22.11.10

Το παιχνίδι της Λίλας

Οι αγαπητές μου Lourdi  με και Ελευθερία κάλεσαν να παίξω ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον παιχνίδι που εμπνεύστηκε η Λίλα για τα 5 πράγματα που μου αρέσουν και τα 5 που δε μου αρέσουν στο blogging. Θεωρώ πως είναι κάτι παραπάνω από παιχνίδι, καθώς μπορεί να βελτιώσει το μικρόκοσμό των ιστολογίων μας και να μας κάνει καλύτερους bloggers.




Τα πέντε πράγματα που μου αρέσουν περισσότερο στο blogging είναι:
  1. Αυτή η ανεκτίμητη επικοινωνία με ανθρώπους με τους οποίους δεν έτυχε απλώς να συμβιώνεις σε ένα χώρο ως γείτονας, συνάδελφος, συγγενής, χωριανός κλπ., αλλά που μοιράζεσαι τα ίδια ενδιαφέροντα και τις ίδιες αναζητήσεις.
  2. Να εκπλήσσομαι ευχάριστα κάθε φορά που ανακαλύπτω τη δημιουργικότητα και την επινοητικότητα των φιλενάδων μου.
  3. Να ψάχνω ιδέες και δημιουργίες άλλων και να τις μοιράζομαι μαζί σας, να διαπιστώνω ότι αυτά που προτείνω ή φτιάχνω εμπνέουν ανθρώπους να δημιουργήσουν και να βλέπω τα καταπληκτικά πράγματα που έχουν φτιάξει. Ευτυχώς πάρα πολλοί κάνουν τον κόπο να μου στείλουν φωτογραφίες των έργων τους!
  4. Να διαβάζω άψογα κείμενα με καταπληκτικές απόψεις και ουσιαστικές θέσεις σε ιστολόγια ανάλογου περιεχομένου...ανθρώπων που θαυμάζω για τις σκέψεις και την όλη τους κοσμοθεωρία....που με κάνουν να σκέφτομαι λίγο παραπάνω τον κόσμο και τη ζωή.
  5. Μου αρέσουν πάρα πολύ τα παιχνίδια, όπως αυτό στο οποίο συμμετέχω τώρα, γιατί πιστεύω ότι συμβάλλουν στην ουσιαστικότερη επικοινωνία μεταξύ μας και δίνουν ευκαιρία να γνωριστούμε καλύτερα.
Αυτά που δε μου αρέσουν είναι:
  1.  Ντρέπομαι που το λέω -ίσως βέβαια να το έχετε ψιλοκαταλάβει-, αλλά δε μ' αρέσουν πολύ τα βραβεία! Εννοώ ως διαδικασία, γιατί βέβαια μ' αρέσει να τα δέχομαι και κολακεύομαι κιόλας το ψώνιο.... (κανονίστε να μη μου ξαναδώσετε, χαχα). Δημιουργούν βέβαια μια κινητικότητα στα μπλογκς κι αυτό είναι καλό, αλλά πέρα από αυτό θεωρώ ότι είναι λίγο πολύ μια τυπική διαδικασία. Στο χέρι μας βέβαια είναι να τα κάνουμε όσο περνάει από το χέρι μας πιο ουσιαστικά, ιδέες νομίζω πως δε θα δυσκολευτούμε να βρούμε...
  2. η λεκτική επαλήθεση γιατί με καθυστερεί όταν πάω να αφήσω κάποιο σχόλιο, καθώς και επειδή με αναγκάζει να αλλάζω τη γραμματοσειρά από ελληνικά σε αγγλικά. Αλλάξτε το βρε κορίτσια, όσες μπορείτε, κι αν βέβαια δε δέχεστε άσχετα μηνύματα ή σπαμ.
  3. η μουσική στα μπλογκς (ελάχιστες φορές ταιριάζει η μουσική, ακόμα και αν είναι του γούστου μου,  με τα κέφια μου την ώρα που θα την ακούσω)
  4. Η παρουσίαση ιδεών άλλων χωρίς αναφορά στην αρχική πηγή. Καταλαβαίνω βέβαια πως αυτό καμιά φορά γίνεται ασυναίσθητα, κάπου έχουμε δει την ιδέα πριν από καιρό και ξεχνάμε την αρχική αναφορά....το πρόβλημα είναι όταν γίνεται συστηματικά.
  5. που χάνω σημαντικές αναρτήσεις σας,  γιατί κάποιες μέρες δεν προλαβαίνω να κάνω τη μεγάλη βόλτα στα ιστολόγιά σας.
Καλώ να παίξουν το παιχνίδι, αν δεν το έχουν ήδη κάνει, τα ιστολόγια:
http://selmaril.blogspot.com/
http://xeirotexnima.blogspot.com/
http://artandhandcreation.blogspot.com
http://olivetreegirl.blogspot.com/
http://noprogramm.blogspot.com/
http://apinkdreamer.blogspot.com/
http://ririfotiadi.blogspot.com/
http://decoupageaddict.blogspot.com/
http://bettyscuisine.blogspot.com
http://asproylas.blogspot.com/

16 σχόλια:

eleni είπε...

Ανεράιδα,καλή μου,με κάλεσες στο παιχνιδάκι-θα ανταποκριθώ τις επόμενες μέρες.
Α,λέω να στείλω κάποια κεράκια,που φτιάχνω για καλό σκοπό.Τώρα για το λινκ και τη σύνδεση,δεν ξέρω.Πώς θα γίνει,μπορείς εσύ;
Φιλάκια!

Ανεράιδα είπε...

Λενάκι, περιμένω να δω και τα δικά σου 5+5. Όσο για τα κεριά, κάνε μια ανάρτηση στο μπλογκ σου και τα υπόλοιπα τα κανονίζω εγώ.

eleni είπε...

Ανεράιδα,πάνω κάτω συμφωνώ μαζί σου και βλέπω οι περισσότεροι έχουν ίδιες απόψεις.
Μόλις τα τελειώσω-είχα φτιάξει κι άλλα,τα είχα ξεχάσει,είναι στο aromacooking.
Fili;a!

Ρεβεκκα είπε...

Σχεδον σε ολα συμφωνω απλα για τα βραβεια,δεν ειναι βραβεια ουσιαστικα απλα δειχνεις την εκτιμηση σου,λεω εγω τωρα γιατι ετσι το λεπω,σε μερικα μπλογκς και οπως λες υπαρχει μια κινητηκοτητα κ οπως κ να εχει χαιρονται αυτοι που τα παραλαμβανουν.Βεβαια κ εγω οταν τα πρωτοειδα δεν καταλαβα τι ρολο ειχαν αλλα χαρηκα οταν μου εδωσαν ενα κ το εκανα ολοκληρη αναρτηση και χαιρομουν να το δειχνω η ψωναρα.φιλακια πολλα

apinkdreamer είπε...

σε ευχαριστω για την προσκληση αλλα ηδη κατεθεσα τις αποψεις μου για τη μαγεια της μπλογκοχωρας!!!!
καλημερα!

lourdi lourdaki είπε...

Ανεραιδα μου!!Σε ευχαριστω και σου ευχομαι μια γλυκια καλημερα να εχεις!!!

Dee Dee είπε...

Αχ, ωραιο παιχνιδι!!

Θα παιξω κι εγω :):):)

Συμφωνω σχεδον σε ολα. Και ειδικα αυτο με τα βραβεια, το εχω κι εγω :) Οσοι με ξερουν, το γνωριζουν αυτο. Γιατι αυτα που εχω παρει κατα καιρους, δεν τα χρησιμοποιω ουτε δινω κι εγω με την σειρα μου. Αν εχω αναγκη να δωσω ενα βραβειο, θα κανω μια αναρτηση αφιερωμενη σε εναν ανθρωπο. Ετσι το νιωθω εγω καλυτερα.

Οσο για την μουσικη στα μπλογκς, δεν το ειχα σκεφτει. Λες να βγαλω το βγαλω το autoplay απο το πραγματακι αυτο;; Ισως και να εχεις δικιο τελικα.

Καλημεραααα

Maria Z είπε...

Nομίζω τελικά οτι όλες λίγο πολύ στα ίδια πλαίσια κινούμαστε όσον αφορά στο blogging !!!! I love it

Lila Xagorari είπε...

Ευχαριστώ που συμμετείχες στο παιχνιδάκι μου το οποίο πιστεύω οτι μας έκανε να δούμε αρκετά πράγματα από διαφορετική ματιά!

Ανεράιδα είπε...

Eleni, αν μπορείς να τα βάλεις στο noprogramn να τα δούμε....

Ρεβέκκα, ναι κορίτσι μου, δίκιο έχεις...κι εγώ άλλωστε που τα λέω, το ίδιο κάνω.....απλώς προτείνω έτσι λίγο να τα εμπλουτίζουμε, να βάζουμε μέσα και το προσωπικό μας στίγμα, όπως έκανε ας πούμε η lourdi και η Ειρήνη Σ στα τελευταία βραβεία....

Apinkdreamer, το είδα, εντάξει κούκλα!

Lourdi, να' σαι καλά, σε ευχαριστώ που μου 'δωσες τη σκυτάλη....

Ανεράιδα είπε...

DeeDee, ό,τι νομίζεις κοπέλα μου, μη νομίζεις κι ότι έχω και μεγάλο θέμα....ούτως ή άλλως έχω χαμηλωμένο πάντα τον ήχο....

Maria Z, me too!!

Λιλάκι, εμείς ευχαριστούμε που εμπνεύστηκες τόσο ωραίο και εποικοδομητικό παιχνίδι!

ιρινι είπε...

Σέυχαριστω Ανεράιδα μου για το κάλεσμα, εχω παίξει ηδη το παιγνιδάκι, ανάρτηση σχςτική στο
http://cookingwithriri.blogspot.com/2010/11/to-blog-or-not.html
Φιλάκια

sweet dreams είπε...

Πέρνα απο το μπλοκ μου να δεις την απάντηση μου στον διαγωνισμο.Φιλακια.

xristiana xristodoulou είπε...

Σε ευχαριστώ πολύ - πολύ για την πρόσκληση!!!
Να είσαι πάντα καλά!!!!
καλές δημιουργίες!!!!!!!!!

Betty's Cuisine είπε...

θα παίξω, θα παίξω...
αλλά το σ/κ, τώρα ειλικρινά δεν προλαβαίνω ούτε να φάω ~ καλό μου κάνει βέβαια, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία :))

ευχαριστώ για την πρόσκληση!

Ειρηνη Σ είπε...

Ανεραιδα μου καλη μετα απο αυτα που γραφεις για τα βραβεια ειναι διπλη η χαρα μου που το πρωτο βραβειο, και μαλιστα της φιλιας, το πηρα απο εσενα
οσο το αν εισαι ψωνιο...εεεε οχι βεβαια ...σου αξιζουν
να εισαι καλα

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να διαβάσω τη γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails