3.1.12

Υπέροχα στεφάνια από φυσικά υλικά



Με αυτό το καταπληκτικό στεφάνι της φίλης Δήμητρας σας δίνω συμβολικά τις ευχές μου για τη νέα χρονιά: ρόδια για αφθονία χρημάτων αλλά και συναισθημάτων, ξηροί καρποί για σταθερότητα και ασφάλεια, φέτες πορτοκάλι να συμβολίζουν τον ήλιο και το φως στη ζωή μας, όσπρια για να μας θυμίζουν το δέσιμό μας με τη γη,  πιπερίτσες για την πιο "πικάντικη" πλευρά των πραγμάτων.....Κι όλα αυτά δεμένα και συνταιριασμένα σε ένα σφιχτό και συναρμοσμένο σύνολο που ως όλο παίρνει αξία από το επιμέρους και ως μέρος ομορφαίνει από το σύνολο. Έτσι, μήπως και βρει και η Ελλαδίτσα μας το δρόμο της και μαζί πορευτούμε κι εμείς με λίιιγη περισσότερη γαλήνη και ηρεμία φέτος!!

Η Δήμητρα έφτιαξε και αρκετά μπισκοτόσπιτα όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, αλλά και άλλα καταπληκτικά στεφάνια. Ας την αφήσουμε να μας τα πει μόνη της....


"Φέτος έφτιαξα μπισκοτόσπιτα και για πρώτη φορά έφτιαξα τα μπισκότα η ίδια. Μέχρι πέρυσι χρησιμοποιούσα μπισκότα Παπαδοπούλου. Το αποτέλεσμα το φετινό είναι «ευφάνταστο» διότι τα ‘μέτρα’’ για τα μπισκοτάκια φαίνεται δεν ήταν ακριβή και χρειάστηκε να ‘’χιονισθούν’’ πολύ οι σκεπές έτσι ώστε να κλείσουν . Βρίσκω τα μπισκοτόσπιτα που έφτιαξες καταπληκτικά και από του χρόνου θα κάνω τα ίδια.

Στέλνω και τα στεφάνια μου -τα οποία δεν τα έστειλα κατά την διάρκεια του διαγωνισμού, διότι θεώρησα ότι μάλλον θα ήταν ‘’άδικο’’ δεδομένου ότι φτιάχνω τέτοια στεφάνια τα τελευταία 10 χρόνια και τα κάνω δώρα στους φίλους τα Χριστούγεννα.

Η βάση είναι από φελιζόλ (υπάρχουν και έτοιμα φελιζόλ στεφάνια) αλλά προτιμώ να κόβω την βάση μόνη μου , επιλέγοντας έτσι το μέγεθος που κάθε φορά θέλω . Σκεπάζω το φελιζόλ με πανί ή κορδέλα (για να μπορώ να κολλάω με σιλικόνη τους ξηρούς καρπούς, διότι σε αντίθετη περίπτωση «καίγεται» και τρυπά το φελιζόλ). Αρχίζω από την εξωτερική πλευρά προς το εσωτερικό του κύκλου και στην συνέχεια προσθέτω μια δεύτερη ή και τρίτη στρώση. Όταν τελειώσει το στεφάνι το ψεκάζω με το σπρέι που ψεκάζουμε για έντομα και άλλα «κατοικίδια». Ετσι αποφεύγουμε να δούμε κάποια στιγμή να βγαίνουν διάφορες μυγίτσες κλπ. από τα στεφάνια μας. Αφού στεγνώσουν τα περνάω με σπρέι που γυαλίζει. Πριν να τα κρύψουμε τα ξαναψεκάζουμε για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.

Απ’ ότι βλέπετε δεν χρησιμοποιώ μόνο ‘’φρούτα ‘’ του δάσους, αλλά και όσπρια, μικρές κόκκινες πιπερίτσες και πορτοκάλια τα οποία τα κόβω ροδέλες και τα ψήνω στον φούρνο. Μια χρονιά έκοψα νεράντζια και τα έψησα, αλλά δεν σας τα συνιστώ διότι έχουν πολλά κουκούτσια και το αποτέλεσμα δεν είναι όμορφο.

Η κατασκευή κάθε στεφανιού διαρκεί από 6 έως 8 ώρες και εξαρτάται από το μέγεθος του. Δυστυχώς δεν πρόβλεψα να πάρω φωτογραφίες τα στάδια κατασκευής, αλλά σκέφτομαι να φτιάξω ένα επιπλέον στεφάνι (με βάση από κλαριά όμως) . Εάν το κάνω θα σας στείλω τις φωτογραφίες.

Το site αυτό μου δημιουργεί μια πάρα πολύ ευχάριστη διάθεση αλλά και ελπίδα για το τι μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας χρησιμοποιώντας το μυαλό μας και την καρδιά μας.

Καλή Χρονιά σε όλες"









Δήμητρά μου, σε ευχαριστώ πολύ πολύ.....Θεωρώ τα στεφάνια σου πραγματικά έργα τέχνης, της φύσης αλλά και δικά σου! Θα ήθελα πολύ να δω τα στάδια κατασκευής. 


Πολλά φιλιά  και Καλή Χρονιά σε όλους!!

25 σχόλια:

Ξανθή είπε...

Καλή Χρονιά!!!!

Φιλία είπε...

Εύχομαι οι ευχές σου να πραγματοποιηθούν, για τη χώρα μας λέω, δεν αντέχω αυτή την καταρράκωση της αξιοπρέπειας,τις λιποθυμίες των παιδιών.....
ΟΧΙ αυτά δεν αντέχονται!!!!
Σε φιλώ

Mania είπε...

Πολύ μου αρέσουν τα στεφάνια της Δήμητρας!! Μπράβο της!! Και μάλιστα θα προσπαθήσω να φτιάξω και εγώ ένα,γιατί στεναχωριόμουν που θα βγάλω τα χριστουγεννιάτικα στεφάνια από τις πόρτες!! Καλή χρονιά να εχετε!!

Η ΑΠΕΝΑΤΙ ΟΧΘΗ είπε...

Καλή δημιουργική χρονιά !!!

χρυσάνθη είπε...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !!!!ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ , ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ!!!ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΘΥΝΟΝΤΕΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΕΙ ΦΩΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΜΑΣ!!!

Table Rouge είπε...

Καλή χρονιά με υγεία πρώτα από όλα!! Τα υπόλοιπα έρχονται αν και δεν είμαι πολύ αισιόδοξη. Πολλά παιχνίδια στην πλάτη μας παίζονται.... Ότι είναι να γίνει θα γίνει.
Πολύ όμορφα τα μπισκοτόσπιτα και τα στεφάνια της Δήμητρας. Πραγματικά έργα τέχνης όπως λες. Κάποια από αυτά μπορούν να στολίζουν το σπίτι μας όλο το χρόνο. Φυσικά μιλώ για τα στεφάνια γιατί φαντάζομαι ότι τα σπιτάκια τα έφαγαν!!
Καλό βράδυ!!

Rena Christodoulou είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΗΤΡΑ!!!!!!!
ΥΠΕΡΟΧΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑ !!!!!!!!!!
ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΑ ΣΤΟΛΙΖΕΙΣ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΑΥΤΑ!!!!!!!
ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΑ ΒΓΑΖΩ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ!!!!!!
ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!!!!!!!!

NANTIA είπε...

Ανεράιδα μου, καλή κι ευλογημένη χρονιά! Πανέμορφες εικόνες και δημιουργίες! Μου άρεσε πολύ ο...αποσυμβολισμός του στεφανιού, που έκανες!
Εύχομαι γαλήνη και χαρά για όλους μας!

Eva's blog είπε...

Καλη χρονια νεραιδα μου.Οντως πολυ ομορφη δουλεια εκανε η Δημητρα!!!

annettaspace είπε...

Καλή Χρονιά Ανεράιδα!!! Με αγάπη και υγεία!! Πάρα πολύ ωραία τα στεφάνια της Δήμητρας. Αν τα είχα δεν θα τα έκρυβα μετά τα Χριστούγεννα. Συμφωνώ μαζί της, ότι το site σου είναι ευχάριστο. Φιλιά

Marie είπε...

Οι δημιουργίες της Δήμητρας εξαιρετικές! Μπράβο της! Οι ευχές σου μοναδικές και πολύτιμες! ΚΑΛΉ ΧΡΟΝΙΑ με υγεία, πίστη, αισιοδοξία, συμπόνοια και όλα θα πάνε καλά!

mary's crafts είπε...

Aνεραιδα μου Καλη Χρονια με υγεια και ευτυχια στην οικογενεια σου!!!!!!
Μπραβο στη Δημητρα!!! Πολυ ωραιες οι δημιουργιες της!!!!! Φιλια πολλα!!!!

EVAGELIA VRETTOU είπε...

καλή χρονιά και χρόνια πολλά! Τέλειο το στεφάνι της καλοτυχίας και όλες οι δημιουργίες της φίλης.

Aθηνά Π.Κ. είπε...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!
Πανέμορφα τα στεφάνια !!
Ευχές για 2012 φετινές όμορφες δημιουργίες !!

Aθηνά Π.Κ. είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Litsa είπε...

Καλή χρονιά Ανεράιδα μου, με υγεία, πολλά χαμόγελα και όμορφες δημιουργίες!!

Rena είπε...

Ευχομαι οι ευχές σου να πραγματοποιηθούν και να έχουμε μια καλή χρονιά τουλάχιστον χωρίς άσχημα απρόοπτα!
Μοναδικές οι δημιουργίες σου Δήμητρα!!!!

Rena Christodoulou είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΕΡΑΙΔΑ ΜΟΥ!!!!
ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ Η ΙΔΕΑ ΜΟΥ!!!!!!
ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ 100 ΣΥΡΤΑΡΙΑ!
ΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΑΛΟ!!!!
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΕΡΟΣ ΚΙ ΕΣΥ, ΚΑΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΜΟΥ ΕΝΑ ΚΟΥΚΛΟΣΠΙΤΟ Η ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ;
ΦΙΛΑΚΑΙ!!!!!!!!!

Katerina είπε...

Χρόνια Πολλά κα Καλή Χρονιά!!!
Εύχομαι τα καλύτερα για το 2012! Υγεία, αγάπη, χαμόγελα, δημιουργία αισιοδοξία και δύναμη!
Τα στεφάνια της Δήμητρας είναι απλά τέλεια! Πανέμορφα! Την ευχαριστούμε πολύ που τα μοιράστηκε μαζί μας!

my craft and art creations είπε...

Ρόζα μου χρόνια πολλά με υγεία να έχεις με την οικογενειά σου!!
Επίσης σου έυχομαι πολύ όρεξη να έχεις για πολλές κατασκευες και ιδέες και πάντα δημιουργική!!

Έφη είπε...

Καλημέρα, Ανεράιδα!!!!

Έχεις μία πρόσκληση:
http://ianeiraspaintings.blogspot.com/2012/01/top-10.html

Pyroessa είπε...

καλή χρονιά Ανεράιδα και καλώς σε βρήκα!

Αναστασία είπε...

Όλα είναι όμορφα!Φιλιά πολλά και την αγάπη μου!

Dizzy button είπε...

Καλή και δημιουργική χρονιά Ανεραιδα!
Υπέροχα τα χειροποίητα στεφάνια της Δήμητρας!

Maria είπε...

Καλή χρονιά κορίτσι μου με υγεία !!!!

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να διαβάσω τη γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails