19.2.10

Αφιέρωμα: βάφτιση με θέμα "Νεραϊδόκοσμος" (προσκλήσεις και μπομπονιέρες)

Το καλοκαίρι του 2007 βάφτισα τη μικρή μου κόρη. Είχα ένα ολόκληρο χρόνο (με άδεια) για να προετοιμάσω μια -κατά το μεγαλύτερο μέρος- χειροποίητη βάφτιση. Σήμερα, ξεκινώντας από την αρχή, θα παρουσιάσω τις προσκλήσεις και τις μπομπονιέρες που έφτιαξα, ενώ θα ακολουθήσουν η διακόσμηση των τραπεζιών και της εκκλησίας, το βιβλίο ευχών, τα δώρα της νονάς και τα ευχαριστήρια για τους καλεσμένους. 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ
Ηθελα να είναι κάτι κοριτσίστικο, όμορφο και παιχνιδιάρικο. Διάλεξα λοιπόν ένα ωραίο ανάγλυφο φούξια χαρτί και το δίπλωσα στα 3 (τρίπτυχο). Στο εσωτερικό του κόλλησα ένα χαρτί που τύπωσα στον υπολογιστή. Απεικόνιζε μια νεραϊδούλα με φουσκωτή φούστα, μέσα στην οποία είχα φροντίσει να χωρέσω το κείμενο της πρόσκλησης και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Το τρίπτυχο στερεώθηκε με κορδελίτσα στην οποία είχα περάσει χαντρούλες για να γίνει πιο παιχνιδιάρικη. Το όνομα του αποδέκτη της κάθε πρόσκλησης ήταν γραμμένο σε αστεράκι από χαρτόνι που κρεμόταν από την κορδελίτσα αυτή. Μου κόστισε περίπου 1 ευρώ η μία και αρκετές ώρες δουλειάς!

Η εναλλακτική πρόσκληση που απερρίφθη όμως ήταν η εξής:

ΜΠΟΜΠΟΝΙΕΡΕΣ
Οι μπομπονιέρες για τους μεγάλους ήταν συρμάτινα δεντράκια με χάντρες σε διάφορα χρώματα και σχέδια, ενώ για τα παιδιά έφτιαξα μικρά καδράκια με νεραϊδούλες για τα κοριτσάκια και με ξωτικά για τα αγοράκια.

Τα δεντράκια μινιατούρες φτιάχτηκαν με σύρμα χαλκού και χάντρες διαφόρων ειδών και χρωματισμών. Στηρίχτηκαν σε βάσεις από αυτοξηραινόμενο πηλό που βάφτηκαν και διακοσμήθηκαν ανάλογα. Τρία κουφέτα τυλίχτηκαν με τούλι και δέθηκαν στα κλαδιά των δέντρων με κορδελίτσα (πολλήηηηη δουλειάαα!!). Ολόκληρη η σύνθεση τυλίχτηκε σε εκρού  ή ροζ τούλι και τα δεντράκια τοποθετήθηκαν σε καλάθι τυλιγμένο με ροζ τούλι.

Για τα παιδάκια ζωγράφισα 74 παιδικά καδράκια με νεραϊδούλες και ξωτικά. Τα τύλιξα με κορδέλα και έδεσα στο πίσω μέρος ένα πουγκάκι με σμάρτις. Στη συνέχεια τα έβαλα σε ένα μεγάλο πανέρι.
Όλα έγιναν ανάρπαστα... περισσότερο απ' όσο περίμενα! Μ' αρέσει να τα βλέπω στα σπίτια που πηγαίνω. Μάλιστα κάθε φορά περιποιούμαι λίγο τα κλαδάκια των δέντρων και τους δίνω το αρχικό τους σχήμα!

17 σχόλια:

Σοφία είπε...

Ολα ειναι απιστευτα ομορφα...Παρα πολυ καλη δουλεια και σιγουρα χρονοβορα...Αλλα ειμαι σιγουρη οτι το χαρηκες με την ψυχη σου!

neli είπε...

Καλα μιλαμε δεν παιζεσαι!!!!!
Ολα ειναι υπεροχα και τα δεντρακια.....χαρας το κουραγιο σου!
Πολυ πολυ πολυ πολυ ωραια.

my craft and art creations είπε...

Ολα φανταστικά!!
Μπράβο σου!!
οσο για τα δεντράκια τέλεια αλλά πολύ δουλειά βρε παιδί μου έχουν ε?
Πάντως τα έκανες με αγάπη και το ευχαριστήθηκες.

α βρε ανεραιδα να σε ρωτήσω δεν μπορώ να δώ
την αναρτησή σου με το θέμα φύλλο αλλουμινίου ,δέν ξέρω γιατί..
αν θές γιατί με ενδιαφέρει το θέμα αλλουμίνιο και ασχολούμαι θα ήθελα να μου στείλεις τις foto να τις δώ στο cdaverou@gmail.com
Σε ευχαριστώ εκ των προτέρον.

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Ειναι πολυ ομορφα!
Ακου, σε λιγους μηνες γεννα η ανιψια μου και θα ηθελα να τις φτιαξω κατι
Σε ζωγραφικη ή σε κατι αλλο
Εχεις καμια ιδέα;

Ανεράιδα είπε...

Σοφία, πραγματικά! Απόλαυσα την κάθε στιγμή! Εννοείται ότι αν δεν επρόκειτο για το παιδί μου, αν ήμουν επαγγελματίας δηλαδή, ούτε που θα σκεφτόμουν να μπω σε τέτοια διαδικασία!

Neli, έχω και μεγαλύτερα δεντράκια...θα σας τα δείξω σύντομα.

My craft and art creations, όντως πολλή δουλειά... έχω κι άλλα να σας δείξω... Όσο για τις φωτο, άσε, εγώ είχα κάνει πατάτα γι' αυτό δε φαίνονταν...Τώρα όμως το διόρθωσα, πρόσθεσα και μερικές φωτογραφίες. Αν θες κάτι, ρώτα, έ;

Ρίκη, έχω πολλές ιδέες ;) Να υποθέσω ότι θα είναι κοριτσάκι, έ; Μπορείς να φτιάξεις κάτι για το δωμάτιό του, να ζωγραφίσεις ένα μεγάλο κάδρο ή 2-3 μικρά καδράκια με παρόμοιο θέμα ή χρώμα για να αποτελέσουν μια σύνθεση. Πάλι καδράκια αλλά με χαρτοπετσέτα ή με φύλλα αλουμινίου. Αν δε θες για το δωμάτιο, πολύ πολύ ωραία ιδέα είναι να φτιάξεις ένα βιβλίο ευχών, ώστε όλοι να γράφουν τις ευχές τους για το νεογέννητο μωράκι. Άλλη ιδέα απλή και χρήσιμη ταυτόχρονα είναι ένα diaper cake, μια κατασκευή όπου θα βάλεις πάνες, πετσετάκια, χτένες, μωρομάντηλα κ.α. απαραίτητα για τα μωράκια ( δες εδώ http://www.graspr.com/videos/Diaper-cake-how-to-make-a-baby-diaper-cake-1 )Μμμμμμ, τι άλλο...; A, αν είναι αγοράκι, έχω μια καλή ιδέα για κάδρο...πες μου τι σκέφτεσαι!

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Οχι ειναι αγορακι καλη μου
Και ειναι το πρωτο ανιψι, απο της αδελφης μου την κορη
Οποτε καταλαβαινεις
Μηπως θα ηθελες να κανεις μια ειδικη ανάρτηση;
Θα σου ημουν υποχρεη

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Αααααααααα
Υποψη οτι η μανα ειναι Παναγια μου σωσε
Περιεργη, μα περίεργη
Να σκεφτεις πως το σπιτι της το εχει αδειο
μπλιαχχχχχχχχχχχχχ
καταλαβες ε;

princess είπε...

ανεράιδα μου τι όμορφα πραγματάκια εφτίαξες πάλι!!! τα κοιτάω και τα ξανακοιτάω, να σου πω όμως την αλήθεια το βλέμμα μου επικεντρώνεται στο προσκλητήριο(φοβερή δουλεία)και στα δεντράκια καλέ ποσό λεπτομέρεια έχουν!!! αλλά μπράβοοοοοο υπέροχα όλα μα όλα...αα ξεχάσα έστω και λίγο καθυστερημένα να σου ζήσει η μικρούλα και να σου πάρει το ταλέντο!!!

kiki είπε...

Πολύ ωραίες όλες οι κατασκευές. Αν έκανα αυτή τη στιγμή μωρό (που δεν...) θα τα έφτιαχνα κι εγώ όλα μόνη μου. Από τις προσκλήσεις και τις μπουμπουνιέρες, μέχρι τα γλυκά και τα φαγητα...

Ανεράιδα είπε...

Ρίκη, αν είναι περίεργη τότε το χειροποίητο ίσως το παρεξηγήσει...δυστυχώς έτσι είμαστε στην Ελλάδα, έχουμε αυτόν τον κακώς εννοούμενο σνομπισμό...λάβε το κι αυτό υπόψη!

Princess, σε ευχαριστώ πολύ πολύ και για τα σχόλια και για τις ευχές σου!!

Kiki, αλίμονο αν δεν έφτιαχνες εσύ τα γλυκά και τα φαγητά, ποιος θα μπορούσε να το κάνει;; Σου εύχομαι σύντομα να χρειαστεί να μπεις στη διαδικασία! Είναι φοβερό πρότζεκτ!

Demi είπε...

Καταπληκτικά!!!!!
Συγχαρητήρια για όλα!

euapap είπε...

Καταπληκτικά!!! ειδικά η πρόσκληση πολύ πολύ όμορφη... Βεβαια αποδεικνύεταιγια ακόμα μια φορά ότι ό,τι κάνει κανείς το κανει για την ικανοποιηση της δημιουργίας, όχι για οικονομία... πολυς χρόνος!
Τους καμβάδες για τα καδράκια τους αγόρασες ή τους εφτιαξες;

Ανώνυμος είπε...

ειναι τελειααααααααααα ολα..να σε ρωτησω κατι?θα μπορουσες καποια στιγμη να κανεις καποιο προσκλητηριο σε hello kitty?μια φιλη ,μου θελει να φτιαξουμε μονες μας τις προσκλησεις για την βαπτιση της κορουλας της. αν καποια στιγμη εχεις διαθεση και χρονο βαλε καμμια ιδεα!φιλακια πολλα και γεια στα χερια σου!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ! :) ΜΕ ΤΙ ΖΩΓΡΑΦΙΣΕΣ ΤΑ ΚΑΡΔΑΚΙΑ ? ΑΚΡΥΛΙΚΟ ? ΛΑΔΙ?

Ανεράιδα είπε...

Με ακρυλικά και τέμπερες είναι ζωγραφισμένα τα καδράκια!

Claire είπε...

Ανεράιδα μου, να σε ρωτήσω πού βρήκες τόσο ωραία χαρτιά για τα προσκλητήρια; Σκέφτομαι να κάνω κάτι τέτοιο κι εγώ για τη βάφτιση της μικρής μου, αλλά δεν ξέρω από πού μπορώ να πάρω ή κάτι τέτοιο ανάγλυφο χαρτί ή κάτι σε καρώ. Καμιά ιδέα;

Ανεράιδα είπε...

Τα καρώ χαρτιά είναι πολυ συνηθισμένα, τα έχουν τα περισσότερα χαρτοπωλεία.....τα δίνουν στην αρχή της χρονιάς σε νηπιαγωγεία, στις πρώτες τάξεις δημοτικού κλπ. Το φούξια με τις ανάγλυφες καρδούλες είναι όντως πολύ όμορφο, είναι της εταιρίας folia (στο βρήκα εδώ http://www.kapsis.gr/product.php?products_id=1929 και http://www.hartorama.gr/displayITM2.asp?ITMID=68994)
Στα λινκ αυτά έχει κι άλλα πολλά χαρτιά, ρίξε μια ματιά....αλλά καλύτερα πήγαινε σε ένα ενημερωμένο χαρτοπωλείο να τα δεις από κοντά.....

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να διαβάσω τη γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails