24.10.12

Ζεστά, λαχταριστά, σπιτικά κρουασάν!

Τα κρουασάν αυτά τα ξεκίνησα το προηγούμενο Σάββατο το πρωί και τα φάγαμε για πρωινό την Κυριακή! Αν λοιπόν είστε ανυπόμονοι, βιαστικοί και θέλετε να βλέπετε γρήγορα το αποτέλεσμα των προσπαθειών και των κόπων σας, καλύτερα προτιμήστε τα έτοιμα....Αν όμως διαθέτετε υπομονή και θέληση, έχετε έφεση στον προγραμματισμό και σας αρέσουν οι προκλήσεις, δοκιμάστε τα και δε θα το μετανιώσετε! 



Από άποψης οικονομίας, δεν το συζητώ: βγαίνουν πάμφθηνα!! Με μια δόση θα φάτε ένα γερό Κυριακάτικο πρωινό (όλη η οικογένεια), θα βάζετε δεκατιανό στα παιδιά στο σχολείο για πέντε μέρες, θα τρώτε 1-2 μες στη βδομάδα όταν σας πιάνει η λιγούρα και θα μείνουν και μερικά να βάλετε στην κατάψυξη! Κι όλα αυτά με 7 περίπου ευρώ, όσο δηλαδή κοστίζουν 350 γραμμάρια βούτυρο, 14 γραμμάρια μαγιά, 350 γραμμάρια γάλα, 55 γραμμάρια ζάχαρη και μισό κιλό αλεύρι.

Η συνταγή είναι του Στέλιου Παρλιάρου και είναι ακριβής μέχρι γραμμαρίου. Επίσης, χρειάζεται να ακολουθήσετε τις οδηγίες του κατά γράμμα στο άνοιγμα και δίπλωμα της ζύμης, καθώς και στο χρόνο φύλαξης στο ψυγείο. Καλό θα είναι επίσης το βούτυρο να είναι αυτό που προτείνει.
ετοιμαστείτε για 40 περίπου κρουασάν του μεγέθους που βλέπετε στη φωτο (αρκετά μεγάλα)


Η εμπειρία του να τρως ζεστά φρεσκοψημένα κρουασάν που μόλις έχουν βγει από το φούρνο ακούγοντας τα επιφωνήματα ενθουσιασμού και ικανοποίησης τέκνων και συζύγου, πιστέψτε με, αξίζει όλη την αναμονή και την έγνοια της προηγούμενης μέρας. Κι όταν λέω ότι για να φτιαχτούν χρειάζονται πολλές ώρες μη φανταστείτε ζύμωμα με τις ώρες ή κάτι παρόμοιο, απλώς έχει πολύωρη αναμονή, γιατί η ζύμη χρειάζεται να σφίξει στο ψυγείο. Συγκεκριμένα, αφού φτιάξουμε μια ζύμη με όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο, τη βάζουμε για μια ώρα στο ψυγείο. Στη συνέχεια προσθέτουμε στη ζύμη το βούτυρο τη διπλώνουμε όπως θα δείτε στο βίντεο και την ξαναβάζουμε στο ψυγείο. Αυτό, το δίπλωμα δηλαδή της ζύμης, θα χρειαστεί να γίνει άλλες 3 φορές με παράλληλο χρόνο αναμονής για τη ζύμη μέσα στο ψυγείο 2-3 ή και περισσότερων ωρών. Στο τελευταίο δίπλωμα άφησα τη ζύμη στο ψυγείο όλη νύχτα κι όταν ξύπνησα το πρωί της Κυριακής έπλασα τα κρουασάν, τα άφησα λίγο να φουσκώσουν και τα έψησα. Σε κάποια έβαλα καθώς κομμάτια σοκολάτα, σε άλλα λίγη μαρμελάδα και άλλα τα άφησα σκέτα. Ήταν όλα υπέροχα!!

Δείτε το βίντεο και καλή όρεξη!



Ελπίζω να τα φτιάξετε και να μοιραστούμε τις εντυπώσεις μας!
Φιλιά σε όλους!

17 σχόλια:

Funky Monkey είπε...

Καλησπέρα Ανεράιδα! Φαίνονται όντως λαχταριστά! Έχω την εντύπωση ότι είχα πετύχει την εκπομπή στην tv όταν προβλήθηκε, αλλά δεν έχω επιχειρήσει να τα φτιάξω... γιατί δεν πρόλαβα να σημειώσω τη συνταγή!!! Θα τη δοκιμάσω κάποια στιγμή, γιατί λατρεύω τα κρουασάν! Πολλά φιλιά!

Ανεράιδα είπε...

Τα υλικά είναι εύκολα και λίγα....δε σε μπερδεύουν....το δύσκολο είναι να καταλάβεις τη διαδικασία. Γι΄αυτό χρειάζεται να παρακολουθήσεις προσεκτικά το βίντεο....Εφόσον λατρεύεις τα κρουασάν επιβάλλεται να τα φτιάξεις! Αν μπορούσα θα σου 'στελνα ένα ταψί, αλλά, ας όψεται η απόσταση!! Τα φιλιά μου!

Ανώνυμος είπε...

Φαινεται πολυ ευκολη συνταγη οταν θα εχω χρονο θα δοκιμασω να φτιαξω οπωσδηποτε κ εμεις λατρευουμε τα κρουασαν ειδικα η μικρη με σοκολατα!!!

ArtAtHome είπε...

ΤΡΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΑΛΙΑ ΜΟΥ ΥΠΕΡΟΧΑ ΔΕ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΩ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ!!

maya =^o^= είπε...

πωπω μου τρέχουν τα σάλια!!!!!!!!!!!να έχεις ένα υπέροχο ΠΣΚ!!πάρα πολλά γατοφιλάκια απο τον Μπέμπη μας!!!!!!!!!!

Φιλία είπε...

Μμμμμ... πεντανόστημα φαίνονται! Γεια στα χέρια σου!
Φιλιά

χαραυγή είπε...

Γλυκό Κυριακάτικο πρωινό με όλη την οικογένεια !!
Εμείς,τώρα που χάλασε ο καιρός,έχουμε συνήθως τηγανίτες με φέτα και μέλι. Αλλά και τα κρουασάν σου φαίνονται πεντανόστιμα!! Καλό ΣΚ!!

spoon_n_love είπε...

Ax θέλω και εγω να τα φτιάξω φαίνονται υπέροχα,μπράβο σου!!!! (μου είχες πει ότι ίσως έχεις κανένα ρουχαλάκι από τις μικρές για τα παιδάκια του ΠΙΚΠΑ ? Αν ναι στείλε μου καμία μικρή σακουλίτσα και θα πληρώσω εγώ τα μεταφορικά σ ευχαριστώ φιλιά

Owl Mommy Βέρα είπε...

Τα βλέπω και πρωί πρωί! Μμμμ!
Τον Παρλιάρο τον εμπιστεύομαι τυφλά! Είναι τόσο ακριβής και ότι δικό του έχω κάνει έχει βγει!
Φαντάζομαι τα τσακίσατε!

Fotini Crafthappy είπε...

Καλεεεέ !!!! Ζαλίστηκα !!!! Τί ωραία που φαίνονται !!!!!

marilise είπε...

μου έλειψες αγαπημένη μου υπέροχα τα κρουασανάκια σας φιλώ όλες

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

Γεια σας Ανεράιδα..ωραίο όνομα.. και γω Χαίρομαι που γνωριζόμαστε....ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια για τις αναρτήσεις μου... Πάω να γραφτώ αναγνώστρια, θα χαρώ να γίνεις αναγνώστρια στο ιστολόγιό μου αν θέλεις,θα σε βάλω κι εγώ στη λίστα με τα αγαπημένα μου. Ευχαριστώ
Θα τα λέμε ....
θα χαρώ να τα λέμε

margarita είπε...

Θα τα δοκιμασω φαινονται πάρα πολυ ωραια!!!

το χειρότεχνο είπε...

πωπω εφτασε μεχρι εδω η μυρωδια!!! τελεια φαινονται θ προσπαθησω να τ ξναφτιαξω κ εγω γιατι περυσι εκανα αρκετες αποπειρες αλλα δυσκολευτηκα στο ανοιγμα τ ζυμης

Δέσποινα είπε...

Τώρα γιατί μας κολάζεις βραδιάτικα;Μου άνοιξε η όρεξη!!!

Ανώνυμος είπε...

γεια σου τα κρουασανακια φαινονται υπεροχα. ηθελα να σε ρωτησω τι αλευρι εβαλες εσυ σκληρο ή για ολες τις χρησεις;

Ανεράιδα είπε...

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις έβαλα....αύριο θα ξαναδοκιμάσω να τα φτιάξω, αλλά με λιγότερο βούτυρο, για να γίνουν λιγότερο λιπαρά....

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να διαβάσω τη γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails