9.1.11

Χιονισμένο σπίτι - κηροπήγιο

Μπορεί ο Γενάρης να έχει ήδη 9, μπορεί οι διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς να έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, μπορεί να ετοιμαζόμαστε να μπούμε ξανά στους γρήγορους και πιεστικούς ρυθμούς ζωής από αύριο, όμως για σήμερα έχω να σας δείξω μια χειμωνιάτικη και δη χριστουγεννιάτικη κατασκευή: ένα σπίτι από πηλό, ανοιχτό στο πίσω μέρος για να φιλοξενήσει κεράκι.

Η ιδέα μου ήρθε όταν είδα ένα υπέροχο κεραμικό σπιτάκι στο στολισμένο σπίτι της Dee Dee και συγκεκριμένα πάνω στο τζάκι της. Η πρόκληση ήταν μεγάλη και το έργο έχει πολλές ατέλειες, ήταν όμως το πρώτο μου οπότε συγχωρούνται, έτσι δεν είναι;

Το τελικό αποτέλεσμα

και φωτισμένο
Πώς το έφτιαξα
Πήρα ένα μεγάλο κουτί απορρυπαντικού και αφού άνοιξα τον πηλό σε φύλλο, τον έστρωσα στις τρεις πλευρές του κουτιού. Στη συνέχεια έκοψα με μαχαίρι τις άκρες, καθώς και τα ανοίγματα και λείανα τα σημεία αυτά με βρεγμένα δάχτυλα.


Το άφησα να στεγνώσει πάνω στο κουτί για δύο μέρες και μετά πολύ προσεκτικά προσπάθησα να το αφαιρέσω. Η δουλειά αυτή ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, γιατί υπήρχε κίνδυνος να σπάσει....Εκ των υστέρων σκέφτηκα ότι θα έπρεπε να είχα βάλει μεμβράνη πάνω στο κουτί για να βγει ευκολότερα.....Μετά από μεγάλη προσπάθεια κατάφερα να το βγάλω και το άφησα πάνω στο καλοριφέρ για να στεγνώσει και η πίσω του μεριά.
Στη συνέχεια το έτριψα στις άκρες και στα ανοίγματα και το έβαψα.  (Στη συνέχεια έκανα ένα αποτυχημένο κρακελέ)

Πρόσθεσα τη σκεπή, την οποία έβαψα. Για να κρύψω το σημείο της ένωσης με το μπροστινό μέρος κόλλησα ένα αστεράκι, ενώ έριξα πάνω τους κόλλα και χιόνι για να φαίνεται χιονισμένο.

Στερέωσα το σπίτι σε μια τετράγωνη βάση από χαρτόνι μακέτας και έστησα μπροστά του ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο από πηλό.
Διόρθωσα λίγο το χρωματάκι του και έτοιμο!
Όπως βλέπετε, επικρατεί μια σύγχυση ως προς την αρχιτεκτονική του, χαχα ... Και τοξωτά παράθυρα και αψίδα και μεσαιωνικά στοιχεία και παραθυρόφυλλα και καρδούλα στην πάνω μεριά!! Πολύ μπερδεμένος ο αρχιτέκτονας!

Σας ευχαριστώ πολύ πολύ για τις ευχές σας στην προηγούμενη ανάρτηση και σας αφήνω με πολλές ευχές για:
ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

και

ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ!!

31 σχόλια:

Maria είπε...

Ευρηματική όπως πάντα!!!παρότι το πρώτο σου είναι πολύ πετυχημένο!!Καληνύχτα!!

Marina είπε...

Απίθανο και σαν σκέψη και σαν κατασκευή...Μου θυμίζει ένα κάστρο που πρόσφατα επισκέφτηκα!

ria είπε...

Έγινε πολύ πολύ πολύ όμορφο!!!
Να ξέρεις φιλενάδα ότι ακόμη και στα κεντήματα
οι...ατέλιες έχουν την ομορφιά τους!!
Μπορεί.... να δείχνουν... την απειρία..
...μπορεί την φευγαλέα αφηρημάδα της στιγμής ...ίσως την ταχύτητα...
Αυτά όλα όμως είναι που κάθετι χειροποίητο
χαρακτηρίζει εμάς
και έτσι γίνετε ΜΟΝΑΔΙΚΟ!!!
...Ένα σπιτάκι φτιαγμένο απο τα χεράκια σου ....που δεν είσαι κ αρχιτέκτων ...έτσι???
ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ!!

Δέσποινα είπε...

Πράγματι είναι εντυπωσιακό!
Μόλις επέστρεψα από τις διακοπές και χαζεύω τιε τελευταίες σου αναρτήσεις...
Καλή προσαρμογή!

sweet dreams είπε...

POLY OMORFO!

anthivolon είπε...

Όμορφο το σπιτάκι σου, τώρα αν έπρεπε να κατοικηθεί οπωσδήποτε........δεν μπορώ να φαντασθώ πως θα ήταν οι άνθρωποι που θα ζούσαν μέσα σ΄αυτό!!! Μήπως από κάποια άγνωση σε μας φυλή; Χα χα χα !!! Αστείο ήταν καλέ γιατί δε γελάτε;
Πέρα από την πλάκα όμως εγώ θα συγχαρώ γιατί το θεωρώ πολύ δύσκολο να μπορεί να στρώσει κάποιος τόσο μεγάλη επιφάνεια!! Μπράβο!!
Τα φιλιά μου και καλή εβδομάδα!!

Μαιρη είπε...

Είναι πολύ όμορφο!! Έχεις πάντοτε υπέροχες ιδέες!! Από τις κατασκευές μέχρι τους τρόπους υλοποίησής τους!! Μπράβο σου!!!

Christina V. είπε...

Είναι πανέμορφο! Σε θαυμάζω που δοκιμάζεις διαρκώς καινούργια πράγματα!!!

eleni είπε...

Ανεράιδα,μ΄αρέσουν τα αυτοσχέδια,ευφάνταστα καλούπια σου!Μπράβο,για τις έξυπνες,ανέξοδες ιδέες!

Το σπιτάκι είναι φανταστικό!Αν έλειπε το αστεράκι θα μπορούσες να το έχεις για όλο το χειμώνα.
Φιλιά!

χρυσάνθη είπε...

Ωραίοοοοοοο!!!!!!!Αλλά οι σιδεριές στα "φινιστρίνια" , όλα τα λεφτά!!!!!!!! Φιλάκια!

Νίκη είπε...

Είναι πολύ όμορφο και ,αν εξαρέσεις το αστέρι και το χιόνι,θα μπορούσε να μείνει όλο το χρόνο.

my craft and art creations είπε...

Καταπληκτικό και με φοβερες λεπτομέριες!!
Μπράβο σου ρόζα!
και εγώ θα συμφωνήσω και θα πώ οτι αν δεν βάλεις χιονι και αστέρι και το διακοσμήσεις με κάτι άλλο π.χ ροδοπέταλα ,κορδέλες θα ειναι για όλο το χρόνο!
φιλιά και καλη σου μέρα!

marilise είπε...

εξαιρετικό φιλενάδα και υπέροχη η σκέψη να χρησιμοποιήσεις το κουτί για τα γωνιάσματα και να εξασφαλίσεις την ισοροπία μπράβο !!!!!!

ChinaCatSunflower είπε...

Είναι πολύ όμορφο το σπιτάκι σου Ανεράϊδα και έξυπνο καλούπι χε χε !!!

nitsa2009 είπε...

Πολύ ωραίο και μ'αρέσουν και τα χρώματα.

spoon_n_love είπε...

Πολύ πολύ όμορφο

Ειρηνη Σ είπε...

μπραβο Ανεραιδα αλλη μια ομορφη δημιουργια
να εισαι καλα

Rena είπε...

M' αρέσει πολύ το παραθυράκι καρδούλα!

Ευαγγελία Βλασσοπούλου είπε...

Είναι πολύ όμορφο και για πρώτη προσπάθεια, super!Δε δοκιμάζεις να χρωματίσεις την πρόσοψη?Νομίζω να δείξει καλύτερα!

SpIrToKoYto είπε...

σημασία έχει η ιδέα και κυρίως η υπομονή σου να το φτιάξεις...και τί έχει το σπιτάκι..??..μιά χαρά είναι...
έχες δει τί τερατουργήματα υπάρχουν στους δρόμους...??
και μένουν και άνθρωποι μέσα...-:))

Kiki είπε...

Αχ, τι μου έχεις κάνει με τα πανέμορφα σπιτάκια σου!!!! Η πρώτη μου προσπάθεια απέτυχε παταγωδώς... το σπιτάκι μου "χώρισε" σε τέσσερα κομμάτια (σνιφ)... τώρα βρίσκεται στο στάδιο της συγκόλλισης... Ευελπιστώ ότι θα το σώσω!!
Να είσαι πάντα καλά και να μας προσφέρεις τις όμορφες δημιουργίες σου!

Irini είπε...

Είναι υπέροχο!!!!!!!!
Πράγματι θα συμφωνήσω με την φίλη Χρυσάνθη,οι σιδεριές στα φινιστρίνια είναι όλα τα λεφτά.Πολύ καλή προσπάθεια με ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα!!

NANTIA είπε...

Πολύ πετυχημένο Ανεράιδα μου! Και φαίνεται δύσκολη κατασκευή (μάλλον είναι κι όλας!)
Χρυσοχέρα!

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία. Ελπίζω και φέτος να μας εμπνέεις με τις υπέροχες δημιουργίες σου, όπως αυτό το υπέροχο σπιτάκι. Με τις καλύτερες ευχές μου,
Ελένη Προέδρου

Konstantina Chryssanthopoulou είπε...

Λατρεύω το σπιτάκι σου... Αύριο θα αδειάσω το απορρυπαντικό σένα τάπερ και θα το δοκιμάσω εγώ. Απορία: Ελαφρύς ή βαρύς είναι ο πηλός που χρησιποίησες; Είναι μια ζωγραφιά!!!

simonmad είπε...

Ο Αρχιτέκτονας μπορεί να μπερδεύτηκε, το αποτέλεσμα όμως τον δικαίωσε! Κάπως έτσι δεν είναι όλα τα σπιτάκια στα παραμύθια;;;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Καταπληκτική ιδέα..ξέρεις οτι μπορείς να κάνεις καμπυλωτά πράγματα βάζωντας γάζες ή εφημερίδες μέσα σε ..γύψο και στρώνοντας το επάνω σε ότι καλούπι έμπνευση έχεις.Η γάζα επειδή εχει την δυνατότητα να την στρώνεις εύκολα με τα χέρια σου μπορείς να κάνεις πολλά.

Konstantina Chryssanthopoulou είπε...

Γεια σου Ανεράιδα και πάλι. Κατ'αρχήν ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και για την επίσκεψη από το μπλογκι μου... Χάρηκα πάρα πολύ που ήρθες και ελπίζω να σε ξαναδω.
Οι συμβουλές σου είναι πολύ χρήσιμες!!! Εμείς σήμερα, εγώ και ο μεσαίος μου πρίγκιπας, 7 ετών, είμασταν άρρωστοι και δεν πήγαμε στα σχολεία μας. Έτσι ασχοληθήκαμε λίγο με ό,τι είχαμε από υλικά. Με σκούρο τερακότα λοιπόν πηλό φτιάξαμε ένα σπιτάκι που αφήνουμε τώρα να στεγνώσει ως την Παρασκευή, πολύ επηρεασμένο από το δικό σου. Αντί για απορρυπαντικό χρησιμοποιήσαμε ένα κουτί από επιτραπέζιο ταμπού, βάλαμε κι εμείς καγκελάκια στα παράθυρα, και πόρτα ανάποδη καρδιά. Η στέγη μας είναι λίγο πιο... Μόσχα; να πω, Ιζνογκούντ; να την πω; δεν ξέρω. Θα φανεί κατα το Σαββατοκύριακο. Ευχαριστούμε πολύύύύύύ΄για τις όμορφες ιδέες σου πάντα. Είσαι Ανεράιδα με Α κεφαλαίο!!!!! :)

Δημιουργία είπε...

Μεικτη αρχιτεκτονικη, αλλα ωραιο αποτελεσμα.

Ανώνυμος είπε...

παρα πολυ ωραιο!δουλευω σε παιδικο σταθμο και θελω να φτιαξω με τα μικρα κατι παρομοιο.ο πηλος δεν ειναι τοσο ευπλαστος για τα μικρα αλλα ειναι και λιγο ακριβως για μεγαλη ποσοτητα. αν το κανω με ζυμαρι θα ειναι το ιδιο ανθεκτικο.ευχαριστω πολυ!

Ανεράιδα είπε...

Για παιδικό σταθμό θα σου πρότεινα λωρίδες από χαρτί, παπιέ μασέ δηλαδή, ούτε πηλό, ούτε ζυμάρι....Οι λωρίδες από εφημερίδες βουτηγμένες στην ατλακόλ ή, ακόμα καλύτερα για τα παιδάκια, σε αλευρόκολλα, είναι πολύ εύκολα διαχειρίσιμες ακόμα κι από τα πιο μικρά....Θα χρησιμοποιήσεις για καλούπι τα κουτάκια από τους χυμούς (άδεια) και θα τα ντύσετε με λωρίδες από χαρτί....μετά τα ζωγραφίζετε, προσθέτετε στέγες, καμινάδες κλπ.....Θα γίνουν πολύ ωραία! Αν τα φτιάξετε τελικά, στείλε μου φωτο, αν θέλεις....

Φαντάζομαι την ξέρεις τη διαδικασία με τις λωρίδες χαρτιού, αν όχι δες εδώ http://aneraida.blogspot.com/2011/01/blog-post_31.html

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να διαβάσω τη γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails