13.2.10

Ιδέες για χειροποίητα φωτιστικά

Πολύ ωραία ιδέα! Φωτιστικό-κλουβί! Φτιαγμένο με κοτετσόσυρμα και ψεύτικα πουλάκια και κλαδιά. Πολύ μ' αρέσει!
Μια πολύ καλή και εύκολη λύση για χειροποίητο φωτιστικό είναι αυτή: παίρνουμε ένα μεγάλο μπαλόνι ή μια μπάλα θαλάσσης, το φουσκώνουμε ώστε να είναι στρογγυλό και τυλίγουμε το σπάγκο γύρω του αφού πριν τον βουτήξουμε στην ατλακόλ. Αφήνουμε να στεγνώσει εντελώς, σπάμε το μπαλόνι και έχουμε ένα οικολογικό φωτιστικό! Αναλυτικές οδηγίες εδώ.


Πολύ εντυπωσιακή λύση από ευτελή υλικά: αυγοθήκες! Αναλυτικές οδηγίες εδώ.

Έξυπνη ιδέα και αυτή με την υδρόγειο σφαίρα.

Πολύ όμορφο αποτέλεσμα με στρογγυλά κομματάκια από τσόχα κολλημένα πάνω σε γυάλινα μικρά καπέλα. Δείτε τη διαδικασία.

Όμορφο αλλά πολύ μπελαλίδικο βρε παιδί μου... Από www.craftster.org

Πολύ εντυπωσιακό φωτιστικό. Μου φαίνεται λίγο δύσκολο στην κατασκευή του όμως.

Βάψιμο με στένσιλ πάνω σε γυάλινο φωτιστικό.

Ο παλιός, ξεβαμμένος, φθαρμένος, χρυσός, ντεμοντέ τέλος πάντων πολυέλαιος στην αποθήκη μας, μπορεί να αποκτήσει εντελώς διαφορετική όψη αν βαφτεί σε ένα όμορφο χρώμα όπως της φωτογραφίας.

Πολύ ωραία και μοντέρνα ιδέα. Χρειάζεται ένα κομμάτι ξύλο και τρία μικρά φωτιστικά. Οδηγίες εδώ.

*****************

Παλιότερα είχα φτιάξει και αυτό με ροδοπέταλα, φιογκάκια και άλλα μπιχλιμπίδια και με ένα μεγάλο στρογγυλό χάρτινο φωτιστικό.

Α και για την κουζίνα είχα δει κάποια πανέμορφα φωτιστικά με σουρωτήρια. Γυρνάς ανάποδα το σουρωτήρι, του κάνεις μια τρύπα στην πάνω μεριά και το στερεώνεις στο καλώδιο.


Για κάτι πιο απλό και εύκολο, μπορούμε να φτιάξουμε πάλι με τη βοήθεια μπαλονιού φωτιστικό μπάλα με παπιέ μασέ ή ακόμα και να πάρουμε ένα φθηνό υφασμάτινο καπέλο (5 ευρώ από τζάμπο) και να το διακοσμήσουμε με ντεκουπάζ ή να το ντύσουμε με ύφασμα.

33 σχόλια:

neli είπε...

Πραγματικά πολύ ωραία τα φωτιστικά που προτείνεις!!!!
Δυστηχώς το μεγαλύτερο προβλημα ειναι να βρεις τα στεφανια που μπαινουν γυρω απο τις λαμπες εκτος και αν χαλασεις ενα καπελο που εχεις ηδη.
Εχω ψαξει ολο το ιντερνετ για τετοια στεφανια και δυστηχως δεν εχω βρει τιποτα :(

val είπε...

΄Οντως ωραίες προτάσεις, πάντα ήθελα να δοκιμάσω κάτι ανάλογο'μια ωραία ιδέα επίσης που είδα στην Ολλανδία είναι ένα ξύλο μακρόστενο κρεμασμένο με διάφανα νήματα από την οροφή και περασμένο πάνω του διάφορα φωτάκια. Η υλοποίηση θέλει κάποια δεξιότητα για όλα αυτά, κατάλληλα εργαλεία και πολύ χώρο...

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Το πρωτο ειναι τελειο!
Αλλα το θεμα ειναι που θα βρουμε το περιτυλιγμα
κατα τα αλλα ευκολο!
Καλη Καθαρή Δευτερα ανεραιδουλα μου και μη ξεχνας
Περιμενω με αγωνια τις δημιουργιες σου

Δημιουργία είπε...

Ομορφα και πρωτοτυπα τα φωτιστικα.
Μου αρεσαν πολυ τα σουρωτηρια για την κουζινα.

my craft and art creations είπε...

Πολύ ωραιες προτάσεις !!
Σε ευχαριστούμε πολύ!!

Ανεράιδα είπε...

Να 'στε καλά όλες!
Και μένα μ' άρεσε πολύ η ιδέα με το σουρωτήρι... προς το παρόν δεν μπορώ να την υλοποιήσω, καθώς ούτε έχω ανάγκη για φωτιστικό στην κουζίνα, αλλά και από την άλλη είναι ενιαίος χώρος με το σαλόνι και δεν ταιριάζει με τα υπόλοιπα...
Είδα όμως σήμερα κάτι καταπληκτικά σουρωτήρια στο Χαλκιαδάκη (Βερόπουλος) ινόξ και χρωματιστά ρετρό...υπέροχα!! Μπήκα στον πειρασμό, αλλά τελικά αντιστάθηκα!

simonmad είπε...

Εγώ έκανα το δεύτερο, δεν έτυχε... πέτυχε και τώρα μένει να το κρεμάσω. Ευχαριστώ πολύ για την ιδέα!!!

Δέσποινα είπε...

Πολύ ωραία όλα αλλά αυτό με την αυγοθήκη και το σουρωτήρι πραγματικά με εντυπωσίασαν!

Ανώνυμος είπε...

εκανα με τον σπαγγο και ειναι τελειο τωρα θελω να το κρεμασω.

Ανώνυμος είπε...

προσπάθησα να κάνω αυτο με τον σπάγγο..το μόνο που κατάφερα είναι να γεμίσω τον τόπο με ατλακόλ....όσοι το φτάξατε, ποια μέθοδο χρησιμοποιήσατε για την κόλλα?βουτήξατε μέσα τον σπάγγο? Δεν θ τα παρατήσω εύκολα...

Ανεράιδα είπε...

Ανώνυμε, θέλει αρκετή υπομονή....Θα προσέξεις η κόλλα σου να είναι αρκετά πηχτή, θα βουτάς μέσα το σπάγγο, θα τυλίγεις λίγο και μετά θα κάνεις κάτι άλλο περιμένοντας αρκετή ώρα να στεγνώσει. Μετά συνεχίζεις, έτσι ώστε η μία "βόλτα" του σπάγγου να μην ξεκολλάει την άλλη.... Οι δημιουργίες με ατλακόλ πάντα λερώνουν, να στρώνεις αποκάτω εφημερίδα. Η πρώτη φορά είναι πάντα πιο δύσκολη, χαίρομαι που δεν τα παρατάς!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραίες ιδέες! Φαίνεται το κέφι και το μεράκι σου για δημιουργία! Μπράβο!

Ανώνυμος είπε...

εχω να ρωτησω κατι..
οταν φτιαξεις αυτο το φωτιστικο με το σπαγγο κ την μπαλα,
εχεις κανει τον κυκλο που πρεπει για να περναει απο κατω το φως.
ομως πως αφου το τελειοποιησω θα περασει απο την αλλη μερια που δεν θα εχει τρυπα η λαμπα?που η λαμπα μαζι της εχει μια μεγαλη βαση
που συνδεεται το φως στην οροφη?

Ανεράιδα είπε...

Ανώνυμε/η, χρόνια σου πολλά!!

Αφού φτιάξεις το φωτιστικό, θα ανοίξεις με το ψαλίδι μια τρύπα στην πάνω μεριά ίσα ίσα για να περάσει το καλώδιο και θα στερεώσεις τη λάμπα από κάτω προς τα πάνω, έτσι ώστε η τρύπα να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη....Μπορείς βέβαια και να την αφήσεις την ώρα που τυλίγεις το σπάγκο, αλλά η πρώτη λύση μου φαίνεται ευκολότερη!!

elenascreations είπε...

Ανεράιδα έχω ενθουσιαστεί με τα φωτιστικά σου,ιδιαίτερα με τη λευκή μπάλα που την έχεισ στολίσει με πεταλούδες(οι αγαπημένες μου) κ κρεμαστά.Μπράβο σου!!!!Καλό πάσχα

elenascreations είπε...

Ανεράιδα μου ξέχασα να σε ρωτήσω απο ΄που μπορώ να βρω αλπακά..κ μπορώ να το κόψω με απλό κοπίδι.Υπάρχουν σχέδια ή απλά θα χρησιμοποιήσω τα punches.Ευχαριστώ πολύ.

το χειρότεχνο είπε...

η ιδεα μ το σουρωτηρι με ενθουσιασε !μολις αλλαξα το παλιο μ σουρωτηρι. λες να ο κανω φωτιστικο?

senzav@hotmail.gr είπε...

Ανεράιδα μου καταπληκτικά όλα! Έφτιαξα το φωτιστικό από σπάγγο και μου βγήκε υπέροχο! Το κρέμασα κιόλας και θα το αναρτήσω και στο ιστολόγιό μου να το δείς και να μου πεις την γνώμη σου!

Ανώνυμος είπε...

ξερει κανείς με τι χρώμα μπορώ να βάψω το καλώδιο ενος φωτιστικού;σε μαγαζί με ηλεκτρολογικά δε βρήκα άλλο χρώμα εκτός από άσπρο και σκέφτηκα να το βάψω μόνη μου

Ανεράιδα είπε...

Μπορείς να το βάψεις σίγουρα με σπρέυ.

Ανώνυμος είπε...

egw tha sou elega me pinelo me pixto xrwma, h mporeis na to tilikseis me xarti gkofre.

Ανώνυμος είπε...

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Ανώνυμος είπε...

poly xrhsima ola ayta poy dhmosieyete sygxarhthria!!

Ανώνυμος είπε...

Προσοχή με τα χρώματα και τα ηλεκτρικά καλώδια.
Αν το χρώμα έχει δυνατούς διαλύτες (νέφτι, νίτρου, ασετον) μπορεί να κάψει/λιώσει/ξεράνει το πλαστικό προστατευτικό γύρω από το καλώδιο και να κινδυνέψουμε με βραχυκύκλωμα.

Καλύτερα ντύσιμο με κάποιο χαρτί πρώτα όπως είπώθηκε(βάφεται και πιό εύκολα) και κατόπιν βάψιμο με χρώμα που δεν έχει διαβρωτικούς διαλύτες (ακρυλικά, τέμπερες κλπ).

Ανεράιδα είπε...

Ανώνυμε, πολύ πολύ χρήσιμα αυτά που λες....η αλήθεια είναι ότι αυτό δεν το είχα σκεφτεί...Επομένως, χρησιμοποιούμε τα πιο "αθώα" χρώματα και όχι κατευθείαν πάνω στο καλώδιο. Ευχαριστούμε!

Evdoba είπε...

Τι ωραία τα φωτιστικά σου!! μπράβο!!
Μπορεί κάποιος να αλλάζει συχνά τη διακόσμηση του δωματίου.

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Πραγματικά πολύ όμορφες δημιουργίες.
Εμείς απλά θα θέλαμε να προσθέσουμε ότι για τη δική σας ασφάλεια, καλό θα ήταν να χρησιμοποιείται τυποποιημένα ελεγμένα εξαρτήματα φωτιστικών (ντουί, καλώδια, μετασχηματιστές κτλ) ώστε να μην έχετε ηλεκτρολογικά προβλήματα.
Όσον αφορά για τα καλώδια μπορείτε να τα βρείτε σε πολλές αποχρώσεις χωρίς να κάνετε διάφορες αλχημείες. Σε αρκετές βιοτεχνίες μπορείτε να βρείτε υλικά και εξαρτήματα για τα δικά σας φωτιστικά.
Απλά αναζητήστε τα

www.handideas.com είπε...

δημιουργηστε τε τωρα το δικο σας e shop με χειροποιητα!!!!!

Unknown είπε...

Στις μπαλες απο σπαγκο εγω αντι για φωτιστικα τις θελω για διακοσμητικα δαπεδου μπορω να βαλω κερια μεσα η υπαρχει φοβος φωτιας?

Ανώνυμος είπε...

γεια σας φιλοι! εγω προσπαθω δευτερη φορα να φτιαξω το φοτιστικο με το σπαγκο και την μπαλονα...ερωτηση πρωτη το ακρυλικο νημα που χρησιμοποιησα ειναι λαθος; τι σπαγκο πρεπει να χρησιμοποιησω; και η κολλα ειναι πολυ πηχτη και θελει αραιωμα...ποσο ομως; δεν νομιζω να τα καταφερω....βοηθηστε σας παρακαλω....

Ανεράιδα είπε...

Προσέχετε πολύ πολύ με τα φωτιστικά. Μην πάρουν φωτια εννοώ. Βάλε μπόλικη κολλα αφού την αραιώσεις λίγο. Σαν να είναι χυλός φαντασου...

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να διαβάσω τη γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails