27.1.11

Διάφορα περί πηλού

Λοιπόν, δεν ξέρω αν το 'χετε καταλάβει, αλλά οι μπλογκογειτόνισσες μερικές φορές μπορεί να είναι πολύ ξεσηκώστρες.....Εκεί που κάθεσαι όμορφα όμορφα μπροστά στον υπολογιστή σου και σερφάρεις, τσουπ, σου εμφανίζονται μερικές απίθανες δημιουργίες, που κατά διαβολική σύμπτωση ταιριάζουν απίστευτα στον άδειο τοίχο που σε κοιτάει με παράπονο από απέναντι.... Κι όχι μόνο αυτό, αλλά σου εξηγούν αναλυτικότατα και πώς θα τις φτιάξεις!!! Ε, είναι ή δεν είναι πειρασμός;;!

Βλέποντας κι εγώ η καημένη τις φοβερές πηλο-δημιουργίες της Κωνσταντίνας, παρασύρθηκα.....Πήρα για δοκιμή ένα καμβαδάκι (μικρό, μη χαλάσουμε και μεγαλύτερο, κοστίζουν αυτά....) το παστούρωσα με χαρτοπετσέτες σουφρωτές, όπως πολύ παραστατικά γράφει στις οδηγίες της για την καταπληκτική της νεράιδα η Κωνσταντίνα (τις ακολούθησα κατά γράμμα, δεν μπορείς να πεις...), ύστερα τις έβαψα με ασημί σπρέυ και κόλλησα πάνω μια κοπέλα από πηλό. Η φούστα της έγινε πάνω στο καμβά με κομματάκι πηλού που τύλιγα και κολλούσα κατευθείαν. Το ίδιο και το σάλι (ό,τι κι αν είναι αυτό)



Το σχέδιο μου βγήκε πολύ ρομαντικό και ξενέρωτο, γιατί δούλευα χωρίς προσχέδιο (κοινώς, έκανα ό,τι μου 'ρχόταν)... Όμως το αποτέλεσμα, αν και δε μου άρεσε, με έκανε να εκτιμήσω τα πλεονεκτήματα της τεχνικής....


Η ιδέα με τις σουφρωτές χαρτοπετσέτες είναι υπέροχη γιατί σου δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις σαν καμβά οτιδήποτε έχεις εύκαιρο στο σπίτι: κομμάτια από ξύλο ή νοβοπάν, χοντρά χαρτόνια, πλαστικούς δίσκους κλπ. Αν πάλι προτιμάτε σκέτη την κοπέλα χωρίς το κάδρο δεν έχετε παρά να κοιτάξετε τις φοβερές πηλοδημιουργίες της Μαρίας και τις κατατοπιστικές της οδηγίες για το πώς να την φτιάξετε....

Α, ανακάλυψα και κάτι άλλο από ένα βίντεο στο YouTube, που εγώ τουλάχιστον δεν ήξερα....Αν θέλουμε να χρωματίσουμε το λευκό αυτοξηραινόμενο πηλό πριν να ξεραθεί ακολουθούμε τον εξής τρόπο
(για μικρά κομματάκι πηλού)

ανοίγουμε το κομμάτι και με ένα μαρκαδόρο κάνουμε πολλές πολλές πιτσιλιές (όπως περίπου με τα χρώματα ζαχαροπλαστικής χρωματίζουμε τη ζαχαρόπαστα δηλαδή). Φαντάζομαι το ίδιο θα γίνεται και με άλλου είδους χρώματα.

ζυμώνουμε λίγο και έτοιμο το χρώμα

Το μεγαλύτερο μέρος από τη φούστα έγινε με αυτόν τον τρόπο....Γλιτώνεις το βάψιμο έτσι....Επίσης είναι μια πολύ καλή ιδέα για να χρησιμοποιήσουν τα παιδιά τον πηλό χωρίς να χρειαστεί στη συνέχεια να τον βάψουν με νεροχρώματα.....Στην ουσία γίνεται δηλαδή σαν πλαστελίνη, αλλά με μόνιμο αποτέλεσμα....

Τέλος, ανακάλυψα και τον φθηνότερο αυτοξηραινόμενο πηλό: τον έχει το "Πλαίσιο" και κοστίζει το 1 κιλό 3 ευρώ....

Για τους πιο ριψοκίνδυνους υπάρχει τρόπος να φτιάξουμε και μόνοι μας αυτοξηραινόμενο πηλό...Βρήκα τις εξής συνταγές σκαλίζοντας σχετικά, ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ:

αυτοξηραινόμενος πηλός
- ένα μέρος κορνφλάουρ με ένα μέρος λευκή κόλλα (ατλακόλ). Αν χρειάζεται προσθέτουμε και λίγο νερό, αν πάλι κολλάει βάζουμε παραπάνω κορνφλάουρ.....(αναλυτικότερες οδηγίες και σχόλια, καθώς και άλλες συνταγές εδώ)

ή
    • 2 κούπες μαγειρική σόδα
    • μια κούπα κορνφλάουρ
    • 1.5 κούπα κρύο νερό (η συνταγή εδώ μαζί με συνταγές για διαφόρων ειδών πηλούς και σχόλια )
Και στις δυο περιπτώσεις μπορούμε να χρωματίσουμε με χρώματα ζαχαροπλαστικής. Βέβαια, τώρα που το σκέφτομαι, δεν ξέρω αν πολυσυμφέρει να φτιάξεις μόνος σου, αφού ούτως ή άλλως τα υλικά που χρειάζονται κοστίζουν κι αυτά αρκετά.....Σε περίπτωση όμως που θέλετε επειγόντως να φτιάξετε κάτι, αλλά δεν έχετε πηλό, μπορείτε να δοκιμάσετε κάποια από αυτές τις συνταγές.....Α, και ενημερώστε για το αποτέλεσμα, έ;;

Αυτά! Καλό απόγευμα σε όλους!!

33 σχόλια:

Διασκέσις είπε...

Ανεράιδα μάλλον την ίδια ώρα καθόμαστε μπροστά στον υπολογιστή και θαυμάζω πάντα πρώτη τις δημιουργίες σου!!!Όντως είστε ξεσηκώστρες!!!Η κοπέλα σου δε μου φαίνεται καθόλου ξενέρωτη ίσα ίσα που μ'αρέσει πολύ και ιδιαίτερα η φούστα της!!!Ευχαριστούμε άλλη μια φορά για τις ιδέες και τις πληροφορίες για τον πηλό!Την πρώτη συνταγή λέω να τη δοκιμάσω -έχω κι ένα παρορμητικό στοιχείο!- και θα ενημερώσω για το αποτέλεσμα!!!Και η ιδέα για το μαρκαδόρο σούπερ!!! Σε φιλώ!!

Νίκη είπε...

Ξεσηκώστρες; και λιγα λές! Πάντως οι οδηγίες και οι συμβουλές είναι απολύτως χρήσιμες.Όσο για την καημένη την κοπέλα την αδικείς, νομίζω είναι πολύ καλή και με πολύ εκφραστικό πρόσωπο.

Ειρηνη Σ είπε...

Ανεραιδα μου καλη οπως παντα οι δημιουργιες και οι συμβουλες σου Υ Π Ε Ρ Ο Χ Ε Σ
φιλια

Konstantina Chryssanthopoulou είπε...

Hellooo! Η τεχνική με τις χαρτοπετσέτες δεν είναι τέλεια;;;;;; Εγώ έχω 2-3 έτοιμα σε διάφορα χρώματα στην άκρη, μήπως και κολλήσω τίποτα πάνω.... Ποτέ δεν ξέρεις, κανένα παιδί, κανέναν σύζυγο...χαχαχαχα
Το φόντο σου λοιπόν είναι καταπληκτικό!!!! Και η κοπέλα σου είναι ωραία. Φαντάσου τι θα έκανες αν είχες και προσχέδιο. Ωστόσο αν χρειάζεσαι, έχει άπειρα σχέδια για κοπέλες στο www.lalaouni.com Εγώ τις δικές μου από εκεί τις ξεσήκωσα.
Το κόλπο με τους μαρκαδόρους καταχωρίστηκε!!! χαχαχα Πολύ ενδιαφέρον μού φαίνεται και θα το δοκιμάσω το συντομότερο...
Φιλάκια πολλά και καλές πηλοδημιουργίες. By the way κι εγώ τον ίδιο πηλό από το πλαίσιο χρησιμοποιώ τις περισσότερες φορές και είμαι πολύ ευχαριστημένη!!!!! Φιλιάάάάάά

para-kelsoscooks είπε...

Ξεσηκώθηκες εσύ και με την σειρά σου πας να ξεσηκώσεις και εμάς. Και τι ωραία.... και τι εύκολα...Μας λες και τον εύκολο τρόπο του χρωματιστού πηλού, τι άλλο θέλουμε;...... πάμε να φτιάξουμε σουφρωτές χαρτοπετσέτες.

anthivolon είπε...

Αυτός ο πηλός είναι ανεκτίμητος, έχουν γίνει πολλά θαύματα μ΄αυτόν την blogoγειτονιά μας!! Η νεραϊδούλα σου καταπληκτική, και οι πληροφορίες σου πολύτιμες, ευχαριστώ!!

Rena είπε...

Εχεις απόλυτο δίκιο έτσι ξεμυαλίζομαι κι εγώ!
Η φούστα της νεράιδας με ξετρέλανε!!!

lourdi lourdaki είπε...

ΑΝΕΡΑΙΔΑ ΜΟΥ!ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΜΙΑ ΠΟΛΥ!ΠΟΛΥ!ΠΟΛΥ!ΟΜΟΡΦΗ ΝΕΡΑΙΔΑ!ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΟΠΩΣ ΛΕΩ ΣΥΝΗΘΩΣ!
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΜΥΑΛΙΣΜΑ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ!!!
ΑΧ!ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΙΠΟΤΑ.. ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΙΩΣΗ ΣΤΟ ΚΡΑΒΑΤΙ...
ΣΕ ΦΙΛΩ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ!!

.. είπε...

υπεροχαααα!!!ευχαριστούμε!!!!μπράβο!!!

Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

Φτου σου κοπελάρα μου!
Αυτό που μ αρέσει σε σένα είναι οτι δεν χάνεις καιρό και δοκιμάζεις οτι σου προκάλεσε τις αισθήσεις, σ αντίθεση με μένα που όλο αναβάλω.
Αυτό που χαίρομαι ακόμα σε σένα οτι όλα τα κάνεις να φαίνονται εύκολα.ενα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ είναι πολύ λίγο ...

Δημιουργία είπε...

Ειδες τι ξεσηκωστρες εχει η γειτονια μας? Οχι οτι δεν μας αρεσει, ισα ισα που μας αρεσει :)

Λαμπρινή είπε...

Για άλλη μια φορά καλή μου Ανεράιδα,έχω να σε συγχαρώ για τις ιδέες που μοιράζεσαι μαζί μας και για όλες τις οδηγίες που μας δίνεις.Αυτό μου αρέσει πολύ σε σ'ένα και γι'αυτό είσαι μια από τις αγαπημένες μου!!!Η κοπέλα σου είναι πανέμορφη και όλο το έργο σου απίθανο.Μπράβο σου για όλα,που δοκιμάζεις καινούρια πράγματα και και μας ξεσηκώνεις κι εμάς να δοκιμάζουμε!!Σε φιλώ.

Vana είπε...

Φοβερή η ανάρτηση σου σήμερα,και υπέροχη δημιουργία σε καμβά και οδηγίες για τον πηλό που ακόμη δεν έχω καταφέρει να δοκιμάσω!

Marina είπε...

Η μια παρασύρει την άλλη εδω μέσα....Πολύ ψαγμένη και κατατοπισμένη σε βρίσκω...Και όλο νέες ιδέες!!!

LL είπε...

Τι τέλεια νεράιδα!!!!! Πολύ καλές και οι συμβουλές σου!!! Φιλάκια καλό σαββατοκύριακο!!!

ιρινι είπε...

Ε καλά!!!... τι να πώ!!!!Πως μπορείς με τέτοια ευκολία και φτιάχνεις θαύματα!!!!Και μη μου πείς με ..οδηγίες.. γιατί κι εγώ τις διάβασα , αλλά ..δεν...Μπράβο για μία ακόμη φορά!!!!

Maria είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ!Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΛΗ...ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΘΑ ΣΕ ΔΙΕΥΚΟΛΗΝΕ ΕΑΝ ΠΑΤΡΟΝ!Η ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΗΛΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΥΠΕΡΟΧΗ!ΚΑΙ ΤΟ ΨΑΞΙΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΩΝ,,,ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΥΑΡΟ ΤΩΝ GRAFTS!

NANTIA είπε...

Ε όχι και "καήμενη" εσύ Ανεράιδα μου!!! Έγινε εκπληκτική η νεραϊδούλα σου! Είπαμε, ό,τι πιάνεις...γίνεται χρυσός!!!
Καλό Σαββατοκύριακο!

χρυσάνθη είπε...

Μα τη μαθητριούλα είσαι σύ!!Αμέσως το εμπεδώνεις, το εφαρμόζεις αλλά πάνω από όλα αυτομολήσαι και ανοίγεις τα δικά σου φτερά της φαντασίας!! Καταπληκτική η φούστα !!!!!Μπράβο και φτού σου!!!!!!Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες που μας δίνεις !!!!Φιλάκια!!!!

Anzouya είπε...

ότι καινα λες βγήκε τέλειο! Μπράβο!

olivetreegirl είπε...

Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σου όπως πάντα!!! Μα πόσες τεχνικές υπάρχουν πια? Άραγε αρκεί μια ζωή να τις δοκιμάσουμε όλες?

SpIrToKoYto είπε...

και επειδή σε ξεσηκώνουν εσένα,είπες να ξεσηκώσεις κι εσύ εμάς...που μερικές δεν κατέχουμε και το άθλημα...
καλά σου νεραιδούλα...εγώ θα δοκιμάσω...
κι αν ξεμείνω από κορν φλαουερ και μου μείνει το φρικασέ τη Κυριακή χωρίς αβγολέμονο θα έρθω να μου κάνεις το τραπέζι...
καλό σου Σ/Κ...-:))

Ρεβεκκα είπε...

Μπραβο ανεραιδα μου.πολυ ομορφη.εμενα παλι νομιζω οτι δεν πιανουν τα χερια μου και ετσι μονο ξεσηκωνομαι χωρις να υλοποιω.Περασε να περεις κατι που εχω για σενα στο σπιτακι μου...φιλια και καλο ΣΚ...

drosostalitsa είπε...

Έκανες θαύματα ανεραιδα μου με τον πηλό! Οι συμβουλές σου πολύτιμες!
Καλό Σαβ/κο ***

Florendia είπε...

toses idees se ena post! polla filia kali mas Aneraida.xx

Demi είπε...

Υπέροχες οι ιδεες σου για τον πηλό! και η κοπέλα καταπλητική!μπράβο!

Αλεξανδρος είπε...

Μπορω να χρησιμοποιησω ζαχαροπαστα για να φτιαξω δημιουργιες αντι για πηλο ??

Αλεξανδρος είπε...

Σας παρακαλω απαντηστε μου!!

Ανεράιδα είπε...

Αλέξανδρε, δεν κάθομαι συνεχώς μπροστά στον υπολογιστή....ναι, μπορείς! Οτιδήποτε μπορεί να φτιαχτεί με τη ζαχαρόπαστα....Πήγαινε στο http://aneraida.blogspot.com/search/label/%CE%B6%CE%B1%CF%87%CE%B1%CF%81%CF%8C%CF%80%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1 να πάρεις μια ιδέα.....

Αλεξανδρος είπε...

Σε ευχαριστω παρα πολυ !!!!!!

Αλεξανδρος είπε...

Σε παρακαλω , γιατι δεν ξερω που να ψαξω μπορεις να μου πεις καμοια ποιο ευκολη συνταγη για πηλο!??/Αμα μπορεις!

Ανεράιδα είπε...

Τι εννοείς συνταγή για πηλό; Γράψε μου αν θες στο aneraida10@gmail.com τι θες να φτιάξεις, αν μπορώ να σε βοηθήσω....

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να διαβάσω τη γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails