30.1.13

Ιδέες για την αξιοποίηση ενός μακρόστενου σαλονιού


Μακρόστενο σαλόνι;  Κανένα πρόβλημα!
του Πέτρου Κορνηλάκη

Το διαμέρισμά σας έχει μακρόστενο σαλόνι και δεν ξέρετε πώς να διαχειριστείτε το χώρο; Δεν είστε οι μόνοι, οι περισσότεροι δυσκολεύονται να επιπλώσουν έναν τέτοιο χώρο. Οι λύσεις ωστόσο είναι πολλές και θα δείτε ότι το αποτέλεσμα θα είναι ένας πρακτικός και λειτουργικός χώρος που δεν θα υστερεί σε τίποτα των υπολοίπων.

1. Δημιουργήστε διάδρομο στη μία πλευρά. Μια από τις μεγαλύτερες δυσκολίες στη διάταξη των επίπλων μέσα σε ένα στενόμακρο χώρο, είναι το πού θα κινούνται οι άνθρωποι. Μην προσπαθήσετε να δημιουργήσετε δύο διαδρόμους πιστεύοντας ότι έτσι θα είναι πιο άνετο το σαλόνι σας. Αντί αυτού, αφήστε ένα πέρασμα ανάμεσα στον καναπέ και το έπιπλο της τηλεόρασης: έτσι ο χώρος θα επαρκεί και για να κινείστε αλλά και για να κάθεστε στον καναπέ.




2. Τοποθετήστε τα έπιπλα σε γωνιακή διάταξη και αφήστε χώρο για να κινείστε στην πλευρά όπου βρίσκεται η πόρτα του σαλονιού. Σχηματίστε με τον καναπέ και την πολυθρόνα μια ορθή γωνία μέσα στο σαλόνι και βάλτε το τραπεζάκι του σαλονιού ανάμεσά τους. Τοποθετήστε το μικρότερο κάθισμα, δηλαδή την πολυθρόνα, στην πλευρά όπου βρίσκεται η πόρτα, ώστε να αφήνει χώρο για να ανοίξει. Μην βάλετε κάποιο άλλο κάθισμα στην ελεύθερη πλευρά του τραπεζιού: κρατήστε το χώρο ελεύθερο για να κινείστε. Με αυτές τις απλές κινήσεις έχετε δημιουργήσει έναν άνετο χώρο.

3. Τοποθετήστε τα έπιπλα κάθετα προς τη μακριά πλευρά του σαλονιού. Αντί να ακολουθήσετε την πεπατημένη, και να βάλετε έναν μεγάλο καναπέ παράλληλα με τον μακρύτερο τοίχο του χώρου, κάντε το αντίθετο. Βάλτε δύο διθέσιους καναπέδες κάθετα προς τον μακρύτερο τοίχο, και ανάμεσά τους τοποθετήστε το τραπεζάκι του σαλονιού. Αφήστε ανοιχτό χώρο για διάδρομο στη μία πλευρά των καναπέδων. Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο φτιάχνετε ένα ζεστό σαλόνι, αλλά και οριοθετείτε το χώρο του με όμορφο τρόπο.

4. Οι καναπέδες γωνία θα σας λύσουν τα χέρια. Αν ο χώρος σας το επιτρέπει, τότε ίσως το πιο πρακτικό έπιπλο είναι ένας καναπές-γωνία. Παρέχει πολλά καθίσματα για εσάς και τους επισκέπτες, ενώ χρειάζεται μόνο έναν διάδρομο: μπροστά από το τραπεζάκι του καναπέ.

5. Παίξτε με τα τραπεζάκια σαλονιού. Σε έναν μακρόστενο χώρο, μια στρογγυλή επιφάνεια ξεγελά το μάτι και το αποσπά από τη γραμμική αίσθηση που δίνει ο χώρος. Ένα στρογγυλό τραπεζάκι σαλονιού μπορεί να μη σας χαρίζει έξτρα ελεύθερα τετραγωνικά, αλλά δίνει μια πιο ευχάριστη αίσθηση στο χώρο. Αυτή η επιλογή προϋποθέτει, βέβαια, να υπάρχει επαρκής χώρος. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε ένα πολύ στενό τραπεζάκι, και έτσι να εκμεταλλευτείτε το χώρο που θα σας αφήνει ελεύθερο χάρη στις μικρές διαστάσεις του.


Η τελευταία, αλλά ίσως ουσιαστικότερη συμβουλή μας για μακρόστενα σαλόνια είναι να τα κρατήσετε όσο γίνεται λιτά. Εκμεταλλευτείτε τα πολυμορφικά έπιπλα (πχ τραπεζάκια σαλονιού που κρύβουν έξτρα σκαμπό) για να έχετε όλα όσα χρειάζεστε στο χώρο χωρίς να τον γεμίζετε έπιπλα.


Το παραπάνω άρθρο είναι προσφορά του καταστήματος επίπλων kosmin.gr. Υπενθυμίζω ότι αν σας ενδιαφέρει κάτι από το κατάστημα (μπορείτε να περιηγηθείτε και διαδικτυακά εδώ) κερδίζετε μόνο με την αναφορά του ονόματος του blog έκπτωση 30%. Καλές αγορές!!


4 σχόλια:

Σοφία Τσιμάρη είπε...

πολυ καλες συμβουλες.......γιατι και γω εχω το ιδιο προβλημα........θα τα λαβω υπ οψην μου στην επομενη αλλαγη.........σ ευχαριστουμε πολυ Ανεραϊδα κ τον Πετρο φυσικα ..........στα δυσκολα φαινονται οι "ειδικοι"....

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Ειχα αρκετο καιρο να περασω απο εδω αλλα δεν ξεχνω τους μπλοκοφιλους.Ευχομαι να εχεις καλη. φωτεινη εβδομαδα γεμάτη υγεία και χαμογελα!!!!

σαλονια είπε...

Πολύ καλό άρθρο με πολλές πληροφορίες και ειδικά αν αυτός που το διαβάζει είναι άντρας που δεν έχει και μεγάλη σχέση με τη διακόσμηση.

eyau Hezekiah h0q2 είπε...

qvfmghel

cialis 20 mg sipariş

viagra eczane

cialis 5 mg

kamagra jel

glucotrust official website

sight care

cialis 100 mg satın al

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να διαβάσω τη γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails