24.6.10

Νεραϊδούλες με ζαχαρόπαστα

(Για τη Μαρία που με ρωτά για τις νεράιδες)

Νεραϊδούλες με ζαχαρόπαστα για διακόσμηση τούρτας. Μια δοκιμή που είχα κάνει, τελικά δεν τις χρησιμοποίησα, γι' αυτό και δεν είναι ολοκληρωμένες....είναι όμως καλή και οικονομική ιδέα για να φτιάξεις το δικό σου παραμύθι πάνω στην τούρτα!
 Όλα φτιάχνονται εύκολα, μπαλάκι για το κεφάλι, κορδόνι για τα χέρια κ.ο.κ  Για τα μάτια και το στόμα χρησιμοποίησα μια οδοντογλυφίδα που την βούτηξα στο χρώμα ζαχαροπλαστικής και την ακουμπούσα τρυπώντας λίγο λίγο το σημείο που ήθελα. Το εντυπωσιακό είναι ότι μπορεί να φαγωθεί όπως ακριβώς είναι! Τρως βέβαια αρκετά χρώματα ζαχαροπλαστικής και γίνεσαι και λίγο κανίβαλος, αλλά τα παιδιά πιστεύω τα ενθουσιάζει αυτή η δυνατότητα, χαχα ...Αν θέλουμε να στέκονται μπορούμε να φτιάξουμε ένα μικρό χωνάκι από χαρτί για φόρεμα, να το καρφώσουμε στο κεφάλι και να το ντύσουμε με χρωματιστή ζαχαρόπαστα. Το φινίρισμα δεν το έχω προσέξει ιδιαίτερα, αφού ήταν για δοκιμή, όπως είπα. Φτιάχνονται πάρα πολύ γρήγορα αλλά θέλουν χρόνο να ξεραθούν και να μην κινδυνεύουν να χαλάσουν.

Τον άλλο μήνα, στα γενέθλια της κόρης μου, έχω σκοπό να φτιάξω μια ολόκληρη παράσταση πάνω στην τούρτα. Καλές ζαχαροδημιουργίες!!

7 σχόλια:

Unknown είπε...

Μας ξεσηκώνεις ανεράιδα!!! Περιμένω με αγωνία να δω τον στολισμό που θα κάνεις!!!

Φιλιά

Φιλιώ είπε...

Είχα καιρό να μπω και να σε δω και τώρα δεν ξέρω τι να πρωτοσχολιάσω!! Θα αρχίσω από το δωμάτιο που είναι σκέτη γλύκα σαν κουκλόσπιτο πραγματικό! Μπράβο κοπέλα μου ...συνέχιζε να μας εμπνέεις δημιουργικά..ευχαριστούμε πολύ!

Ειρηνη Σ είπε...

Ανεραιδα εχεις τελικα πολλα ταλεντα και μας τα κρυβεις
γλυκες οι νεραιδουλες και πολυ χαριτωμενες

kiki είπε...

Τι όμορφες που είναι!!! Πώς να τα φας;;;

Florendia είπε...

Μικρή πιο πολύ μ'αρεσαν τα ζαχαρωτά παρα οι τούρτες!

eleni_tzeni είπε...

teliaaaa...teliaaa!!!! ax !!! egw pote tha kataferw na ta ftiaksw tetiaa zaxarwtaa??? xixi.....

dikea είπε...

xronia polla ola katapliktika na kano mia erotisi? afta ta zaxarota pou bazoun se tourtas (louloudakia , anthi klp) kseris kanis tin zimi? mia fili mou pe oti psinonte sto fourno

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να διαβάσω τη γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails