16.7.11

Το γαλάζιο δωμάτιο

Το δωμάτιο αυτό ήταν παλιότερα παιδικό....και θα ξαναγίνει παιδικό, όταν χωρίσω τις μικρές σε μερικά χρόνια....Προς το παρόν, προτιμώ να έχουν κοινό δωμάτιο για να δεθούν περισσότερο. Από τη στιγμή λοιπόν που είναι ο μοναδικός "ελεύθερος" χώρος του σπιτιού, είχε καταντήσει κυριολεκτικά αποθήκη: εκτός από το γραφείο και τον υπολογιστή, εκεί είχα όλα μου τα υλικά (όσα δε χωρούσαν στην κουζίνα, εννοείται). Το πώς ήταν πριν σας το δείχνω στο τέλος της ανάρτησης (μη μου πάθετε κανένα σοκ και δε διαβάσετε παρακάτω... χαχαχα)

Το στοίχημα ήταν μεγάλο: το δωμάτιο είναι μια σταλιά, με δύο πόρτες, μια μεγάλη ντουλάπα, αλλά θα έπρεπε να λειτουργεί ως γραφείο αλλά και ως ξενώνας, ελλείψει άλλων χώρων....Επομένως θα έπρεπε εκεί να στριμωχτεί το διπλό σιδερένιο κρεβάτι και το μαονένιο γραφείο με τον υπολογιστή, ενώ χρειαζόταν και ένα έπιπλο που να φιλοξενήσει τα υλικά μου, μπογιές, χαρτιά, χαρτοπετσέτες, χάντρες κλπ...άσπρη λάκα...σούπερ!....και όλα αυτά τα ετερόκλητα να συνταιριαστούν και να ταιριάξουν....Και βέβαια, το σπουδαιότερο,  το δωμάτιο να διακοσμηθεί με όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος! Πράγμα που μπορώ να καμαρώσω ότι το πέτυχα!! Τα μόνα χρήματα που ξόδεψα ήταν για το χρώμα: 3 λίτρα blue seafoam, οικολογικό,  της Benjamin Moore....υπέροχο! Το είχα βάλει πολύ καιρό στο μάτι ...δε συνηθίζω να αγοράζω αμερικάνικα προϊόντα, ειδικά στα χρώματα, αλλά ήταν η μοναδική απόχρωση γαλάζιου που μου άρεσε. Όλα τα υπόλοιπα έγιναν με υλικά που ήδη είχα και με πολλή προσωπική εργασία.....Α, όχι, αγόρασα κι ένα μελωδό με τιρκουάζ σεντέφια (τα σεντέφια με τρελλαίνουν, ειδικά στους μελωδούς, και στα φωτιστικά βέβαια...) 8 ευρώ.....Κατά τα άλλα, είπαμε, εκ των ενόντων.....αυτάρκεια, χαχαχα

Αν περιμένετε να δείτε δωμάτιο-εργαστήριο θα απογοητευτείτε.....δεν έχω τέτοια πολυτέλεια, δυστυχώς....οπότε, στον πάγκο της κουζίνας για μια ακόμα φορά.....Είναι όμως ένα δωμάτιο ήρεμο και γαλήνιο και πολύ πολύ καλοκαιρινό! Το αρχικό σχέδιο για τη διακόσμηση ήταν εκτός από το φωτεινό γαλάζιο να παίξω και με ασπρόμαυρο.... σ' αυτό με κατεύθυναν τα έπιπλα (μαύρο κρεβάτι, άσπρη βιβλιοθήκη, το γραφείο ήταν....εκτός συναγωνισμού, εντελώς άσχετο χαχα).....Στην πορεία σκέφτηκα ότι θα ταίριαζε και λίγο χρυσό και έριξα κάποιες λεπτομέρειες....Μ' αρέσει πολύ ο συνδυασμός χρυσού-τιρκουάζ ή γαλάζιου!

Έτσι φαίνεται από την πόρτα (δεν μπορούσα να βγάλω καλή φωτο από αυτή τη γωνία)







Πάμε τώρα να σας ξεναγήσω στις λεπτομέρειες



Το κρεβάτι είναι από το ΙΚΕΑ, η πλεκτή κουβέρτα προίκα από τη μαμά....Το χρυσαφί μαξιλαράκι έγινε στα γρήγορα με ένα ρετάλι που είχα και ένα τιρκουάζ φιόγκο για να "δέσει" με το κάδρο.....το οποίο κάδρο το ζωγράφισα, μόνο και μόνο για να ταιριάζει με το δωμάτιο.....είναι πολύ αφαιρετικό και παιδικό, αλλά, είπαμε, δεν είμαι ζωγράφος....θα σας πω πώς έφτιαξα την κορνίζα κάποια στιγμή....

Το γραφείο: αναγκαίο κακό καλό

Η λάμπα που βλέπετε πάνω στο γραφείο είναι αυτή που είχα βάψει εδώ, όταν με είχε πρωτοπιάσει αυτή η μανία με το τιρκουάζ....ενώ η διώροφη βάση που αχνοφαίνεται και σας έδειξα στην προηγούμενη ανάρτηση μπήκε μόνο για τις ανάγκες της φωτογράφισης πάνω στο γραφείο....

Το κουρτινόξυλο ήταν στο ανοιχτό χρώμα του ξύλου και το έβαψα λευκό, ενώ την κουρτίνα την είχα σε άλλο δωμάτιο.....

Είναι φοβερό πώς με το να αλλάξει κανείς μόνο τα πόμολα αλλάζει όψη και η πιο βαρετή ντουλάπα (αυτά είναι από το Zara και τα είχα επίσης ήδη)

Η λευκή εφημεριδοθήκη βάφτηκε με γαλάζια κηρομπογιά για πιο γρήγορο αποτέλεσμα και στην συνέχεια της έκανα ένα γρήγορο ντεκουπάζ.


 Στη γωνιά της βιβλιοθήκης βλέπετε τα κουτιά που είχα ντύσει εδώ, τα χρωματιστά μπουκάλια και βάζα
 και μια μολυβοθήκη που έγινε ακριβώς όπως περιγράφω εδώ, ιδανική για να οργανώσει τα ψαλίδια, τις ξυλομπογιές, τις κόλλες και τα πινέλα μου....
Τελευταίο άφησα το φωτιστικό που με ικανοποίησε απόλυτα....το έφτιαξα με το γνωστό τρόπο, περίπου όπως και αυτό το φωτιστικό με κρυσταλλάκια, στεφάνι, δίσκοι από πηλό, ο τιρκουάζ μελωδός που λέγαμε

και διάφορα μπιχλιμπίδια, παλιά κολιέ, κρυσταλλάκια, λουλούδια από κορδέλα κλπ κλπ που κρέμασα πάνω









Α, η βιβλιοθηκούλα είναι αυτή που είχα στολίσει ρομαντικά εδώ με λουλουδάκια από αυτοκόλλητο....όπως βλέπετε τα έπιπλά μας κόβουν βόλτες μέσα στο σπίτι και μεταλλάσσονται συνεχώς .... ελπίζω εδώ τώρα να κάτσει λίγο φρόνιμα....χαχαχα... Επειδή έβγαλα τα αυτοκόλλητα, κάτι μου έλειπε....της κότσαρα λοιπόν κι εγώ μια απλίκα χειροποίητη κι αυτή (οσονούπω θα ετοιμάσω tutorial γι΄αυτό) που έβαψα τι άλλο, γαλάζια και χρυσή.....





Θα λείψω για λίγες μέρες....αλλά ήθελα να σας δείξω το αποτέλεσμα πριν να φύγω.....
Καλά να περνάτε!!

Α, ξέχασα το πριν, κρατηθείτε.....(πάει η ζωγραφιάααααα.....)
ΤΟ ΠΡΙΝ

ΤΟ ΜΕΤΑ
Φιλιά σε όλους!!!

45 σχόλια:

princess είπε...

Φοβερή μετάλαξη!!

maya =^o^= είπε...

τι ωραία απόχρωση που βάφτηκε....αξιοζήλευτο!!!!!

anthivolon είπε...

Όλη η αλλαγή έγινε με γούστο, μεράκι και προσοχή στη λεπτομέρεια!!! Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό!!!

ΝΑΣΙΑ Σ. είπε...

Ανυπομονούσα τόσο να δώ και έγεινε πανέμορφο !!!!!το χρώμα μαγευτικό άξιζε, σε χαλαρώνει και σε ταξιδεύει.η κουρτίνα ,ο μελωδός οι κατασκευές σου ολα υπέροχα!!!!!μπράβο σου!!!!!Σήμερα κι εμείς βάφουμε το παιδικο απο ροζουλί σε αποχρώσεις του μωβ γιατί η μικρή μας μεγάλωσε λέει......

Table Rouge είπε...

Έχω παρατηρήσει ότι τώρα με την κρίση πλήθυναν τα θαύματα!!! Θαύματα σαν και αυτό που έκανες και συ!!! Τι όμορφο που το έκανες το δωμάτιο!! Έβαλες όλο το ταλέντο σου και το μεράκι σου και το κέρδισες το στοίχημα. Όσο για το πως ήταν πριν έλα να δεις πρώτα το σπίτι μου και μετά το συζητάμε....
Καλές διακοπές, να περάσετε όσο πιο όμορφα γίνεται!!!

Γωγώ είπε...

Το ποσο σε ηρεμει να το βλεπεις,
ειναι αλλο πραγμα!!
Ποσο μαλλον να το ζεις κι απο κοντα!!
Γεροι να στε να το χαιρεστε!!

Μου θυμιζει νησιωτικο δωματιο,κι αυρα του καλοκαιριου να ρχετε απ το παραθυρο!!
Η αληθεια ειναι πως εχω παθει κατι κι εγω με το γαλαζιο τελευταια,ειχα αγορασει ενα πιατο γαλαζιο με ανθακια της PIP studio home, και πηγα και πηρα μετα ολο το σερβιτσιο :)

Α! το φωτιστικο οροφης ειναι πολυ σουπερ!!!
κι ολο το δωματιο εδεσε πολυ πολυ ωραια!!

Νίκη είπε...

Καταπληκτικό αποτέλεσμα! Το δωμάτιο έγινε ήρεμο δροσερό και με χαρακτήρα που εγώ τουλάχιστον δε θα το άφηνα για τους φιλοξενούμενους μόνο...θα περνούσα εκεί μερικά βράδια ώσπου να το χορτάσω!
Το πιο σπουδαίο είναι ότι έγιναν όλα αυτά σχεδόν χωρίς κόστος και με πολύ μεράκι και φαντασία!
Ένα μεγάλο μπράβο!

Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ , ΣΟΥ ΧΡΩΣΤΩ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ!ΜΕ ΑΠΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΠΡΙΝ!!!!Ετσι είναι κι ο δικός μου ξενώνας κι ακομα χειρότερος (απο πράγματα εννοώ)
Το δωμάτιο μεταλλάχθηκε θεαματικά απο βάτραχο(ελπίζω να μην παρεξηγηθώ,θέλω να τονίσω την αλλαγή) σε πρίγκηπα!Καλά να περάσεις όπου κι αν πας!

Konstantina Chryssanthopoulou είπε...

Πολύ όμορφο το έφτιαξες. Μια όαση γαλάζια. Φαίνεται η δουλειά που χρειάστηκε, όμως νομίζω πως αποζημιώνεσαι με το αποτέλεσμα!!! Καλό καλοκαίρι!

Unknown είπε...

Εγινε πολύ όμορφο, σαν να βγήκε από περιοδικό!!! ΄Εχεις προσέξει και την παραμικρή λεπτομέρεια είναι πραγματικά υπέροχο γεια στα χέρια σου. Από ότι καταλαβαίνω στο σπίτι σας μάλλον δεν πετάτε τίποτα απλά το μετατρέπετε σε καινούριο. Μράβο!!!

ArtAtHome είπε...

τελειοο μπραβο ανεραιδα και σε μενα αρεσει το γαλαζιο εγινε φωτεινο ωραιο και ταιριαστο καλα να περνας!

Rena Christodoulou είπε...

ΤΕΛΕΙΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!!!!!!!!!
ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΗΡΕΜΙΑ ΚΑΙ ΓΑΛΗΝΗ!!!!!!
ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΟΙΑΝΗΣ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΝΑΚΑΤΩΜΕΝΟ;;;;;;;;;;;;;
ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ!!!!!!!!!
ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΤΕΨΕΙΣ;;;;;;;;
ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!!!!!!!!!!

sophia είπε...

καταπληκτική αλλαγή!!! απλά υπέροχο!!!

para-kelsoscooks είπε...

Τι όμορφη περιήγηση. Τι το χρώμα, τι ο μελωδός τι, τι, τι......Ωραίο το αποτέλεσμα και το πριν με το μετά , σαν την μέρα με την νύχτα. Καλά να περάσεις.

Mairyliscious είπε...

πανεμορφο !!!!!!!!!!!

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Τι να λέμε τώρα...τα λόγια είναι περιττά! Φανταστική η μεταμόρφωση και η προσωπική δουλειά ξεχωρίζει!

althea είπε...

Πολύ όμορφη μετατροπή. Καλοκαιρινή δροσερή, και ενώ δεν μπορώ να πω οτι μ'αρεσει το γαλάζιο παντού, αυτό με τρέλανε ταξιδιάρικο δωμάτιο, καλά να περάσεις όπου πάς.

Ρένα είπε...

Πανέμορφη η αλλαγή !!!!!!Υπέροχο το δωμάτιο!!!Καλά να περάσεις όπου κι αν πας!

NANTIA είπε...

Το μαγικό δωμάτιο!!!
Ελπίζω και στην επόμενη αλλαγή να είμαστε πάλι εδώ, να δούμε άλλο ένα θαύμα!
Να περάσεις τέλεια, όπου και να πας!

manousina είπε...

Ερωτεύτηκα το φωτιστικό!!!! Πρέπει να το φτιάξω θα ταιριάζει πολύ με το δωμάτιο μου. Έχβ και εγώ ένα δωμάτιο "για όλες τις δουλειές" και το έχω βαφτίσει "αμάζευτο"!!!! Είχα μέρες να μπω, θαύμασα και τα κουτάκια σου και την βάση για κεκάκια.
καλά να περάσεις
φιλάκια

Αναστασία είπε...

Το γαλάζιο είναι το αγαπημένο μου! Τρελάθηκα με το φωτιστικό οροφής! Και δεν έχω φωτιστικό στο δωμάτιό μου! Μου 'δωσες ιδέα! Φιλιά.

Βάσια είπε...

μαγευτικο ..... οτι και αν πιανεις στα χερια σου το κανεις υπεροχο!
χιλια μπραβο!

Ειρηνη Σ είπε...

πρωτα απολα ΜΠΡΑΒΟ μετα εχεις κανει φοβερη δουλεια και τριτον γιατι εσπασες την παραδοση του ροζ????

Μαγικό Δέντρο είπε...

Υπέροχο το δώμάτιο!! Δημιουργεί μια αίσθηση ηρεμίας!!

Μαμά Κουκουβάγια είπε...

Μπράβο Ανεράιδα, για άλλη μια φορά...Γεια στα χέρια σου!!! Πολυ χαλαρωτικό δωμάτιο και πολύ όμορφα όλα όσα ταίριαξες μεταξύ τους!!!Και το χρώμα υπέροχο, πράγματι...Πάντα τέτοια...

Claire είπε...

Υπέροχο δωμάτιο!! Ζηλεύω απίστευτα (και καλοπροαίρετα πάντα!). Να δω πώς θα πάρω μπρος και εγώ να σουλουπώσω λίγο το σπιτάκι μου!!

"Στον δικό μου υπέροχο κόσμο...." είπε...

Τι να πρωτοσχολιάσω...Το φωτιστικό,τον πίνακα,την βιβλιοθήκη...Είναι υπέροχο το καινούργιο σας δωμάτιο...
Καλή βδομάδα...

Rena είπε...

Τέλειο,τέλειο, τέλειο!!!!
Να σου πω όμως την αλήθεια στεναχωρήθηκα που χάλασες τη ζωγραφιά γιατί ξέρω το κόπο που χρειάζεται για να γίνει,αλλά τι να γίνει πρέπει να δένουμε κόμπο τη καρδιά μας και να προχωράμε μπροστά,τουλάχιστον θα έχεις τις φωτογραφίες!

Dizzy button είπε...

Υπέροχη αλλαγή! Μπράβο σου! Καλή εβδομάδα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Υπέροχο το έκανες γλυκιά μου, ξέρεςι οτι λατρεύω το γαλάζιο χρώμα και το λευκό.Αν ανοίξεις τη ντουλάπα μου θα βρεις όλες τις αποχρώσεις του μπλε! Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα για να φτιάξεις κάτι, ο άνδρας μου έχει κάνει ένα σωρό δωμάτια του σπιτιού μας έτσι, έφτιαξε και τη κουζίνα μας μόνος του.Καλημέρα και καλά να περνάς.

Unknown είπε...

Μετά από την αλλαγή μάλλον τα κορίτσια σου θα θέλουν να μετακομίσουν σ'αυτό το δωμάτιο. Μαζί βέβαια, έστω για λίγο... θα είναι σαν διακοπές. Πραγματικά υπέροχη αλλαγή.

Unknown είπε...

ειναι υπεροχο καλη μου ... τι να πω!! τι πρωτα..το φωτιστικο?το χρωμα ?οι κατασκευες σου..η βιβλιοθηκη ?ολα αψογα .. εξαιρετικα.. μπραβο μπραβο μπραβο μπραβο μπραβο

Ο κόσμος της Σοφίας είπε...

Απλά υπέροχο!Μπραβο σου κοπελα μου

marilise είπε...

τέλειο το αποτέλεσμα , τώρα με συναγωνίσζεσαι στα γαλάζια δωμάτια , μόνο να μου άλασες τελικά την ζωγραφιά απο παλιό παιδικό δεν πειράζει θα το θυμάμαι απο τις φωτογραφίες
φιλάκια αγαπημένη μου

Anzouya είπε...

Καλέ, εσύ κάνεις θαύματα! Έχεις το μαγικό ραβδάκι της νεράιδας!!! Τι υπέροχο δωμάτιο;! Και έχεις φροντίσει και την παραμικρή λεπτομέρεια με τόσο γούστο! Πραγματικά μπράβο σου!

χαραυγή είπε...

Το γαλάζιο δωμάτιο έγινε υπέροχο!!Καλό καλοκαίρι!!

Magia da Inês είπε...

°º✿
º° ✿✿♥ ° ·.
Olá, amiga!
Passei para uma visitinha.
Você é muito criativa e talentosa.
Seu blog é alegre e agradável.
°º✿
º° ✿✿♥ ° ·.
Bom fim de semana!
Beijinhos.
Brasil
°º✿
º° ✿✿♥ ° ·.

Demi είπε...

ΟΥΑΟΥ!!!
Εγώ που λατρεύω το μπλε, φαντάσου ποσο πολύ μαρέσει το νέο σου δωμάτιο!!!μπράβο σου ειναι καταπληκτικό!!!Να περνάτε τέλεια!!!

marimar είπε...

Σε βρήκα πρώτη φορά όταν ήθελα να μάθω για το ντεκουπάζ. Οι πιο απλές και επεξηγηματικές οδηγίες. Έκτοτε σε επισκέπτομαι συχνά. Σήμερα θέλω να σου πώ μπράβο για όλα όσα κατα καιρούς έχεις παρουσιάσει και μου άρεσαν, και μου έδωσαν ιδέες που ποτέ δεν υλοποίησα. χαχα! Το δωμάτιο εξαιρετικό!

Kiki Aposeki είπε...

Τέλεια η αλλαγή!!!! Φοβερό το αποτέλεσμα για άλλη μια φορά!!! Σε φιλώ και σου εύχομαι Καλό μηνα και να περνάς ακόμα καλύτερα!!!

Ανώνυμος είπε...

Ενα εχω να πω!ΟΥΑΟΥ!!!!!!

Ιωάννα είπε...

Καλά ,εσύ κοπέλα μου ζωγραφίζείς,πότε θα με βοηθήσεις και μένα μπας και αλλάξω λίγο ψυχολογία????

Ανεράιδα είπε...

Ιωάννα, στη διάθεσή σου!! Πες το κι έγινε! Για ό,τι θέλεις γράψε μου στο aneraida10@gmail.com...

Ανώνυμος είπε...

Το δωμάτιο της ρακοσυλλέκτριας.Απορώ με τι θάρρος δημοσιεύεις τέτοιες φωτογραφίες.Τόση κακογουστιά εχω να δω καιρό.

Ν.Ζ είπε...

Καλά 2:17 έσκασες απ΄τη ζήλεια σου,είναι φανερό.
Δείξε μας το δικό σου να θαυμάσουμε!
Ανεραϊδα φανταστικό το γαλάζιο δωμάτιο και ποιο πολύ μου αρέσει η τάξη.
Η τάξη κάνει και το ποιο ταπεινό δωμάτιο,όμορφο.

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να διαβάσω τη γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails