14.8.10

Χειροποίητη βάφτιση στη Βέροια

Η φίλη μου η Άννα από τη Βέροια μου έστειλε φωτογραφίες με όσα έφτιαξε μόνη της για τη βάφτιση της μικρούλας της ξαφνιάζοντάς με για άλλη μια φορά ευχάριστα με τη δημιουργικότητα και το γούστο που μπορούν να δείξουν οι μανούλες, ειδικά όταν δημιουργούν για τα παιδάκια τους!!

Η Άννα μας δίνει τις εξής πληροφορίες για όποιον ενδιαφέρεται:

"Το προσκλητήριο όπως θα δεις και στις φωτο είναι από καρώ χαρτόνι και το κείμενο είναι φτιαγμένο στο word με ζωγραφιστό και σκαναρισμένο λουλουδάκι ,η πεταλούδα είναι κολλημένη -ανάγλυφη (από περφορατέρ με σχέδιο -να 'ναι καλά οι δασκάλες του γιού μου που μου το έδειξαν!!!)." 




"Τα χωνάκια είναι επίσης χειροποίητα (φουξ για τα κορίτσια και άσπρα για τ'αγόρια!) με τα ζαχαρωτά (τα μόνα έτοιμα που πήρα!!!) μέσα σε σακουλάκι νάυλον με άσπρη και καρώ κορδελίτσα αντίστοιχα.Τα κουτιά που έβαλα τα χωνάκια τα έφτιαξα με μεγάλα καρώ χαρτόνια ίδια με τα προσκλητήρια και στη συνέχεια τα εμπλούτισα με πεταλούδες. "
 "Τα γλυκάκια (κάτι σαν προφιτερόλ) τα έβαλα σε κουπάκια που βρήκα από το ίντερνετ (http://www.metropak.gr/proionta.php?id=7) και τα στόλισα με το όνομα της Ιωάννας και μια πεταλούδα(σημ το κουταλάκι είναι στο καπάκι από τη μέσα μεριά κολλημένο με ταινία).Τα κουτιά που τα έβαλα -μεγάλος καημός γιατί έπρεπε και τα κουπάκια (200 τον αριθμό) να χωράνε χωρίς να κουνιούνται και στο ψυγείο μας να χωράνε-είναι χαρτοκιβώτια από το lidl ντυμένα με άσπρο χαρτόνι και στολισμένα με τα καρώ τριγωνάκια που μου περίσσεψαν από τα προσκλητήρια."
 
Η Άννα καταλήγει:
"Το ότι τα έκανα μόνη μου ξεκίνησε από το ότι είχα βαρεθεί να βλέπω τα ίδια και τα ίδια (φασόν ) και ήθελα να κάνω κάτι πρωτότυπο που να μου αρέσει.Προσωπικά το αποτέλεσμα με δικαίωσε και δικαίωσε και την αισθητική μου, άσε που το ευχαριστήθηκα.Για την ιστορία να πω ότι το προσκλητήριο έχει κόστος 40 λεπτά ,και το γλυκό 60 λεπτά και πολλή πολλή αγάπη! "

Νομίζω ότι παραπάνω η Άννα συμπυκνώνει με πολύ μεγάλη επιτυχία τι προσφέρει στη μητέρα μια τέτοιου είδους ενασχόληση, ειδικά όταν προετοιμάζει τη βάφτιση του παιδιού της! Όποια γυναίκα δεν έχει (ακόμα) ασχοληθεί  δεν μπορεί να το καταλάβει: είναι αυτό που λέμε η χαρά της δημιουργίας, αλλά είναι πολύ περισσότερο μεγεθυμένη από το γεγονός ότι την ώρα που τα φτιάχνεις έχεις στη σκέψη σου το παιδί σου!!

Και βέβαια διόλου αμελητέα και μάλιστα πάρα πολύ σημαντική η εξοικονόμηση των χρημάτων. Η διαφορά εντυπωσιακότατη! Προσκλητήριο με 40 λεπτά;;! Γλυκό με 60;;! Υποδιπλάσιες δηλαδή τιμές και ασφαλώς καλύτερα σε ποιότητα και αισθητική!!

Μπράβο σου Άννα!! Να χαίρεσαι το παιδάκι σου και να εκφράζει πάντοτε σε τέτοιες χαρούμενες στιγμές τη δημιουργικότητά σου!!

14 σχόλια:

Irini είπε...

Τα συγχαρητήρια μου στην μαμά Άννα,έκανε εξαιρετική δουλειά.Να σας ζήσει η μικρή Ιωάννα,μου άρεσαν όλα από την πρόσκληση μέχρι τα γλυκάκια.Θα συμφωνήσω μαζί σου Ανεράιδα με ένα κόστος αρκετά χαμηλό και με πολύ φαντασία μπορεί κανείς να κάνει θαύματα.Μπράβο!!!!

Μαρία είπε...

Αννα μου μπράβο σου...!!!απίστευτη δουλειά, χαριτωμένες και πολύ όμορφα αποτυπωμένες όλες σου οι ιδέες!!!όπως επιθυμείς να καμαρώνεις το κοριτσάκι σου και σε κάθε του βήμα προστάτης ο Θεός!!!
Να την χαίρεσαι!!!
Μαρία

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Υπέροχα πράγματα, κι ε΄γω ετοιμάζομαι για τις 12 Σεπτέμβρη, ζωγράφισα τοις 154 μπουμπουνιέρες για μεγάλους και θα τις γεμίσω αυτή την εβδομάδα με το λικέρ.Θα κόψω τα τούλια και θα δέσω τις κορδελίτσες.Τελευταία εβδομάδα θα βάλω τα κουφέτα!Λέω να φτιάξω και έαν βιβλίο ευχών!

sweet dreams είπε...

Συγχαρητηρια στην μαμα ΑΝΝΑ και οσον αφορα εσενα αχτιδα πιστευω πως θα τα καταφερεις εξισου καλα.
αΝΕΡΑΙΔΑ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΛΑ ΣΕ ΛΕΩ ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙς ΚΑΙ ΞΕΤΡΥΠΩΝΕΙς ΣΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΜΕΡΗ!

neli είπε...

Εκπληκτικά πραγματικά!!!!!!
Πολύ όμορφο επίσης το νέο λούκ στο μπλόκ σου ανεράιδα!!!!

apinkdreamer είπε...

καλημερα και χρονια πολλα! τι φανταστικη οργανωση! χιλια μπραβο στη φιλη σου! αψογη αισθητικη!

Ανεράιδα είπε...

Irini, είναι ακριβώς όπως τα λες! Σε ευχαριστούμε!

Μαρία, ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια, καλωσήλθες!

Αχτίδα, μοναδικές μπομπονιέρες ετοιμάζεις!!! Να φτιάξεις και βιβλίο ευχών, φυσικά! Ανυπομονώ να τα δω! Με το καλό η βάφτιση!!

Sweet dreams, να 'σαι καλά....αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν κάνω και τίποτα, απλώς τα ανεβάζω....πρέπει όμως να ευχαριστήσω τις κοπέλες που μου στέλνουν μηνύματα και τις φωτογραφίες από όσα έχουν φτιάξει!!

Neli, σε ευχαριστώ, αλλά το δουλεύω ακόμα....

Apinkdreamer, επίσης κοπέλα μου, Χρόνια Πολλά! Σ' ευχαριστώ για το σχόλιο!

Ανώνυμος είπε...

Να σας ευχαριστήσω κι εγώ με τη σειρά μου για τα σχόλια!Είναι πολύ ενθαρρυντικό να διαβάζεις τόσο όμορφα λόγια ειδικά από ανθρώπους που αγαπούν κι ασχολούνται με τα χειροποίητα!

Αν σας γνώριζα νωρίτερα είμαι σίγουρη πως θα έκανα περισσότερα!(ίσως σε μια επόμενη βάφτιση!)
Να είστε όλες σας γερές και δημιουργικές!

Χίλια ευχαριστώ Ανεραιδα για την τιμή που μου έκανες και για τις ιδέες που μου δίνεις!

Φιλιά από τη Βέροια
Άννα

Ανώνυμος είπε...

γεια σας και απο εμενα!ειμαι η ρενα και ετοιμαζω σιγα σιγα το γαμο μου και ψαχνω μια οικονομικη προταση για μπομπονιερα τραπεζιου....μπορειτε να με βοηθησετε;αυτο με τα γλυκακια μου αρεσε πολυ!κατι πιανουν και τα δικα μου χερακια!σας ευχαριστω!δεν νομιζω να υπαρχει πιο φιλικο μπλογκ απο της ανεραιδας μας!!!!!

Ανεράιδα είπε...

Γεια σου, Ρένα. Με το καλό! Τι θα σε ενδιέφερε, κλασική μπομπονιέρα, κουτάκι, ή κάτι άλλο; Προσανατόλισέ μας λίγο.....

Ανώνυμος είπε...

δεν εχω κατι συγκεκριμενο στο μυαλο μου.τωρα σκεφτομαι μηπως διακομησω κερια με τη μεθοδο της χαρτοπετσετας,και τα κλεισω μεσα σε καποιο διακοσμητικο χαρτι.θα ηθελα πολλες ιδεες για διαφορα πραγματα.κατι με τουλι δεν θα το ηθελα γιατι δεν ξερω αν θα εχω βοηθεια να τα κανω...επισης θα εχω για λουλουδια του γαμου τις αγαπημενες μου ζερμπερες,και πεταλουδες!και τα χρωματα που μαλλον θα χρησιμοποιησω θα ειναι το φουξια και καποιο πρασινο(μαλλον το κυπαρρισι),αλλα ακομα δεν ειμαι σιγουρη!

Ανεράιδα είπε...

Τα κεριά είναι πολύ ωραία ιδέα και πολύ πρωτότυπη για μπομπονιέρα! Μπορείς να κάνεις μια δοκιμή, κι αν σ' αρέσει το αποτέλεσμα, συνεχίζεις....Εγώ ας πούμε θα τα φανταζόμουν ως εξής: εκρού κεράκια στρογγυλά ή τετράγωνα με ένα σχεδιάκι πάνω από χαρτοπετσέτα που θα τα κάνει μοναδικά και δεμένα πάνω τους μέσα σε πουγκάκι ή σε ένα κομμάτι τούλι 3 ή 5 κουφέτα....Αν κάνεις τραπέζι, θα είναι ωραίο να περιμένει τον κάθε καλεσμένο ένα τέτοιο κεράκι δίπλα στο πιάτο του....Τώρα για τα χρώματα, μ' αρέσουν και τα δυο που προτείνεις, αλλά μάλλον όχι σε συνδυασμό....ή το ένα ή το άλλο δηλαδή....Αν αποφασίσεις να δοκιμάσεις το κεράκι και θες βοήθεια, εδώ είμαι .....

Ανώνυμος είπε...

οκ ανεραιδα μου σε ευχαριστω!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Βρε κορίτσια πέστε μου που βρήκατε τόοοοσο φθηνα υλικά. Ψάχνω καρώ ροζ χαρτονάκι και δεν βρίσκω με καμιά κυβέρνηση (στην κυριολεξία) σας παρακαλώ βοηθήστε με. Ευχαριστώ πολύ...

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να διαβάσω τη γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails