15.3.10

Τούρτα barbie βήμα προς βήμα


Καταρχάς, σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και τα σχόλιά σας!! Μακάρι τα παιδάκια όλου του κόσμου να είναι καλά και οι μανούλες τους γερές, να τα χαίρονται.

Η τούρτα αποτελείται από παντεσπάνι και κρέμα ενδιάμεσα. Δεν έχει καθόλου σαντυγί, όχι από επιλογή (συνήθως βάζω λίγη), αλλά επειδή οι light κρέμες γάλακτος που είχα δε γίνονται σαντυγί όσο και να τις χτυπάς. Το πάνω μέρος (η φούστα της κούκλας) είναι ζαχαρόπαστα, ενώ στην κορφή βρίσκεται φυσικά μια πραγματική κούκλα Barbie, με τα πόδια της στο κέντρο της τούρτας.

Η επιλογή της κούκλας έγινε με κριτήριο τα ...ρούχα της. Για την ακρίβεια τη γύμνια της! Η κούκλα φορούσε μόνο μια φουστίτσα και το πάνω μέρος του σώματός της ήταν ζωγραφισμένο με το σχέδιο που φαίνεται στη φωτογραφία. Α, είχε και φτερά που τα έβγαλα.

Αφού λοιπόν έκανα δύο δόσεις σοκολατένιο παντεσπάνι (7 αυγά, 2 κούπες φαρίνα ανακατεμένο με 2 κουταλιές κακάο, 1 και 3/4 κούπες ζάχαρη) το έψησα σε αυτήν εδώ την ψηλή φόρμα στους 150 βαθμούς για μία ώρα περίπου (φούσκωσε και έγινε σαν κέικ).
 Στη συνέχεια το άφησα λίγο να κρυώσει και με το μαχαίρι του ψωμιού το έκοψα σε 5 κομμάτια.
Έφτιαξα το σιρόπι βράζοντας 1 κούπα νερό με μια κούπα ζάχαρη και λίγο λικέρ. Κατόπιν, έβρεχα με το σιρόπι το κάθε παντεσπάνι και έστρωνα αποπάνω την κρέμα (κρέμα γιώτης στιγμής ανακατεμένη με γάλα και κρέμα γάλακτος ή λίγο κακάο για σοκολάτα). Αυτή η διαδικασία κράτησε αρκετές ώρες, γιατί έγινε σταδιακά, δύο στρώσεις τη φορά (αν το έκανα μαζεμένο θα μπορούσε να καταρρεύσει η τουρτίτσα). Στο τέλος άπλωσα κρέμα και πάνω από το τελευταίο παντεσπάνι και στα πλάγια της τούρτας.
Τώρα, αν αναρωτιέστε τι απέγινε η τρύπα στη μέση, να σας πω ότι την έκλεισα με κομματάκια από ψωμί του τοστ και κρέμα, γιατί θεώρησα ότι έτσι θα συγκρατούσε καλύτερα τα πόδια της κούκλας.
Σ' αυτή τη φάση έπρεπε να τη βάλω πάλι να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί προτού να την τελειώσω.
Μετά από 2 ώρες λοιπόν έφτιαξα τη ζαχαρόπαστα (βράζουμε 50μλ νερό και ρίχνουμε 5 κουταλάκι ζελατίνη σε σκόνη και 100γρ σιρόπι γλυκόζης. Αφού διαλυθούν τα ρίχνουμε σε ένα μπολ με 1 κιλό άχνη και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Την ανοίγουμε με πλάστη χρησιμοποιώντας επιπλέον άχνη αν κολλάει). Την άνοιξα σε ένα στρογγυλό φύλλο με διάμετρο περίπου 30 εκατοστά και κάλυψα με αυτήν την τούρτα. Το μόνο που έμενε ήταν να βάλω στο κέντρο την κούκλα....Σ' αυτό το σημείο όμως με περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη. Όταν έμπηξα τα πόδια της κούκλας στο κέντρο της τουρτίτσας συνειδητοποίησα ότι της έφτανε μέχρι τα γόνατα κι όχι μέχρι τη μέση όπως θα έπρεπε....Τα νεύρα μου!! Πόσους πόντους πόδια έχει πια αυτή η Μπάρμπι;;!
Έτσι αναγκάστηκα, 2 ώρες πριν τα γενέθλια, να φτιάχνω άλλη μια δόση παντεσπάνι που το έψησα σε μικρότερο σκεύος.
το τοποθέτησα πάνω στην υπόλοιπη τούρτα και το κάλυψα με ροζ ζαχαρόπαστα (σημείωση: ούτε αυτό ήταν αρκετό για να καλύψει τα πόδια της Μπάρμπι...χρειάστηκε να της φτιάξω και μια φούστα από ζαχαρόπαστα για να καλύψω τους γοφούς της!
Ε μετά έπρεπε να της φτιάξω και μια ασορτί εσάρπα, να μην κρυώνει, και να διακοσμήσω κάπως τη φούστα. Η μεγάλη επιτυχία ήταν το χρώμα της ζώνης...ακόμη δεν καταλαβαίνω πώς τα κατάφερα με τα χρώματα ζαχαροπλαστικής (μπλε, κίτρινο και πράσινο) να βγάλω το ίδιο πετρόλ χρώμα με το σχέδιο στο στήθος της κούκλας!
Επίσης περήφανη αισθάνομαι και για το κόλπο που βρήκα για να κόψω τα λουλουδάκια, φυσικά και δεν έχω τόσο μικρό κουπ πατ... Έχω όμως τη μύτη του κορνέ. που αν την πιέσεις πάνω στη ζύμη θα σου κόψει το σχέδιο που έχει στην άκρη. Τρομερή ανακάλυψη!
Μια άλλη ιδέα αν θέλεις μικρούς κύκλους είναι να χρησιμοποιήσεις τα καπάκια ή τα βαζάκια της βανίλιας (κι αυτό δική μου έμπνευση, χιχι).
Στη συνέχεια καθάρισα το δίσκο γύρω γύρω και έκανα με το κορνέ και ροζ κρέμα γιώτης τις ροζέτες στη βάση της τούρτας.

Αυτάαα!! Συγνώμη που δεν έχω περισσότερες φωτογραφίες, ήμουν όμως αρκετά αγχωμένη και δεν είχα χρόνο να φωτογραφίζω το κάθε στάδιο της διαδικασίας. Αν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση μη διστάσετε να ρωτήσετε. Φαίνεται μεγάλος μπελάς, αλλά δεν είναι, πιστέψτε με!

Πάρτε κι ένα κομματάκι

14 σχόλια:

princess είπε...

περιμεναμε τις οδηγιες πως και πως, να σου πω την αληθεια εμένα μου φαίνεται ιδιαίτερη δύσκολη αλλά δεν ξερώ κιολας..μπράβο και πάλι

Ξανθή είπε...

Αυτά γλυκιά μου είναι για σας τους καλλιτέχνες!!!

neli είπε...

Μεγαλούργησες πάλι!!!!!!
Αχ αυτά τα δίμετρα πόδια της Μπάρμπυ μόνο προβλήματα μας δημιουργούν!
Χχαχαχαχααχαχ

Betty's Cuisine είπε...

Συγχαρητήρια για το χειροτέχνημα!
Ευτυχώς δεν έχω μικρά παιδιά και δεν θα χρειαστεί να το επιχειρήσω, αγχώθηκα και μόνο που το είδα, χιχι...

Γειά στα χέρια σου πάντως, πραγματική καλλιτεχνία!

Ευαγγελία Βλασσοπούλου είπε...

Συγχαρητήρια, όπως πάντα έδωσες τον καλύτερο σου εαυτό

Ανεράιδα είπε...

Κορίτσια, ευχαριστώ πολύ! Δεν ήταν όμως και τόσο δύσκολο....χρονοβόρο θα 'λεγα περισσότερο. Αν συνηθίζεις να φτιάχνεις τούρτες, τότε μόνο η διακόσμηση διαφέρει. Μια δοκιμή θα σας πείσει :)

Μαιρη είπε...

Τι να πω??? Χίλια μπράβο κ για το αποτέλεσμα, αλλά κ για την υπομονή σου να την φτιάξεις!! Υπέροχη έγινε!! Μπράβοο!!! Να τη χαίρεσαι κ πάλι! Κ του χρόνου να είσαστε καλά να ξαναφτιάξεις!!!

my craft and art creations είπε...

πάρα πολύ όμορφη.
να τα εκαταστόσει η κορούλα σου και να την δείς όπως επιθυμεις.
και εγώ κάπως ετσι την έιχα κάνει για την κόρη μου δές εδώ http://2.bp.blogspot.com/_RODC_KaUFNI/SrPmbo5uN9I/AAAAAAAAAWk/yRh5PrUNwwI/s1600-h/100_2202.JPG
και ειχαι τρομερή επιτυχία.
φιλιά.

Ανεράιδα είπε...

Μαίρη μου, ευχαριστώ πολύ και για το σχόλιο και για τις ευχές σου! Κι εσύ να χαίρεσαι την οικογένειά σου!

Χρυσοθέμη, απίθανη η τούρτα σου, τέλεια!!! Πώς να μην έχει επιτυχία;;

παρασκευη..η αλλιως pizizi είπε...

τι υπεροχη τουρτα! θα προσπαθησω να την φτιαξω στα πρωτα γεννεθλια της κορης μου!

Ανώνυμος είπε...

Η ΤΟΥΡΤΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΓΩ ΚΑΙ Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ!!! ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΓΩ ΣΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΗΣ ΣΤΙΣ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΝΕ ΤΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΞΕΤΡΕΛΛΑΘΗΚΕ Η ΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΤΗΣ.
ΒΕΒΑΙΑ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΑΡΑΛΑΓΗ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΦΩΤΟ!!!
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ..

Φιερούλα είπε...

Σήμερα είδα την ανάρτηση αυτή και είπα να μοιραστώ την εμπειρία μου αφού την έκανα και εγώ πέρισυ για τα γενέθλια της κόρης μου... Tip μεγάλο???? ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΗΣ BARBIE ΒΓΑΙΝΟΥΝ!!!!! Εγώ της τα είχα βγάλει (της τα ξανάβαλω αμέσως για να δείξω στην κόρη μου ότι δε θα μείνει κουτσή η κούκλα της!!!) και την έβαλα στην τρύπα του κεικ την οποία και παραγέμισα με ζαχαρόπαστα. Με τη φούστα αποπάνω δε φαινόταν τίποτα!

Ανώνυμος είπε...

Η ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΥ ΕΙναι υπεροχη1!!!!στο παρτιτησ κορησ μου ολα τα παιδακια ειχαν μινοι αφονα !!!!!!!!!!!σου ευχομαι καλεσ γιορτεσ....και παντα να μασ ετνιποσιαζεισ με τα αριστουργιματικα σου εργα!!!!!!!!!!!!!!¨¨¨΄¨΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄¨¨΄΄¨)

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΕΝΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ ΠΕΡΥΣΙ ΣΤΑ ΓΕΝΕΘΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΡΟΥΛΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΤΕΛΕΙΑ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΕΒΑΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΣ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΥΡΣΟΥΜΗ

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να διαβάσω τη γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails