19.1.13

"Χειροποίητα" παιδικά πάρτυ

Δε χρειάζονται και πολλά για να οργανώσουμε μια γιορτούλα για τα γενέθλια ή τη γιορτή των παιδιών μας.... Μερικοί συμμαθητές, λίγα ευφάνταστα και παιχνιδιάρικα φαγητά, πολύ παιχνίδι και χειροποίητα ενθύμια φτιαγμένα από τα χεράκια μας! Σ' αυτές τις περιπτώσεις, όταν δηλαδή οι καλεσμένοι είναι οι συμμαθητές των παιδιών μας, δε χρειάζεται καν να προετοιμάσουμε τι παιχνίδια θα παίξουν ..... κι αυτό γιατί είναι τόσο δεμένα και νιώθουν τόσο οικεία μεταξύ τους που θα βρουν τα ίδια με τι θα ασχοληθούν.....Άντε το πολύ πολύ να βάλουμε στη μέση κάποιο επιτραπέζιο, έτσι, σε περίπτωση που μετά το πολύ τρέξιμο θελήσουν λίγο να χαλαρώσουν.....

Είναι η πρώτη φορά που κάλεσα παιδάκια από το σχολείο, έτσι ήθελα να πάρουν φεύγοντας ένα δωράκι σαν ενθύμιο....Αποφάσισα να φτιάξω χωνάκια από χαρτόνι και μέσα τους να βάλω διάφορα μπιχλιμπίδια: μπαλόνια, καραμέλες, αυτοκόλλητα, κάποια χειροποίητα βραχιολάκια για τα κορίτσια και 2-3 πλαστικά ζωάκια για τα αγόρια.



 Αγόρασα χαρτόνι τύπου κάνσον και το έκοψα σε κομμάτια 20 επί 25 εκατοστών. Τα γύριζα ώστε να σχηματίσουν χωνί και τα στερέωνα στην πάνω μεριά με συρραπτικό. Στην κάτω μεριά έβαλα μια σταγόνα θερμοκόλλα και γύρισα την ακρούλα γύρω από το χωνάκι για να στερεωθεί καλά. Στη συνέχεια έκοβα ένα κομμάτι 30 επί 50 περίπου διάφανο ή γκοφρέ χαρτί και το κολλούσα κι αυτό στο εσωτερικό μέρος του χωνιού.  Ήθελα όμως να είναι όσο το δυνατόν πιο πολύχρωμα, χαρούμενα και εντυπωσιακά. Γι' αυτό έκοψα μερικούς ποδοσφαιριστές για τα αγορίστικα και μερικές νεραϊδούλες για τα κοριτσίστικα με βάση τα παρακάτω σχέδια.

Τα είχα δει σε μια βάφτιση και μου άρεσαν πάρα πολύ αλλά δεν είχα το πατρόν.....Έτσι ζωγράφισα μόνη μου δύο παιδάκια, ένα κοριτσάκι και ένα αγοράκι και τα αξεσουάρ τους, τα ρούχα τους, τα μαλλιά κλπ. Κολλώντας τα πάνω στην αρχική φιγούρα και εναλλάσσοντας τα χρώματα προέκυψαν τα παρακάτω.


  Κόλλησα τα κομμάτια πάνω στις φιγούρες και έβαλα στα αγοράκια ματάκια και στα πόδια τους μια μπάλα (τι ποδοσφαιριστές θα ήταν χωρίς μπάλα;;). Στο μπλουζάκι τους ζωγράφισα το σήμα του σχολείου!





Τα γέμισα και τα έκλεισα με κορδέλα. Ήταν πολύ όμορφα και εντυπωσιακά με ελάχιστο κόστος!




Για φαγητό είχα διάφορα πιτάκια, κλαμπ σάντουιτς, πίτσα, ένα σκαντζόχοιρο από κεφτεδάκια και μια κάμπια με στρογγυλά ψωμάκια.

Κεφτεδάκια καρφωμένα με οδοντογλυφίδα πάνω σε ένα καρβελάκι. Για ματάκια και στόμα αυτοσχεδιάστε!

Στα ψωμάκια μέσα έβαλα μπιφτεκάκι, τυρί και κέτσαπ.



Τα ίδια πάνω κάτω είχα ετοιμάσει και για τη γιορτή της μικρής μου κόρης, μόνο που τα δωράκια αυτή τη φορά ήταν καδράκια με την τεχνική της χαρτοπετσέτας. 


Α, να σας πω και το ωραίο.... τα παιδάκια δεν τρώνε σχεδόν τίποτα από τον ενθουσιασμό τους!! Και τις δυο φορές έμειναν πάρα πολλά φαγητά.....κι επειδή ήταν τοστάκια, πιτάκια και σαντουιτσάκια ήταν ό,τι πρέπει για κολατσιό στο σχολείο....τα μοίρασα κι εγώ σε σακουλάκια μιας χρήσης και τα έβαλα στην κατάψυξη. Για δυο τρεις εβδομάδες δεν προβληματίστηκα τι φαγητό θα τους βάλω για το σχολείο!!

19 σχόλια:

Fotini Kouzoumi είπε...

Ανεράιδα μου, κατ'αρχήν να χαίρεσαι το αγγελουδάκι σου και να είναι πάντα καλότυχο!!! δεν ξέρω τι να πρωτοθαυμάσω όλες οι ιδέες σου υπέροχες!!! Αγάπη και καλή διάθεση αν υπάρχει, όλα γίνονται!!! Κι εσύ βλέπω πως τα έχεις και τα δύο!!! Σε φιλώ!!!!!!

Momma's daily life είπε...

να χαιρεσαι το παιδακι σου! να το δεις οπως επιθυμεις!
για τις κατασκευες τι να πω τωρα? αφου το ξερουμε οτι εισαι κορυφαια σε αυτο!
παντως χαρα στην υπομονη σου για τα παιδακια και τα ρουχα που σχεδιασες και εκοψες!
χιλια μπραβο!

Andria είπε...

Να τις χαίρεσαι τις κόρες σου Ανεραίδα και να δημιουργείς πάντα όμορφες αναμνήσεις!!!

fotolabida maria είπε...

ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΟΥΖΟΥΝΑ ΣΟΥ!!!!!ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΕΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΡΙΚΕΣ ΚΑΙ .....ΝΟΣΤΙΜΕΣ!!!!!!ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!!!!!ΦΙΛΙΑ..

Fotini Crafthappy είπε...

Τί ωραίο πάρτι ! Εγώ θα ερχόμουν απρόσκλητη κι ας έχω πάψει πια να είμαι και παιδούλα !!!

Μαρία Έλενα είπε...

Όλα ήταν τέλεια.
Φιλάκια ..

Funky Monkey είπε...

Να χαίρεσαι τα παιδάκια σου! Πολύ όμορφες οι κατασκευές σου, θα τις λάτρεψαν τα πιτσιρίκια (μήπως γι' αυτό δεν έφαγαν, τελικά; Απορροφήθηκαν από τα χειροποίητα καλούδια;)
Λαχταριστά και τα εδέσματα. Μου θύμισες όλα αυτά που έκανε η μητέρα μου για μένα, όταν ήμουν μικρή και διοργάνωνε πάρτυ...
Φιλιά, καλή εβδομάδα!

Craftlandgr είπε...

να χαιρεσαι τα παιδακια σου!!!εκανες πλαι καταπληκτικα πραγματα!!μπραβο!!

Ανώνυμος είπε...

Να χαίρεσαι την κορούλα σου, οι κατασκευές για μια ακόμη φορά είναι καταπληκτικές.
Ο μπουφές σου το ίδιο, μουάρεσε πάρα πολύ ο σκατζόχοιρος, μάλλον θα το επιχειρήσω στο επόμενο πάρτυ μας. Τούρτα τι έφτιαξες?
Ειρήνη.

Σοφία Τσιμάρη είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Σοφία Τσιμάρη είπε...

ολο καταπληκτικα οπως παντα........μπραβοοοοο..να ναι γερα τα παιδακια ολου του κοσμου...........

alex είπε...

απλες και ομορφες κατασκευες που ομορφαινουν τον κοσμο των παιδιων!να σαι καλα και να εχεις μια ομορφη εβδομαδα!φιλια

Sheena Dimitriou είπε...

Πωπώ!! οι κατασκευές που έκανες με τα χωνάκια, αγοράκι/κοριτσάκι βγήκαν πολύ καλές. Μπράβο σου και να χαίρεσαι τα παιδάκια σου. Μου αρέσουν οι χειροποίητες προσπάθειες. Ξέρεις, κάποιοι φίλοι μου μου λένε, καλά δεν βαριέσαι? Ε όχι ρε παιδιά δεν βαριέμαι. Ίσα, ίσα που μου αρέσει πολύ. Και μου αρέσει γιατί ανεξάρτητα από το αν είναι καλό ή όχι τα πιτσιρίκια ενθουσιάζονται, χοροπηδάνε σαν τρελά, συμμετέχουν, χαμόγελα!!!Καλή εβδομάδα να έχεις.

Lefki είπε...

Τα "μαγικά" χεράκια σου φτιάχνουν αριστουργήματα! Παρακολουθώ όλες τις δημιουργίες σου χρόνια και πραγματικά εμπνέομαι πολύ. Για ακόμη μια φορά, μεγαλούργησες!!! Και μπορεί να λες ότι το κόστος ήταν ελάχιστο, ο κόπος σου όμως ήταν σίγουρα μεγάλος αλλά όταν κάνεις κάτι με μεράκι και αγάπη για τα παιδιά σου, μηδενίζεται. Συνέχισε να μας εμπνέεις!

Ελένη Φλογερά είπε...

Να χαίρεσαι τα παιδάκια σου και να είσαι πάντα καλά να τους ετοιμάζεις τέτοια όμορφα πράγματα. Οι ιδέες που μας έδειξες είναι πολύ ωραίες και σου κλέψω μερικές...
Φιλάκια!

Taelia88 είπε...

Πάντα καλά να είναι οι ομορφιές σου και να τα χαίρεσαι!!! Υπέροχη ιδέα τα χωνάκια-δωράκια!! Πολύ μου άρεσαν και οι ποδοσφαιριστές και οι νεραϊδούλες!! Πολλά μπράβο και για τις υλοποιήσεις του μπουφέ! Αυτός ο σκαντζόχοιρος, απίθανος!!!
Φιλιά!!

Φιλία είπε...

Πόσο θάθελα να είχα την φαντασία σου αλλά και την υπομονή σου Ανεράιδα μου!!!!! Υπέροχα όλα!
Φιλιά...... Καλή εβδομάδα

Δημιουργία είπε...

Όμορφες ιδέες, ότι πρέπει για τα παιδικά πάρτυ.

Unknown είπε...

Χρόνια πολλά στο παιδάκι.Σου σου εύχομαι να το δεις όπως επιθυμείς!
Τι μου θύμισες τώρα !!!!!!! τα πάρτη των δικών μου παιδιών ..........
Πολύ ωραίες η κατασκευές σου και για όλες της μανούλες που έχον μικρά παιδιά Είμαι καινούρια στην παρέα αν θες ρίξε μια ματιά και στο δικό μου χώρο...http://kallitexnimatadimiourgies.blogspot.gr/..........

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να διαβάσω τη γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails