18.5.10

Τοιχογραφία με τις πριγκίπισσες

Μια και ο λόγος για διακόσμηση τοίχων σε παιδικά δωμάτια, να σας δείξω και την πρώτη μου απόπειρα να ζωγραφίσω το παλιό δωμάτιο της μεγάλης μου κόρης (πριν από πέντε χρόνια, τότε δεν είχα τη μικρή). Επειδή δεν είχα ξαναζωγραφίσει σε τοίχο δοκίμασα πρώτα σε ένα μικρό σημείο πίσω από την πόρτα....έφτιαξα αυτό:
Ύστερα ξεθάρρεψα. Η μικρή ήθελε τις πριγκίπισσες και αυτές επιχείρησα να ζωγραφίσω: μόνο τις φιγούρες. Έκανα πρώτα τις τρεις όμως το αποτέλεσμα δε μου άρεσε: ο τοίχος φαινόταν άδειος. Για να γεμίσει ο χώρος ζωγράφισα την πρασινάδα, το κάστρο και ύστερα και τα δέντρα και τα ζωάκια και τα λουλουδάκια. Το αποτέλεσμα είναι πολύ ερασιτεχνικό αλλά η μικρή ενθουσιάστηκε!
Τώρα που το δωμάτιο έχει πια γίνει γραφείο-αποθήκη-σιδερωτήριο σκοπεύω να το βάψω, οπότε θα τη χαλάσω και τη ζωγραφιά...εξάλλου, δε νομίζω ότι αν αργότερα κάποια από τις δυο την ξαναβάλω στο συγκεκριμένο δωμάτιο, μεγάλη πια, θα εκτιμήσει τη ζωγραφιά με τις πριγκίπισσες...Μέχρι πότε άραγε αρέσουν στα κοριτσάκια αυτά;;

28 σχόλια:

Magda^_^ είπε...

Οχιιι μην το σβήσεις!!!:(
Είναι καταπληκτικό:):):)
Φιλάκιαααα;-*

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Συμφωνω με το προηγουμενο σχολιο, μη το σβησεις Ανεραιδα

Irini είπε...

Θα συμφωνήσω με τις δυο παραπάνω φίλες.Είναι κρίμα μια τόσο όμορφη τοιχογραφία να σβηστεί.Θα πρότεινα να τα ξανασκεφτείς λίγο,δεν πειράζει καθόλου άλλωστε και εμείς το παιδικό δωμάτιο με τα αμέτρητα ζωγραφιστά Looney Tunes το έχουμε κρατήσει όπως είναι και το δωμάτιο το έχω κάνει εργαστήριο το μισό για 'μένα και το άλλο μισό γραφείο για το σύζυγο.

Demi είπε...

υπεροχη η τοιχογραφια!!!πολυ θα την ηθελα....
μπραβο σου εισαι σουπερ σε όλα!!!!!

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Τα κοριτσάκια θα το θυμούνται πάντα.
Μη το χαλάσεις και χαθεί το όνειρο..

neli είπε...

Ούτε εγώ θα το εσβηνα καλή μου είναι ένα κομμάτι από τα παιδικά τους χρόνια και φυσικά είναι υπέροχο και ονειρικό!!!!!!

NANTIA είπε...

Εμένα μου αρέσουν ακόμα και σήμερα!!! Κι ας μην είμαι κοριτσάκι... Σου πάει καρδιά να τα χαλάσεις;;

Φωτεινή είπε...

Μα είναι τόσο όμορφο! Νομίζω ότι σε λίγο θα .... μαζευουμε υπογραφές για να μην σβήσεις το σχέδιο!!!!!

eleni είπε...

Eίναι πολύ όμορφες!Κράτησέ τες,θα τους θυμίζουν τα όμορφα ροζ παιδικά χρόνια.Άλλωστε και στα μεγάλα κορίτσια αρέσουν οι πριγκίπισσες.
Φιλιά!

Rena είπε...

Κι εγώ θα σου έλεγα να το κρατήσεις τουλάχιστον όσο περισσότερο μπορείς και σε αφήνουν τα κορίτσια γιατί με το που φεύγουν από το δημοτικό και πάνε στο γυμνάσιο δεν θέλουν τίποτα που να τους θυμίζει το παιδικό τους δωμάτιο ζητάνε αλλαγές που να δείχνουν ότι μεγάλωσαν κι εμένα η δικιά μου μ' έκανε και της το έβαψα και της έκανα κάτι με αυτοκόλλητα που είναι στη μόδα εντομεταξύ ψάχνω να βρω φωτογραφίες από τη παλιά τοιχογραφία και δεν τις βρίσκω κι έχω στεναχωρηθεί!

Ανεράιδα είπε...

Ααα κορίτσια, τώρα με βάλατε σε σκέψεις.... Κι εγώ δένομαι πολύ με κάτι τέτοια ρε γμτ (γι' αυτό και δε θέλω να πετάω τίποτα)...Το πρόβλημα είναι ότι το ύφος του δωματίου που θέλω να φτιάξω είναι εντελώς μα εντελώς διαφορετικό! Τέλος πάντων, θα δω...
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλες, που έχετε πάντα τον καλό λόγο στο στόμα!!

apinkdreamer είπε...

συγνωμη αυτο το θεωρεις ερασιτεχνικο;;;;;; ειναι ΑΠΙΘΑΝΗ τοιχογραφια!

Ανεράιδα είπε...

Apinkdreamer, να 'σαι καλά κοπέλα μου! Αν όμως παρατηρήσεις προσεκτικά έχει πολλές ατέλειες....ένα μήνα το ζωγράφιζα, κάθε μεσημέρι, την ώρα που κοιμόταν η μικρή... Ε, στο τέλος βαρέθηκα...

Ελευθερία είπε...

θα συμφωνήσω με όλες τις κοπέλες... μην την σβήσεις...προσπάθησε να το προσαρμόσεις στα νέα δεδομένα..μάλλον τα νέα δεδομένα στην τοιχογραφία...στο κάτω κάτω είναι εργο σου, κόπος σου και υπέροχο αποτέλεσμα!!!

Μαιρη είπε...

Μπράβο σου!! Υπέροχη κ η πρώτη προσπάθεια, αλλά κ η δεύτερη!! Κρίμα είναι να το χαλάσεις! Αλλά από την άλλη νομίζω πρέπει να δίνουμε τη θέση των παλιών σε καινούρια πράγματα κάποια στιγμή για να ανανέωση! Είμαι σίγουρη πως ότι αποφασίσεις να φτιάξεις στη θέση του θα είναι εξίσου όμορφο!

Πλεκτο Εγκωμιο είπε...

Είναι υπέροχη η τοιχογραφία!! Και είμαι και γω σύμφωνη στο να μη τη σβήσεις!! Φιλάκια πολλά πολλά!

Ανεράιδα είπε...

Ελευθερία, να 'σαι καλά! Θα δω τι θα κάνω...

Μαίρη, συμφωνώ για τις αλλαγές, προτιμώ βέβαια να μην έχουν μόνιμο χαρακτήρα. Τώρα πάντως θα το σκεφτώ πιο σοβαρά να το χαλάσω. Σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη!

Ανεράιδα είπε...

Πλεκτό Εγκώμιο, μαζί γράφαμε, σε ευχαριστώ πολύ! Καληνύχτα!

Ειρηνη Σ είπε...

Aνεραιδα μεχρι να σκεφτείς να ζωγραφίσεις κατι αλλο ασε αυτο να το βλεπεις και να ξεκουράζονται τα ματια σου στα ομορφα χρώματα του

Ανώνυμος είπε...

Εγώ λέω να τη σβήσεις

(καλά, πλάκα κάνω, μην πέσετε να με φάτε!)

princess είπε...

Ανεραιδα είναι καταπληκτική η τοιχογραφία και δεν θυμίζει καθόλου μα καθόλου ερασιτεχνική δουλεία, Μην την σβήσεις είναι τόσο όμορφη!!!!!!!

marilise είπε...

έφτασα και γώ ανάμεσα απο τόνους σκόνης και βιβλίων που κυκλοφορούν μέσα στο σπίτι μας ( ακόμη και στα μπάνια μπρρρρρρ!!) και κατάλαβα πως τελικά δεν θα τις σβήσεις και πολύ καλά θα κάνεις . Και αν σου γκρινιάξουν στο γυμνάσιο γιατί όλοι περνούν αυτοί την φάση ,εσύ διαμπερές αυτί ( κοινώς μπενάκης και βγενάκης ) ,"λυπάμαι παιδά αυτό το δωμάτιο είναι πια δικό μου και μου αρέσει να το βλέπω " δε θα σου πουν κουβέντα θα δεις . Απο την άλλη καλά θα κάνεις να του δόσεις έναν τίτλο ακόμη πέρα απο γραφείο, σδερωτήριο .... , φτιαξε απο έξω με τα άξια χεράκια σου μια ταμπέλα σε ένα κομμάτι ξύλο ή στην πόρτα "το εργαστήρι της ανειράιδας " .Περιμένω φωτογραφίες του δικού σου χώρου που σύντομα θαναι πολύ πολύ διάσημος στο ιστολόγιο σου !!!!!

Unknown είπε...

απίθανη τοιχογραφία.. αλήθεια σου έμοιαζε άδεια;;;
μου αρέσει πολύ. Μην πάρεις πρωτοβουλία να το αλλάξεις μόνη σου αν δε σου το ζητήσουν. και αν (λέμε αν) έρθει η ώρα να σου ζητήσουν αλλαγή, βγάλε πολλές πολλές φωτο.. είναι καταπληκτικό!!

Λαμπρινή είπε...

ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΠΙΑΝΕΙ ΩΡΕΣ-ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΑΓΕΣ.ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΑΡΙΟΜΑΣΤΕ,ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΥΣΗΧΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΟ ΣΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ...ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ.ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΡΙΞΕΙ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ,ΟΧΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΘΑ ΕΛΕΓΑ!ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ ΑΝ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΣΚΕΦΤΕΙ ΑΡΚΕΤΑ !!!

Ανεράιδα είπε...

Ειρήνη μου, σε ευχαριστώ πολύ!

Ανώνυμε, κι εγώ έτσι έλεγα αρχικά. Τώρα άλλαξα γνώμη.

Ax princess, με βάλατε σε σκέψεις... Μάλλον θα σας ακούσω όμως...

Marilise, φοβερή ιδέα ο τίτλος! Θα την υιοθετήσω σίγουρα και ευχαριστώ πολύ!! Πάντως, μόνο εργαστήρι που δε θα είναι, γιατί ξέχασα να πω πως εκτός από γραφείο-σιδερωτήριο-αποθήκη είναι και ξενώνας!!(;) Πώς πάνε τα παιδιά στις εξετάσεις;;

Euapap, σε ευχαριστώ κοπέλα μου! Και καλώς ήλθες!

ΛΑΜΠΡΟΥΚΑ, με κατάλαβες...Η αλήθεια είναι ότι αυτήν τη βαρέθηκα 2-3 μήνες αφού τη ζωγράφισα....Δεν ξέρω γιατί....Και πριν να μου γράψετε τη γνώμη σας ονειρευόμουν τη στιγμή που θα περνούσα πάνω της με το ρολό, σβήνοντάς την, χιχι...Τώρα...ναι...με πείσατε να την κρατήσω μπορώ να πω. Μέχρι το επόμενο βάψιμο του δωματιου τουλάχιστον.

Florendia είπε...

Και γιατί να μην έχεις ένα τόσο όμορφο γραφείο-σιδερωτήριο-αποθήκη; Εγώ λέω να περιμένεις και όταν πια είναι ώρα να μπει η κόρη σου να σου πει εκείνη τι καινούριο θα ήθελε να κάνετε...

olivetreegirl είπε...

Ερασιτεχνικό????? Πλάκα μου κάνεις!!!

Ανεράιδα είπε...

Maddie, σε ευχαριστώ! Μάλλον αυτό θα κάνω!

Olivetreegirl, σε ευχαριστώ κοπέλα μου, αλλά αλήθεια έχει πολλές ατέλειες...

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να διαβάσω τη γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails