23.11.10

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με window colors

Τα χρώματα για τζάμι ή ψευδοβιτρώ, windows colors ή glass deco, είναι πολύ εύκολο να βρεθούν: υπάρχουν σε όλα τα βιβλιοχαρτοπωλεία, σε γνωστά καταστήματα παιχνιδιών, ενώ πολύ συχνά φέρνει και γνωστό σούπερ μάρκετ με προσφορές. Με αυτά μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα σχεδιάκια και να στολίσουμε τα τζάμια μας, μπουκάλια, πλακάκια, ντουλάπια και οποιαδήποτε λεία επιφάνεια. Είναι αρκετά οικονομικά και αρκούν για χριστουγεννιάτικες κι όχι μόνο διακοσμήσεις πολλών χρόνων (την κασετίνα που θα σας δείξω παρακάτω την έχω γύρω στα 5 χρόνια, έχουν χαλάσει κάποια, αλλά μπορείς πάντα να χρησιμοποιήσεις τα υπόλοιπα!). Τις πρώτες μου προσπάθειες μπορείτε να τις δείτε εδώ.


Η συσκευασία που έχω είναι η παρακάτω και κοστίζει 8 περίπου ευρώ. Περιέχει 5 αποχρώσεις με τις οποίες φτιάχνεις το περίγραμμα, πολλά απλά χρώματα καθώς και χρώματα με γκλίτερ, ένα σωληνάριο διάφανη κόλλα, ένα τεύχος με σχεδιάκια (πατρόν) καθώς και ζελατίνες για τη μεταφορά των σχεδίων. 


Πώς χρησιμοποιούνται
  1. Βρίσκεις το μοτίβο που σου αρέσει από το τεύχος που εμπεριεχεται ή από αλλού....οποιαδήποτε ζωγραφιά ή εικόνα με σαφές περίγραμμα μπορεί να αντιγραφεί. Το κολλάς με τη διάφανη κόλλα κάτω από τη ζελατίνα.
 
2 .Περνάς τις εξωτερικές γραμμές (κι αν θέλεις και τις εσωτερικές) με το χρώμα για περίγραμμα (contour)

 
3. Αφήνεις να στεγνώσει τουλάχιστον 12 ώρες και ύστερα γεμίζεις με χρώμα και το εσωτερικό. Μετά από ένα 24ωρο είναι έτοιμο να το αφαιρέσεις σιγά-σιγά από τη ζελατίνα και να το κολλήσεις σε οποιαδήποτε λεία επιφάνεια θέλεις. Σε αυτή τη διαδικασία πρέπει να είναι κάποιος πολύ προσεκτικός. Αν το μοτίβο είναι μεγάλο, εύκολα μπορεί να σκιστεί, να κολλήσουν τα κομμάτια του μεταξύ τους και γενικά να χαλάσει κατά τη μεταφορά. Εγώ για παράδειγμα δεν μπόρεσα να μεταφέρω τα πόδια του έκληθρου, ζωγράφισα όμως άλλα επιτόπου, πάνω δλδ στο παράθυρο. Τα αστεράκια επίσης είναι ζωγραφισμένα πάνω στο παράθυρο.

Άλλα χριστουγεννιάτικα που φτιάξαμε μαζί με τα παιδιά σας δείχνω παρακάτω. Τα παιδιά διάλεγαν την εικόνα κι εγώ έκανα το περίγραμμα. Μετά από πολλές ώρες, μου έλεγαν τι χρώματα ήθελαν να βάλω στο εσωτερικό και εγώ ακολουθούσα κατά γράμμα τις εντολές τους. Την επόμενη μέρα τα έβγαζα σιγά-σιγά από τη ζελατίνα και τα ρωτούσα πού θέλουν να τα κολλήσω....τα μικρά σχεδιάκια (τις μπάλες) τις κόλλησαν οι ίδιες (γι' αυτό και είναι λίγο ταλαιπωρημένες). Μ' αυτόν τον τρόπο περάσαμε μερικές πολύ ευχάριστες στιγμές τις τελευταίες τρεις μέρες!







    Στον παραπάνω άγγελο συνδύασα τα glass deco με χρυσόσκονη για το περίγραμμα. Μια χαρά συνδυάστηκαν!

    Για πολλά πολλά χριστουγεννιάτικα σχέδια πηγαίνετε στη σελίδα των χρωμάτων αυτών: http://www.amoskorea.co.kr/ecustom/download.asp?opt=edown&code=8#top

    tips

    1. Για να μην παιδευτείτε όπως εγώ στις πρώτες μου απόπειρες, μη χρησιμοποιήσετε τις ζελατίνες που έχει μέσα η συσκευασία, αλλά λεπτές διαφάνειες από αυτές με τις τρύπες για κόλλες Α4. Είναι παιχνιδάκι να ξεκολλήσεις από αυτές ακόμα και πολύ μεγάλα σχέδια.
    2. Πολύ εντυπωσιακά γίνονται τα σχέδια αν προσθέσουμε χρωματιστές σκόνες, όπως η χρυσόσκονη που έβαλα στον άγγελο παραπάνω.
    3. Αν κάνουμε λάθος στο περίγραμμα μπορούμε εύκολα με μια μπατονέτα να αφαιρέσουμε το επιπλέον χρώμα και να το στρώσουμε ξανά. Τα περιγράμματα καλό είναι να γίνονται με όσο το δυνατόν πιο καθαρές γραμμές και με σταθερό χέρι.
    4. Με μια οδοντογλυφίδα ή ένα ξυλάκι μπορούμε να δώσουμε όψη μαρμάρου στο σχέδιό μας, μπερδεύοντας το ένα χρώμα μέσα στο άλλο.






    29 σχόλια:

    Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

    Στόλισες για μας Νεράϊδα το σπίτι σου;
    Νασαι καλά πάντα, με τις ομορφιές σου. Δεν σου υπόσχομαι οτι θα το κάνω,τώρα που τα παιδιά έφυγαν απο το σπίτι.

    Maria Z είπε...

    Το είχα δει στο γνωστό παιχνιδομάγαζο και δεν ήξερα αν πρέπει να το πάρω (μα ήθελα τόσο πολύυυυυυυυυυ) τώρα που βλέπω και τις δημιουργίες σου είμαι απόλυτα πεπεισμένη οτι έχω κάνει μέγα λάθος που δεν το έχω αποκτήσει!!!

    spoon_n_love είπε...

    Ανεράιδα μας, τέλεια τα στολίδια σου μπραβο!!!!!

    eleni είπε...

    Ανεράιδα,όμορφα στολίσατε!
    Ενδιαφέρουσα τεχνική,δεν την ήξερα-άσε να μεγαλώσει το μωρό και μετά θα στολίζω.
    Και του χρόνου,να είστε καλά να στολίσετε πάλι με τις μικρούλες σου!
    Φιλιά!

    Αύριο θαπαίξω το παιχνιδάκι και θα βάλω και τα κεράκια.

    Irini είπε...

    Μ'αυτή την κατασκευή ξαναθυμάμαι τα παιδικά μου χρόνια!!! Κάθε Χριστούγεννα δεν υπήρχε περίπτωση να μην φτιάξω τουλάχιστον 10 σχέδια..γέμιζα όλα τα τζάμια του σπιτιού..χαχαχαχαχαχα.
    Ευχαριστούμε για τις οδηγίες Ανεράιδα μου!!!!

    lourdi lourdaki είπε...

    Πολυ ωραια ιδεα!!! για να φτιαξω μαζι με το βαφτιστρη μου! μια και η κορη μου ειναι μεγαλη!
    Και του χρονου να εισαι καλα εσυ και τα τριανταφυλλακια σου!!!
    Α! θελω να σου πω..οτι θελω και εγω να ειμαι στο 'η καλυτερες κατασκευες' αλλα θελω να διαλεξεις εσυ μια που θα σου αρεσει! αν δεν σου ειναι κοπος!σε ευχαριστω
    Καλο απογευμα!

    Rena είπε...

    ΑΧ μπράβο τα χρησημοποιώ κι εγώ είχα κάνει και σχετική ανάρτηση αλλά τη διεύθυνση ούτε καν την είχα κοιτάξει κι έψαχνα σχέδια είσαι θησαυρός τρέχω να τα δω!!!

    puccarina είπε...

    Φοβερά!!! Δεν έχω πέσει πάνω σε αυτά τα χρώματα ποτέ αλλά μάλλον δεν θα τα έχω προσέξει. Και μια απορία όταν βαρεθείς τα σχεδιάκια πως και πόσο εύκολα βγαίνουν απο τα τζάμια??? Είμαι σίγουρη οι μικρές σου θα το κατευχαριστήθηκαν και του χρόνου!

    NANTIA είπε...

    Πραγματική χαρά για τα παιδάκια (και για μας βεβαίως...) Εγώ το δοκίμασα με ένα άλλο υλικό, πιο πηκτό και ήταν μια μικρή...αποτυχία! Ευχαριστούμε για το link! Πολλά φιλιά!

    Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

    Και μετα, πως τα καθαρίζεις μετα;;;;;;;;;;;

    Lila Xagorari είπε...

    Γλύκα είναι.....λατρεύω τα Χριστούγεννα!!!

    Maria είπε...

    ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ...
    ΤΑ ΦΤΙΑΞΑΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΄΄ΚΟΡΙΤΣΙΑ΄΄ ΤΕΛΕΙΑ!!!!!!!
    Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΠΤΙΝ ΑΠΟ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΓΑΖΙ..ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΕΤ...ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟ ΣΝΟΜΠΑΡΑ...ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑ ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΑ ΣΕ ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙΑ ΜΕ ΠΕΤΡΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΚΟΣΜΟ ...ΓΙΑ ΜΠΟΜΠΟΝΙΕΡΕΣ ΣΤΟΝ ΓΙΟ ΜΟΥ...ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΗΣΕΣ ...ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΑ ΕΛΕΓΑ..
    ΜΠΡΑΒΟ ΑΝΕΡΑΙΔΑ...
    ΦΙΛΙΑ!!!!

    simonmad είπε...

    Μου αρέσουν πολύ τα ψευδοβιτρώ, ιδιαίτερα σε διάφανα μπουκάλια, αλλά τα έχω συνδέσει παρόλα αυτά με τα Χριστούγεννα, ίσως από την εποχή που πήγαιναν τα παιδιά στο νηπιαγωγείο και έφτιαχναν διάφορα στολίδια με τις δασκάλες τους.
    Τα δικά σας είναι πολύ όμορφα και τα χρώματα φαίνεται πως τα διάλεξαν παιδικά χεράκια, έτσι ζωντανά που είναι. Συνεχίζεις να μας φέρνεις άρωμα Χριστουγέννων κι ακόμα δεν μπήκαμε στο Δεκέμβρη!

    Δέσποινα είπε...

    Είναι πάρα πολύ ωραία, οικονομικά και εύκολα στη χρήση, τα έχω κι εγώ!

    Ανεράιδα είπε...

    Χαρά, σιγά-σιγά τα φτιάχνουμε, να απασχολούνται κι αυτές μωρέ, να μην κάθονται συνέχεια στην τηλεόραση....Εσύ, αργότερα, στα εγγόνια....!

    Μαρία Ζ, έχεις καιρό, ακόμα Νοέμβρη έχουμε...

    Nadia, σε ευχαριστώ κοπέλα μου!

    Εleni, περιμένω με ανυπομονησία! Σε ευχαριστώ για το σχόλιο....Όσο για τα χρώματα αυτά, επειδή είναι πάρα πολύ έντονα και χαρούμενα, εγώ θα στα συνιστούσα για το μωράκι....τους αρέσει να βλέπουν χρώματα...

    Irini, αλήθεια; Ε βέβαια εσύ είσαι μικρούλα....

    Ανεράιδα είπε...

    Lourdi, και με όλες αν θες πάρε μέρος....Θα σε επισκεφτώ να πω και τη γνώμη μου.

    Ρένα, να 'σαι καλά κοπέλα μου, εύχομαι να σου αρέσουν!

    Puccarina, ναι, πρέπει να τα προσέξεις. Όντως το ευχαριστήθηκαν, ευχαριστώ για τις ευχές και ανταποδίδω.

    Νάντια, ποιο ήταν αυτό το υλικό; Για πες, για πες!

    Ρίκη, τα ξεκολλάς εύκολα και τα κολλάς αλλού αν θες....δεν αφήνουν κατάλοιπα, ούτε λερώνουν τα τζάμια.....αν τώρα θες να τα καθαρίσεις χωρίς να τα βγάλεις, αναγκαστικά τα καθαρίζεις γύρω-γύρω....

    Ανεράιδα είπε...

    Λίλα, κι εγώ, ειδικά μετά που γέννησα τα παιδιά μου....

    Μαρία, ωραία η ιδέα αυτή. Τα έχεις ανεβάσει στο μπλογκ; Μ' αρέσει να βλέπω μαμάδες να φτιάχνουν πράγματα για τη βάφτιση των παιδιών τους και είμαι σίγουρη ότι θα τα είχες κάνει τέλεια!

    Simonmad, ό,τι κάνουμε τώρα....μόλις πλησιάζουν οι γιορτές ξέρεις ότι εμείς οι γυναίκες αρχίζουμε να τρέχουμε. τρέχουμε τρέχουμε και δε φτάνουμε....χαχα

    Δεσποινάκι, όντως, όπως τα λες είναι, σε ευχαριστώ για το σχόλιο!

    Η ΑΠΕΝΑΤΙ ΟΧΘΗ είπε...

    Ομορφα το στολισατε το σπιτικο σας !!
    Το ιδιο το ειχαν και τα παιδια μου !! Μου ειχαν κανει τα τζαμια.....κατι σαν αφηρημενη τεχνη!!!

    Maria είπε...

    Τ Ε Λ Ε Ι Ο!!!!! Όπως πάντα έγραψες!!!
    Καλές γιορτές!

    Ευαγγελία Βλασσοπούλου είπε...

    Πολύ όμορφα όλα και σίγουρα ο καλύτερος τρόπος να περν'ας δημιουργικό χρόνο με τις κορούλες σου. Ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθεια και τις κατατοπιστικές οδηγίες!

    Irene είπε...

    Μπραβο πολυ ομορφα!

    Ειρηνη Σ είπε...

    μπραβο στην μαμα και στις ζουζουνες που εφτιαξαν τοσο ομορφα πραγματα

    Ανώνυμος είπε...

    Tι ωραία! Παρακολουθώ εδώ και λίγο καιρό το ιστολόγιο σου και μου αρέσουν όλα!όλα!όλα!Τι ωραίες ιδέες που έχεις! Ειδικά για τα φωτιστικά ξετρελάθηκα! Ξεκλίνησα να κάνω ένα και όταν το τελεώσω θα σου στείλω φώτο να ακούσω σχόλια! Ήθελα να μου δώσεις και μια συμβουλή! Τι θα πρότεινες για τζάμια από πόρτα νεοκλασσικη τα οποία είναι διαφανή? θέλω να μη φινόμαστε από μέσα. Σκέφτηκα να τα αλλάξω,να βάλω κουρτινάκια.... εσύ τι λές? κάτι σε decoupage γίνεται?

    Ανεράιδα είπε...

    Ευχαριστώ κοπέλες!!

    Σία, ανυπομονώ να δω τα φωτιστικά....Για την πόρτα πρέπει να σου έστειλα μέιλ....νομίζω μου είχες γράψει και με ρωτούσες...Τέλος πάντων, αν δεν έλαβες το μέιλ, σου έλεγα ότι μπορείς να τα ζωγραφίσεις με χρώματα για γυαλί. Μπορείς, αν δεν ασχολείσαι με ζωγραφική, να κάνεις κάτι αφηρημένο ή γεωμετρικό, τρίγωνα, ρόμβους κλπ σε άλλο χρώμα το καθένα...Επίσης γίνεται ντεκουπάζ, μπορείς να κολλήσεις χαρτί, ρυζόχαρτο, χαρτοπετσέτα ακόμα και ύφασμα...Επίσης μπορείς να κάνεις κάτι σαν αμμοβολή, κάπου είχα βρει οδηγίες, αν σε ενδιαφέρει, να ξαναψάξω....

    Ανώνυμος είπε...

    Και εγώ για ντεκουπάζ σκέφτομαι.Βρήκα κάτι χαρτοπετσέτες με λουλούδια και λέω να χρησιμοποιήσω αυτές.την χαρτοπετσέτα την απλώνουμε σε στεγνή επιφάνεια βάζουμε ατλακόλ και μετά αφού στεγνώσει βερνίκι? η ιδέα για αμμοβολή πολύ καλή επίσης! αν μπορέσεις να βρεις κάτι για να κοιτάξω! επίσης μου είπαν να περάσω τα τζάμια με χρώμα φροστ. ξέρεις κάτι γι αυτό?

    Ανεράιδα είπε...

    Μάλλον αυτό εννοώ κι εγώ. Το φροστ πρέπει να αφήνει ένα αποτέλεσμα σαν της αμμοβολής....Για τη χαρτοπετσέτα, κάνε οπωσδήποτε δοκιμές κάπου αλλού, σε ένα παλιό γυάλινο σκεύος λόγου χάρη....να δεις αν σου αρέσει και να εξασκηθείς κιόλας.....Άλλοι βάζουν και από κάτω κόλλα, ενώ μπορείς να τελειώσεις με ατλακόλ κι όχι βερνίκι....

    Ανώνυμος είπε...

    Αυτό που θέλω είναι να μη φαινόμαστε από μέσα!Το φροστ είναι χρώμα που απλώνετε με πινέλο και στεγνώνει μόνο του?

    Ανεράιδα είπε...

    Απ' ό,τι ξέρω μπαίνει ταμποναριστά, με σφουγγαράκι αλλά θέλει φούρνο μετά....για ρώτα αν θα γίνει καλό και χωρίς να το ψήσεις ή αν το ζεστάνεις ας πούμε με το πιστολάκι μαλλιών; Δες εδώ: http://www.hobby.gr/shop/index.php?cPath=5_503_586&osCsid=c39e6729b9cb39e4cce81e1358754d10

    Ανώνυμος είπε...

    Λοιπόν! θα δοκιμάσω σε ένα τζάμι που έχω παλιό και το ντεκουπαζ και τα φροστ χρώματα (παρήγγειλα από το hobby.gr) και θα δω πιο θα είναι καλύτερο! θα σε ενημερώσω για το αποτέλεσμα! ευχαριστώ πολύ πολύ!

    Δημοσίευση σχολίου

    Θα χαρώ να διαβάσω τη γνώμη σου!

    LinkWithin

    Related Posts with Thumbnails