27.2.10

μεταμόρφωση κορνίζας


Στους χαλεπούς (οικονομικά) καιρούς που ζούμε, είναι ανάγκη να επιστρατεύουμε καθημερινά όλη μας τη φαντασία και τη δημιουργικότητα προκειμένου να ανταποκρινόμαστε στις υποχρεώσεις μας, χωρίς ωστόσο να ... στενάζει η τσέπη μας!

Βλέποντας λοιπόν αυτήν εδώ την κορνίζα στη λαϊκή αγορά και παρατηρώντας πίσω από το άθλιο χρώμα και το ευτελές υλικό της (πλαστικό) το ωραίο της σχεδιάκι και τις δυνατότητες με ένα βαψιματάκι να μεταμορφωθεί εντελώς, αγόρασα μία για 3 ευρώ!

Η αλήθεια είναι ότι με παίδεψε αρκετά! Στην αρχή αποφάσισα να τη βάψω λευκή. Ύστερα όμως από τρία χέρια, το αποτέλεσμα δε με ικανοποιούσε.... Τότε είπα να δοκιμάσω το φούξια. Λες και την πέρασα με μαγικό φίλτρο: μεταμορφώθηκε!! Ιδού το αποτέλεσμα: μια ρομαντική ροζ κορνίζα.

Έβαλα μέσα μια ζωγραφιά της κόρης μου προσωρινά, μέχει να δω τι θα την κάνω ακριβώς...

18 σχόλια:

neli είπε...

Ειναι πανεμορφη καλη μου!
Και μου αρεσει πολυ που εχει μεσα μια ζωγραφια της μικρη σου.
Ειναι ενας πολυ ωραιος τροπος για να κορνιζαρεις τις αγαπημενες τους ζωγραφιες.

Ανεράιδα είπε...

Neli, είδες; Μπορεί να μην είναι από το 1 ευρώ, αλλά αυτό που συζητούσαμε το δοκίμασα... και όντως είχες δίκιο...αλλάζει εντελώς...Τώρα, ίσως δω με άλλο μάτι τις κορνίζες στο 1 ευρώ!!

princess είπε...

τέλεια η μεταμόρφωση!!!!!!!! όντως το αρχικό χρώμα δεν είναι και πολύ ωραίο αλλά ύστερα απο δική σου παρέμβαση έγινε απίθανο!!!!!!!! μπραβοο

Rena είπε...

Νομίζω ότι της χρειαζόταν!
Μην αλλάξεις τη ζωγραφιά,οι παιδικές αυθόρμητες ζωγραφιές είναι οι καλύτερες!
Οι δημιουργίες σου είναι πανέμορφες!

Μαρία Sweet Art είπε...

Kουκλίστικη! Πολύ ωραίο το χρώμα και η ζωγραφιά ταιριάζει πολύ με το χρώμα. Μπράβο ωραία κατασκευή και....οικονομική. Άλλοστε τα ωραία πράγματα δεν είναι πάντα ακριβά.

Ανεράιδα είπε...

Κορίτσια, ευχαριστώ!
Λέτε να αφήσω τη ζωγραφιά, έ;; Μπορεί... άλλωστε από καιρό ήθελα να τους κορνιζώσω δύο από τις ζωγραφιές τους... θα πάω να πάρω άλλη μία κορνίζα να βάλω και τη ζωγραφιά της μικρής να μην έχει παράπονο και κάθε τόσο θα τις αλλάζω (από ζωγραφιές, ουυυυ, έχουμε μεγάλη παραγωγή :):)

neli είπε...

Ανεραιδα τι χρωματα χρησιμοποιεις ακρυλικα?

Ανεράιδα είπε...

Το άσπρο που έβαλα αποκάτω είναι ακρυλικό, το φούξια είναι σμάλτο (από το πλαίσιο το πήρα)..,. Άσε, από χρώματα, γίνεται χαμός... έχω από όλα. Στην κυριολεξία. Από ξυλομπογιές μέχρι λάδια και πλαστικά! Αυτά πάντως τα σμάλτα είναι πολύ βολικά γιατί μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε όλες σχεδόν τις επιφάνειες!Αν δεν κάνω λάθος είναι αυτά http://www.plaisio.gr/Art-Design/Fine-Arts-Supplies/Crafts-Supplies/Marabu-Decorlack-15-Ml-113039.htm

ΓΩΓΩ είπε...

Εντυπωσιακη η αλλαγη πραγματικα!! Στην αρχικη της μορφη η κορνιζα δεν ειναι και τοσο ωραια τωρα ομως εγινε μια τελεια ροζ κορνιζα!!!

Ανεράιδα είπε...

Σε ευχαριστώ Γωγώ μου!!

eudokia είπε...

είναι πραγματικά απίστευτη αλλαγή! το φουξ μου αρέσει πάρα πολύ!!

Ανεράιδα είπε...

Ευδοκία, να 'σαι καλά! Όλες οι κοριτσομαμάδες αγαπάμε το φούξια και το ροζ!!

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Υπεροχη καλη μου!
Για πες,επειδη οι καιροί είναι δύσκολοι,κι εγω εσκασα πρωι πρωι 600 για καινουργιο λαπ, και δεν εχει απομεινει σαλιο,τι χρωματα χρησιμοποιείς για τις κατασκευες σου

Ανώνυμος είπε...

νεραιδα, γεια! την κορνιζα με τi μπογια την εβαψες? και πως καταφερνουμε ωστε να μην εχει γραμμες απο το πινελο η σταγονες περισσευαμενης μπογιας;
eyxaristw:)

Ανεράιδα είπε...

Επειδή το υλικό της ήταν πλαστικό, το ακρυλικό χρώμα δεν έπιανε καλά....έβαλα 3 στρώσεις ακρυλικό και μετά φούξια σμάλτο από το Πλαίσιο....Υποθέτω ότι θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω και κατευθείαν λαδομπογιά, αυτή που αραιώνεται με νερό μάλιστα και δε μυρίζει...

Ανώνυμος είπε...

θα ηθελα να σασ παρακαλεσω να μου δωσετε οδηγιες πως να φτιαξω την φαπτιστικη λαμπαδα γιατην κορη μου.πωσ κοβω το τουλι σε τι διαστασεισ με τι το ενωνω κτλ.τα οικονομικα μου δεν μου επιτρεπουν να παρω ετοιμη σασ παρακαλω βοηθηστεμε να την φτιαξω

Ανεράιδα είπε...

Άνωνυμε/η φίλη/ε ευχαρίστως να σε βοηθήσω....γράψε μου όμως κάποιες πληροφορίες στο aneraida10@gmail.com όπως τι διακόσμηση περίπου θέλεις να κάνεις, τι χρώματα θα χρησιμοποιήσεις κλπ και τα λέμε μέσω email.

λΕλένη είπε...

Πολλές τέτοιες κορνίζες βρίσκουμε στο 1 ευρώ! Ακόμα πιο οικονομικές αλλά και σε ποικιλία σχεδιών και μεγεθών ώστε να μπορούμε να δημιουργήσουμε με λίγη φαντασία και πολύ όρεξη μια σύνθεση από κορνίζες στον τοίχο μας και όχι μόνο! Και κανείς δεν θα πιστεύει ότι κόστησαν μόνο λίγα ευρω!
Μπραβο Ανεράιδα!

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να διαβάσω τη γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails