20.8.12

Γενέθλια Ραπουνζέλ

 
Από τα καλύτερα θέματα για παιδικό πάρτυ! Η ταινία ("Μαλλιά Κουβάρια") είναι εξαιρετική, όσοι δεν την έχετε δει να το κάνετε οπωσδήποτε! Άσε που ενδείκνυται και για κορίτσια και για αγόρια, καθώς το πρωταγωνιστικό δίδυμο είναι ζευγάρι.....

Το θέμα είχε μείνει σε εκκρεμότητα από τα γενέθλια της μικρής, αλλά βρήκε την εφαρμογή του στα γενέθλια της μεγάλης μου κόρης πριν από λίγες ημέρες. Καθώς τώρα το καλοκαίρι είμαστε από τους τυχερούς που φεύγουμε κάθε τρεις και λίγο από την πόλη, οι μέρες που είχα στη διάθεσή μου για να προετοιμαστώ δεν ήταν πολλές. Σε τρεις μέρες και μαζί με τη βοήθεια των παιδιών έφτιαξα όσα θα σας δείξω παρακάτω.....μάλιστα είχα βρει άπειρες άλλες ιδέες που έμειναν όμως χωρίς υλοποίηση καθώς δεν είχα χρόνο.

Τα δωράκια των παιδιών (δύο ώρες απασχόληση)
 Βότσαλα: ζωγραφισμένα με βαρκούλες για τα αγοράκια, με χαρτοπετσέτα για τα κοριτσάκια.

Η τούρτα (πολλεεεεές ώωωωρες και αναμονή και απασχόληση)
Διόροφη με τον πύργο της Ραπουνζέλ από ζαχαρόπαστα και μια πλαστική φιγουρίτσα μπροστά του.





Η διακόσμηση (δύο ώρες απασχόληση μαζί με το βάψιμο)
Είχα ετοιμάσει φαναράκια για να κρέμονται από τα δέντρα (το πάρτυ έγινε στο χωριό)

φαναράκια με κερί μέσα για ατμόσφαιρα (ένα τέταρτο απασχόληση, δώδεκα ώρες αναμονή)





αναμμένα ήταν μαγευτικά


μια γυάλα με ζαχαρωτά και ένα βάζο με καραμέλες

το μεγάλο κάστρο της Ραπουνζέλ από χαρτόνι (δύο ώρες απασχόληση)



γυάλες με νούφαρα και χρωματιστό νερό για το τραπέζι (στο άψε σβήσε)



σημαιάκια με τον ήλιο της Ραπουνζέλ στον αέρα (αυτά τα είχα φτιάξει το Μάρτιο, νομίζω θέλουν κανένα δίωρο.....το χρονοβόρο είναι να κόψεις τους ήλιους)

Η απασχόληση των παιδιών
Το κυνήγι θησαυρού δεν μπόρεσα να το οργανώσω αυτή τη φορά, μολονότι ο χώρος προσφερόταν, λόγω έλλειψης χρόνου. Παρόλαυτα, τα μικρά πέρασαν καλά καθώς είχα  φτιάξει την περούκα της Ραπουνζέλ με μαλλί. Η Ελένη, η ανιψούλα μου που έχει καταπληκτικές ιδέες διακόσμησης και κατασκευών μετέτρεψε μια καρέκλα σε ....πριγκιπική, στην οποία κάθονταν με τη σειρά όλα τα παιδάκια φορώντας την περούκα της Ραπουνζέλ για να βγάλουν φωτογραφία!! Μάλιστα τα πιο πρόθυμα μακράν ήταν τα ....αγοράκια, μεγάλα και μικρά όμως!! Είχε τρομερή πλάκα!!

Για του λόγου το αληθές



Επίσης, άλλη ωραία ιδέα αποδείχτηκε τελικά η ζωγραφική της μύτης του Φλιν Ράιντερ (όσοι έχουν δει την ταινία καταλαβαίνουν, δεν του άρεσε ποτέ πάνω τους η μύτη του!), πάνω στις αφίσες με τις οποίες τον καταζητούσαν,

ενώ είχα τυπώσει και κάποιες σελίδες με διάφορες σκηνές της ταινίας για να τις χρωματίσουν.

Κάτι που δεν πρόλαβα να φτιάξω, αλλά μου άρεσε φοβερά σαν ιδέα είναι ο τεράστιος πύργος της Ραπουνζέλ για να φωτογραφίζονται τα παιδάκια. Αν διοργανώσετε πάρτυ με αυτό το θέμα να τον φτιάξετε οπωσδήποτε! (δείτε εδώ πώς)

Πώς τα έφτιαξα

Η περούκα: παίρνουμε ένα παλιό καλσόν των παιδιών μας. Του κόβουμε το πάνω μέρος και το ράβουμε σαν σκουφάκι. Το υπόλοιπο το χρησιμοποιούμε σαν καλτσάκια για μες στο σπίτι. Ράβουμε πάνω στο σκουφάκι ένα μακρόστενο κομμάτι κίτρινη τσόχα. Παίρνουμε κίτρινο μαλλάκι και το κόβουμε σε κομμάτια τυλίγοντάς το γύρω από κάτι μεγάλο (ένα κομοδίνο ας πούμε). Όσο πιο μακριά μαλλιά θέλουμε τόσο περισσότερο μαλλί χρησιμοποιούμε, αλλά και τόσο πιο προσεκτικοί πρέπει να είμαστε για να μην μπερδέψει. Αρχίζουμε σιγά σιγά να ράβουμε το μαλλί πάνω στην τσόχα μέχρι να είμαστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα. Αναλυτικό tutorial θα βρείτε εδώ. Αν έχετε ραπτομηχανή θα σας πάρει καμιά ώρα.

Τα σημαιάκια: Έκοψα μοβ χαρτόνι κάνσον σε τριγωνάκια και τον ήλιο της Ραπουνζέλ σε κίτρινο κάνσον. Τον κόλλησα στα τρίγωνα κι αυτά με τη σειρά τους σε γαλάζια κορδελίτσα.
Τα φαναράκια: είναι λευκά χάρτινα φωτιστικά στα οποία έχω κολλήσει λουλούδια από χαρτοπετσέτες. Το ένα το έβαψα μοβ με σπρέυ (ο καλύτερος τρόπος να βάψεις τέτοια φωτιστικά). Τέλος, τους κρέμασα μοβ και λευκές κορδέλες.

Τα φαναράκια από γάζα: Από τις πιο εύκολες και γρήγορες κατασκευές: έκοψα ένα μπουκάλι νερού στο ένα τρίτο περίπου του ύψους του και κράτησα το κάτω μέρος. Το γύρισα ανάποδα και αφού βούτηξα σε ένα αρκετά παχύ μείγμα ατλακόλ και νερού τετράγωνα κομμάτια γάζας το έστρωσα προσεκτικά πάνω στο μπουκάλι. Γυρισμένο πάντοτε ανάποδα το άφησα να στεγνώσει προσέχοντας να κρέμονται οι άκρες του (χρειάζεται να στερεωθεί πάνω σε κάτι στενότερο, σε ένα μικρότερο μπουκάλι ας πούμε). Την επόμενη μέρα ήταν έτοιμο. Του έδεσα κορδελίτσα και έβαλα ρεσό ή κεράκι μέσα πάνω σε άμμο ή χαλικάκι. Τα πανάκια που χρησιμοποίησα ήταν από διάφορες μπομπονιέρες!

Οι γυάλες: τα λουλούδια είναι πλαστικά από το τζάμπο. Το νερό χρωματίστηκε με γκοφρέ χαρτί, ενώ τις γυάλες τις έχω πολλά χρόνια και τις χρησιμοποιώ πάντοτε σε τέτοιες περιπτώσεις διαφορετικά.
Τα βοτσαλάκια: μικρές στρογγυλές πετρούλες από την παραλία, που τις έβαψα με γαλάζια, λευκή και ροζ τέμπερα (2-3 στρώσεις). Στη συνέχεια κόλλησα μοτίβα από χαρτοπετσέτες με αραιωμένη ατλακόλ. Στα βότσαλα των αγοριών ζωγράφισα μια βαρκούλα.
Ο πύργος από χαρτόνι: πήρα ένα ρολό από χαρτί κουζίνας και το κόλλησα πάνω σε ένα στρογγυλό καμβά. Πάνω στο ρολό κόλλησα τον πάτο ενός άδειου πλαστικού μπουκαλιού και πάνω σ' αυτό ένα χωνάκι από χαρτόνι με τον ήλιο πάνω του. Τα υπόλοιπα είναι διακοσμητικά χαρτιά που κόλλησα με ατλακόλ πάνω στη βάση που σας περιέγραψα. Οι δυο πυργίσκοι είναι κι αυτοί από ρολό και χωνάκια πάνω ενώ οι σημαιούλες έχουν στερεωθεί σε ξυλάκια και οδοντογλυφίδες.

Η τούρτα: Είναι μεγάλη ιστορία και δεν ήταν και από τις πιο επιτυχημένες που έχω φτιάξει. Τρία παντεσπάνια για τον κάτω όροφο και δύο για τον πάνω. Κρέμα ζαχαροπλαστικής ενδιάμεσα και σαντιγί γύρω γύρω. Ο πύργος είναι φτιαγμένος με ζαχαρόπαστα τυλιγμένη σε ρολό από χαρτί κουζίνας πάλι, η Ραπουνζέλ είναι μια πλαστική φιγούρα. Εδώ θα βρείτε ένα καταπληκτικό tutorial για να φτιάξετε τον πύργο.

Το αστείο είναι ότι είχα ήδη έτοιμη και την πινιάτα Ραπουνζέλ από το Μάρτιο (από τα γενέθλια που δεν έγιναν), αλλά την ξέχασα!! Ούτε που θυμόμουν πως την είχα....(ου γαρ έρχεται μόνον....) Δείτε στη σχετική ανάρτηση πώς την έφτιαξα.....
Αυτά!! Εννοείται ότι αφού τα φτιάξουμε χρειαζόμαστε οπωσδήποτε ένα άτομο να μας βοηθήσει να τα στολίσουμε στο χώρο.....Για μένα ο καλός μου άγγελος ήταν και αυτή τη φορά η Ρίτσα, που, την ώρα που εγώ πάλευα με τα φαγητά και την τούρτα, τακτοποίησε και διακόσμησε το χώρο.

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού σε όλους!!!

12 σχόλια:

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Πολύ όμορφες ιδέες, μπράβο σου!!

Pinelia είπε...

Οι ιδέες καταπληκτικές γεμάτες αγάπη για τα παιδιά σου και για τη δημιουργία!Θέλουν πολλή φαντασία αλλά και πολλή υπομονή............Πολύ όμορφα όλα, ωραία να κάνεις γιορτές στο χωριό!Και του χρόνου!

Rena Christodoulou είπε...

ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ, ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΓΜΕΝΑ !!!!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΡΑΠΟΥΝΖΕΛ ΣΑΣ!!!!
ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!

Taelia88 είπε...

Απίθανα όλα!! Έχω μείνει έκπληκτη με την τόσο απίστευτη τούρτα και την περούκα!!! Πως τα κατάφερες όλα αυτά;; Χρυσοχέρα δεν θα πει τίποτε!!
Καλή εβδομάδα να έχεις!!

Ρένα είπε...

Να σας ζήσει η Ραπουνζέλ!!!!Χρόνια της πολλά !!!Όσο για τις δημιουργίες σου....τι να πώ !!!!Όλα τέλεια !!!Μπράβο!!!καλή εβδομάδα!!!!

despo είπε...

ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΑΝΕΡΑΙΔΑ ΝΑ ΣΑΣ ΖΗΣΕΙ Η ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ ΡΑΠΟΥΝΖΕΛ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΣΑΣ ΠΡΙΓΚΗΠΙΣΣΑ!!!!!! ΤΙ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΙΔΕΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!!!!!ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΜΙΑ ΖΕΣΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Ανεραιδα να σου ζησει η κορουλα σου! Για αλλη μια φορα με αφησες αφωνη...Ειναι φανταστικες οι ιδεες σου... Συνεχισε ετσι... Να μας βοηθας! Ευχαριστουμε.... Περιμενουμε κι αλλες αναρτησεις με νεες δημιουργιες...! Φιλιά απο Χίο!

Wise Owl είπε...

Πολύ όμορφα όλα! Μπράβο!!!!!! Αν θέλεις πέρνα και από μένα craftaholicgr@blogspot.gr

spoon_n_love είπε...

Yπεροχες οι ιδέες σου για άλλη μια φορά να την χαίρεσαι !!!

Σοφία Τσιμάρη είπε...

Καλα ειδικα αυτο με την περουκα ....χαχχαχαχαχ ολα τα λεφτααααααααααα ...πραγματι αυτο το θεμα εχει πολυ υλικο κ γω το χρησιμοποιησα και μαλιστα εκανα διαφορετικα πραγματα φαντασου ποσα ακομα μπορεις να κανεις.......πανω απ ολα η διασκεδαση των παιδιων ξεπληρωνουν τον κοπο σου με τα γελακια τους

Hara είπε...

Καταπληκτικό πάρτι. Φαντάζομαι τη χαρα των παιδιών. Σου αξίζουν χίλια μπράβο! Αν και είμαι φρέσκια στην blogογειτονιά, παρακολουθώ το blog σου παρα πολύ καιρό και θαυμάζω τις δημιουργίες σου!Πέρνα κι από δω αν θες! harasplace.blogspot.gr

Demi είπε...

Να χαίρεσαι το κοριτσάκι σου Ανεραίδα μου!!!ολα καταπληκτικά και πολύ λαχταριστα!!!!!κυριως η τουρτα σου!!!!!συγχαρητήρια για την διακόσμηση και ευχαριστουμε για τις οδηγίες!!!!φιλιά!!!

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να διαβάσω τη γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails