3.7.13

Βάφτιση πριγκίπισσα: διακόσμηση για τα τραπέζια






Η κεντρική διακοσμητική σύνθεση για τα τραπέζια σε ένα γάμο ή βάφτιση μπορεί πραγματικά να αποτελέσει πονοκέφαλο για τους ενδιαφερόμενους. Κι αυτό γιατί οι επιλογές μπορεί να είναι πολλές, το κόστος όμως είναι συνήθως μεγάλο και το διακοσμητικό αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις αμφίβολο.

Στην περίπτωση της βάφτισης, που είναι εξ ορισμού μια διαδικασία πιο παιχνιδιάρικη και χαριτωμένη από το γάμο, συμβουλή μου είναι η κεντρική διακοσμητική σύνθεση για τα τραπέζια να είναι κάτι χειροποίητο ή φτιαγμένο με φαντασία από την οικογένεια ή τη μαμά του παιδιού. Έχω δει καταπληκτικές ευφάνταστες δημιουργίες από γονείς που, κατά τα άλλα, ελάχιστα ασχολούνται με τις χειροτεχνίες και τη χειροποίητη δημιουργία.

Αυτό που θα σας προτείνω σήμερα ταιριάζει κυρίως σε κοριτσίστικη βάφτιση με θέμα πριγκίπισσα ή νεράιδα, λίγο παραλλαγμένο ωστόσο θα ταίριαζε και σε βάφτιση αγοριού με θέμα (μικρό) πρίγκιπα. Πρόκειται για μια μάλλον απλή κατασκευή που δεν απαιτεί καλλιτεχνικές δεξιότητες.

Τα υλικά μας
  • γλαστράκια στο χρώμα της επιλογής μας
  • ξύλινες φιγούρες για να κολληθούν στα γλαστράκια
  • άμμο από τη θάλασσα
  • ξύλινες ράβδους ή καλάμια μπαμπού για τη στερέωση φυτών
  • αφρώδες υλικό ή χοντρό χαρτόνι
  • κορδελίτσες
  • χρωματιστές σκόνες
  • χαρτί γκοφρέ σε χρώμα ταιριαστό με τα γλαστράκια
Τα εργαλεία μας
  • πιστόλι σιλικόνης
  • φτυάρι για την άμμο
  • ψαλίδι
  • κοπίδι
  • κόλλα ατλακόλ κρυσταλλιζέ
  • πινέλο
  1. Βγάζουμε τη βάση από τις ξύλινες φιγούρες και τις κολλάμε στο γλαστράκι με τη ζεστή σιλικόνη. Γεμίζουμε στα 2/3 το γλαστράκι με άμμο και βυθίζουμε μέσα την ξύλινη βάση που βγάλαμε από τη φιγούρα (όποιος το πάρει μπορεί να ξεκολλήσει την πριγκίπισσα, να τη  στερεώσει στη βάση της και να τη ξαναχρησιμοποιήσει σαν φιγούρα).
  2. Φτιάχνουμε τα ραβδάκια: κόβουμε τα καλάμια μπαμπού  γύρω στα 40-45 εκατοστά και τα αλείφουμε με ελαφρώς αραιωμένη ατλακόλ. Ρίχνουμε τη χρωματιστή σκόνη προσέχοντας να πάει παντού. Όταν στεγνώσει η κόλλα επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία από την άλλη μεριά του ξύλου. Καλό είναι να το κάνουμε αυτό σε μια μεγάλη κινητή επιφάνεια, ώστε να μπορούμε να μαζεύουμε τη σκόνη που περισσεύει κάθε φορά.
  3. Σχεδιάζουμε κορωνίτσες και αστεράκια στο αφρώδες υλικό και στο χαρτόνι και κόβουμε προσεκτικά με ψαλίδι. Κολλάμε ανά δύο τα αστεράκια και τις κορώνες βάζοντας ενδιάμεσα και το ραβδί με ζεστή σιλικόνη (αναλυτικότερες οδηγίες βήμα προς βήμα θα βρείτε εδώ).
  4. Προσθέτουμε μια κορδελίτσα στην κορυφή και το ραβδάκι μας είναι έτοιμο. Τέσσερα ραβδάκια σε κάθε γλαστράκι με κάποια διαφορά στο ύψος τους φαίνονται όμορφα.
  5. Κόβουμε 4 τετράγωνα κομμάτια γκοφρέ (25 επί 25 εκατοστών περίπου) και τα στερεώνουμε ανάμεσα στα ραβδάκια.

Το κόστος για κάθε γλαστράκι+φιγουρίτσα είναι περίπου 3,5 ευρώ (αγορασμένα από το Βεκράκη, στο Ηράκλειο). Αν υπολογίσουμε και τα υπόλοιπα υλικά το κάθε γλαστράκι έχει κόστος το πολύ 5 ευρώ.

Tα ραβδάκια μου βγήκαν ομορφότερα από κάθε άλλη φορά. 

Tips: Το αφρώδες υλικό σε πολύ όμορφα χρώματα είναι πολύ εύκολο να κοπεί και να κολληθεί και λιγότερο ευαίσθητο από το χαρτόνι (θα το βρείτε όπως φαίνεται στη φωτο σε φύλλα στο γνωστό παιχνιδοκατάστημα).



Τα χαρτόνια τα άλειψα με ένα στρώμα ελαφρώς αραιωμένης ατλακόλ και στη συνέχεια έριξα χρωματιστές σκόνες.


Μερικά με ωραίο μοτίβο τα άφησα όπως ήταν...

Ο πιο εύκολος τρόπος να κολλήσουν μεταξύ τους τα χαρτόνια καθώς και με το ξυλάκι στη μέση είναι η ζεστή σιλικόνη. Πολύ γρήγορη και πολύ εύκολη.....Προσοχή όμως μην καείτε!

Εννοείται ότι η κατασκευή με το γλαστράκι και τα ραβδάκια θα στόλιζε πολύ όμορφα και ένα παιδικό πάρτυ και μάλιστα τα ραβδάκια θα χρησίμευαν και σαν δωράκια για τα παιδιά-καλεσμένους.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες ακολουθεί ένα μίνι αφιέρωμα στο τραπέζι ευχών: πώς μπορούμε εύκολα και οικονομικά να το στήσουμε μόνοι μας. 
Καλό βράδυ σε όλους!

10 σχόλια:

puppeta είπε...

πολυ ομορφα ολα!!

Φένια είπε...

ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΡΙΚΑ!!!!!!!!!!!

poupousokosmos είπε...

Τώρα θα με κάνεις να θέλω παιδί πιο σύντομα απ'όσο υπολόγιζα!!Πανέμορφα,σε ευχαριστούμε!!!

Unknown είπε...

Είναι όλα υπέροχα και μοναδικά!!! Σ Υ Γ Χ Α Ρ Η Τ Η Ρ Ι ΑΑΑΑ!!!!! Σε ευχαριστούμε για τις μοναδικές αναρτήσεις σου, τα σχέδιά σου και τις ιδέες που μας δίνεις!!

e-giagia Mary είπε...

Kαλησπέρα, πολύ-πολύ ωραίο το site σου, πολύ καλές δημιουργίες. Εχω χαθεί αλλά τώρα επιστέφω...

Anthemis είπε...

Καλησπέρα πολύ όμορφη η ιδέα σου, σ' ευχαριστούμε για τις οδηγίες σου ! Φιλιά πολλά!

Φιλία είπε...

Πάντα πολύτιμες οι ιδέες και οι συμβουλές σου Ανεράιδα μου!!!
Φιλιά πολλά

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Ειχα πολυ καιρο να ερθω απο εδω λογω στρατου.Δεν ξεχνώ ομως ποτέ τους μπλοκόφιλους και ετσι περνάω σήμερα για ν αφησω πολλές ευχες για εναν ομορφο μηνα.Καλο καλοκαιρι να περάσεις * • ♫ ♫ ♫ • *** • ♫ ♫ ♫ • ***Πολυ ομορφα ολα!!!!

Ανώνυμος είπε...

Πανέμορφα όλα, Ανεραϊδα!!! Πάντα τέτοια όμορφα!!! Αθηνά

Rena Christodoulou είπε...

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ!
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ!!!!!
ΦΙΛΙΑ!!!!!

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να διαβάσω τη γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails