22.2.10

Αλμυρές κρέπες με ζαμπόν, τυρί και μανιτάρια

Με παρότρυνση της Νένας, που δεν μπορούμε να της χαλάσουμε χατήρι στην κατάσταση που βρίσκεται,  βρίσκω την ευκαιρία να σας γράψω την επιτυχημένη μου συνταγή για αλμυρές κρέπες... Δεν είναι κάτι ασυνήθιστο ή πρωτότυπο, αλλά έχει πάντα επιτυχία. Προειδοποίηση: είναι αρκετά παχυντικό και χορταστικό.

Η συνταγή για τις κρέπες είναι η ίδια με της γλυκιάς κρέπας.

Για τη γέμιση χρησιμοποιώ:
για 10 μετρίου μεγέθους κρέπες

5 φέτες τυρί τοστ (μισή σε κάθε κρέπα)
5 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένες
1 κονσέρβα μανιτάρια
1 κρέμα γάλακτος light
1 κουταλιά λάδι
λίγο πιπέρι και λίγο αλάτι

Βάζω μια κουταλιά λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνω μέσα τα μανιτάρια ψιλοκομμένα να σωταριστούν. Προσθέτω και το ψιλοκομμένο ζαμπόν και σωτάρω για λίγο. Ρίχνω και την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνω και αφήνω να βράσει μέχρι να φύγουν τα υγρά. Όταν εξατμιστεί το πολύ υγρό και μείνει η κρέμα πηχτή τότε είναι έτοιμο και κλείνω το μάτι. Αφήνω λίγο να κρυώσει. Μετά παίρνω μία μία κρέπα, βάζω μισή φέτα τυρί στη μία άκρη και πάνω της μία κουταλιά από το μείγμα του τηγανιού. Τυλίγω σε κύλινδρο και βάζω σε πυρέξ με το τσάκισμα στην κάτω μεριά. Κατόπιν, ρίχνω λίγη ακόμα κρέμα γάλακτος ή γάλα από πάνω και βάζω στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία για 15 περίπου λεπτά. (επιφυλάσσομαι για φωτογραφία)

4 σχόλια:

Νένα είπε...

Ανεραιδα χιλια ευχαριστω!Εισαι πρωτη!Σε περιπτωση που δεν θελω να βαλω μανιταρια-κρεμα γαλακτος και φουρνο(πες και τι θελεις να βαλεις τελικα??)πως θα πετυχω ενα ζεστο μειγμα?δηλ πως θα λιωσω το κασερι και να ζεσταθουν τα υπολοιπα υλικα?

Ανεράιδα είπε...

Μπορείς να βάλεις μόνο ζαμπόν και τυρί και να τις βάλεις στο φούρνο χωρίς κρέμα γάλακτος για 5 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία, ώστε να λιώσει το τυρί. Επίσης, κάπου είχε πάρει το μάτι μου τούρτα από κρέπες... να, δες εδώ, αυτή είναι με σπανάκι, αλλά φαντάζομαι μπορείς να βάλεις ό,τι άλλο θες: http://filiacakesumpathia.blogspot.com/2009_02_01_archive.html

Ανώνυμος είπε...

ευταξα την συνταγη και βγηκε πολη νοστιμη!
τοσο καιρο για την ζυμη χρεισιμοποιουσα αγοραστω μιγμα και προσθετα εγω το βουτηρο γαλα αυγο(δηλαδη το μιγμα ηταν αλευρι ουσιαστικα)ΧΑΖΟΜΑΡΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΑΓΟΡΑΖΑ ΜΙΓΜΑ ΕΦΟΣΟΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΝΕΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΟ!!!
το βουτηρο που θα βαλουμε στη ζυμη πρεπει να ειναι λιωμενο???(με την προιποθεση οτι δεν θα βαλω την ζυμη στο φουρνο)

Ανώνυμος είπε...

ναι πρεπει να ειναι λιωμενο..

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να διαβάσω τη γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails