3.9.10

Χειροποίητα φωτιστικά

Ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα και συγνώμη που δεν απαντώ στην κάθε μια χωριστά..... προσπαθώ σιγά σιγά να αποκαταστήσω επαφή με όλες σας περνώντας από τα ιστολόγιά σας.....Εντωμεταξύ, έχουν πέσει και διάφορα άλλα τρεχάματα, όχι δυσάρεστα ευτυχώς, αλλά πού θα πάει, θα μπω πάλι στο ρυθμό.....

Προς το παρόν ασχολούμαι με ένα καινούργιο νεραϊδένιο φωτιστικό. Όπως θα έχετε πιθανώς ήδη διαπιστώσει, έχω μια λόξα με τα φωτιστικά οροφής, ειδικά τα παιδικά....Μου έχει μείνει από τότε που έψαχνα να αγοράσω και ή δεν έβρισκα τίποτε να μου αρέσει ή τα κάπως καλύτερα ήταν όλα πανάκριβα!! Φωτιά και λάβρα!! Τα απλά χάρτινα έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι οικονομικά, αλλά αφενός είναι πολύ συνηθισμένα και αφετέρου σε περιορίζουν στα βατ της λάμπας που μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Τα γυάλινα είναι κλασική αξία, αλλά δεν πολυθυμίζουν παιδικό δωμάτιο. Εκτός κι αν "παρέμβεις" και δώσεις το δικό σου το στίγμα σε ένα υπάρχον φωτιστικό ή, γιατί όχι, δημιουργήσεις μια σύνθεση από την αρχή!

Η πρώτη μου προσπάθεια ήταν με τα χρώματα glass deco (ή window colors) και ένα απλό γυάλινο φωτιστικό. Ζωγράφισα σε ζελατίνα τις τέσσερις πριγκίπισσες κι όταν στέγνωσαν τις μετέφερα πάνω στο φωτιστικό, όπου κόλλησαν μια χαρά και είναι κολλημένες ακόμα και μέχρι σήμερα, 6 χρόνια μετά...(εκτός βέβαια από τη Χιονάτη, η οποία έφερνε από την αρχή αντιρρήσεις και ξεκόλλησε την πρώτη κιόλας μέρα, τι να πεις, αντιδραστικό στοιχείο!!) Για τη χρήση των χρωμάτων αυτών δείτε εδώ 
Η επόμενή μου προσπάθεια ήταν η διακόσμηση ενός γιγάντιου λευκού χάρτινου φωτιστικού ΙΚΕΑ. Απλή δουλειά: απλώς κόλλησα πάνω του φιογκάκια, λουλουδάκια, πεταλάκια κλπ.
Το ακόλουθο εγχείρημα ήταν λιγότερο εύκολο, αλλά το αποτέλεσμα όμορφο και μελωδικό.....Και πώς να μην είναι, αφού χρησιμοποίησα τους ροζ δίσκους μιας ονειροπαγίδας, μαζί με χαντρούλες και κρυσταλλάκια! (λεπτομέρειες)
Αυτή τη φορά ή έμπνευση ήρθε από το παρακάτω φαναράκι (το βρίσκετε στο γνωστό παιχνιδοκατάστημα για 3-4 ευρώ)

Το αποτέλεσμα
Γλυκούλι δεν είναι; Λεπτομέρειες και οδηγίες αύριο. Φιλιά σε όλες -ους!!

15 σχόλια:

Η ΑΠΕΝΑΤΙ ΟΧΘΗ είπε...

Είναι όλα υπέροχα !!Γεια στα χέρια σου!!

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Κσλωσώρισες ανεραιδα!

Rena είπε...

Oνειρικό είναι,το κοιτάς και σε γαληνεύει!

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Τα μαγικά χεράκια σου!
Καλώς όρισες ανεράιδα!

Kelly K. είπε...

καλώς όρισες ανεράιδα!!! Το τελευταίο είναι όνειρο!!! περιμένω τις οδηγίες.....

marilise είπε...

μονάχα εσύ μπορείς !!!!!!

Ευαγγελία Βλασσοπούλου είπε...

Απλά γλυκούλι?????Είναι τέλειο!!!

Dorothy είπε...

Πολύ όμορφα όλα. Αυτό με τις πριγκιπισσες ειναι τέλειο! Καλό Φθινόπωρο :)

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Εκείνο με τα κρυσταλάκια και το τελευταίο μου άρεσαν πολύ.Μου θύμησες το καιρό που ήμουν φοιτήτρια και φτιάχναμε για τα φοιτητικά δωμάτια μας φωτιστικά περίεργα.Έχεις φιάξει φωτιστικό με ..σωλήνα ποτίσματος;Είναι φανταστικό και όσο πιο πολλά μέτρα σωλήνα βάλεις τόσο πιο μεγάλο γίνεται.Αν θες πληροφορίες πες μου!

sweet dreams είπε...

ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΑ ΚΡΥΣΤΑΛΑΚΙΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ!ΦΙΛΑΚΙΑ

Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

Απλά γλυκούλι; ΤΕ-ΛΕΙ-Ο!
Οπως και όλα τα άλλα, απο το 2ο και κάτω με τρελλαίνουν όλα.Και για να αιτιολογήσω την "απόρριψη" του πρώτου, μ αρέσουν που είναι πιο αιθέρια, πιο φευγάτα, πιο ασυνήθιστα και με όόόλα αυτά τα κρεμαστά.

Vana είπε...

Μ' αρέσει που όλα ταιριάζουν σε παιδικό δωμάτιο αλλά είναι τόσο διαφορετικά μεταξύ τους!
Θα ξεχωρίσω το χάρτινο από ικεα και το τελευταίο που μόλις έφτιαξες. Συγχαρητήρια! Μας δίνεις τέλειες ιδέες για κατασκευές!

princess είπε...

Ανερα΄δα μου όχι απλά μπήκες στον ρυθμό σου αλλά μας ενθουσίασες για ακόμη μια φορά με τις πανέμορφες ρομαντικό δημιουργίες σου!!!!!!!!!!

Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

ΑΝ βρεις χρόνο πέρνα απο το μπλογκ για ένα παιχνίδι(;)

Rock n' Rolla είπε...

einai toso omorfa ola!!pragmatika mou aresan para poly!!tha xaro poly na deis to blog mou www.whitchcraftinprogress.blogspot.com ,an kai eimai poly poly kainouria s'auto!exo molis liges meres pou to ksekinisa!!..:))

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να διαβάσω τη γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails