Όταν δοκίμασα να φτιάξω για πρώτη φορά χαλβά, βρήκα αυτή τη συνταγή στο χοντρό σιμιγδάλι ΜΕΛΙΣΣΑ...ο χαλβάς δεν πέτυχε (δεν άφησα το σιμιγδάλι να ψηθεί πρώτα), αλλά η συνταγή μου έμεινε. Διαφέρει κάπως από την παραδοσιακή 1,2,3,4 αλλά εμένα τουλάχιστον μου αρέσει περισσότερο.
Υλικά
1 κούπα λάδι
2 κούπες σιμιγδάλι
2 κούπες ζάχαρη
μισή κούπα μέλι
5 κούπες νερό
κανέλα, γαρύφαλλα, καρύδια, σταφίδες
Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να ψηθεί το δεύτερο (να πάρει ένα καφέ χρώμα). Τότε κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό και το μέλι. Ξαναβάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και την κανέλα, τις σταφίδες κι ό,τι άλλο θέλουμε. Όταν πιει τα υγρά είναι έτοιμος. Τον κατεβάζουμε από τη φωτιά και τον σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα για πέντε λεπτά. Μετά τον βάζουμε σε φόρμα.
6 σχόλια:
Υπέροχο νηστήσιμο υγιεινό γλυκό. Παίρνω το κομματάκι και φεύγω.
Σήμερα ημέρα του χαλβά από ότι βλέπω κι εγώ ζηλεύω δεν μου μένει χρόνος για τίποτα!!!
Νασαι καλα που μας τραταρες και μας!
Γειας τα χερια σου!
μιαμ μιαμ φαινεται πεντανοστιμος!!!!!!!!
Tον φτιαχνει και η μαμα μου αυτον τον χαλβα !! Θα συμφωνησω με την erifili νηστησιμο υγιεινο και ευκολο γλυκο !
πολυ ωραιο γλυκακι...μιαμ παιρνω λιγακι και γω για την λιγουρα....
Δημοσίευση σχολίου
Θα χαρώ να διαβάσω τη γνώμη σου!