19.1.10

Φωτιστικό με κρυσταλλάκια

Αυτό που με δυσκόλεψε περισσότερο, όταν ετοίμαζα το δωμάτιο των κοριτσιών, ήταν το φωτιστικό τους. Είχα κάνει απίστευτη έρευνα αγοράς σε πραγματικά αλλά και ηλεκτρονικά καταστήματα, ψάχνοντας κάτι όμορφο, ρομαντικό και ... ροζ! Εννοείται ότι στο διαδίκτυο βρήκα πάρα πολλά πανέμορφα φωτιστικά και πολυέλαιους..... κάτι όμως με συγκρατούσε... άλλα ήταν ακριβά, άλλα μεγάλα, άλλα επικίνδυνα (αγορές από USA). Ώσπου μου ήρθε μια καταπληκτική ιδέα: να το φτιάξω εγώ. Και να τι προέκυψε:


Το τεχνικό μέρος: δεδομένου ότι δεν είχα κάποιο σκελετό για να στηρίξω τη λάμπα αγόρασα ένα στεφανάκι 20 περίπου πόντων από κλαδιά και το έβαψα ασημί (ή τουλάχιστον προσπάθησα ... γιατί δεν μπορώ να πω ότι έβαψε με επιτυχία! ) . Μέσα του στήριξα ένα μηχανισμό στερέωσης λάμπας που έβγαλα από ένα παλιό αμπαζούρ, ενώ και το καλώδιο με το ντουί είναι από ένα παλιότερο φωτιστικό... η ανακύκλωση σε όλο της το μεγαλείο!

Το αισθητικό κομμάτι: Από το στεφανάκι στερέωσα ώστε να κρέμονται προς τα κάτω πολλές σειρές από στρογγυλά ροζ κομμάτια φίλντισι που είχα από μια παλιά ονειροπαγίδα (είχε πολύ ωραίο ήχο, αλλά αρκετά δυνατό....επιπλέον το σπίτι μου δεν είναι ιδανικό για ονειροπαγίδες, κι έτσι δεν τη χρησιμοποιούσα). Εκτός από αυτά, πέρασα σε διάφανη κλωστή χάντρες, κρυστάλλους και κρυσταλλάκια που είχα βρει στο 1 ευρώ και τα κρέμασα και αυτά. Κάρφωσα μερικά λουλουδάκια στο στεφανάκι και έτοιμο! Φωτιστικό και ονειροπαγίδα μαζί!
(Μόνο τη λάμπα πρέπει να αλλάξω με μια ομορφότερη, θα ταιριάζει καλύτερα).




και αναμμένο:




3 σχόλια:

neli είπε...

Το φωτιστικο ειναι φανταστικο!
Συγχαρητηρια για το blog σου.

Ειρηνη Σ είπε...

Α!!!νεραιδα μου καλη χαιρομαι παντα που τιποτα δεν παει χαμενο και φτιαχνεις υπεροχα και προ παντων χρησιμα πραγματα
να εισαι καλα να χαιρεσαι τις ζουζουνες σου

Ανώνυμος είπε...

μπραβο!!!καταπληκτικη δουλεια!!!

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να διαβάσω τη γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails