24.3.10

Ψηφιδωτά αυγουλάκια πασχαλινά βήμα-βήμα



Να σας πω την αλήθεια, εμένα αυτά τα αυγά δε μου πολυαρέσουν...τα περίμενα πολύ καλύτερα. Ίσως βέβαια να είμαι και προκατειλημμένη από τη διαδικασία που ήταν χρονοβόρα και αρκετά εκνευριστική (μέχρι να κολλήσουν οι  ψηφίδες πάνω στο φελιζόλ).

Τα υλικά
αυγά από φελιζόλ
ψηφίδες σε χρώματα της αρεσκείας μας (εγώ έβαλα και στρογγυλές μπιλίτσες από το τζάμπο)
κόλλα ατλακόλ
αρμός για ψηφιδωτά

Η διαδικασία
Κολλάμε τις ψηφίδες στο αυγό σχηματίζοντας τα σχέδια που θέλουμε. Φροντίζουμε να φτιάχνουμε ένα μικρό τμήμα κάθε φορά και να το αφήνουμε να στεγνώσει. Όταν ολοκληρώσουμε το αυγό μας, φτιάχνουμε τον αρμό σύμφωνα με τις οδηγίες του (μια φορά είχα χρησιμοποιήσει και στόκο, καλό βγήκε κι έτσι). Με ένα πινέλο απλώνουμε τον αρμό στο αυγό φροντίζοντας να μπει στα κενά ανάμεσα στις ψηφίδες. Αφήνουμε ένα δεκάλεπτο και καθαρίζουμε πάνω-πάνω με νωπό πανί. Μετά από μια ώρα καθαρίζουμε τις ψηφίδες προσεκτικότερα με νωπό πανί και στη συνεχεια με στεγνό και το αυγό μας είναι έτοιμο.

Η χαζομάρα που έκανα εγώ ήταν να αφήσω τον αρμό να κολλήσει μέχρι το επόμενο πρωί χωρίς να το καθαρίσω πάνω από τις ψηφίδες... Ε, το πρωί με περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη: δεν έβγαινε με τίποτα, ειδικά από τα στρογγυλά. Συμπέρασμα: αν είναι νύχτα και νυστάζετε, αφήστε για την επομένη την τοποθέτηση του αρμού! χαχα!

3 σχόλια:

eudokia είπε...

δεν έχεις δίκιο για το αποτέλεσμα!! είναι τέλεια!!!

Demi είπε...

Πολύ ωραία!!Μπράβο!!
Με τι κολλα κολλαγες τις ψηφιδες στο φελιζολ;
μηπως ατλακολ;

Elena Di. είπε...

Μπορεί να ταλαιπωρήθηκες αλλά άξιζε τον κόπο. Θα ήθελα να αναρτήσω την φωτο της ανάρτησης αυτής με τον σύνδεσμό σου στο κεντρικό μου ιστολόγιο ΜΑΖΙ ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ (ιστολόγιο ανθρωπίνων σχέσεων) http://mazi-xeri-xeri.blogspot.com,(αν βέβαια δεν έχεις αντίρηση) και στα παιδικά ιστολόγια που έχω παράπλευρα στην δεξιά του στήλη. Καλό Πάσχα.

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να διαβάσω τη γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails