακτοποιημένο μικροπεριβάλλον που είναι το σπίτι τους, ο χώρος τους, πραγματικά αγχώνονται και αγωνιούν όταν ο γύρω χώρος δεν είναι όπως θα τον ήθελαν. Αν σκεφτούμε πόσες ώρες περνούμε ειδικά εμείς οι γυναίκες για να συμμαζεύουμε, να τακτοποιούμε, να συγυρίζουμε και να καθαρίζουμε το σπίτι μας, δουλειές οι οποίες δεν τελειώνουν ποτέ, αφού μόλις ολοκληρωθούν χρειαζεται να τις πάρουμε πάλι από την αρχή, θα καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι να ζεις σε ένα περιβάλλον που σου αρέσει.
Οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν την τάξη στοιχείο ευφυίας. Και στα αλήθεια είναι... με την έννοια ότι, τακτοποιημένο το κάθετι στη θέση του, είναι εύκολο να βρεθεί οποιαδήποτε στιγμή χωρίς χάσιμο χρόνου, κόπο ή άγχος.
Έπειτα, χωρίς τάξη, καθαριότητα δεν υφίσταται. Δεν μπορείς να ξεσκονίσεις ή να σκουπίσεις όταν υπάρχουν στη μέση πράγματα.
Το πρώτο στάδιο για ένα όμορφο σπιτικό: τάξη. Το δεύτερο: καθαριότητα. Και φυσικά το τρίτο: διακόσμηση. Από τα πολύ μικρά πράγματα καθημερινής χρήσης έως τον ίδιο το χώρο μας, το σπίτι και τα έπιπλά μας, όλα μπορεί να είναι προσεγμένα, πράγματα που μας αρέσουν. Η επιλογή αυτή είναι σχεδόν ανώδυνη. Εννοώ ότι αντικείμενα με γούστο δεν κοστίζουν πάντοτε ακριβά ή ακριβότερα από τα υπόλοιπα. Κι έπειτα, πάντα υπάρχει η δυνατότητα να φτιάξεις κάτι μόνος σου.
Η διακόσμηση μπορεί να λειτουργήσει ως κίνητρο για να τακτοποιήσουμε και να καθαρίσουμε το σπίτι. Κάθε φορά που ξεσκονίζω, αλλάζω τα διακοσμητικά στα έπιπλα. Κάθε φορά που σκουπίζω, κάνω κάποια μικρή ή μεγαλύτερη αλλαγή στα έπιπλα ή στα χαλιά. Και φυσικά αλλάζω τακτικά τη διάταξη των επίπλων στο χώρο.

1 σχόλιο:

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Θελουμε να δουμε φωτοοοοοοοοο

Αν καταλαβες εξερευνω το μπλογκ σου
χα χα

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να διαβάσω τη γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails