19.4.10

Εκμέκ με τσουρέκι της Λίλας

Μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις μου (και απ' ό,τι έχω καταλάβει και πολλών από εσάς) είναι να χρησιμοποιώ πράγματα παλιά, ντεμοντέ ή άσχημα τροποποιώντας τα, ώστε να γίνονται ενδιαφέροντα. Η μανία αυτή έχει τη θέση της και στην κουζίνα...Βρίσκω πάντα ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες τις συνταγές που αξιοποιούν υλικά ήδη υπάρχοντα, όπως ας πούμε αυτό εδώ το γλυκό που προτείνει η Λίλα  και στο οποίο χρησιμοποιείται σαν βάση το τσουρέκι που έχει μείνει από το Πάσχα. Τώρα θα μου πείτε: τόσο ωραία που έγιναν τα τσουρέκια, μας τέλειωσαν....Ε, να μια αφορμή να ξαναφτιάξετε, χαχα...(ή: καλά να πάθετε που τα πετύχατε!! Εγώ, όπως ίσως θυμάστε, έφτιαξα 2 φορές, γιατί την πρώτη μου άπλωσαν. Ε αυτά τα απλωμένα χρησιμοποιώ τώρα και φτιάχνω διάφορα γλυκάκια...)

Το γλυκάκι έγινε πραγματικά πολύ καλό και πολύ όμορφο όπως βλέπετε (με τη ροζ την πινελιά του με τα όλα του...)

 Το μόνο που θα άλλαζα είναι τα αυγά... θα έβαζα δύο. Μόνο και μόνο όμως επειδή  χρησιμοποίησα αυγά χωριάτικα που έχουν και εντονότερο χρώμα και εντονότερη γεύση. Έτσι η κρέμα θα γινόταν λευκότερη και πιο ελαφριά....Αν χρησιμοποιείτε αυγά του εμπορίου θεωρώ πως δε θα έχετε πρόβλημα αν βάλετε τρία.

Επίσης, είχα και τη φαεινή ιδέα, επειδή η υπόλοιπη οικογένεια τρελαίνεται για τη σοκολάτα και  σνομπάρει τα λευκά γλυκά, να το βάλω σε δύο πυρεξάκια και στο ένα, αντί για σαντυγί πάνω να βάλω μερέντα.... Έγινε όμως πολύ βαρύ έτσι, το προτιμώ χίλιες φορές με σαντυγί...
 

Ευχαριστούμε Λίλα για το ωραίο γλυκό!

6 σχόλια:

Lila Xagorari είπε...

Xαίρομαι που σου άρεσε το γλυκάκι. Για μένα το να μην πετάμε τροφή είναι αυτοσκοπός, η δε ροζ πινελιά πανέμορφη!!! Αυγουλάκια κι εγώ παραγωγής μας χρησιμοποιώ, αλλά θα πρότεινα να μην τα μειώσεις γιατί θα αλλάξει η υφή της κρέμας! Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

Ανεράιδα είπε...

Λες; Μήπως να βάλω του εμπορίου την επόμενη φορά; Θα μου άρεσε λιγότερο κίτρινη...

erifili είπε...

Υπέροχο γλυκάκι. Προτιμώ αυτό με τις ρόζ πινελιές.Μου φαίνεται πιο ελαφρύ.

neli είπε...

Αχ και εγώ από αυτό με την σαντιγί θα πάρω!!!!!
Χρυσοχέρα μου εσύ να σαι καλά να μας γλυκαίνεις πάντα!!!

marilise είπε...

καλωσόρισες κοριτσάκι , και γω το ροζουλί θα δοκιμάσω ......... και μυρίζει υπέροχα !!!

NANTIA είπε...

Είσαι genious...τώρα και στην κουζίνα! Λαχταριστότατα φαίνονται! Εγώ πειράζει αν πάρω ένα μεγαλύτερο κομμάτι από το σοκολατένιο;;;; :))))

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να διαβάσω τη γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails