22.2.10

Αφιέρωμα: βάφτιση με θέμα "Νεραϊδόκοσμος" : τραπέζι ευχών

Το τραπέζι των ευχών είναι μια καινούργια μόδα στη διακόσμηση του χώρου γάμου ή βάφτισης. Πρόκειται για ένα τραπέζι, το οποίο είναι τοποθετημένο συνήθως στην είσοδο του χώρου και φιλοξενεί το βιβλίο ή το δεντράκι ευχών, γυάλες με ζαχαρωτά και κουφέτα και διάφορα διακοσμητικά σχετικά με το θέμα της βάφτισης ή του γάμου.

Είναι αλήθεια ότι ως προς το βιβλίο ευχών ήμουν ιδιαίτερα επιφυλακτική. Όταν όμως τέλειωσε το τραπέζι της βάφτισης και επιστρέψαμε σπίτι συγκινήθηκα ιδιαίτερα διαβάζοντάς το! Τελικά, άξιζε τον κόπο!

Το βιβλίο το έφτιαξα εξ ολοκλήρου μόνη μου με κόλλες Α4 που κόλλησα μεταξύ τους (υποτυπώδης βιβλιοδεσία!). Το εξώφυλλο είναι σκληρό χαρτόνι ντυμένο με το μαλακό χαρτί που βλέπετε, ενώ στη ράχη του για να μη φαίνονται οι ατέλειες της ... βιβλιοδεσίας, προσάρμοσα ένα λουλούδι από ύφασμα.

 Λίγες μέρες μετά τη βάφτιση αποφάσισα να φτιάξω ένα βιβλίο ευχών και για τη βάφτιση της μεγάλης μου κόρης αναδρομικά. Σ' αυτό κόλλησα όλα τα καρτελάκια και τις κάρτες με τις ευχές, την πρόσκληση και διάφορα άλλα ενθύμια από τη βάφτισή της. Έτσι έχει η καθεμιά το δικό της.



Εκτός από το βιβλίο ευχών και τα ανάλογα στυλό, το τραπέζι είχε και ένα γυάλινο βάζο από ραβδιά (διπλό χάρτινο αστεράκι βαμμένο και στολισμένο με γκλίτερ με ξυλάκι κολλημένο στη μέση).
Δίπλα στο βιβλίο ευχών είχα φροντίσει να τοποθετήσω γυάλες με κουφέτα και γλυκά, ελκύοντας τους καλεσμένους να πλησιάσουν και να γράψουν.
 

Στο δέντρο πάνω από το τραπέζι των ευχών κρέμονταν τα δύο νεραϊδένια στεφάνια που είχα αναφέρει και εδώ.


Ενώ, δίπλα βρισκόταν πάνω σε καβαλέτο ένας πίνακας που είχα ζωγραφίσει για τη νονά.
Δυστυχώς δεν έχω καλές φωτογραφίες του τραπεζιού, μόνο στο τέλος, ενώ είχε πια νυχτώσει, τραβήξαμε κάποιες, όταν όμως όλα τα ραβδάκια και οι νεραιδούλες είχαν εξαφανιστεί...
 
Έχω όμως του άλλου τραπεζιού με τις μπομπονιέρες και τα ξεροτήγανα.
Στο βάθος διακρίνονται και τα χωνάκια που είχα φτιάξει για επιπλέον δώρο στα παιδάκια (επιφυλάσσομαι για ειδική ανάρτηση).


3 σχόλια:

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Tι να σου πω βρε κοριτσι μου
Γεια στα χερια σου, μπορω να πω τιποτα άλλο για το αυτονοητο;

Vicky Varvadouka είπε...

Μπράβο σου!!! Πρόλαβες με 2 παιδιά να τα φτιάξεις όλα αυτά μονη σου??? Κι εγω θα βαφτίσω την μικρή μου τον Απρίλη και με πιάνει απελπισία γιατί έχω πολύ όρεξη αλλά καθόλου χρόνο...

Ανεράιδα είπε...

Vicky, εγώ δε δούλευα και τα ετοίμαζα σχεδόν ένα ολόκληρο χρόνο... Από τη στιγμή που καταστάλαξα στα σχέδια για τις μπομπονιέρες ήταν εύκολη υπόθεση...έκανα πρόγραμμα, κάθε βράδυ έφτιαχνα 3 δεντράκια και κάθε απόγευμα ζωγράφιζα δύο καδράκια. Σε δύο μήνες τα είχα φτιάξει...Τα υπόλοιπα, η διακόσμηση κλπ ήταν εμπνεύσεις της τελευταίας στιγμής (του τελευταίου μήνα δλδ).
Θα δεις, μια χαρά θα τα καταφέρεις... κι αν κρίνω και από τα βιβλία που φτιάχνεις, θα είναι όλα πανέμορφα!!

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να διαβάσω τη γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails