22.4.11

Διακοσμητικά αυγά

Κι αφού βάψαμε και φέτος τα αυγουλάκια μας, ας φτιάξουμε και μερικά διακοσμητικά! Η πρώτη πρόταση έρχεται από μια παλιά γνώριμη, τη Βίκη: θυμάστε την υπέροχη χιονόμπαλα που έφτιαξε; (Δείτε την σε αυτήν την ανάρτηση) Η Βίκη λοιπόν μου έστειλε προχθές μια πολύ ωραία κατασκευή για πασχαλιάτικο αυγό με παπιέ μασέ. Η ίδια και οι φίλες της τα έφτιαξαν για να τα αντιδωρίσουν στους νονούς των παιδιών τους. Εκτός από πανέμορφα, είναι και μια εξαιρετική ιδέα για να δείξεις έμπρακτα πόσο εκτιμάς το δώρο που θα φέρει ο νονός στο παιδί σου, ειδικά δε σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς!

Αντιγράφω από το email της τις οδηγίες: 

"Ανεραιδα μου γεια σου! Σου στέλνω μία κατασκευή,  που φτιάξαμε με τις φίλες μου, προκειμένου να τη δωρίσουμε στους νονούς των παιδιών μας όταν εκείνοι θα έρθουν με τα πασχαλινα δώρα. Η κατασκευή αυτή είναι πολύ απλή, ωραία κατα τη γνώμη μας και δε θα φύγουν και οι νονοί παραπονεμένοι. Φουσκώσαμε μπαλόνια και και με τη γνωστή τεχνική της αραιωμένης με νερό ατλακόλ κολλήσαμε επάνω χαρτί κουζίνας, τουλάχιστον 3 γύρους με χαρτί γύρω από το μπαλόνι  και 5 στον πάτο για να γίνει πιο σκληρός. Το μπαλόνι όχι πολύ φουσκωμένο, ίσα να θυμίζει σχήμα αυγού. Αφόυ τελειώσαμε το αφήσαμε να στεγνωσει, έτσι ώστε να σκληρύνει. Στη συνέχεια το κόψαμε στη μέση και στο κάτω μέρος από τη μέσα μεριά με το συρραπτικό συρράψαμε μια λεπτή λωρίδα χαρτονιού, έτσι ώστε να μας βοηθάει στο κλείσιμο του πάνω μέρους με το κάτω. Να σφηνώνει κατά ένα τρόπο και να μην ανοίγει. Εννοείται πως την  ώρα που κόψαμε το μπαλόνι, αυτό σκάει από μέσα και το αφαιρούμε. Ετσι μένει μόνο το απ' έξω που είναι σκληρό χαρτί κουζίνας. Το βάψαμε κόκκινο, φούξια και ό,τι μας άρεσε. Προσθέσαμε πάλι με το συρραπτικό μερικά πούπουλα περιμετρικα του κοψίματος με σκοπό να καλύπτουν τα συρραπτικά από τη λεπτή λωρίδα χαρτονιού και το διακοσμήσαμε με γκλίτερ, λουλουδάκια και ξύλινες πεταλούδες. Μέσα στο αυγό που φτιάξαμε βάλαμε χόρτο που γεμίζουμε τα καλάθια και πολλά σοκολατάκια!"









Πόσο χαριτωμένα και όμορφα είναι!!! Κρίμα που δεν προλάβαινα να τα φτιάξω για τις νονές μας. Του χρόνου θα τα κάνω σίγουρα! Ευχαριστώ πολύ πολύ Βίκη μου, Καλή Ανάσταση!!

***
Η δεύτερη πρόταση έχει να κάνει με μια δοκιμασμένη τεχνική σε πραγματικό τσόφλι αυγού που έχουμε αδειάσει το εσωτερικό του. Είχα κρατήσει στο ψυγείο μου αυτό το υπερμεγέθες δίκροκο αυγό από τις κοτούλες των γονιών μου για να το στολίσω για το Πάσχα. Παρακάτω το βλέπετε δίπλα σε ένα κανονικού μεγέθους για να καταλάβετε πόσο μεγάλο είναι. Το εσωτερικό του ήταν 80 γραμμάρια, όταν ένα συνηθισμένο αυγό ζυγίζει συνολικά, μαζί με το τσόφλι περίπου 60! Εννοείται ότι το ίδιο μπορούμε να κάνουμε με ένα οποιοδήποτε αυγό....


Πολύ προσεκτικά κάνουμε μια τρύπα στην πλατιά μεριά του αυγού αρκετά μεγάλη για να χωρέσει να βγει το περιεχόμενο. Σπάμε τον κρόκο με ένα ξυλάκι και ρίχνουμε το εσωτερικό σε ένα πιάτο, το χτυπάμε και το κάνουμε ομελέτα για τα παιδιά (εμείς νηστεύουμε...). Δε χρειάζεται να βγάλουμε τη μεμβράνη. Η τρύπα θα καλυφθεί μετά και το αυγό μας θα σταθεί όρθιο.
  Κολλάμε με την τεχνική της χαρτοπετσέτας πάνω του παραστάσεις ή σχεδιάκια που μας αρέσουν ή διακοσμούμε με όποιο τρόπο θέλουμε.
 Τέλος, βρίσκουμε ένα ψεύτικο λουλούδι, ένα στρογγυλό κομμάτι τσόχας, μερικά ροδοπέταλα, κάτι τελοσπάντων που να χρησιμεύσει ως βάση και το κολλάμε με σιλικόνη στην κάτω μεριά.

Και μετά από όλα αυτά συνέβη το απρόοπτο: την ώρα που στέγνωνε η κόλλα, η λαμπάδα που έφτιαχνα παράλληλα έπεσε πάνω στο αυγουλάκι μου, που το φυλούσα σαν κόρη οφθαλμού τόσους μήνες....γκρρρρ!!



Ε όχι και να πετάξω το αυγό μου! Κόλλησα λοιπόν κι εγώ ένα λουλούδι στο επίμαχο σημείο και ούτε γάτα ούτε ζημιά!


Αυτά!! Εύχομαι μια καλή Ανάσταση σε όλους, με υγεία, ηρεμία και οικογενειακή ατμόσφαιρα!! Μακάρι η Ανάσταση του Κυρίου να οδηγήσει όλους μας προς μια μεγάλη πνευματική και ηθική αναγέννηση! Χρόνια Πολλά!!!

35 σχόλια:

Konstantina Chryssanthopoulou είπε...

Πανέμορφα και τα δυο. Καλή Ανάσταση!!!!

Valavani είπε...

Υπέροχες κατασκευες ωραίες ιδέες.Σ ευχαριστούμε Καλό Πάσχα

NANTIA είπε...

Πανέμορφες και οι δυο ιδέες! Μπράβο σας κορίτσια!
Καλή Ανάσταση Ανεράιδα μου!

mirsini's creations είπε...

Υπεροχα τα διακοσμητικα αυγουλακια και ακομα πιο υπεροχο ειναι αυτο το αυγουλακι το τοσο ομορφα ζωγραφισμενο !! Μια γλυκα! Κριμα που το κοπανησε η λαμπαδιτσα αλλααα εσυ με την δημιουργικη φαντασια σου το διορθωσες κι αυτο ! Γεια στα χερια σου Ανεραιδα !! Σου ευχομαι κι εγω Καλη Ανασταση και καλο Πασχα ! Να περασετε ομορφα! Πανω απ'ολα με υγεια και αγαπη ! Και του χρονουυυυ! :) :)

Νίκη είπε...

Τέλειες ιδέες! Κι εγώ πιστευω ότι οι νονοί αξίζουν κι αυτοί ένα δωράκι.
Καλή Ανάσταση!

despina είπε...

llcccccdacc

Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

Καλή Ανάσταση,Ανεράιδα, να περάσετε όμορφα και χωρίς ατυχήματα όπως π.χ του αυγού,χαχαχα.Ξέρω γελάω αλλά εσύ θα έσκασες εκείνη την ώρα.¨ομως τα κατάφερες μια χαρά!!!
Καλή Πασχαλιά!!!

Αναστασία Νεραϊδόσκονη είπε...

Πέρασα να ευχηθώ Καλή Ανάσταση,να χαίρεσαι την οικογένειά σου!!!!!!
Το αυγουλάκι σου φανταστικό!!!!Τι έπαθες αλήθεια όταν σου έπεσε;;;;; Φιλιά πολλά!!!!!!

Κατερινα είπε...

Aνεραιδα μου ..πολυ ομορφα τα αυγουλακια σου!!!σου ευχομαι καλη Ανασταση και ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!

λΕλένη είπε...

Ανεράιδα μας, το κάλυψες έξυπνα και τέλεια το ατυχηματάκι και όπως και να έχει το αποτέλεσμα σε δικαίωσε και με το παραπάνω!!! Για άλλη μία φορά μπράβο!!! Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση εύχομαι!!

Μαιρη είπε...

Τέλεια ιδέα για δωράκι στους νονούς!!! Του χρόνου θα το δοκιμάσω κ εγώ!!!
Όσο για το αυγουλάκι σου έγινε καταπληκτικό!! Καλή Ανάστηαση εύχομαι κ καλό Πάσχα!!!!!

Διασκέσις είπε...

Συγχαρητήρια στη Βίκυ!Πολύ όμορφη ιδέα!!Όσο για τις δικές σου ομορφιές είναι τέλειο το σούπερ αυγό σου!Κρίμα για το ατυχηματάκι αλλά το έσωσες τέλεια!Πριν να διαβάσω το κείμενο είχα δει τη φώτο και δεν κατάλαβα ότι ήταν..."μπάλωμα"!Το λουλουδάκι ταίριαξε πολύ ωραία και με το μοτίβο της πανέμορφης χαρτοπετσέτας σου!!!
Καλή Ανάσταση!Φιλιά πολλάααα

Ειρηνη Σ είπε...

Ανεραιδα μου καλη να περασετε ομορφα αυτες τις αγιες ημερες να καμαρωνεις για τις ζουζουνες και τα εργα σου
Καλη Ανασταση

Διακόσμηση είπε...

Μπράβο στη Βίκυ! Πανέμορφα είναι!

Demi είπε...

Μπράβο και στην Βικυ και σε σενα για οτι φτιάξατε! Υπεροχα αβγουλάκια! Εύχομαι ολόψυχα Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα! Να περάσεις όμορφα με την οικογένειά σου ότι κι αν κάνετε!

Marouli είπε...

Υπεροχες ιδεες! Του χρονου θα τις δοκιμασω!

Καλο Πασχα!

Μαρουλοφιλακια!

Η ΑΠΕΝΑΤΙ ΟΧΘΗ είπε...

Όσες κροτίδες πέφτουνε
το Πάσχα στον αέρα,
τόσες χαρές σου εύχομαι
να έχεις κάθε μέρα!!

Ρεβεκκα είπε...

ΑΝΕΡΑΙΔΑ ΜΟΥ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ...

painter είπε...

Καλή Ανάσταση Ανεράιδα μου, με Υγεία!!!
Καλά να περάσετε!!!

Unknown είπε...

Πανέμορφα και τα δυο Χρόνια πολλά με υγεία αγάπη κι ευτυχία για εσένα και την οικογένειά σου! Πολλάφιλιά

eleni είπε...

Χριστός Ανέστη,Ανεράιδα!
Πάντα με τα όμορφά σου-υπέροχα αυγουλάκια!
Να είστε καλά με υγεία και χαρά!
Φιλιά!

μπλεγμένο κουβάρι είπε...

Xριστός Ανέστη με υγεία!!!

lourdi lourdaki είπε...

ΦΙΛΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΑ ΑΝΕΡΑΙΔΑ ΜΟΥ ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΟΠΟ ΜΑΓΙΚΟ!!!
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!

Δημιουργία είπε...

Χριστός Ανέστη, χρόνια πολλά! Να χαίρεσαι την οικογένειά σου.

simonmad είπε...

Χρόνια Πολλά, Ανεράιδα! Πανέμορφα τα διακοσμητικά αυγά, αλλά κι αυτό που έφτιαξες εσύ, δεν πάει πίσω! Κουκλίστικο!

kiki είπε...

Τέλεια! Χριστός ανέστη!

Magdalene B. είπε...

πολύ όμορφα Ανεραίδα μου!χρόνια πολλά!

Dorothy είπε...

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά με υγεία και ό,τι επιθυμείς!

Rena είπε...

Χρόνια Πολλά!
Χριστός Ανέστη!
Θαύμασα τα αυγά σας και του χρόνου!

Jacque είπε...

Το ιστολόγιό σας είναι όμορφη! Θέλετε να μάθετε τα blogs JARDIM DAS BORBOLETAS VINTAGE και BORBOLETA AZUL μου ?

Φιλί

xristiana xristodoulou είπε...

πω - πω τι κρίμα... σήμερα μπήκα στο blogoσπιτό σου...και οι ιδέες σου για τα αυγά (και εδώ αλλά και στην προηγούμενη ανάρτηση με τις βαφές) είναι απίθανες! Θα το δοκιμάσω του χρόνου! Σε ευχαριστώ!!!!!
Να είσαι καλά - Χρόνια Πολλά!!!!

Demi είπε...

Xριστός Ανέστη !χρόνια πολλά με υγεια και ευτυχία στην οικογενεια σου Ανεραίδα!!!!φιλιά!

SpIrToKoYto είπε...

Χρόνια Πολλά,Χριστός Ανέστη νεραιδούλα μου...
πανέμορφα τα αβγουλάκια...
να έχεις μια τέλεια Πρωτομαγιά...-:))

Ρεβεκκα είπε...

Καλο μηνα κ καλη Πρωτομαγια να περασεις?φιλια...

lourdi lourdaki είπε...

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΑΝΕΡΑΙΔΑ!!
ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΣ ΟΜΟΡΦΑ!!
ΣΕ ΦΙΛΩ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να διαβάσω τη γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails