24.4.10

Τεχνική χαρτοπετσέτας και λουλουδένιες μπάλες

Ανοιξιάτικη διακόσμηση και σήμερα: ένα δοχείο αστεράκι γίνεται ανοιξιάτικο διακοσμητικό, ένα φτηνό γυάλινο βάζο βάφεται και γεμίζει λουλούδια και μια μπάλα φελιζόλ γεμίζει μπουμπούκια...



1. Η πρώτη κατασκευή είναι πανεύκολη: έχεις ένα πιάτο ή ένα τασάκι που δε χρησιμοποιείς; Κόψε ένα μοτίβο από μια χαρτοπετσέτα, βγάλε τα λευκά φύλλα από πίσω και κόλλησέ το με λευκή διάφανη κόλλα.

2. Το δεύτερο ήταν ένα πορτοκαλί βάζο:
Το έβαψα με λευκό σπρέυ και κατόπιν κόλλησα τα μοτίβα από τη χαρτοπετσέτα. Το αποτέλεσμα:
 3. Οι λουλουδένιες μπάλες

Μια πάρα πολύ ωραία κατασκευή που μπορεί να βρει εφαρμογή στη διακόσμηση του σπιτιού μας, στο δωμάτιο των παιδιών μας, στη βιτρίνα του μαγαζιού μας, ή ακόμα και ως διακοσμητικό στοιχείο σε γάμο ή βάφτιση. Η διαδικασία είναι εύκολη, αλλά χρονοβόρα και χρειάζεται αρκετή δόση υπομονής.
Τις αναλυτικότατες οδηγίες για να φτιάξω κάτι τέτοιο βρήκα σε ένα πολύ ενδιαφέρον ιστολόγιο, αξίζει να του ρίξετε μια ματιά...

 Καταρχάς χρειαζόμαστε:

2 πακέτα γκοφρέ χαρτί στο χρώμα που μας αρέσει
1 μπάλα φελιζόλ
οδοντογλυφίδες ή καρφίτσες ή κόλλα σιλικόνη

Κόβουμε σε λωρίδες μήκους 30 επί 5 περίπου εκατοστών το χαρτί και αρχίζουμε να το τυλίγουμε όπως φαίνεται στις φωτογραφίες:

Στη συνέχεια στερεώνουμε μια οδοντογλυφίδα στο κάτω μέρος και την καρφώνουμε στη μπάλα

Πολύ εντυπωσιακό!!


 Μπορούμε επίσης να το καρφώσουμε σε καλαμάκι και να το βάλουμε σε βάζο ή κασπώ:



Στη ροζ μπαλίτσα τα λουλουδάκια έγιναν με την τεχνική που παρουσιάζεται εδώ:


34 σχόλια:

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Αποψε, κατεβαινοντας απο το σπιτι μου, ειδα διπλα απο το καδο της ανακυκλωσης, εφημενη μια καρεκλά παλια, ξυλινη, απο αυτες ξερεις με τη μεγαλη ξυλινη πλατη, και ειπα μεσα μου που εισαι βρε Ανεραιδα....

Τη καλησπέρα μου!

Rena είπε...

πολύ όμορφα τα έκανες και τι χρώματα τέλεια!

Πλεκτο Εγκωμιο είπε...

Τέλεια ανεράιδα! πολύ ομορφα όλα τους!! καλή Κυριακή σου ευχομαι!

neli είπε...

Πολύ όμορφα λατρεύω το ντεκουπάζ αλλά η μπάλα πραγματικά με ενθουσίασε!!!

Έφη είπε...

Κι εμένα μου άρεσε πολύ το πορτοκαλί βάζο που έγινε λευκό. Θα το κάνω κι εγώ!

apinkdreamer είπε...

εχω τρελαθει με το μπουκετο απο κοκκινα τρανταφυλλακια!!!φανταστικο κι εχω πολλα χρωματα απο γκοφρε χαρτι που δεν ηξερα τι να τα κανω! τωρα ξερω! ευχαριστω!!!!

Μαιρη είπε...

Τι όμορφα που είναι όλα αυτά που έφτιαξες!! Μπράβο σου!!!

Magda^_^ είπε...

Kαλέ θα μας τρελάνετε??Τα τριανταφυλλάκια νόμιζα ήταν αληθινά!!! Καλά,η πιατέλα-αστέρι είναι όλα τα λεφτά!!!:):))

erifili είπε...

Ανεράϊδα μου υπέροχα όλα.Αλλά το πορτοκαλί βάζο από ασχημόπαπα έγινε κύκνος.Καταπληκτικά.Μπράβο σου γλυκειά μου.Να πεις στην Ρικη ότι την πλάτη της καρέκλας κακώς την αφησε.Θα μπορούσε να την κάνει καθρέφτη, πίνακα, κρεμάστρα και ότι άλλο φανταστείς με την τεχνική ντεκουπάζ.

Irini είπε...

Φανταστικές οι κατασκευές σου Αναιράιδα!! Πάω να πάρω υλικά για να το φτιάξω και εγώ.Ευχαριστούμε για τις οδηγίες,πολλά φιλιά!!

princess είπε...

ΠΟλύ όμορφη η διακόσμηση με ζωηρά και έντονα χρώματα, μπράβο!!!!

eleni είπε...

Πολύ όμορφη η μεταμόρφωση σε καθημερινά,άχρωμα αντικείμενα!Πόσο μπορούν ν΄αλλάξουν και να δώσουν μια χαρούμενη πινελιά στο σπίτι μας.

Τα λουλουδάκια εύκολα φαίνονται,είναι πολύ όμορφα!
Φιλιά!

Ειρηνη Σ είπε...

Ανεραιδα το πιατο αστερι εγινε πολυ ομορφο και ετσι μπορει να χρισιμοποιηθει και εκτως χριστουγεννων . το βαζο ειναι καλη ιδεα για καποιο που το εχουμε βαρεθει ή δεν μας αρεσει σευχαρστουμε και για το μαθημα

drosostalitsa είπε...

Έχω μείνει άφωνη.. Δημιούργησες μια ανοιξιάτικη γωνιά με τον πιο όμορφο τρόπο! Είσαι αστέρι..!

Να έχεις μια υπέροχη Κυριακή ***

my craft and art creations είπε...

Υπέροχεσ κατασκευές! ειδικά η μπαλα ειναι σούπερ!! και με μικρά λουλουδάκια θα ειναι τέλεια για κάποιον που θα βαριέται να κάνει όλη την διαδικασία.
καλή κυριακή.
φιλιά!

eudokia είπε...

είναι όλα τέλεια!!!! μπράβο!μπράβο!!

Ανεράιδα είπε...

Ρίκη, να ΄σαι καλά που με θυμήθηκες! Κι εγώ αναρωτιέμαι πολλές φορές, αν βρω κάτι πολλά υποσχόμενο στα σκουπίδια, θα τολμήσω να το πάρω;; Δεν ξέρω....Όταν δεν έχεις και το χώρο και πρέπει να το φέρεις στο σπίτι σου, έ, λίγο, το σκέφτεσαι...

Ρένα, Πλεκτό Εγκώμιο, ευχαριστώ! Καλό υπόλοιπο Σαββατοκύριακου!

Neli, κι εμένα μου άρεσε η μπάλα....και περισσότερο επειδή μπορείς να κάνεις διάφορα πράγματα με αυτήν...ακόμα και να στολίσεις καπέλο φωτιστικού, θα είναι πολύ ωραίο!

Ιάνειρα (τι ωραίο όνομα!!), καλώς ήλθες! Βεβαίως να το κάνεις, περιμένουμε να το δούμε...

Ανεράιδα είπε...

Apinkdreamer, να το κάνεις και να μας το δείξεις έ;; Εξάλλου και τα νεραϊδάκια σου θα ενθουσιαστούν!!

Μάγδα, αληθινά έ;; Σε ευχαριστώ κουκλίτσα!

Μαίρη, σε ευχαριστώ κοπέλα μου!

Erifili, φοβερές ιδέες για την καρέκλα...έχεις δίκιο! Μου φαίνεται τελικά θα τη μάζευα από τα σκουπίδια!

Ιrini, περιμένουμε να δούμε και τα δικά σου!!

Ανεράιδα είπε...

Princess, τα χρώματα το ξέρω πως σ' αρέσουν...είναι και για μένα αγαπημένα!

Eleni, είναι εύκολα τα λουλούδια, αλλά θέλουν χρόνο...Έχεις δίκιο για την "πινελιά"! Σε ευχαριστώ!

Ειρήνη, το αστεράκι δεν το είχα χρησιμοποιήσει ποτέ....ήμουν ετοιμη να το σουτάρω όταν σκέφτηκα να το διακοσμήσω λίγο και να το βάλω δίπλα στην είσοδο για τα κλειδιά κλπ

Δροσοσταλίτσα, σε ευχαριστώ κοπέλα μου για τα καλά σου λόγια!

Mycraftandartcreations, όντως αν βαριέται κανείς, μπορεί και με τα μίνι λουλουδάκια, έχεις δίκιο...Μόνο που θέλει αρκετά, οπότε θα κοστίσει λίγο περισσότερο...Στα υπόψιν όμως...

Ευδοκία, να 'σαι καλά, ευχαριστώ!

xristiana xristodoulou είπε...

Εκπληκτική ανάρτηση - φανταστικές δημιουργίες - απίθανες οδηγίες! Κι εγώ νόμιζα ότι τα ανθάκια ήταν αληθινά...σου βγήκαν τέλεια!!! Πράγματι τα χεράκια σου είναι νεραϊδένια και κάνουν μαγικά! Μπράβο!!!

Η ΑΠΕΝΑΤΙ ΟΧΘΗ είπε...

καταπληκτικα!!!μπραβο ανεράιδα !!

painter είπε...

Ανεράιδα όλα είναι υπέροχα, αλλά με αυτό που ξετρελάθηκα πραγματικά είναι η λουλουδένια μπαλίτσα... Ζήλεψα, θα προσπαθήσω να τη φτιάξω κι εγώ!!!

Φιλάκια, Καλό βράδυ!!!

Asteri (Maria) είπε...

Πάρα πολύ όμορφα όλα :)

NANTIA είπε...

Εξαιρετικά όλα!!! Αλλά αυτή η ιδέα με τη μπάλα με ξετρέλανε! Σ'ευχαριστούμε για τις φοβερές ιδέες και πάλι!

Ανεράιδα είπε...

Χριστιάνα μου σε ευχαριστώ πολύ πολύ! ΤΙ καλά λόγια καλέ είναι αυτά;;!

Χρυσά Στάχυα, Asteri, Nantia σας ευχαριστώ πολύ!

Painter, θέλω να δω και τις δικές σας! Να μου πείτε και πώς τις φτιάξατε (καμιά ιδέα, καποιο τρικ), γιατί με παίδεψε λίγο η διαδικασία!

mikri arnoula είπε...

Καλά είναι τέλεια και τα 3!!!Θα προσπαθήσω κι εγώ να τα κάνω....Τι σπρέι χρησιμοποίησες στο βαζάκι?

Florendia είπε...

Πω πω ρε μπράβο. Ολα είναι τέλεια αλλά ειδικά με την μπάλα ξετρελλάθηκα!

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο βρε ανεραιδα εισαι μεγα ταλεντο,ζηλεψα και εγω και θελω να τα κανω για τον γαμο μου και πιο συγκεκριμενα για το μπαλκονι του σπιτιου μου..η απορια μου ειναι πως εχεις στερεωσει την κορδελα στην μπαλα...βρηκα και μπαλες,βρηκα και λουλουδακια ψευτικα βεβαια γιατι δεν το εχω με το χαρτι,αλλα προσπαθω να σκεφτω τροπο πως να το στερεωσω για να τα κρεμασω στο μπαλκονι μου..περιμενω απαντηση σου!!! Γωγω απο σπαρτη

Ανεράιδα είπε...

Γεια σου Γωγώ, σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Με το καλό ο γάμος!!
Λοιπόν, εγώ τα στερέωσα με ταινία διπλής όψης, τα χάρτινα όμως που είναι ελαφριά....πιθανόν να στερεώσουν και αυτά που θα χρησιμοποιήσεις.....Με τη ζεστή σιλικόνη δεν έκανα δουλειά, γιατί τρυπούσε το φελιζόλ, ίσως αν δεν είναι τόσο καυτή να μπορέσεις να τα κολλήσεις με αυτή. Τα λουλουδάκια που βρήκες έχουν συρμάτινο κοτσανάκι; Αν ναι, τότε ίσως σε βολέψει να τα μπήγεις στο φελιζόλ, να τρυπάς δλδ με αυτά την μπάλα. Για περισσότερη ασφάλεια βούτα το κοτσάνι πρώτα στην ατλακόλ.....Αν δε σε βολέψει τίποτα από τα παραπάνω, με πηχτή ατλακόλ θα κολλήσουν σίγουρα! Υπάρχει βέβαια πάντα και η απλή, κοινή αλλά και πολύ καλή ρευστή κόλλα στο σωληνάριο, τύπου UHU, LOGO κλπ... Αν τα φτιάξεις τελικά στείλε μου καμιά φωτο, αν θέλεις....

Δες κι εδώ http://aneraida.blogspot.com/2010/07/2.html
κι εδώ http://aneraida.blogspot.com/2010/07/topiary.html

Ανώνυμος είπε...

σε ευχαριστω που μου απαντησες τοσο αμεσα ανεραιδιτσα μου..τα λουλουδακια που βρηκα ειναι με συρματινο κοτσανακι και ευτυχως που μου ειπες για την κολλα στα συρματακια του λουλουδιου,γιατι θελω να κρατησουν.Αλλα η απορια μου ειναι η εξης:επειδη θα τα βαλω στο μπαλκονι,θα κρεμονται δηλαδη,πως θα καρφωσω την κορδελα στην μπαλα.σου δειχνω μια φωτο πως περιπου θα την κανω.αλλα δεν ξερω σου ειπα πως περνας την κορδελα.εκει κολλαω http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQwAMMaDQ8nRESwDrDfPluKRpgJyN98nfnWVZZiVwKt5sX-GdyOZQ ΓΩΓΩ.

Ανεράιδα είπε...

Στο πιο εύκολο κολλάς....θα την καρφώσεις, όπως είπες....με μια καρφίτσα! Αν φοβάσαι μήπως πέσει λόγω αέρα κλπ. βάλε 2-3 καρφίτσες μαζί ή βάλε λίγη κόλλα ανάμεσα στην μπάλα και την κορδέλα και μετά την καρφίτσα. Α, και για τα λουλουδάκια, αν έχουν μεγάλα συρματάκια και δε βολεύουν, μπορείς να τα κόψεις λίγο....αυτονόητο, αλλά μερικές φορές κολλάμε, γι΄αυτό σου το γράφω....Ωραία θα γίνουν!

Ανώνυμος είπε...

ειδες??το ειπες και εσυ..αυτονοητο μεν αλλα κολλησα δε..σε ευχαριστω παρα πολυ ανεραιδα μου!!! σε ευχαριστω πααααααααρααααααα πολυ!!!

Ανώνυμος είπε...

KALA EISAI FORERI.............AUTO POU EPSAXNA GIA IDEES GAMOU KAI BAFTISIS ALLA KAI GIA TO SPITI

Ανώνυμος είπε...

Τι υπέροχο αποτέλεσμα!!!Είναι εύκολη τελικά η μπάλα και πραγματικά εντυπωσιακή!!!Μου άρεσε και η ιδέα για το βάζο και σε συνδιασμό με την όμορφη αυτή μπάλα το τελικό αποτέλεσμα ήταν τελείο!!!Θα προσπαθησω να το φτιάξω!!!

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να διαβάσω τη γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails