5.10.11

Πήλινο διακοσμητικό τοίχου



Για τη σημερινή κατασκευή δεν είμαι και πολύ περήφανη....κι αυτό διότι πρόκειται για προσπάθεια να αντιγράψω ένα κεραμικό που είχα ήδη, ένα υπέροχο γυναικείο κεφάλι της Λαλαούνη (το βλέπετε στην επόμενη φωτο).....Το κεραμικό στόλιζε ένα τοίχο στο σαλόνι μου, κρίνοντας όμως ότι πέφτει λίγο μικρό, σκέφτηκα να φτιάξω κάτι παρόμοιο για να μπουν μαζί. Το μόνο που πρόσθεσα στο σχέδιο είναι μερικές ρομαντικές λεπτομέρειες (όπως το κολιέ και τα λουλούδια στο ντεκολτέ), ενώ άλλαξα λίγο τα μαλλιά... Τέλος, το έβαψα με γήινα χρώματα.










Τελικά δεν τα έβαλα μαζί, γιατί μπροστά στο αυθεντικό, η αντιγραφή ωχριά.....χαχαχα

Κλείνοντας, να σας ενημερώσω ότι το πλέξιμο συνεχίζεται και, παρά τα σαμποτάζ (βλ. το μικρό μου, που έχει μια μανία να μου κόβει το νήμα) θυμήθηκα διάφορες πλέξεις και σχέδια....Μετά από πειραματισμούς κοιτάξτε τι έχω φτιάξει:
Τι θα τα κάνω τώρα και πώς θα τα ενώσω δεν είμαι σίγουρη.....βλέπουμε!

Σας ευχαριστώ που με επισκέπτεσθε.....καλό μεσημέρι σε όλους!!

34 σχόλια:

Rena Christodoulou είπε...

Η ΚΟΠΕΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ , ΜΟΝΟ ΛΙΓΟ ΘΛΙΜΜΕΝΗ ΕΠΙΡΕΑΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ!!!!!!!!
ΟΛΟ ΛΕΩ ΚΙ ΕΓΩ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΑΝΑΒΑΛΩ!!!!
ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΞΙΜΟ ΜΙΑ ΑΡΑ ΤΑ ΠΑΣ!!!!!!!!!!
ΣΥΝΕΧΙΣΕ!!!!!!!!!!

Asteri (Maria) είπε...

Εμένα το πήλινο μου αρέσει!!!
όσο για τα πλεκτά μπορείς να τα κάνεις σουβέρ :)

ΝΑΣΙΑ Σ. είπε...

ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΑ ΤΟ ΑΝΤΕΓΡΑΨΕΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΟΤΙ ΣΕ ΕΝΕΠΝΕΥΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΤΡΟΠΟ.ΕΚΑΝΕΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΕΒΑΛΕΣ ΜΑΖΙ.ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΟΤΑΝ ΚΟΙΤΑΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΘΑ ΘΥΜΑΣΕ ΤΙ ΧΑΡΑ ΠΟΥ ΕΝΙΩΘΕΣ ΟΤΑΝ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ.ΦΙΛΙΑ!!!

Μαγικό Δέντρο είπε...

Εχει τόσο υπέροχο ύφος η κοπέλα!! Είναι πανέμορφο και καλά θα κάνεις να είσαι πολύ περήφανη για αυτό!!

Andria είπε...

νομίζω ότι λίγο τα μαλλιά αδικούν το δικό σου...είναι πολύ φουντωτά (σαν τα δικά μου) και δεν ταιριάζουν στο λεπτεπίλεπτο λαιμό της...κατά τα άλλα δεν βρισκώ διαφορές! ¨οτι και να κάνεις είναι ωραίο Ανεράιδα!

Φιλία είπε...

Εμένα, λοιπόν, μ' αρέσουν και τα μαλλιά και το ύφος και τα χρώματα και η εκτέλεση και ΟΛΑ.
Και πολύ σε θαυμάζω, Ανεράιδα μου.
Εγώ γιατί δεν τολμώ να πιάσω τον πηλό, να τον ανοίξω με τον πλάστη και να του αλλάξω τα φώτα;;;;
Τρέμω, παιδί μου, μπας και κάνω λάθος!!!
Α, και κοίτα να το κρεμάσεις σε περίοπτη θέση. Του αξίζει.
Καλό βράδυ

KatrinArt είπε...

ΕΣΥ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙΣ ΑΝΕΡΑΙΔΑ ΜΟΥ! ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΣΑΙ ΤΕΛΙΚΑ. ΣΟΥ ΒΓΑΖΩ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ ΣΕ ΟΛΑ ΣΟΥ!!!!!!!!!!!!

Maria είπε...

Μου αρέσει και εμένα το κεραμικό είναι δικό σου και είναι ξεχωριστό!!!

foufoula89 είπε...

ΟΜΟΡΦΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΛΙΜΜΕΝΗ!!! ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Konstantina Chryssanthopoulou είπε...

Πολύ όμορφο είναι!!! Και τα χρώματα τα πέτυχες τέλεια!!!!!!!!!!! Δεν νομίζω ότι ωχριά το δικό σου. Άλλωστε η κεραμίστρια χρησιμοποιεί άλλο υλικό που ψήνεται. Διαφορετικό από τον αυτοξηραινόμενο πηλό. Υπέροχο είναι!!!

Rena είπε...

Πολύ ωραίο έγινε,και δεν έχεις δίκιο σ' αυτό που λες οτι ωχριά μπροστά στο αυθεντικό,γιατί το κάθε χειροποίητο κομμάτι είναι μοναδικό και καθρεφτίζει την ψυχική διάθεση του καλλιτέχνη και αυτό το κάνει και ασύγκριτο!!!

mia είπε...

Για την τεχνική δεν μπορώ να σε κρίνω γιατί δεν την ξέρω....σαν χρώματα πετυχημένα ...το ύφος της κοπέλας επίκαιρο...καλησπέρα

Αναστασία είπε...

Πιστεύω ότι είναι το ίδιο όμορφη με την προηγούμενη με τη διαφορά ότι είναι λιγάκι λυπημένη!

NANTIA είπε...

Γιατί δεν είσαι περήφανη δεν κατάλαβα;!;!
Είναι υπέροχο!!!
Όσο για το βελόνάκι...πήρε φωτιά!
Φιλάκια Ανεράιδα μου!

Ανώνυμος είπε...

Είναι πολύ όμορφο!!! Και είναι καλύτερο γιατί είχες την χαρά να το φτιάξεις με τα χεράκια σου!!!

Ειρηνη Σ είπε...

Ανεραιδα μου καλη η κοπελα σου ειναι πολυ ομορφη
και πρεπει να χαιρεσαι γιαυτο
να εισαι καλα να δημιουργεις

Pepi είπε...

Εμένα μου αρέσει που τολμάς !! Γιαυτό και τα καταφερνεις περίφημα! Να εισαι πάντα καλά!

χρυσάνθη είπε...

Παρότι προσπάθησες να επηρεάσεις την κρίση μας,δεν τα κατάφερες απ' ότι βλέπω!!!Το εργο σου είναι πολύ ωραίο !!!Κάνεις λάθος που τα συγκρίνεις!!!Εγώ βλέπω μόνο το δικό σου και μου αρέσει!!!Και στο πλέξιμο τα πας μια χαρά!!!Φιλάκια!

xristiana xristodoulou είπε...

Έχει δίκιο η χρυσάνθη! Δεν μπορείς να επηρεάσεις την κρίσει μας!!
Το έργο σου το βρίσκω εξαιρετικό - δεν το συγκρίνω με το ερέθισμα (ή πρωτότυπο ή όπως αλλιώς θέλουμε να το ονομάσουμε) γιατί το βρίσκω διαφορετικό.
Για την ακρίβεια, το δικό σου το βλέπω πιο ζωντανό - πιο ζεστό και ... αν έπρεπε να διαλέξω μεταξύ των δύο, τότε θα διάλεγα τη δική σου εκδοχή :)
Εξαιρετικό!

Unknown είπε...

Η κοπέλα σου μου άρεσε αλλά θα την ήθελα χαρούμενη. Αρκετή στεναχώρια κυκλοφορεί γύρω μας. Μήπως να έβγαζες το πρωτότυπο και να έβαζες μια δική σου αλλά χαμογελαστή? Κόντρα στο κατεστημένο.Φιλάκια!!!!!

Unknown είπε...

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τη Νάσια... Η συγκεκριμένη φιγούρα σε ενέπνευσε να δημιουργήσεις κάτι δικό σου με παρεμφερή υλικά, και πίστεψε με τα πήγες περίφημα (αν και εγω θα την έκανα με ένα απαλό χαμόγελο - μειδίασμα -). Δεν υπάρχει λόγος να σπαταλάμε ενέργεια σε συγκρίσεις, δεν νομίζεις?
Φιλιά

Χρυσούλα είπε...

μου αρεσει πολυ το κεραμικο σου......!!!!!!αλλα με στενοχωρει η εκφραση της κοπελας...οσο για το πιο ειναι καλυτερο...?????το δικο σου φυσικα γιατι εχει μεσα την ψυχη σου!!!!!!!!

jenny είπε...

Γιατί το λες αυτό! Η αντιγραφή θέλει κότσια για να γίνει και από ότι παρακολουθώ με τον πηλό και τη διαμόρφωσή του τα πας υπέροχα! Μήπως δεν πρέπει να αντιγράφουμε αυτό που μας αρέσει! Να ! για να νιώσεις καλύτερα σκέψου πως μου ήρθε η διάθεση να αντιγράψω ....την αντιγραφή σου χι χι χι ! Πάντα μου αρέσουν αυτά που κάνεις!

Ρένα είπε...

Καλέ τι λές;Εμένα μου αρέσει πιο πολύ αυτό που έφτιαξες εσύ!!!!!Καλημέρα πολλλά φιλιά!!!!

Unknown είπε...

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ!!! ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!! Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΩΣΤΟ TIMING ΟΠΟΤΕ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΩ ΚΙ ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΛΕΞΙΜΟ (ΒΕΛΟΝΑΚΙ ΚΑΙ ΒΕΛΟΝΕΣ) ΑΣ ΒΟΗΘΑΕΙ Η ΜΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ, ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ Κ.ΛΠ. ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ... ΚΑΛΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΑΠΟΜΕΣΗΜΕΡΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!!!

Unknown είπε...

ΠΑΡΕΠΙΜΠΤΟΝΤΩΣ, ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΣΤΕΙΛΕ ΜΟΥ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΠΟΥ ΕΠΛΕΞΕΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΣΟΥ.
...Σ΄ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ!!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν σου αρέσει. Ίσως να σε προβληματίζει το στεναχωρημένο ύφος της, αλλά εμένα αυτό με τράβηξε από την πρώτη στιγμή, μάλλον μου αρέσει η σκοτεινή πλευρά της τέχνης!

Demi είπε...

Και η κοπέλα ειναι υπέροχη και τα πλεκτά σου!!!!!!!!Μη στεναχωριέσαι εγω θα το κρεμουσα και θα το χαιρόμουν!!!!!!Μπράβο!!!!!!!!!!!1

Διασκέσις είπε...

Πως και μου ξέφυγες Ανεράιδα μ'αυτήν την ανάρτηση;;;Θεωρώ το έργο σου εξαιρετικό!!!Μου αρέσει πάααρα πολύ!Κι αν σκεφτώ πως το έκανες αντιγραφή με ελεύθερο χέρι χωρίς παρτιτούρα νομίζω πως είναι ακόμη πιο τέλειο!Οι λεπτομέρειες που πρόσθεσες είναι απ'αυτές που κάνουν τη διαφορά!!!Φιλιά

annettaspace είπε...

Καταπληκτικό!!!!!!!! Μπράβο σου και για αυτό και γιά όλα τα άλλα που έχω δει στη σελίδα σου. Μιά και έκανες την αρχή, καλή μου Ανεράιδα, μπορώ να το αντιγράψω και ΄γω?? Είμαι καινούργια, τώρα φτιάχνω το blog μου, ελπίζω να τα λέμε. Και πάλι συγχαρητήρια.

Ανώνυμος είπε...

Αλλη μια καταπληκτικη δημιουργια σου!! Σκεφτομαι να κανω κατι παρομοιο και να το μετατρεψω σε κρεμαστρα για την εισοδο του σπιτιου!! Ο πηλος ειναι αυτος που στεγνωνει μονος του ή πρεπει να ψηθει? Τι κρεμαστρακια να βαλω? Θα αντεξει το βαρος απο τα σακακια? Και επισης,ηθελα να ρωτησω με τι ειδους χρωματα βαφεται αυτος ο πηλος? Συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις...

Ανεράιδα είπε...

Ανώνυμε/η, σε ευχαριστώ πολύ! Δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά, αλλά δε νομίζω να μπορεί να λειτουργήσει σαν κρεμάστρα.....τουλάχιστον με αυτόν τον πηλό, που είναι αυτοξηραινόμενος....ειδικά σακάκια νομίζω πως δεν κρατάει με τίποτα....εκτός αν βάλεις μεγάλη ποσότητα πηλού και στερεώσεις πολύ καλά τα κρεμαστράκια....που βέβαια πρέπει να είναι πολύ σταθερά....Ο πηλός βάφεται με ακρυλικά χρώματα, εγώ τουλάχιστον αυτά χρησιμοποιώ.

Για την κρεμάστρα, εγώ θα σου πρότεινα να φτιάξεις μια ξύλινη, δες εδώ: http://aneraida.blogspot.com/2010/01/blog-post_7512.html διακοσμώντας την βέβαια όπως θέλεις...

Ανώνυμος είπε...

Πολυ ωραια και η ξυλινη κρεμαστρ σου!! Μαλλον σε κατι τετοιο θα καταληξω,αν και δεν καταλαβα το σημειο με τις βιδες-τρυπες-πομολα!!Αν ειχες την καλοσυνη να μου πεις πως περασες τα πομολακια,θα σου ημουν ευγνωμων!!! Σε ευχαριστω πολυ

Ανεράιδα είπε...

Όπως ακριβώς τα στερεώνουμε πάνω στα έπιπλα: με τρυπάνι κάνεις τις τρύπες και μετά με τις δικές τους βίδες τα στερεώνεις... αυτό κατά τη γνώμη μου είναι η αδυναμία της ιδέας αυτής, χρειάζεσαι κάποιον να σε βοηθήσει, εκτός και αν ξέρεις να χειρίζεσαι μόνη σου το τρυπάνι. Το καλό είναι ότι με αυτόν τον τρόπο η κρεμάστρα βγαίνει πολύ γερή και τα πόμολα-κρεμάστρες αθάνατα!

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να διαβάσω τη γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails