20.11.13

Δεντράκι από σύρμα από τη Βελίνα

Η Βελίνα μου έστειλε προ καιρού ένα δεντράκι από σύρμα που έφτιαξε. Η τεχνική για τα δεντράκια αυτά είναι πανεύκολη και τα υλικά απλά: σύρμα και χάντρες. Δείτε αναλυτικά πώς τα φτιάχνουμε εδώ και για κλαίουσα ιτιά εδώ. Με την ίδια περίπου τεχνική μπορούμε, τώρα που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, να φτιάξουμε και χριστουγεννιάτικο δεντράκι όπως αυτό που βλέπετε παρακάτω.



Η Βελίνα διάλεξε χοντρό συρματάκι (0,6) και γι΄αυτό παιδεύτηκε αρκετά. Αν το προσπαθήσετε πρώτη φορά, διαλέξτε συρματάκι 0,3 ή 0,4 χιλιοστά.



Έφτιαξε και μία ωραία βάση από κορμό και κόλλησε πάνω το δεντράκι. Η βάση είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα, αναδεικνύει και σταθεροποιεί το δεντράκι μας. Αντί για κορμό, που είναι εξαιρετική ιδέα, σαν βάση μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα βότσαλο, μία πλακουτσωτή πετρούλα, ένα κομμάτι μάρμαρο ή πλακάκι ή ακόμα και μια επιφάνεια από γύψο ή πηλό. Στην τελευταία περίπτωση θα μπορούσαν οι ρίζες να χωθούν μέσα στον πηλό, όσο είναι ακόμα νωπός, αν δεν θέλετε να φαίνονται. Διαφορετικά, κολλάμε τις ρίζες πάνω στο βότσαλο με ζεστή σιλικόνη (ξεκολλάει εύκολα όμως) ή κόλλα στιγμής.

Σ΄ευχαριστώ πολύ, Βελίνα, που μου στέλνεις τις δημιουργίες σου. Ακολουθούν στην επόμενη ανάρτηση κάτι ωραιότατα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια ... από χαρτί. Πολύ εντυπωσιακά! Μέχρι τότε φιλιά σε όλους!!

8 σχόλια:

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Υπέροχο και ξέρω καλά πόσο δύσκολο είναι αυτό που έφτιαξες!

Φένια είπε...

ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ!!!!!!!!!!!!

Unknown είπε...

Όμορφο και πρωτότυπο!!

Δέσποινα είπε...

0,4 χιλιοστά, το τρία σπάει στα γυρίσματα οπότε δε βολεύει ,
παθούσα

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Πολύ ομορφα αυτά τα συρματινα δεντρακια για οποιες πιάνουν τα χέρια τους... φιλακια

Ανώνυμος είπε...

Καλη μου ανεραιδα μιας και πλησιαζουν τα χριστουγεννα εχω πολλα να σου στειλω κ σε ευχαριστω για την τιμη που μου κανεις κ τα ανεβαζεις! θελω οδηγιες για το δεντρακι σου που ειναι σαν ελατο.. ειναι ΤΕΛΕΙΟ!!! Βελίνα

Κατια Μαρκουϊζου είπε...

Ανεραιδα μου λατρεμενη σε περιμενω στο πανηγυρι μας σε γλυκοφιλω !!!!

Handmade by Ste. Si. είπε...

πανέμορφα όλα!

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να διαβάσω τη γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails