28.7.10

Καθάρισμα και αλλαγές στο παιδικό

Γεια σας, γεια σας! Έλειψα πάλι μερικές μέρες στο χωριό και γύρισα και δεν ήξερα από πού να αρχίσω....Τελικά, ξεκίνησα από το δωμάτιο των παιδιών, αφενός γιατί στις τόσες αλλεργίες μας προστέθηκε και αυτή στη σκόνη, οπότε το δωμάτιο έπρεπε να καθαριστεί άμεσα, αφετέρου γιατί για τον ίδιο λόγο αποφάσισα να ελαφρύνω λίγο την ατμόσφαιρα εκεί μέσα, αφήνοντας ελεύθερες τις επιφάνειες, απομακρύνοντας λούτρινα, χαλιά, παιχνίδια,  παπούτσια και ένα σωρό άλλα αντικείμενα που συνέβαλλαν στο να επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα του δωματίου και να δυσχεραίνουν το καθάρισμα.

Πρώτα απομάκρυνα την παπουτσοθήκη βγάζοντάς την στο μπαλκόνι (το χειμώνα θα δω τι θα την κάνω). Στην είσοδο του δωματίου έβαλα ένα πάγκο όπου έκρυψα όλες τις μπάρμπι και τα φορέματά τους.


Στο ραφάκι έβαλα λίγα διακοσμητικά για να μη μαζεύουν σκόνη




Έσβησα τις μολυβιές από τους τοίχους με το θαυματουργό σφουγγαράκι-γόμα της scotch brite:
Πριν

Μετά

Με ελάχιστο τρίψιμο βγήκε όλη η μολυβιά! Αυτό το σφουγγαράκι είναι τόσο δυνατό που έβγαλε σε μερικά σημεία ακόμα και το ροζ χρώμα του τοίχου!!

Τακτοποίησα το γραφείο φυλάζοντας όλα τα σχολικά βιβλία και τετράδια και οργανώνοντας μολύβια, μαρκαδόρους και ξυλομπογιές.

Και τακτοποίησα τα παιχνίδια τους σε 3 κουτιά και 2 καλάθια, έτσι ώστε και να τα βρίσκουν εύκολα και να μπορούν να τα φυλάξουν μόλις τελειώσουν το παιχνίδι (χλωμό...): αλλού τα κουζινικά, αλλού τα ζωάκια, τα play mobil, τα little people.....




Πόσο άραγε θα μείνει έτσι τακτοποιημένο το δωματιάκι τους;;

15 σχόλια:

xristiana xristodoulou είπε...

xmmm... θα προτιμήσω να αρκεστώ στο εξής: το αποτέλεσμα μετά από το πέρασμα του νεραϊδοχεριού σου είναι καταπληκτικό!!!
Πραγματικά αυτό το δωμάτιο είναι τόσο μα τόσο κουκλίστικο!
τώρα στην ερώτηση πόσο θα κρατήσει... αρκεί που πέρασε η καλή τους νεράιδα από εκεί!
φιλιά και καλό απόγευμα!

Unknown είπε...

Ελπίζω να μείνει έτσι για περισσότερο απο όσο νομίζεις!!! Αν και ξέρω οτι είναι δύσκολο!!!! Υπομονή θα μεγαλώσουν και θα ανησυχούμε για άλλα πράγματα....!!!

Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

Κατ αρχάς μας έλειψες, νόμιζα οτι πήγες διακοπές.
Επι της "αναρώτησης":Δεν θέλω ν σ απογοητεύσω αλλά χλωμό το βλέπω.
Πώς γίναμε αλήθεια τόσο ευαίσθητοι και να μας πειράζουν τα πάντα;;;(ρητορική ερώτηση)Τα καλά του πολιτισμού μας!

Ειρηνη Σ είπε...

ασε καλη μου Ανεραιδα τα παιδακια να χαρουν την ακαταστασια των παιχνιδιων τους
μια ζωη στην τακτοποιηση θα ειναι
οσο για τον παγκο που εβαλες τις μπαρμπι μου φαινετε θα σου κλεψω την ιδεα οχι για μπαρμι -γιατι εμεις μονο αγορια εχουμε- αλλα για τις δικες μου ακαταστασιες
να εισαι καλα με τις ιδεες σου

sweet dreams είπε...

Τα μεγαλα πνευματα συναντιουνται!Και γω σημερα συμμαζεψα το παιδικο της μικρης μου.Ελπιζω να μεινουν για λιγο ετσι γιατι με τοσο ψιλολοι το συμμαζεμα ειναι μπελας!

Rena είπε...

Καλά το κατάλαβα ότι ήσουν διακοπές,μας έλειψες!
Χρήσιμες οι συμβουλές σου!

Ανεράιδα είπε...

Χριστιάνα, σε ευχαριστώ! Το πρόβλημα είναι ότι η ... καλή νεράιδα πρέπει να περνά μέρα παρά μέρα πια από 'κει...

Μaria Z, ναι μωρέ, δίκιο έχεις, αυτά να 'ναι καλά...

Χαρά, μερικές μερούλες στο χωριό, οι διακοπές με περιμένουν στο τέλος Αυγούστου, :):)
Άσε, μεγάλος μπελάς αυτό το συγκεκριμένο και μεγάλο άγχος!

Ειρήνη, είμαι περίεργη να δω τι θα κάνεις! Χαίρομαι που πήρες ιδέα, το ίδιο έκανα κι εγώ με την μελιτζανομαρμελάδα σου!

Sweet dreams, ψιλολόι δε λες τίποτα! Πού μαζεύονται τόσα πραματάκια βρε παιδί μου, πολλές φορές μου 'ρχεται να τα βάλω όλα στα σκουπίδια!

Ρένα, τώρα το καλοκαίρι είμαι στο πήγαινε έλα, λίγο στο χωριό λίγο εδώ.... Και σεις μου λείπετε και χαίρομαι πάντα που σας ξαναβρίσκω!

Ελευθερία είπε...

Καλα να περνάς το καλοκαίρι σου!!!! μαγικό το χεράκι σου...μακάρι να είχαμε και ένα μαγικό ραβδάκι να τα τακτοποιεί συνεχώς...γιατι κι εμένα... μπήκα τώρα και σε 10 λεπτά...ειναι όλα αλλού γι αλλού!!!

Asteri (Maria) είπε...

Μπράβο σου γλυκειά μου!!
Πολύ ωραία τους το τακτοποίησες νεραϊδένια
Φιλάκια

Ανεράιδα είπε...

Ελευθερία, αυτή τη φορά νομίζω ότι θα μείνει συγυρισμένο για περισσότερο... Τελικά πρέπει να πετάς πολλάααα για να βρίσκεις την ησυχία σου!!

Αστεράκι μου, σε ευχαριστώ. Φιλάκια κι από μένα!

Ειρηνη Σ είπε...

Ανεραιδα μου καλη μας εχεις δωσει τοοοοσες ιδεες και με εχεις προκαλεσει 2-3 φορες αλλα ...δεν μου εστηλες και λιγο....χρονο
μετα τον Σεπτεμβρη θα αρχισω
πολλα φιλια

Demi είπε...

Γεία σου Ανεραιδα υπέροχο το νεραιδενιο δωματιο των κοριτσιων σου!μπράβο για την τακτοποιηση του δωματίου και εγω γυρισα απο το χωριο και επιασα να ανακαινισω το παιδικό ..εχω τρελαθει να μαζευω παιχνίδια και απο σκόνη αλλο τίποτα.....έβαλα και ενα δευτερο κρεβατακι για φιλοξενια ...να δω ποτε θα τελειώσω....

dimiris είπε...

τελειο το δωματιο με πολυ γουστο!τα κρεβατια των κοριτσιων ειναι τελεια απο που ειναι; Γιατι με ενδιαφερει για τον Κωνστανινο μου τωρα που θα του φτιαξω το δωματιο του καιθα υλοποιησω ολες τις ιδεες που μας δινεις!!

Ανεράιδα είπε...

Δημήτρη, συγνώμη που άργησα να απαντήσω! Τα κρεβάτια είναι σε δικό μου σχέδιο με βάση φωτογραφίες που έβρισκα στο ίντερνετ....τα έχει φτιάξει ξυλουργός εδώ στην Κρήτη....Αν θέλεις κάτι άλλο, ρώτα....(ελπίζω να το δω έγκαιρα μόνο...)

Ανώνυμος είπε...

Πολυ εξυπνο αλλα θελω και βοηθεια για μια παλια μου ντουλαπα να την κανω να φενεται καινουρια!

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να διαβάσω τη γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails