22.4.10

Blog... lifting!!

Όπως ίσως θα έχετε ήδη παρατηρήσει, έκανα μια δυνατή αλλαγή στο αισθητικό κομμάτι του ιστολογίου μου. Η αλήθεια είναι ότι την είχα βαρεθεί την εικόνα του τίτλου και ήθελα να την αλλάξω. Μου φαινόταν ότι "βάραινε" αρκετά το μπλογκ.... Πείτε μου πώς σας φαίνεται η καινούργια εικόνα και εγώ θα σας πω πώς την έφτιαξα, χαχα.... Όχι, θα σας πω ούτως ή άλλως.

Λοιπόν, και την παλιά και την καινούργια φωτογραφία τις έφτιαξα στο photobucket.com. Είναι ένας ιστότοπος που σου δίνει τη δυνατότητα (και το χώρο) να ανεβάζεις βίντεο ή φωτογραφίες από τον υπολογιστή, το κινητό, το ίντερνετ, το email σου κ.λπ., να τις τακτοποιείς, να τις μοιράζεσαι με άλλους, να τις επεξεργάζεσαι (στοιχειωδώς), να φτιάχνεις scrapbooks και να τα τυπώνεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να ανοίξεις ένα λογαριασμό, να ανεβάσεις κάποιες φωτογραφίες και να τις οργανώσεις σε ένα άλμπουμ. Στη συνέχεια, αν πατήσεις το άλμπουμ αυτό βλέπεις στο πάνω μέρος της οθόνης σου, κάτω από το όνομα του  άλμπουμ, 6 επιλογές. Μία από αυτές είναι και τα Scrapbooks. Πατώντας μεταφέρεσαι σε μια σελίδα από την οποία "κατεβάζεις" το ειδικό προγραμματάκι Scrapblog builder για να φτιάξεις το scrapbook σου. Στο καινούργιο παράθυρο που ανοίγει σου δίνονται κάποιες επιλογές: να βασίσεις το δικό σου σε κάποια έτοιμα πρότυπα (start with a theme) ή να το φτιάξεις από την αρχή (σ' αυτή την περίπτωση επιλέγεις το start with a blank page). Υπάρχει και η επιλογή quickmix που δεν την έχω δοκιμάσει, υποθέτω όμως ότι είναι ένας πολύ εύκολος και γρήγορος τρόπος για να φτιάξεις ένα κολάζ φωτογραφιών. Καλύτερα, αν θέλεις γρήγορη και όμορφη λύση, να επιλέξεις τα πρότυπα. Έχει πολλά που κατεβάζεις πληρώνοντας, αλλά και αρκετά δωρεάν. Επίσης, τα έχει χωρισμένα σε κατηγορίες και είναι πολύ εύκολο να βρεις κάτι που να σου αρέσει, ειδικά αν έχεις κατασταλάξει για το πώς περίπου θες να βγει το τελικό αποτέλεσμα. 

Κάποια πολύ ενδιαφέρονται και δωρεάν πρότυπα είναι από την κατηγορία  Wedding τα Romantic Wedding και Pink Royale, από την κατηγορία Flowers το Fairy Tales, ενώ πολύ χαριτωμένα είναι και τα Hoot Hoot και Mothers Day από την κατηγορία Nature. Από την ίδια κατηγορία πήρα και το Samurai Girl "Cherry Blossom" και έφτιαξα την εικόνα που φαίνεται στον τίτλο, αλλά και το φόντο. Την προηγούμενη εικόνα την είχα βασίσει στο Kiss me, Gypsy Chic της κατηγορίας Crafts, που τότε βέβαια ήταν free.

Αφού επιλέξεις το πρότυπο που σου αρέσει μπορείς να αρχίσεις να του ...αλλάζεις τα φώτα. Μπορείς να αλλάξεις σχεδόν τα πάντα: χρώματα στο φόντο, διακοσμητικά, σχήματα, μεγέθη, τη διαφάνεια όλων αυτών, να βάλεις σκιές, να προσθέσεις φωτογραφίες, κείμενο κλπ. Προσοχή όμως: αφού τελειώσεις και αποθηκεύσεις το δημιούργημά σου, αποθηκεύεται σαν εικόνα και δεν μπορείς να το ανοίξεις και να το επεξεργαστείς ξανά. Πρέπει επομένως να φροντίσεις να κάνεις ολοκληρωμένη δουλειά και μετά να το αποθηκεύεις. Κάποια πράγματα βέβαια μπορείς να τα αλλάξεις μέσα από την επεξεργασία φωτογραφίας που σου προσφέρει το photobucket.

22 σχόλια:

NANTIA είπε...

Με γειά! Μου αρέσει πολύ και ειδικά αυτό το βεραμάν χρώματάκι - έτσι δε λέγεται;;! Το πρόγραμμα φοβερό, το χρησιμοποίησα κι εγώ για το δικό μου! Δυστυχώς οι γραμματοσειρές του δεν είναι στα ελληνικά...

Ευαγγελία Βλασσοπούλου είπε...

Με γεια...καλά έκανες, το προτιμώ!!!

Elina είπε...

Με γεια η νέα φορεσία!!!

Lena είπε...

Με γεια!!!Σας παει πολυ το καινουριο χρωματακι!

Αγγελίκη Αναστασοπούλου είπε...

καλοριζικο το νέο χρωματάκι !!!!!!!!!!

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Καλοριζικο!
Αλλα εμενα μου αρεσε και το προηγουμενο

princess είπε...

Νεραιδα μου φοβερή η αλλαγή!!!! Μου φαίνεται οτι ταιρίαζει πιο πολύ αυτό,μπορεί να είναι και η ιδέα μου βέβαια!!!!Πάντως είναι πολύ όμορφο, θα προσπαθήσω και εγω να φτίαξει κάτι...

marilise είπε...

Εγώ χαιρόμουνα και τις προηγούμενες φωτογραφίες σου αλλά είναι και αυτό τέλειο , χειρίζεσαι αριστοτεχνικά το χρώμα !!! Καλορίζοκο λοιπόν !!!

Ελευθερία είπε...

φοβερη αλλαγη, εγινε πιο αναλαφρο, πιο ανοιξιατικο!!!!
τωρα για το πως το εκανες.....
αν δεν βαριεσαι ελα να κανεις και το δικο μου
lol,lol,lol,lol

Ξανθή είπε...

Με γειά!!Πολύ ωραίο!!
Αυτά εγώ τα αφήνω στο μεγάλο διαχειριστή μας και γιο μου, τι τον σπούδασα τόσα χρόνια άσχετα αν έχει πολύ δουλειά και δε μου δίνει σημασία πια.

Ελευθερία είπε...

Με γεια!! ωραία η ανακαίνιση!! και ευχαριστούμε για τις οδηγίες...κάτι πρέπει να κάνω κι εγώ στο δικό μου!!!

Asteri (Maria) είπε...

Μεγιέςςςςςςςςςςς
Πολύ όμορφο

Florendia είπε...

Με γειά λοιπόν!

neli είπε...

Καλορίζικο το ανανεωμένο μπλοκοσπιτακι σου!
Είναι πολύ όμορφο και του πάνε πολύ τα χρώματα που επέλεξες.

craft inspiration by nikoletta είπε...

Πολυ ομορφοι και αρμονικοι συνδυασμοι χρωματων!Με γεια!
Το blog σου ειναι ετσι κι αλλιως υπεροχο με εξαιρετικες ιδεες και ευκολες εφαρμογες!
Να εισαι παντα τοσο δημιουργικη!
Οι οδηγιες σου παντα κατατοπιστικες!

Σε ευχαριστω για τα σχολια σου στο blog μου!

Η ΑΠΕΝΑΤΙ ΟΧΘΗ είπε...

Καλορίζικο !! Μου αρέσει πολύ ειδικά το χρώμα !!!

Ο ΜΑΓΟΣ! είπε...

πλου νεραιδισιο χρωμα μια μαγικη καλησπερα ..

sweet dreams είπε...

ΚΑΛΟ ΤΟ ΝΕΟ LOOK .ΠΑΝΤΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ!

Ανεράιδα είπε...

Nantia, ευχαριστώ! Όντως είναι πρόβλημα οι γραμματοσειρές στα αγγλικά μόνο...Κι είναι τόσο ωραίες...Εντωμεταξύ, τώρα συνειδητοποίησα ότι το handmade goodies που έγραψα ως υπότιτλο το έχεις στη διεύθυνσή σου, μάλλον υποσυνείδητα σε αντέγραψα! Σόρυυυ, θα προσπαθήσω να το αλλάξω...

Nemecis, Elina, Lena, Aggeliki ευχαριστώ! Όντως χρειάζεται πού και πού μια αλλαγή...

Irini, να το ψάξεις, μπορείς να κάνεις πολλά...

Ρίκη, και μένα μου άρεσε και το παλιό...κάποια στιγμή θα το επαναφέρω...όταν βαρεθώ αυτό ίσως.

Ανεράιδα είπε...

Princess, Να το δοκιμάσεις...είμαι σίγουρη ότι θα φτιάξεις πολλά χαριτωμένα!

Marilise, σε ευχαριστώ για τα καλά λόγια!

Ελευθερία, μια χαρά το βλέπω το μπλογκ σου αισθητικά, με τα χρωματάκια του, με τα όλα του! Εσύ έχεις τη διακόσμηση στο πλάι, όχι στην κορυφή...Πάντως, άμα θες, να σου προτείνω κάτι, ευχαρίστως!

Ξανθή, το ιστολόγιό σου είναι από τα πιο "επαγγελματικά" που έχω δει....Ειδικά το δεξί πλαϊνό κομμάτι είναι χρησιμότατο και πολύ όμορφο! Μπράβο και στους δυο σας!

Eleftheria, εσύ κι αν θα φτιάξεις θαύματα, κρίνοντας από τις δημιουργίες σου...

Ανεράιδα είπε...

Asteri, Maddie, Neli ευχαριστώωω!

Νικολέττα, να 'σαι καλά! Χαίρομαι όταν διαπιστώνω ότι κάποιους βοηθώ με όσα γράφω...

Χρυσά Στάχυα, Nikitas, Sweet dreams σας ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια και τα καλά σας λόγια!

NANTIA είπε...

Ανεράιδα μου καλή, το handmadegoodies δεν είναι δικιά μου λέξη αποκλειστική...οπότε δεν έχω το copyright!!! Μην πειράξεις τίποτα, δεν έχω τέτοια θέματα! Εξάλλου το δικό σου είναι για τα "girls" σου!!!
Φιλιά!

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να διαβάσω τη γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails