17.5.12

Κούκλα Μπάρμπι με ζαχαρόπαστα

Πριν από δύο περίπου βδομάδες επικοινώνησε μαζί μου μια κοπέλα, η Άννα, ζητώντας μου πληροφορίες για το πώς θα φτιάξει μια τούρτα για την κόρη της.....Είχε δει την κούκλα Μπάρμπι που είχα φτιάξει κάποτε για τη μικρή μου και ήθελε να φτιάξει κάτι αντίστοιχο....Ήταν πολύ αγχωμένη και δεν ήξερε αν θα προλάβει, αν θα της πετύχει κλπ... Σημειωτέον, ήταν η πρώτη φορά που έφτιαχνε τούρτα.

Ήταν όμως πολύ μεθοδική, οργανωμένη και αποφασισμένη! Αφού μου ζήτησε κάποιες διευκρινίσεις (κυρίως για τη ζαχαρόπαστα) ξεκίνησε τις δοκιμές. Οι πρώτες προσπάθειες κατέληξαν σε πλήρη αποτυχία και η κοπέλα επικοινωνούσε μαζί μου εντελώς απογοητευμένη.....Σιγά σιγά όμως, μόνο με ένα δυο δοκιμές (δε χρειάζονται παραπάνω) και με τη μεγάλη όρεξη που διέθετε κοιτάξτε τελικά τι έφτιαξε!

Η Άννα εξηγεί πώς την έφτιαξε: "Όπως βλεπεις εκανα μια βαση απο παντεσπανι το οποιο καλυψα με ζαχαροπαστα, την εκανα πρασινη και εβαλα λουλουδακια απανω παλι απο ζαχαροπαστα.Την κουκλα την καλυψα με σαντιγι την οποια χρωματισα ροζ και εριξα επανω τρουφιτσα κιτρινη και πορτοκαλι.Η κορη μου ξετρελαθηκε!!!!Και αυτο μονο που εβλεπα την φατσουλα της τοσο χαρουμενη με αποζημιωσε!"

Ο παραπάνω πρόλογος για τις τούρτες αφιερώνεται στις μανούλες που "δεν ξέρουν", "δεν μπορούν", "δε θα τα καταφέρουν"! Όλα μπορούμε να τα κάνουμε, κορίτσια!!! Μόνο όρεξη να υπάρχει και εμπιστοσύνη στον εαυτό μας!!! Ξέρετε πόσες φορές έχω σκεφτεί να τα παρατήσω, γιατί βλέπω ότι δε βγαίνει κάτι όπως το θέλω;; Το αφήνω και επανέρχομαι κάποια άλλη στιγμή με περισσότερο πείσμα και επιμονή. Ή το παλεύω και όπως βγει....Εξάλλου, τα παιδάκια μας ενθουσιάζονται εύκολα, δεν επιζητούν την τελειότητα!

Δε θα ξεχάσω ποτέ την απελπισία μου κυρίως με την διώροφη τούρτα Tinkerbell, που η ζαχαρόπαστα μου έβγαλε το λάδι, γιατί σε συνθήκες καύσωνα κολλούσε παντού και δεν μπορούσα με τίποτα να την απλώσω.....ή την τούρτα Σπανιόλα που μου έτρεχε η σοκολάτα γύρω γύρω και, αν δεν επιστράτευα μια λωρίδα ζαχαρόπαστα και μια κορδέλα, θα διαλυόταν σε ομόκεντρους κύκλους γύρω από την τούρτα.....ή την Μπάρμπι, που δεν είχα προνοήσει να βρω μια κούκλα που να βγαίνουν τα πόδια της και προσπαθούσα επί ματαίω να ψηλώσω την τούρτα αποκάτω για να καρφώσω στο κέντρο τις δίμετρες ποδάρες της!

Κακά τα ψέματα: οι τούρτες είναι δύσκολα πράγματα! Όμως κανείς δεν απαιτεί από μας επαγγελματική τελειότητα, ούτε τα παιδιά μας (που γι' αυτά τις φτιάχνουμε) ούτε οι συγγενείς και φίλοι μας που τις απολαμβάνουν.

Συμβουλεύω τις αρχάριες και όσες δεν έχουν ξαναφτιάξει ποτέ τούρτα, να ξεκινήσουν με την απλή εκδοχή: δύο παντεσπάνια, στη μέση κρέμα, γύρω γύρω και από πάνω σαντιγί. Ένα κορνέ είναι απαραίτητο για να κάνετε διάφορα σχεδιάκια με σαντιγί ή με κρέμα και να τη διακοσμήσετε. Για τον ίδιο σκοπό μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε φρέσκα ή καραμελωμένα φρούτα (πχ. φράουλες) ή γλυκό του κουταλιού (πχ. κεράσι). Αφού κάνετε μερικές δοκιμές, μετά θα είστε έτοιμες και για τα πιο σύνθετα.

Η Άννα έφτιαξε και ένα καστράκι και μια μπάλα (τα γενέθλια ήταν για δυο παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι) για να βάλει μέσα τις λιχουδιές του πάρτι. Αυτό έδωσε στο μπουφέ μια πιο παιχνιδιάρικη διάθεση!



Να τα χαίρεσαι τα παιδάκια σου, Άννα!!! Πάντα ευτυχισμένα και εσύ πάντα δημιουργική!

Καλό απόγευμα σε όλους!

11 σχόλια:

Rena είπε...

Ολά γίνονται όταν το θέλουμε αρκεί να έχουμε όρεξη και αγάπη γι αυτό που κάνουμε και η Αννα μας το απόδειξε,συγχαρητήρια!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

μπραβο βασω λαρισα

Ανώνυμος είπε...

Σε ευχαριστω για ολα Ανεραιδα μου!! και για τακαλα σου λογια και για τις οδηγιες-συμβουλες!!
Ευχομαι να συνεχισεις να μας δινεις ιδεες ομορφες και πρωτοτυπες.
ΑΝΝΑ:

Ανώνυμος είπε...

όλα γίνονται και με λίγη βοήθεια όλα πετυχαίνουν!!μπράβο ανεραιδα...

Χρυσόσκονη είπε...

Σε σένα οφείλω το μπλογκοσπιτάκι μου και επειδή έχω πάρει πολλές ιδεές από εσένα σε περιμένει ένα βραβείο στο μπλογκοσπιτάκι μου.

Andria είπε...

Πόσο δίκιο έχεις...κανένας δεν περιμένει να είμαστε τέλειες...εξάλλου το τέλειο είναι βαρετό...;))))

Επιθυμίες και Αισθήσεις είπε...

Ένα ξέρω να πω οτι το τέλειο είναι και βαρετο!!
Πολλα πολλα συγχαρητήρια!! Πολύ όμορφο το blog σου και πολύ όμορφες ιδέες ΠΑΡΑΜΥΘΈΝΙΕΣ!!(ΜΑΡΙΑ)

fotolabida maria είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΑΝΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ!!!!ΑΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΕΣ ΙΔΕΕΣ ΣΟΥ!!!!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!ΦΙΛΙΑ!!!!

Evita είπε...

Μπράβο Αννα, μου φαίνεται κάπως έτσι θα είναι και η δικιά μας τούρτα του χρόνου...την έβαλα στο μάτι!

ChristinaD είπε...

Μπράβο στην Άννα, έγινε πολύ ωραία η τουρτίτσα της. Μπράβο Ανεράιδα για τις συμβουλές, όλες μπορούμε να τα καταφέρουμε.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Eιχα καιρο να περασω απο το σπιτικο σου και επανορθώνω αφήνοντας ευχες για εναν καλο και ησυχο μήνα χωρις προβληματα.Να εισαι καλα.Συγχαρητηρια!!!!!!!!πανεμορφη η τουρτα!!!!!!!

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να διαβάσω τη γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails