20.2.10

Χειροποίητο δώρο για νεογέννητο αγοράκι

Ένα από τα πιο αγαπημένα μου θέματα για παιδική διακόσμηση είναι ο μικρός πρίγκηπας. Λατρεύω επίσης το βιβλίο, καταπληκτικό! Το τέλος του είναι τόσο συγκινητικό και συγχρόνως αληθινό....

Εντυπωσιάστηκα λοιπόν κάποια μέρα πριν από κάμποσα χρόνια όταν είδα στη βιτρίνα κάποιου καταπληκτικού μαγαζιού με χειροποίητα αντικείμενα στην πόλη μου ένα παιδικό πίνακα με το μικρό Πρίγκηπα...Είχε φτιαχτεί με μεικτή τεχνική: ο μικρός Πρίγκηπας ήταν από αλουμίνιο, ο πλανήτης του από χαρτοπολτό μάλλον, ενώ το φόντο ήταν ζωγραφισμένο. Μ' άρεσε τόσο πολύ που στην πρώτη ευκαιρία (γενέθλια του γιου της κουμπάρας μου) τον έφτιαξα και τον δώρισα στο αγοράκι.

 


  1. Πρώτα ζωγράφισα το φόντο ένα ωραίο μπλε και έριξα ασημόσκονη.
  2. Έκοψα τη φιγούρα σε αλουμίνιο και την έβαψα με glass deco.
  3. Έφτιαξα τον πλανήτη με χαρτοπολτό (λωρίδες εφημερίδας, βουτηγμένες στην ατλακόλ) Για να πάρει το σχήμα χρησιμοποίησα τον πάτο ενός στρογγυλού τάπερ. Όταν στέγνωσε καλά το έβαψα ασημί.
  4. Έφτιαξα το λουλουδάκι με σύρμα και χάντρες κόκκινες.
  5. Τα κόλλησα όλα στο κάδρο και έφτιαξα με χρυσόσκονη τους πλανήτες και τα αστέρια. Κόλλησα και μερικά μικρά αστεράκια.
  6. Διάλεξα ένα απόσπασμα που μου άρεσε από το βιβλίο  και το έγραψα στην πάνω μεριά με οδοντογλυφίδα βουτηγμένη στο χρυσό χρώμα (υπάρχουν και πιο ...έξυπνοι τρόποι να γίνει αυτό, χαχα)
Για τα ίδια αγοράκια ζωγράφισα κι ένα άλλο πίνακα αυτή τη φορά με ψαράκια και θαλασσινά
 

Μια άλλη ιδέα για νεογέννητο αγοράκι είναι τα αρκουδάκια forever friends. Eίναι πολύ χαριτωμένα και σε ουδέτερα χρώματα ώστε να μην επηρεάζουν τη διακόσμηση του δωματίου. 

 
 
  
  
 

Άλλη ιδέα που ξεφεύγει από τη διακόσμηση του δωματίου είναι το βιβλίο ευχών. Παίρνουμε ένα άλμπουμ από αυτά με τις λευκές σελίδες και το ριζόχαρτο από πάνω, σκίζουμε όλα τα ριζόχαρτα και διακοσμούμε το εξώφυλλο, το οπισθόφυλλο και τις εσωτερικές σελίδες με χρωματιστά χαρτιά, γκλίτερ, αυτοκόλλητα κλπ.


 
Ωραία και εύκολη ιδέα επίσης είναι και τα diapercakes: πάνες, πιπίλες, μπιμπερό, αρκουδάκια, σαλιάρες, μασητικά παιχνίδια, κουδουνίστρες, αφρόλουτρα, κρεμούλες, ψαλιδάκι νυχιών... όλα αυτά τα απαραίτητα τυλίγονται με πολύχρωμες κορδέλες και συναποτελούν μια ευπαρουσίαστη και χρήσιμη σύνθεση.
 
 

Ειδικά για νεογέννητο, χρήσιμη επίσης θα ήταν και μια χειροποίητη μοναδική κορνίζα. Παίρνουμε μια απλή ξύλινη κορνίζα ή κάποια άλλη με ωραίο σχέδιο και τη μεταμορφώνουμε με ντεκουπάζ, απλό βάψιμο, κολάζ ή ψηφιδωτό...ή και όλα αυτά μαζί! Το αποτέλεσμα σίγουρα θα είναι ιδιαίτερο!



Τελευταία ιδέα, αλλά επίσης χρήσιμη είναι και ένα μικρό ή μεγαλύτερο κουτί για τα παιχνίδια ή τα μικροπράγματα του μωρού. Μπορούμε να βρούμε μια απλή κούτα και να τη διακοσμήσουμε με χαρτοπετσέτα ή να τη βάψουμε. Επίσης, αν θέλουμε μαζί να δωρίσουμε και ρουχαλάκια, χρησιμοποιούμε το κουτάκι για να αμπαλάρουμε το δώρο μας.

Ρίκη, ελπίζω να σε βοήθησα λίγο!

6 σχόλια:

Φιλιώ είπε...

Μπράβο!!!Υπέροχος πίνακας!

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Aνεραιδα κατι σε πιο ευκολο;;;;;
Τι νομιζεις πως ειμαι, εσυ;
χα χα

Χωρις πλακα τωρα, θα ηθελα να του ζωγραφισω κατι αλλα το δικο μου ταλεντο ειναι πολυ μικρο
κλαψ κλαψ



ΥΓ Δες στην αναρτηση μου τι σου εχω πει μην τα γραφω κι εδω

Μακια

Ευαγγελία Βλασσοπούλου είπε...

Συγχαρητήρια!!!!Το έχω πει και θα το ξαναπώ. Έχω ενθουσιαστεί, μου αρέσει πάααααααααααααααααρα πολύ ότι φτιάχνεις

Ανεράιδα είπε...

Φιλιώ, να είσαι καλά!

Ρίκη, δεν είναι δύσκολα...ό,τι θες ρώτα! Επιμονή και πείσμα θέλει, πίστεψέ με. Εσύ χειρίζεσαι τη γλώσσα και δε θα κουμαντάρεις δύο πινέλα, τώρα, τσ τσ τσ...χαχα

Νέμεση, σε ευχαριστώ κοπέλα μου... Πόσο κουράγιο μου δίνεις!!

princess είπε...

πολύ όμορφος ο πίνακας αχ τι καλούλης που είναι, μπράβο ανεραιδα μου οι ιδέες που έδωσες στην Ρίκη είναι πολύ καλές και χρήσιμες κα θα συμφωνήσω και εγώ ότι το χειροποίητο πολλές φορές μπορεί να παρεξηγηθεί!!!!

Γεωργία είπε...

τελεια τα όσα φτιαχνεις.κι εγώ το παλεβω όταν υπαρχει χρόνοσ με τα τρια ζουζουνακια μου καταλαβαινεις...
καλη συνέχεια καλή μου,παντα τετοια!!!
γεωργία

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να διαβάσω τη γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails