29.3.10

Το μεγάλο πασχαλινό αυγό και ένα πασχαλινό δωράκι

Τις προάλλες βρήκα στον "Κύβο" αυτό το αυγό από φελιζόλ. Το καλό είναι ότι ανοίγει και μπορείς να κρύψεις μέσα διάφορες λιχουδιές για τα παιδάκια, να το ανοίξεις την κατάλληλη στιγμή και να τους κάνεις έκπληξη!

Με την εύκολη λύση της χαρτοπετσέτας το στόλισα με ένα ανοιξιάτικο μοτίβο και μια γαλάζια κορδελίτσα.

Έφτιαξα επίσης καμιά δεκαριά μικρά αυγουλάκια με ντεκουπάζ, τα έβαλα σε ένα καλάθι που έβαψα ασημί (έχω ένα ασημί σπρέυ 5-6 χρόνια, το πρώτο αντικείμενο που βάφω και πιάνει τόσο καλά το χρώμα είναι αυτό το καλάθι που ήταν πριν ροζ) και τα τύλιξα με δίχτυ για να πάρω πασχαλινό δώρο στη μαμά μου. 



 Μ' αρέσει πάρα πολύ στις γιορτές να κάνω τέτοια χειροποίητα δωράκια στους δικούς μας, μαζί με τα γλυκά της κάθε γιορτής! Το έμαθα από τη μαμά μου και μου αρέσει πολύ.
Τώρα θέλω να φτιάξω κάτι και για την πεθερά μου....αυγουλάκια από φελιζόλ όμως δεν έχω άλλα. Καμιά ιδέα;; Κάτι έχω στο μυαλό μου, αλλά πείτε και εσείς!

11 σχόλια:

sweet dreams είπε...

Είσαι μέσα στο μυαλό μου.Έκανα και γω κατι παρόμοιο με τα αυγά αλλά με γύψο.Πολύ ωραία τα αυγά σου!

sweet dreams είπε...

Μια άλλη ιδέα που μπορείς να κάνεις λόγω των ημερών είναι κοκκοράκια απο ύφασμα και χαρτί καθώς και σταυρους με ανθακια απο κανέλα.Θα βάλω φωτογραφίες να δεις.Καλή επιτυχία.

a pink dreamer είπε...

τι υπεροχα (α)νεραιδενια αυγα!!!
μου αρεσει πολυ η τεχνικη του ντεκουπαζ που εκανες! καποια στιγμη αν θελεις δειξε μας ακριβως πως την κανεις! ειμαι σιγουρη πως πολλοι θα θελουν να μαθουν!!!!

princess είπε...

Ανεραίδα αλλή μια καταπληκτική δημιουργία απο τα χεράκια!!! πραγματικά οι ανθρωποι που θα τα λάβουν θα ενθουσιαστούν, Εγω θα σου πρότεινα να φτίαξεις ένα στεφανάκι με λουλουδάκια απο αλουμίνιο η οτιδηποτε άλλο διαθέτεις πολύχρωμες κορδελίτσες και σε κάποια σημεία να βάλεις και κανένα αυγουλάκι μικρό για να είναι και κάπως διακριτικό!!!! το στεφανάκι μπορεί να μείνει και μετά απο το πάσχα καθως τα λουλούδια και οι πολύχρωμες κορδελίτσες παραπέμπουν στην άνοιξη και στην Πρωτομαγιά!!! καλή επιτυχία και περιμένουμε σύντομα να δούμε τι σκέφτηκε τελικά το δημιουργικό μυαλό σου... καλημέρα και καλή ανάσταση να έχουμε

Πλεκτο Εγκωμιο είπε...

Καλημέρα! Πανέμορφα τα αυγουλάκια!! Και πολύ τυχερή η μαμά και η πεθερά που θα λάβουν χειροποίητα δωράκια!! Και του χρόνου με καλό!

NANTIA είπε...

Ανεράιδα μου πανέμορφα έγιναν! Τα χρώματά σου φανταστικά! Τι λες για μια σύνθεση με κεριά; Σε ανοιξιάτικα χρώματα και σχέδια για να της μείνουν και για μετά. Κάτι θα σκεφτείς..δε σε φοβόμαστε!!!

Καλή Ανάσταση!

Ξανθή είπε...

Καλά μετά από όλα αυτά που μας έχεις φτιάξει με έχεις κάνει να ζηλεύω, θέλω κι εγώ να μάθω αυτή την τεχνική της χαρτοπετσέτας.
Αυτό το αυγό από που το πήρες;;που μπορούμε κι εμείς να βρούμε;;
Η ιδέα των χηροποίητων δώρων η πιο καλή το έχω υιοθετήσει εδώ και χρόνια προσφέροντας γλυκά και μαρμελάδες δικές μου!!!
Μπράβο!!!

Ανεράιδα είπε...

Sweet dreams, σε ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ! Είναι υπέροχα αυτά που έφτιαξες! Ακόμη κι αν δεν προλάβω για φέτος, θα τα έχω υπόψη μου σίγουρα για του χρόνου ή σε άλλη περίσταση. Πολύ έξυπνες ιδέες!!

PinkDreamer, σε ευχαριστώ!! Λεπτομέρειες για τη τεχνική της χαρτοπετσέτας έχω βάλει εδώ: http://aneraida.blogspot.com/search/label/%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE%20%CF%87%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%B5%CF%84%CF%83%CE%AD%CF%84%CE%B1%CF%82
Ό,τι διευκρίνηση θέλεις, ρώτα...

Princess, ωραία ιδέα το στεφανάκι....Και θυμήθηκα ένα που είχα βάλει με αυγά εξολοκλήρου στις αρχές Μαρτίου και τότε είχα πει ότι θα έφτιαχνα και εγώ....μετά το ξέχασα... Η δική σου ιδέα είναι καλύτερη όμως γιατί βγάζοντας τα αυγά θα μείνει για πρωτομαγιάτικο το στεφάνι, σε ευχαριστώ!!

Ανεράιδα είπε...

Πλεκτό Εγκώμιο, Νάντια σας ευχαριστώ πολύ! Νάντια, με τα κεριά δεν τα πάω και πολύ καλά, παραδόξως...Σε ευχαριστώ για την ιδέα πάντως!

Ξανθή, ναι ναι, να το δοκιμάσεις οπωσδήποτε! Το αυγό το πήρα από ένα χαρτοπωλείο με πολλά είδη χόμπυ, το Art & Hobby λογικά θα έχει τέτοιες μέρες... ΓΙα τα χειροποίητα δώρα, έχεις δίκιο...Και εγώ αυτές τις μέρες το συνηθίζω για κοντινούς μου ανθρώπου που ξέρω ότι θα το εκτιμήσουν και δε θα το παρεξηγήσουν...

marilise είπε...

τέλεια όπως πάντα , θα μπορούσες ακόμη να φτιάξεις ένα απο τους καταπληκτικούς σου δίσκους decoupage , πασχαλινό ή ανοιξιάτικο και στην συνέχεια να τον γεμίσεις με καλούδια !!!!!

neli είπε...

Πανέμορφο είναι το αυγό σου και μαρεσει πολύ το χαρτί που του έβαλες.

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να διαβάσω τη γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails