14.6.11

Ιδέες για καλοκαιρινή διακόσμηση βεράντας

(Όσο καιρό προετοίμαζα την προηγούμενη ανάρτηση (με την ονειροπαγίδα) σκεφτόμουν να θυμηθώ να πω (και φυσικά τελικά το ξέχασα, γι' αυτό το αναφέρω τώρα) ότι η πρώτη φορά που είδα φύλλο χαλκού και αλουμινίου επεξεργασμένο με αυτόν τον τρόπο ήταν σε κάποιες χριστουγεννιάτικες κάρτες που μου έστειλε η Ειρήνη, αρκετά χρόνια πριν, όταν επικοινωνούσαμε από το hobby.gr. Μου είχε στείλει ένα υπέροχο σπιτάκι με χάντρες να κρέμονται και ένα στρογγυλό διακοσμητικό σαν γούρι (τα είχα στολίσει στο παιδικό δωμάτιο για πολύ καιρό αλλά το μικρό μου το τερατάκι τα έχει καταντήσει αγνώριστα, αλλιώς θα σας τα έδειχνα). Θυμάμαι είχα τότε εντυπωσιαστεί πραγματικά με τις δυνατότητες του υλικού, αλλά και με το πανέμορφο αποτέλεσμα....Από την Ειρήνη είχα πάρει επίσης τις πρώτες οδηγίες για το πώς θα μπορούσα κι εγώ να φτιάξω κάτι παρόμοιο (το κόλπο με το στυλό, τη μαλακή επιφάνεια πάνω στην οποία θα επεξεργαστούμε το φύλλο κ.α.) Έτσι για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους.....και για να ευχαριστήσω κι από εδώ την Ειρήνη για όσα μου έμαθε....)

Και τώρα πάμε στο σημερινό μας θέμα. Μετά το τριήμερο και ενώ πια είμαστε στα μέσα του Ιούνη είναι νομίζω καιρός να ασχοληθούμε με τη διακόσμηση της βεράντας μας.....Έχοντας δει κάποιες από τις αναρτήσεις σας αποφάσισα κι εγώ να ασχοληθώ λίγο με το μπαλκόνι μου και το έψαξα λίγο και  στο διαδίκτυο. Βρήκα λοιπόν κάποιες ενδιαφέρουσες λύσεις και σας τις δείχνω.

Μερικές ιδέες για τη διακόσμηση της βεράντας μας

 Υπέροχα οικολογικά βάζα από ανακυκλώσιμα κουτιά γάλακτος που έχουν βαφτεί και έχουν κοπεί σε λωρίδες. Για αναλυτικές οδηγίες πατήστε το σύνδεσμο κάτω από την εικόνα.

Επίσης από συσκευασίες χυμών και γάλακτος είναι φτιαγμένα τα παρακάτω κασπώ....Θα χρειαστείτε επίσης τσόχα και χαρτί scrapbooking. Για αναλυτικές οδηγίες πατήστε το σύνδεσμο κάτω από την εικόνα.
Πολύ εντυπωσιακά και οικολογικά, από τενεκεδάκια κονσέρβας και χρώμα είναι και τα παρακάτω γλαστράκια. Για αναλυτικές οδηγίες πατήστε το σύνδεσμο κάτω από την εικόνα.
Η παρακάτω είναι πολύ ωραία κατασκευή για τα παιδιά μας τα ανιαρά πρωινά χωρίς σχολείο (και ένας τρόπος να σηκωθούν από την τηλεόραση). Επίσης θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από δασκάλους και νηπιαγωγούς για δωράκι στη γιορτή της μητέρας. Ένα γλαστράκι (που θα μπορούσε να είναι και από τα προηγούμενα), στρογγυλά κομμάτια υφάσματος, παραγέμισμα ή βαμβάκι, φελιζόλ και μια βέργα μπαμπού είναι αυτά που χρειαζόμαστε για να το φτιάξουμε. Για αναλυτικές οδηγίες πατήστε το σύνδεσμο κάτω από την εικόνα.
 Υπέροχα κρεμαστά γλαστράκια για μικρά μπαλκόνια
Αξιοποιήστε και τους εξωτερικούς τοίχους, αν το πάτωμα της βεράντας σας δε χωράει άλλες γλάστρες
Δημιουργήστε ένα διαχωριστικό από γλάστρες ή τους δικούς σας μίνι κρεμαστούς κήπους της Βαβυλώνας!
Πανέμορφη ρουστίκ πινελιά, αλλά και λύση στην έλλειψη χώρου
Στην παρακάτω εικόνα τα λουλούδια εκτός του ότι αναβαθμίζουν αισθητικά το χώρο και δροσίζουν την ατμόσφαιρα, λειτουργούν και προστατευτικά ως προς την ιδιωτικότητα του χώρου.
Αν η λύση των κρεμαστών γλαστρών μας φοβίζει υπάρχει κι άλλος τρόπος να αξιοποιήσουμε τον τοίχο μας, μ' αυτά τα πολύ απλά ραφιά που φιλοξενούν τα αρωματικά φυτά μας.


Άλλες προτάσεις διακόσμησης: φαναράκια από βαμμένα βαζάκια και σύρμα κρεμασμένα στην πέργκολα
Ψάθινα καπέλα και τσάντες δίπλα στην εξώπορτα
Μεγάλο, υπαίθριο σκάκι για απολαυστιές βραδιές

Τέλος, θέλω να σας ενημερώσω για το νέο μπλογκ της Χαραυγής που τυχαίνει να είναι και συγγενής μου.....και το διαπιστώσαμε αφού είχαμε "γνωριστεί" διαδικτυακά!!!! Τελικά ο κυβερνοχώρος είναι πολύ μικρός, χαχαχα Όσοι δεν το έχετε κάνει, προσθέστε το στα αγαπημένα σας. Η Χαραυγή είναι πολύ δημιουργική μαμά δυο υπέροχων αγοριών και, όπως θα καταλάβετε και σύντομα, πολύ δοτικός και ανοιχτός άνθρωπος! Από αυτούς που συμπαθείς με την πρώτη ματιά. Άσε που το μπλογκ της είναι μια σκέτη γλύκα, κυριολεκτικά και μεταφορικά!!

Κλείνοντας (τελειώνω μ' αυτό, σας το υπόσχομαι!) θέλω να ευχαριστήσω πολύ τα δυο κορίτσια που με τίμησαν με τα βραβεία τους, την Ανθήλη και τη Little Sunday....και μόνο τα ονόματά τους λειτουργούν σαν πηγές έμπνευσης και χαρούμενης διάθεσης!!!

Άλλες ιδέες για τη διακόσμηση της βεράντας μας θα βρείτε:


Φιλιά σε όλες!! Έχω κάμποσες μέρες να μάθω νέα σας, σας υπόσχομαι όμως γρήγορα να επανορθώσω!

29 σχόλια:

showgirl είπε...

Τέλειες ειναι όλες!!! Ανυπομονώ να τελειώσει η εξεταστική και να χαρώ βεράντες και καλοκαίρι!

Ειρηνη Σ είπε...

Ανεραιδα μου καλη με κανεις και κοκινιζω
τι να πω εγω για τα τοσα που εχω μαθει απο εσενα???
ολα αυτα που μας εδειξες ειναι ομορφα και ειναι ιδεες πραγματοποιησιμες
σευχαριστω πολυ πολυ

manousina είπε...

Όμορφες και έξυπνες ιδέες !!!! Η Χαραυγή προστέθηκε!!!
φιλάκια

Rena Christodoulou είπε...

ΑΝΕΡΑΙΔΑ ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!!!!!
ΣΈΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΩΡΑΙΕΣ ΙΔΕΕΣ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕΣ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΣΤΙΚΕΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!!!!!!!
ΑΝΥΠΟΜΟΝΩ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΘΩ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΠΑΛΙ!!!!!!!
ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!!!!!!!!

χαραυγή είπε...

Ανεράιδα πολύ ωραίες οι ιδέες σου!Τώρα για τα καλά σου λόγια και τη "διαφήμιση",τι να πω;Μόνο ένα μεγάλο ευχαριστώ.Όμως οφείλω κι ένα ευχαριστώ σε όλη την παρέα που απ'την αρχή με τύλιξε στη ζεστή της αγκαλιά!

NANTIA είπε...

Τι να πρωτοδιαλέξει κανείς! Υπέροχες ιδέες και σ'ευχαριστούμε για την...έρευνα! Εεε...μήπως υπάρχει καμιά ιδέα για το πως να μη σκονίζεται το μπαλκόνι μας;;; Ρωτάω...

Dizzy button είπε...

Συγχαρητήρια για τα βραβεία Ανεράιδα! Υπέροχη, δημιουργική και πολύ καλοκαιρινή η ανάρτησή σου!

Δημιουργία είπε...

Η μια ιδεα ωραιοτερη απο την αλλη.Παντως με λιγη δουλεια και πολυ κεφι γινονται ομορφα πραγματα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω πιο είναι αυτό που μου άρεσε περισσότερο. Φανταστικές ιδέες. Ήρθε η ώρα να ασχοληθώ με την βεράντα μου!!!!

Valavani είπε...

Μου άρεσαν όλες οι ιδέες!!!!

Rena είπε...

Πάλι μας έβγαλες από το κόπο να ψάχνουμε μας τα φέρνεις έτοιμα στο πιάτο,μας είσαι πολύτιμη,σ' ευχαριστούμε!!!

ιρινι είπε...

Υπέροχες προτάσεις!!!Θέλω να τα φτιάξω ΟΛΑ!!!!!!
φιλάκια!!!!

vassia είπε...

λοιπόν, η βεράντα μου σε ευγνωμωνεί ήδη! υπέροχες ιδέες, μπράβο!!!

spoon_n_love είπε...

Πανέμορφες ιδέες μας έδωσες και πάλι.σ ευχαριστούμε πολύ πολύ

Ευαγγελία Βλασσοπούλου είπε...

Όπως πάντα έχεις βρει και μας προτείνεις υπέροχες ιδέες

Νίκη είπε...

Φοβερές ιδέες! Ευχαριστούμε!

χρυσάνθη είπε...

Ανεραϊδούλα , ευχαριστούμε για τις ιδέες που βρήκες και μας τις παρουσιάζεις!!Είσαι μοναδική γλυκειά μου!!!Η χαραυγή ήδη προστέθηκε!!!!Για την Ειρήνη μας συμφωνώ!!Είναι θησαυρός!!!!Φιλάκια!!!

Katerina είπε...

Πότε προλαβαίνεις;;;;
Πότε ψάχνεις; Πότε δημιουργείς;;; Πότε;;;
Όλα τέλεια!!! Φανταστικές ιδέες σαν και σένα!

marie είπε...

Πολυ ωραιες ιδεες, ειδικα αυτη με τη σκαλιτσα και αυτη με τη σκακιερα με ξετρελαναν!!! Περνα οταν μπορεσεις απ'το σπιτακι μου σε περιμενει ενα ακομα βραβειακι! Φιλια!

sweet dreams είπε...

ΟΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΔΡΟΣΕΡΕΣ ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΣΟΥ!ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ.ΦΙΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

popelix είπε...

Πολύ όμορφες ιδέες, ευχαριστούμε!

ειρήνη χειροποιήματα είπε...

Εκπληκτικές ιδέες!! Γέμισε η οθόνη χρώματα!! Ειδικά αυτά τα γλαστράκια από τενεκεδάκια τα λάτρεψα... Ευχαριστούμε πολύ :)

daf είπε...

Τέλειες είναι! Ειδικά οι χρωματιστές!

Ανώνυμος είπε...

για σας, ξερει κανεις που μπορω να βρω γλαστρακια σκετα σαν τα ασπρα της 4 φωτογραφιας, στην αθηνα?

Ανώνυμος είπε...

mpravo oi idees sas einai teleies!@

Ανώνυμος είπε...

Τυχαία βρέθηκα στο site σου και ακόμη δεν έχω δει τίποτα καλά καλά, όμως έχω μείνει άναυδη, από το πόσο όμορφα γίνονται όλα όσα φτιάχνεις. Και δεν έχω εντυπωσιαστεί τόσο από τις ιδέες σου, που πραγματικά ξεχυλίζουν φαντασία, όσο από το πόσο όμορφα φτιάχνουν τα χέρια σου όσα φαντάζεται το μυαλό σου! Συγχαρητήρια, είναι από τα ομορφότερα sites που έχω δει.

Σπύρος είπε...

Καλησπέρα. Μπορείτε να μου δώσετε το link για την "Πανέμορφη ρουστίκ πινελιά, αλλά και λύση στην έλλειψη χώρου". το Link κάτω απο την φωτογραφία δεν δουλεύει

Ανώνυμος είπε...

teleies idees...kai poli eukoles...!!!!!!!!! :)

Mobile app development company είπε...

Crafted by innovation enthusiasts and coding virtuosos, our Android App Development Company stands as a beacon of digital craftsmanship. With an unwavering commitment to transforming ideas into immersive experiences, we blend cutting-edge technology with artistic flair.

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να διαβάσω τη γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails