5.5.12

Βραχιολάκια από καουτσούκ

Κάτι πολύ εύκολο να φτιάξει μόνος του ο οποιοσδήποτε, ακόμα και αν δεν ασχολείται καθόλου με τις κατασκευές, είναι αυτά τα πολύχρωμα βραχιολάκια από καουτσούκ που κυκλοφορούν πια παντού. Η τιμή τους δεν είναι βέβαια απαγορευτική, ξεκινούν από 2 περίπου ευρώ, ανάλογα με το τι έχουν πάνω.... Όμως, ακόμα κι έτσι υπάρχει μεγάλο περιθώριο για οικονομία, αν σκεφτεί κανείς ότι το ένα μέτρο καουτσούκ κοστίζει 30 λεπτά (βγάζει περίπου 3 βραχιολάκια, μπορεί και 4 αν πρόκειται να τα φορέσουν μικρούλες), ενώ από σταυρουλάκια, χαντρούλες και λοιπά διακοσμητικά όλοι έχουμε στα σπίτια μας (από μπομπονιέρες, μαρτυρικά, βραχιολάκια και κολιέ σπασμένα....αν τα κρατάμε φυσικά).

Την αρχική ιδέα οφείλω να πω ότι την είχε η Βάσω από τη Λάρισα, η οποία μου έστειλε τα δικά της προ καιρού και μου έγραψε το εξής: "Αποφάσισα να τα κάνω μόνη μου πήρα 1ε καουτσούκ και έβαλα όλα τα μπιχλιμπίδια από βαφτίσια που έχω κρατήσει... έτσι ανακύκλωσα και είμαι και στη μόδα".




Έτσι λοιπόν το αποφάσισα κι εγώ: αγόρασα 6 μέτρα πολύχρωμο καουτσούκ προς 0,30 ευρώ το μέτρο και μερικά μπιχλιμπιδάκια για κρέμασμα, βρήκα και ό,τι χάντρα και κρεμαστούλι είχα και έτοιμα τα βραχιολάκια: έφτιαξα για τις κόρες πρώτα απ' όλα, για την ανιψούλα μου, για ένα άλλο κοριτσάκι και φυσικά για μένα. Συνολικά καμιά εικοσαριά βραχιολάκια! Κι όλα αυτά με 2 ευρώ!! Βέβαια, τα κρεμαστούλια κοστίζουν, αλλά μπορείτε πάντα να κρεμάσετε ό,τι έχετε!

Πώς θα τα φτιάξετε: το κάθε βραχιολάκι είναι κατά μέσο όρο 25 με 30 εκατοστά, ανάλογα με τον καρπό σας, αλλά και τον τρόπο που θα το φορέσετε, σφιχτό ή χαλαρό. Κάντε μια δοκιμή κόβοντας το πρώτο 30 εκατοστά, κι αν σας φαίνεται μεγάλο ψαλιδίζετε λίγο την άκρη μέχrι να φτάσει στο επιθυμητό μέγεθος. Μην ξεχάσετε ύστερα να το μετρήσετε για να φτιάξετε τα επόμενα ίσα με αυτό. Περνάτε τις χαντρούλες ή το κρεμαστό μέσα στο κορδόνι και σταυρώνετε τις άκρες για να φτιάξετε τους κόμπους. Μικραίνετε ή μεγαλώνετε το βραχιόλι και το περνάτε στο χέρι σας....






Τα παρακάτω είναι τα δικά μου! Δεν είναι απλά και όμορφα;


 Ελπίζω να σας άρεσαν! Ευχαριστώ πολύ πολύ τη Βάσω για την ωραία ιδέα και για την παρότρυνση και εύχομαι σε όλες ένα ωραίο και "εποικοδομητικό" Σαββατοκύριακο....ξέρετε εσείς! Καλή ψήφο!!!

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλησπέρααα! λατρεύω τα μπλε βραχιολάκια που έκανες! είναι γλύκες!
Αν θες μπες στο blog μου να δεις τα καφέ βραχιολάκια που έκανα εγω!
http://thearteist.blogspot.com/2012/05/like-sir.html

μπλεγμένο κουβάρι είπε...

Μόνο ωραία?!! Ξέρεις πόσο καιρό σκέφτομαι να φτιάξω? καλό Σ/Κ!

Ανώνυμος είπε...

Τελεια!που μπορω να προμηθευτω τοσο οικονομικα το καουτσουκ αλλα και χαντρες;;Θελω να κανω μαρτυρικα για τη βαπτιση της κορουλας μου!

Ανώνυμος είπε...

Τελεια!που μπορω να προμηθευτω τοσο οικονομικα το καουτσουκ αλλα και χαντρες;;Θελω να κανω μαρτυρικα για τη βαπτιση της κορουλας μου!

Κωνσταντίνα είπε...

Τελεια ειναι! εγω πηρα απο Μοναστηρακι υλικά και εφτιαξα....ειχα και πολλες χαντρες. Καλο ΣΚ φιλια!

Pepi είπε...

Πολύ όμορφα και μοδάτα τα βραχιολάκια !

Ανώνυμος είπε...

πολυ ομορφα τα βραχιολακια σου και φυσικα καλυτερα απο τα δικα μου φιλακια βασω λαρισα

Ανεράιδα είπε...

Καουτσούκ φαντάζομαι ότι μπορεί να βρει κανείς σε όλα τα μαγαζιά με χάντρες. Εγώ το αγόρασα από το Ηράκλειο, το χαντράδικο που είναι στο Τάλως.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Πανέμορφα, την έχω κολλήσει τη λόξα και φτιάχνω και χαρίζω σε όλους..καλημέρα όλη μέρα.

Ανώνυμος είπε...

Παντα ήθελα να φτιάξω τέτοια βραχιόλια !!!!!

ΦΑΝΗ είπε...

Τα δικά σου είναι τα ποιο ωραία να πω την αλήθεια!!!!! Class και μοδάτα χωρίς να κραυγάζουν.
Φιλιά, Φανή

Pinelia είπε...

Πολύ όμορφα!Μια ωραία καλοκαιρινή ιδέα για να ανανεωθούμε και να κάνουμε δωράκια!!

jenny είπε...

Πολύ όμορφα τα βραχιολάκια αλλά ακόμη πιο όμορφη η ιδέα της ανακύκλωσης όλων των μικρούλικων πραγμάτων που λυπάσαι να πετάξεις και δεν ξέρεις τι να τα κάνεις...Μπράβο και στη Βάσω και σε σένα...

Λένα είπε...

καλημέρα!κ καλό μήνα(έστω κ λίγο καθυστερημενα).θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει καποια να μου πει που μπορω να βρω οδηγιες για να φτιάξω κουτια δωρου?http://www.jeannewinters.com/2009/12/dress-up-those-gift-cards-tutorial.html είχα δει αυτο εδω κ πολυ μου αρεσε κ ψαχνω (ματαια) να βρω κ σε αλλα σδεδια...
μπορει καποια να με βοηθήσει????
ευχαριστώ!

Λένα είπε...

όσο για τα βραχιολάκια...είναι πολύ ομορφα!

fotolabida maria είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΤΑ ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΟΔΑΤΑ!!!!
ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!ΦΙΛΙΑ!!

Rena είπε...

Πάρα πολύ όμορφα Ανεράιδα,το κάναμε κι εμείς με την κόρη μου,έφτιαξε,αγόρασε,χάρισε,όπως καταλαβαίνεις έχουμε γεμίσει βραχιολάκια, μιλάμε για τρέλα χαχα!Φιλιά!!!

Ανώνυμος είπε...

πολυ ομορφα ολα!!!!

Δέσποινα είπε...

δεν μας εχεις δείξει πως γίνεται ο κόμπος ;;;;;;;και μπορει και αυξομειώνεται το βραχιόλι.

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να διαβάσω τη γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails