21.2.10

Κρέπα με σοκολάτα για πρωινό

Κυριακή πρωί σήμερα και είπα να περιποιηθώ την οικογένεια. Όλοι μα όλοι τρελλαίνονται για τη σοκολάτα κι έτσι η λύση ήταν σχεδόν μονόδρομος: κρέπες με σοκολάτα. Όχι ακριβώς σοκολάτα βέβαια, αλλά μερέντα, και μάλιστα χειροποίητη (για τη συνταγη δες εδώ).

Κρέπες φτιάχνω αρκετά συχνά, συνήθως αλμυρές, σε γιορτές και γενέθλια. Είναι ένα μεζεδάκι που αρέσει σε όλους. Σε μένα αρέσουν και για τη γεύση τους, αλλά και για την ευελιξία να χρησιμοποιούνται και για γλυκά και για αλμυρά μεζεδάκια αλλά και για φαγητό κανονικό, αντί για τα κανελόνια ας πούμε. Τις συγκεκριμένες τις έφτιαξα ως εξής:

Υλικά
1 αβγό
1 ποτήρι γάλα
1 κουταλιά βιτάμ
1 φλυτζάνα αλεύρι περίπου
μισό κουταλάκι αλάτι

Βάζω σε λεκανίτσα το αβγό και το χτυπάω λίγο με το πηρούνι. Προσθέτω το γάλα και ανακατεύω. Βάζω το βιτάμ να λιώσει στο τηγάνι που θα χρησιμοποιήσω για να φτιάξω τις κρέπες. Έτσι, και άλλο σκεύος δε θα λερώσω, και το τηγάνι τα βουτυρώσω. Όταν λιώσει, το ρίχνω το μείγμα. Προσθέτω λίγο αλάτι και το αλεύρι κοσκινισμένο, ενώ ταυτόχρονα ανακατεύω. Ρίχνω τόσο αλεύρι όσο να γίνει ένας χυλός λεπτόρρευστος, όσο η κρέμα γάλακτος για παράδειγμα. Βάζω το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνω κουταλιές από το μείγμα φροντίζοντας κάθε φορά να το απλώνω ώστε να καλύπτει τον πάτο. Αφήνω να ψηθεί από τη μια και ύστερα γυρίζω από την άλλη μεριά.

3 σχόλια:

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Λεω να δοκιμασω τη συνταγη , δεν ειμαι βεβαια σεφ αλλα για να δουμε

kiki είπε...

ΚΟΛΑΣΗ! Δέκα έτρωγα. Όχι μία!

Νένα είπε...

καλησπερα!!!Μολις σε ανακαλυψα και εχω κολλησει!Πιο πολυ βεβαια με την κρεπα που μου τρεχουν τα σαλια!!(ειμαι και σε κατασταση εγκυμοσυνης,οποτε καταλαβαινεις τι μου κανεις).

Κανω και εγω συχνα την ιδια συνταγη,αλλα δεν εχω δοκιμασει αλμυρη.Επειδη το ανεφερες,μηπως μπορεις να δωσεις και μια συνταγη για αλμυρες??

Φιλακια!!!

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να διαβάσω τη γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails